honor adlı kullanıcının mesajları

    Bu pompa meselesi benim icinde cok onemli. Eger evde yarim saat 45 dkda doldurabilirsem pcp almayi dusunuyorum aksi takdirde sehrimde scuba dolum imkani oldugunu sanmam.


    Bilmiyorum dogru bir karsilastirma olur mu ama yayli tufegi kurmada pek zorlanmiyorum arka arkaya 25-30 atis yapiyorum. Pompada durum nasil olur acaba?

    Hayirli olsun hocam bu yandan kirma sanirim kurmasi zor oluyor mu? Yada pozisyon bozulmadan kurulacak kadar hafif mi?


    Eger sifirlama sehpasindan almadan kurulabiliyorsa harika. Keske yerli ureticilerde boyle bir model uretse.


    Hatta proximanin boyle bir versiyonu ciksa...

    hem islevsel hemde gorsel olarak cok guzel bir hedef olmus. Masllah takir takir calisiyor sig sauerin hedefi bile videolarda bazen takiliyor :D


    Hedeflerin malzemesi nedir sactan mi yapildi ve uzerne yapistirdiginiz hedef sticker seklinde mi?

    Sonunda aradigimi buldum sanirim yayli icin en mantikli bipod tipi bu. Kral yaylim icin buna benzer bir sey yapmayi kafaya koydum. Olursa kundak vidasina olmazsa direkt kundaga sabitleyecegim.


    Atactaki montaj kismi nasildi acaba

    Oncelikle henuz grupman yapacak tecrube, optik, masa ve hedef kagidim olmadigindan grupmani simdilik yapmadim. Kaldi ki kullandigim tufek Kral N-05 yayli model gez ile ne kadar saglikli grupman yapilir tartisilir.


    Sehrimdeki bayilerde fiyatlar pahali ve cesit az oldugu icin ( 250 li gamo modellerine 25-30 tl arasi fiyat cekiliyor) bu pek duyulmamis pelletlerden aldim.


    Forumda sıkca okudugum ince mehmed in 5.5 lugu bayide elime aldigimda nedense pek bicimli durmuyordu. Baslari capakli eteklerinin yarisi ince yarisi kalin. Bu kadar kullanilan pellet bu olamaz diye dusundum saniyorum modele bagli bir durum.


    1. Mesco Pointed 18.5 gr 5.5
    10 metre ustune ciktigimda bu pellet ile nedense istedigim vuruslari tam yapamadim. Yumusak bir pellet el ile rahatca eziliyor. Tahribati pek hosuma gitmedi oyle ki pet siseyi bazen delmeyip ezdigi oluyor. Yakin mesafelerde pelletin odundan sekip dizime geldigide cok oldu.


    2. Wolf Super Point saniyorum 5.52 ve graini belirtilmemis 250 adet


    Basligi acmamin sebebide bu pellet. Bayi bana ithal yeni geldi kampanyali diye satti bende baktim capak vs yok gayet duzgun pelletler adini sanini sorgulamadan aldim ciktim sonradan farkettim ustunde sadece kurt av seklinde bir mail bulunmakta ne grain var ne aciklama. Saniyorum yerli uretim.


    Pelletler parlak ve ezilmiyor muhtemelen alasimli. Kral tufegime ise etegi tam girmedi. 1 mmden az disarda kaldi. Bundan dolayi her yuklemede biraz pellet tiraslanip yukleme kismini kirletsede, o kisimdaki o ringi zedelesede atisa basladim. İlginc bir sekilde pellet ile 15 metrede 2cm kalinliginda dal parcalarini kacirmamaya baslayinca mesafeyi adim adim 35 metrelere cikardim. 1.5 litrelik petsiseler bu mesafedende kacmamaya basladi.
    + Olarak mescoya gore siseyi ezmek ne demek sise icinde pellet kalmadi hepsi cikip arkadaki odunlara saplandi. Oyle 1 metre sekip ucmada yasamadim .


    İsin ozeti 15 liraya aldigim( internette 9 TL) bu alasimli yerli pellet beni fazlasiyla tatmin etti ve 10 m. gibi komik mesafelerden normal olan 35-40 m mesafelere cikmama yardimci oldu. Saniyorum durbun ile cok daha uzaklara etkili atislar yapabilirim.


    Eger gorurseniz bayide denemenizi tavsiye ederim. Bayide gunluk karini sizden cikarmak istemiyorsa 10 liraya 250 adet bayagi ucuz.


    Ufakta bir sorum olacak namluya tam sigmayan bu pelleti kullanmanin uzun vadede tufege bir zarari olur mu?
    Ekte acik bir sekilde gorunuyor namluya sigmayan pellet wolf.


    Bonus olarakta 35 metrede hedeflik yapan zavalli kutularii koyayim :D

    Bir modelde karar verip aldiniz mi hocam? Bende bakiniyorum pellet atan blowbackli soyle yakisikli bir tabancaya kafama yatan bir sig sauer p320 asp var onunda cikis tarihi 3 kere ertelendi cikamadi internette 2 satir bilgi 2 video var. İleride lazer fener reddot takmayi dusunuyorum keske piyasada pelletli glock olsa.

    Çok güzel olmuş elinize sağlık. Dikiş makinesi de taş gibi duruyor hakikatten.


    Çocuk kot pantalonundan da bir üyemiz yapmıştı. O da çok pratik bir fikirdi.


    Ben de dolar uçmadan önce aliex üzerinden almıştım takım olarak ama içini dolduracak plastik granül bulamadım henüz.

    plastik yerine kedi kumu kullanabilirsiniz hem cok ucuz hemde bulmasi kolay. İnce kum olanlardan degilde taneli silika vs kumlar var 7 litresi 4-5 tl.

    ilk kullandigim pusula av pelletleri bu sekildeydi, kafa kucuk veya namluya girmeyecek kadar buyuk. İsabette tabiki sans isine donusuyor.


    Biraz ugrastirici olacaktir fakat ucu oval bir metal bulursaniz etege oturup genisletecek sekilde arkasindan vurup genisletilebilir tabi birde ezmeden tutacak 5.5 mm genisliginde pellet yuvasi ister.

    Aslinda firmalar amaci belirleyip oyle uretim ve satis yapsa guzel olacak. Yanihem kaliteli olsun hemde herkese hitap eden fiyatta olsun seklinde uretim yapmaktalar. Kralin onlarca modeli var hepsinin fiyatlari birbirine yakin insan ne alacagink sasiriyor maxi mi mega mi pro mu slient mi jumbo mu marine mi ... Mesela bir musabakalar icin model bir yuksek kalite hobi icin birde ekonomik model sekline 3 sinif uretim yapsalar alicininda kafasi karismasa.

    Ben at44 de karar kılmıştım ancak 3. dolumdan sonra pellet atmamaya karar verdi, fabrikaya yolladım, bekliyorum. Bu atışlarda isabete hayran kalmıştım, genellikle desteksiz omuzlayarak gez arpacık ile 20m atışı yapmıştım. Okuduğumuz kadarı ile namlu isabette tek etken değil sanırım ama en önemlilerinden birisi. Bu arada desteksiz atış için taktik dipçikli modeli tercih etmediğime pişmanım.

    taktik kundak satiliyor hocam 180 lira gibi bir fiyata belki hazir fabrikadayken fiyatini oderseniz takarlarda. Bende mutlaka ahsap kundak dusunuyorum yetmezse ek yanaklik omuzluk satiliyordur saniyorum yurt disi vs