emporto adlı kullanıcının mesajları

    FX pellet de bence çok başarılı. 16 grain olması dış etkenlerden fazla etkilenmemesini sağlıyor PCP ler için de uygun bi ağırlık. Hassas dış yapısı ile sapması az stabilitesi yüksek, 5.52 mm olması da namluda iyi kavrama ve namluyu terk den sonra da düzgün mermi yolu sağlıyor.


    Zaten bildiğim kadarıyla bu pelletleri JSB firması hem FX hem de Air Arms için üretiyor, JSB de dünyadaki birçok ülkeye FT turnuvaları için pellet sağlayan, pellet kalitesi yüksek bir marka.


    FX pellet'i şahsen ben pcp lerde çok başarılı buluyorum :thumbup:

    Sanırım hava yarın iyi olamaycak buluşmayı olumsuz etkileyecek ama hava şartlarına göre biz de geliriz.


    Kamuran abi çok geçmiş olsun, en kısa sürede kurtulman dileğiyle


    selamlar

    Çok güzel bir gündü, emeği geçen herkese teşekkürler x;.z


    Yarışma çok güzeldi, gerçekten bu tip organizasyonlar süper oluyor, daha çok pratik yapmalıyız, kondisyon zayıf ;box;x


    Atışa doyamadım bugun :) Yarın birdaha gideyim PS ye bari hahah ;şrofls;.


    Herkese selamlar

    Bazı PCP silahlarda en yüksek gücü tüpün en dolu halinde değil farklı basınçlarda sağlaması da valf ile çekiç yayının en dengede olduğu zaman diye açıklamak sanırım yanlış olmaz.


    Katılıyorum, aynı konuyu yukarıda da belirttiğim gibi, 200 bar ve üstündeki basınçlarda Hatsan da bu sıkıntıyı yaşadım, Hız ve güç düşmesi oldu, insan 200 barda daha çok hız beklerken, Murat ın yaptığı bu açıklamada belirttiği gibi çekiç yayının valf basıncı karşısındaki zaafiyeti nedeniyle pellet yetetli hava ile buluşlamıyor ve yavaş, dengesiz ve güçsüz çıkıyor namuludan.


    En iyisi krono ile ölçüm apıp hız eğrisinin en aşarılı olduğu tüp basıncını bulmak ve tüfeği buna göre doldurmak

    yok Göktuğ abi kesinlikle öyle bir kastım yoktu; amacım incecik bir sitemdi :love:


    Volkan sen benim aklımda hep plasiyerlik günlerindeki yogunlugun ile kalmışsın, değil hafta içi gelmek pazar bile atışlara gelmeye vaktin olmuyordu, sanki ne zaman buluşma olsa, aklıma, yaa zaten volkan gelemez işi vardır meşguldur gibi kazınmış ;şrofls;.;şrofls;.


    Haklısın vallaha bak unutmuşuz haber vermeyi, şahsım adına affet diyorum :whistling:

    Emre sizi dürbün ayarı mükemmel oldu,Silahta attığını vuruyor,Bende 50 metreden 1 cm çaplı boya toplarını çokça patlattım, Bu silahlarla Gayet iyi Gurupmanlar yapılacak gibi görünüyor.. Silah istikrarlı atış yapılabiliyor.Şahsen ben silahı sevdim..Benim silahında Dürbün ayaklarını,Serdarla beraber ayarlamaya çalıştık,, Hep yukarı vuruyor Klikler kurtarmıyordu, Hava kararmaya yakın düzen tuttu sayılır, ama yinede ince ayar yapmam gerekiyor ,,, benim silahlada guruplar yayınlayacağım.Genel olarak, Hatsan AT 44 WX-10 ile, Benim şahsi kanaatim olarak Sınıfı geçti...Hatsan'dan kalitenin arttırılması yolundaki uğraşlarının,Daha iyiye doğru artarak,devamını temenni ederim.Ayrıca bu konuda uğraş veren Diğer Tüm imalatçılara ,ve Araştırma geliştirme konusunda Uğraş veren üstad'larada başarılar dilerim..


    Osman abiye katılıyorum, genel olarak silahtan memnunuz, denemelerimiz benim gözümde başarılı sonuçlandı, hava şartları göz önüne alındığında soğuk nedeniyle denemelerde zorlandık haliyle, ellerimiz buz kesti :) Bu soğuk havanında insan üzerinde ve haliyle atışta etkisi negatif oluyor.


    Silahta karşılaştığım bir negatifliği de dile getireyim: 190-200 bar gibi yüksek basınçlarda silah istikrarsız atış yapıyor, yani pellet namludan çıkarken dengesiz ve spin li çıkıyor, vuruş noktası da başarısızlaşıyor. Tam anlamıyla mekanik nedenlerini forumdaki üstadlar daha iyi biliyordur, kanaatime göre valf sisteminde yüksek basınç olunca valf açma kapama istikrarı dengesizleşiyor. Hatsan bu konuda başarılı bir valf sistemi yapamamış anlaşılan.


    180-150 bar arası çok daha stabil, isabetli düzgün mermi yollu bir atış sergiliyor, bu bir negatiflik tabiki, bir pcp 200 bar dan 140 bar a kadar stabil ve güzel atışlar yapmalıdır kanaatimce.


    Sıfırlama sorunsuz oldu, silahın 50 mt deki gücü de isabetliliği de oldukça tatmin etti beni, buluşmalarda tüm Ankara Team üyeleri de deneyecekler, bakalım onların fikirleri ve eleştrileri nasıl olacak


    Herkese iyi atışlar

    Ben Mustafa Bey i İstanbulda ziyaretim sırasında silahın görünümünü, daha çok erken bir aşamada olsa da görme şansını yakaladım, gayet şık ve estetik olduğuna emin olabilirsiniz, benim çok hoşuma gitti

    Selamlar;


    07.01.2009 Çarşamba günü skyplume, teknosman, serdarhavsut ve ben yeni Hatsan AT44 leri denemek için Ankara Team in buluşma mekanı olan Paint Sign da atışlar yaptık, bu atışlarla ilgili olarak grupman resimlerini ve 75 mt den şişe kırdığım video yu bu başlıkta sizlerle paylaşmak istedim.


    Skyplume 50 mt Grupman Atışı
    .22 FX Pellet 16 Grains, Nikon Buckmaster Mildot 4.5-14x40 Dürbün, 180 bar, Oturarak Destekli 6 Atış


     [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/090107/temp/icguc376.jpg]


    Skyplume 75 mt Grupman Atışı
    .22 FX Pellet 16 Grains, Nikon Buckmaster Mildot 4.5-14x40 Dürbün 180 bar, Oturarak Destekli 7 Atış


     [Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/090107/temp/zgtcsti9.jpg]


    Emporto 75 mt Şişe Atışı
    .22 FX Pellet 16 Grains, Nikon Buckmaster Mildot 4.5-14x40 Dürbün 180 bar, Oturarak Destekli Atış


    http://www.metacafe.com/watch/…ot_with_hatsan_at44wx_10/




    .

    Alıntı

    Zevklerimiz yakınmış anlaşılan
    Sipariş verdiğim 2 adet bsa dürbün geldi, ikiside 8-32x44 birisi mildot 25,4mm tüp çapında, digeri duplex 30 mm tüp çapında
    AT44WX Premiuma çok yakıştı ..


    Çok güzel olmuş, bende 30 mm çapında duplex olanından düşündüm, Hatsan ın üstüne yakışacak ve lw namluya da uyum sağlayacaktır, hayırlı olsun zaten resimlerden de belli çok yakışmış, kazasız belasız güzel atışlar dilerim.