Nativen adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba sevgili hobidaşlarım; İzmit/Kocaeli bölgesinden pcp bakım ustası Mustafa Ekiz hocanın telefonunu bilen varsa mesaj atabilir mi? Bendeki numarası kullanıma kapanmış, güncel numarası olan varsa veya kendisine ulaşabilen varsa kendisine selamımı ve telefon numaramı (05529490733) söylerse çok sevinirim.Teşekkür ederim.

    hem ucuz hem de kesinlikle yakalayabileceğin yöntem : Fare Yapıştırıcısı .
    mükemmel şekilde işini görür istersen yakaladıktan sonra benzinle temizleyip geri doğaya da salabilirsin veya sen bilirsin ;)

    zamanında o gölden kol kadar balıklar çektiklerini görür nasıl içim giderdi oraya gidipte neden ben de avlayamıyorum diye zamanım hiç olmuyordu benim yerime bol bol gez oraları.Çil kekliğe o zamanlar hiç denk gelmemiştim ama dediğim gibi papağanlar bayağı sürüyle vardı.Ara sıra da sincaplara, tavşanlara ve ağaçkakan lara denk gelirdik okulu hava durağında okudum 94-98 arası oraları çok severim Ankara nın en sakin yerlerindendir.Yeni resimler koyarsan ziyadesiyle sevinirim.Şimdiden teşekkürler ..

    nı geçtikten sonra ki göldür orası, 17-18 sene önce de orada balık tutarlardı ama çil kekliği daha ilk defa duyuyorum eski kanser hastanesi vardır MKE ile Türkkuşu nun orada o at kestanesi ağaçlarının üzerinde tek yerli papağanımız olan Ankara papağanına o yıllarda çok denk gelirdik inşallah hala vardır ve oranın doğası Ankara çayı dışında harikadır.Fotoğraflar için teşekkür ederim kendi adıma varsa bir kaç resim daha eklersen sevinirim.

    namlu uzunluğu kaç cm? moderatörsüz çıkardığı ses çok mu? kaç metre de ne kadar düşme yapıyor?Tepmesi nasıl? bir mod 125 kadar tepmesi var mı?Bu ve benzeri sorular ben ve benim gibi yivliye geçecek bir çok arkadaşıma rehberlik edebilecek cevapların kendileridir.Açıkçası bir çok arkadaşımızın bu soruların cevaplarını aynı benim gibi merakla beklediğini tahmin etmekteyim.Teşekkür ederim ..

    Sanırım bu yıl yivli yılı olacak.


    Yivli Av Tüfeği Taşıma Ruhsatı:


    1) Talebine ilişkin İlçe Emniyet Müdürlüğüne hitaben dilekçe,
    2) Vukuatlı nüfus kayıt örneği,
    3) Nüfus cüzdan fotokopisi (nüfus cüzdanı aslı müracaat esnasında aranacak, diğer belgelerle birlikte karsılaştırma yapıldıktan sonra ilgiliye iade edilecektir. Nüfus cüzdanında vatandaşlık numarası bulunmayanlardan vatandaşlık numarası istenecektir),
    4 ) Son bir yıl içinde çekilmiş 4 adet fotoğraf,
    5) Silah ruhsatı istek formu,
    6) Arşiv kayıtlarını içeren adli sicil belgesi,
    7) Silah ruhsatı alınmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu,
    8) İkametgah belgesi, (İkamet ettiği yerin karakolundan mühürlü ve karakol amiri imzalı)
    9) Yivli Tüfek Ruhsatnamesi fotokopisi
    10) Yarım Kapak Dosya
    11) Avlanma Kartı Fotokopisi veya Avcılık Sertifikası (Orman Bölge Müdürlüğünden)

    Sanırım yanlış anladınız , 100 fpe. olan daystate wolverine , 65 fpe olan sumatra carbin 6.35 , 80 fpe. olan da sumatra 500 6.35 . Arada 15 fpe. var % 18 falan bir fark var , ama sumatra 500 komple çelik tüp ve gövde olduğundan ağırlığı çok fazla ve ayakta nişan almak zor , .303 Wolverine(7.62) ise full titanyumdan üretildiğinden hafif ve 250 bardan itibaren 15 atış yapabilirsiniz.


    akla yatkın bir tavsiye +100 linkte ayrıntılar mevcut bakmanı tavsiye ederim.Bizzati görüp kullanmadığım ama özellikleri itibariyle kısa mesafelerde (100-150 mt) ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap verebilecek güzel bir tüfek.

    böylesi güzel ve nadide hayvanları besleyipte stressiz bir yaşam sürmen insanı fena özendiriyor.Satıp tası tarağı inranın kendini köy hayatına veresi geliyor.Vallahi ellerine sağlık her daim fotoğraf bekliyoruz o kadar keyifli ki o fotoğraflarda dahi görmesi insanın ayrı bir lezzet.Ellerine sağlık, Rabb'im işini rast getirsin.

    15-20 kişi olsakta kendimiz bir tane alsak kesinlikle çok iyi olur; bu duruma kesinlikle bir çözüm bulmak lazım.Esasında Adıyaman da sanayii de bizim hastanenin oksijen tüplerini dolduran firmayla görüştüm onlarda makina vardır diye adamlarda scuba tüplerini Elazığ a doldurttuklarını söylediler.İstersem doldurtabileceklerini söylediler ama sıkıntı, problem.Ya da şeytana uyup 8o biraz biriktirip biraz da kredi kartına yüklenip alacaksın temiz 2.el kurtulacaksın bu dertten köklüce.

    itfaiye de mi basıyorlar yoksa sanayi de mi?Cihazları mı 300 Bar basamıyor yoksa adamların gözleri mi kesmiyor 300 Bar ı ;) Adıyaman da ilk doldurttuğumda sivil savunma daki arkadaş 300 Bar ı bastı daha sonra ki gidişimde kompresör 220 Bar dayken tahliye subabından havayı vermeye başladı.Kurumdaki diğer çalışanlar 220 Bar dan fazla basılamayacağını söylediler biz de arkadaşımla cihaza baktığımızda kompresör ün üzerinde 225 Bar yazısını gördük.Sanırım tüm Güneydoğu ve doğu anadolu da 300 Bar basabilecek cihaz bulamayacağız.Ne yapmalı bilemiyorum ama pompa kullanmak aklımdan geçmiyor değil ama onu da su nem tüfeğe verebilir olduğundan korkup kullanmak istemiyorum.

    scuba doldurtabileceğim, 300 Bar basabilecek yer var mı acaba?Temmuz tatilimi Malatya da geçirmeyi düşünüyorum.Malatya'daki arkadaşların Temmuz ayı içerisindeki buluşmalarına katılabilmek düşüncedesindeyim.Yardımcı olabilir misiniz?

    kem gözlerden korusun.Benim başıma geldi nazar; senin tüfeğin başına gelmez inşallah.Nasıl bir ruh hali içinde olduğunu, nasıl sevindiğini bir bayramlık alınmış çocuk kadar net biliyorum.Güle güle kullanman dileklerimle ..