avc adlı kullanıcının mesajları

    Bir örnek te ben vereyim. Hw 77 silahım da (namlu 45 cm civarı) kundak vidalarini gevşetince daha isabetli atışlar yaptığını gördüm

    Konuyla pek alakası yok ama yinede paylaşmak istedim. Bugün can sıkıntından bi deneme yaptım. Elimde defolu olarak ayrılmış 30.25 grn incemehmet tabir ettiğimiz buletlerden vardı. Eski bir cezve aracılığı ile bu birkutu buleti balkona koyduğum küçük tüpte erittim. Bikaç dakikada eriyor zaten :) Eriyik haldeki kurşunu bikenera dökünce tabanda kalan şey kum veya toprak. Her neyse. Resimler elimde mevcut. Gerçi deney kolay herkes çok kolay yapabilir bunu. Tam bir namlu düşmanı bu mermiler.

    Düşünce güzel. Tek göz belki iki göz kalıplarda iyi sonuç verebilir. Ama daha fazla göz varsa sıkıntı yaratabilir. Çünkü gözlere hızlı ve bol ca dökmek gerekiyor. Aksi taktirde kurşun hızla donduğu için formu bozuk, eksik ve pürüzlü saçmalar çıkıyor kalıptan

    Arkadaşlar sağ olsunlar görüşlerini paylaşmışlar. Zaman ayırıp cevap yazan herkese tşkler. Ancak ben şu anda 300-350 çalışıyorum. Geçmişte benzer atışlarım olmuştu, izleyenler hatırlar. İnce memet yeni bir bulet yapmış, ucu nispeten daha sivri, Hatsanlara uyum sağlasın diye daha ince, ortadaki çizgi yok ve namluya rahat giriyor. 28-29 grain civarı, üzerinde 30,25 yazıyorsa da değil. isabetleri çok güzel. Bundan 20 kutu aldım. Rangefinder de aldım. 300 sonrasında her atışta isabet gibi bir derdim yok, ama 0-300 arası ihtimale yer vermeden kendi tablomu oluşturup atışlarımı deneme yanılma yönteminden çıkarmak istiyorum. Şu anda zaten artıkılın hemen hemen bitim noktasında atış yapıyorum. Dolayısıyla kuleden ayarlamam söz konusu değil. bu mesafede siyah çizgide yakaladığım hedef noktasındaki minnacık bir hata hedefi ıskalamama neden oluyor. noktalı olursa kaçıncı noktanın neresi hedef netleştirip ona göre atarım. Ahmet CAF arkadaşımız Elazığ'a misafir olduğunda 300 metre atışlarını birlikte yapmıştık. O mesafede nasıl oynadığını tecrübe ederek görmüştü. Sizden ricam bana tüm artıkılı dotlardan oluşan bir dürbün tavsiye etmeniz. Öyle büyütme katsayısı çok önemli değil. Zaten 5X-6X den yukarıya bu mesafede kullanamıyorum. Tşkler.

    Bu yeni versiyon incemehmet solidleri nerden temin ettiniz acaba?

    acaba projenin ne kadarını sattı, hangi merhalede yakalandı.
    F 16 ların milli yazılımı da nerdeyse tamamen israil ve amerikanın eline geçti ama neticede mühendislerin ölümünün intihar olmadığı anlaşıldı. Bu da onun gibi mi oldu. Artık iş işten geçti mi.

    Size katılmamak elde değil. Satılan şey sadece projelerimizmi. Bunları yapan, tasarlayan mühendislerimizin kimlik bilgileride satıldımı dış mihraklara ? Faili mechul ve şüpheli ölümlerdende sorumludur bu hain. Bu tip insanları cezaevlerinde beslememek gerek.

    Temizleme keçesi demişken bende okuduğum bir makalede oldukça hafif olan temizleme keçesinin karşı basınç oluşturamayarak pistonun duvara daha hızlı çarpmasına neden olduğu için yaylılarda kullanılmasını önermiyorlardı. Yani birnevi boş atış etkisi !