maviboncuk adlı kullanıcının mesajları

    tüfeği kurulu bırakıyosun sanırım yay kısalmış ve keçe iyi görünmüyo yay ve keçe değişirse süper olur.yay normalde 33-34 spir orjinali 28-30 cm arasıdır.yay kaç cm olmuş bi ölç.yeni yayı takmak biraz sıkıntı yaratabilir.ama bu kadar sökebildiğine göre takabilirsin bence.kolaygelsin.

    nasıl yani silahı yağlamamak mı gerekiyor. Peki bu8 sumatrada da böyle mi oluyor. Ben yağlarsak patlama olur mu diye merak ediyordum.


    pcp silahın dışını yağlı bezle silersen bi problem olmaz önemli olan oringlere yağ değdirmemen.dışarıdan kullandığın yağla bir patlama olmaz ancak origlere değip deforme olursa hava kaçırmaya başlar.

    Harbiyi kablolu takımla yapmanızı tavsiye ederim , kablonun bir ucunu namlunun içine sokup diğer taraftan çıkarıp , çıkardınığınz uca bir bez bağlayıp WD40 sıkarak ilk soktuğunuz taraftan geri çekin , aynı işlemi bir de kuru bezle yapın olay tamam. Yalnız bezin namluya hafif sıkı girmesi önemli . Ben şahsen misina kullanıyorum :)


    wd 40 yada sentetik herhangi bir yağlayıcı madde pcp tüfeklerdeki o ringlerin en büyük düşmanıdır.namlu içindeki parçacıların temizlenmesinde yardımcı olabilir ama bunun yanısıra özellikle at44 lerdeki namlu içi oringinide kısa zamanda bozacaktır.bu oringin bozulması ise büyük bir güç kaybı demektir.illa namlu bu şekilde temizlenecekse oringte deiğştirlimesi gerekir.

    Hatsan mod 99 limited edition da quattro tetik yokdur kendim bizzat söküp bakdım isterseniz yarın birkez daha söküp resimlerini eklerim calışma prensipi gamoyla aynı ufak tefek farklar olabilir galiba demek istedigimi yanlış anladınız stogerde gamo clonudur hatsanın uretdıgı hatsan mod 99 limited edition ve sıtriker 1000x de tetik sistemi gamoya banziyor ve sas sistemide yok bu modellerde ..


    evt arkadşın dediği doğrudur yeni 99 larda gamo prensibi ile çalışan tetik sistemi var.aslında cok yumuşak ve güzel bir sistem ama doğru malzeme kullanılmazsa cok çabuk sorun yaşanıyo.piyasadaki bir çok tüfekte bu tetik mekanizması kullanılıyo.hatsanı ben kendine özgü tetik sistemi için üstün tutuyodum her zman, ama neden böyle bir taklide girdi anlamadım.nitekim gamoda bile bu tetik sorununu yaşayanlar var.ayrıca bu tüfekte sas yok ama sas olanlara göre daha sarsıntısız yani sas denilen sistemin kendisi komedi zaten.benim incelememde sarsıntının az olmasının sebebini transfer deliği olarak saptadım.2.5 mm transfer deliği basıncın fazlasını dizginliyo ve silahın daha isabetli ve sarsıntısız çalışmasını sağlıyo.ancak güç düşüyo tabi.ama aşırı güçten dolayı saçmalasından(mod125 gibi) daha iyidir sonuçta güç öle bariz düşük değil tatmin edici.
    sonuç olarak bence tetik dışında kullanışlı isabetli sas olanlara göre daha tepmesiz 4 yıldız verdiğim bir yaylı hatsan.

    tüfek kuruluysa namlu dediğin gibi çalışır rahatça gider sona kadar.kurulu olup olmadığını anlamak için ne yapabilirsin güzel soru:)kurma koluyla kundağın arasından bir ışık tutup bak eğer kurma kol bitiminden sonra yayı görebiliyosan tüfek kurulu değildir ama yay görünmüyosa gördüğün şey pistondur büyük ihtimalle ve tüfek kuruludur.bu durumda herihtimale karşı tüfeği dolu bırakma yani namluda pellet olmasın ve fabrikaya yolla.

    kurulmadığına eminmisin?acaba tetik takılı kalmış olabilirmi ?yani şu an tüfeğin kurulu ancak tetik görev yapmıyo olabilir.hatsanlarda genelde kurma kolu arızası pek yaşanmaz.ama bu yeni sistem tetikte bi anormallik olabilir.tabi her durumda fabrikaya yollaman gerekecek.geçmişolsun.

    öncelikle konuyu buraya açmak zorunda kaldım çünkü modifiye kısında yeni konu seçeneği çıkmıyo.moderatör arkadaşlar konuyu taşırsa sevinirim.birkaç arkadaşımın at44 tüpünde salladığınızda içinde bir parça sesi gelmesi ile birlikte tüpün sorunsuz çalıştığını gördüm.tabi merak ettik ne oldu diye.açtığımızda ise valf yayı ile onu tutan diş macunu kapağı şeklindeki derlin malzemenin yerinden çıkıp sallandığını fark ettik.bu hata uzun süre kullananan bütün at44 sahiplerinde var gördüğüm kadarıyla.zaten parça yayı tutuyo ve valf çekiç tarafından dövüldükçe yerinden kurtulma ihtimali güçleniyo.üzerinde diş falanda yok sadece parmağınızla içeri itiyosunuz ve ölece bırakıyosunuz:)
    biraz uğraşıp kendimce olması gerektiğini düşündüğüm sekli yapmaya çalıştım.resimlerden alnaşıldığı gibi sarıdan bir parçayı diş açarak bu derlin malzemeyle değiştirdim.malzemenin derlin teflon yada sarı olması değilde burada tutunacak bir dişin olmayışı bence garip.
    [Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7046/6802683342_e583fb2406.jpg]
    Fotoğraf0008 bu orjinal hali
    [Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7046/6802683598_cf391c2ca3.jpg]
    Fotoğraf0010 diş açmaya hazırlanıyor.
    [Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7185/6948794659_932660d3ab.jpg]
    Fotoğraf0012 ben elimde olan 1/2 unf klavuzla diş açtım
    [Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7186/6948794933_df19469861.jpg]
    Fotoğraf0013 buda derlin malzeme yerine geçecek olan parçamız sarıdan hazırlanmış
    [Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7070/6802684754_242ec25987.jpg]
    Fotoğraf0015 bitmiş hali
    [Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7179/6802684498_f0f70646e7.jpg]
    Fotoğraf0014 montaja hazır
    [Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7201/6802685022_ec8a1226fc.jpg]
    Fotoğraf0016 orta kuvvetli bir vida sabitleyici ile sabitliyoruz
    [Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7183/6948796093_2fc2684216.jpg]
    Fotoğraf0017 buda bitmiş hali
    [Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7060/6948796393_3978fb17ca.jpg]
    Fotoğraf0019 hazır tüpü sökmüşken içine tınlamayı kesici depinger koymadan toplamak mantıksız olurdu masa üzerine serilen şeffaf kalın naylonlardan şekildeki gibi kesip tüpün içine kıvırarar yerleştiriyoruz.gerçektende çok büyük fark oluyo mutlaka tavsiye ederim.
    [Resim Engellendi: http://farm8.staticflickr.com/7056/6948796663_14c44ec1e7.jpg]
    Fotoğraf0020


    bu parça yerinden çıkıtğında sorun olmuyo ama eğer tüpü sonuna kadar boşaltırsanız valfin arkasındaki basınç geri itmeyeceğindan valfinde tüpün içine düşmesi ihtimali var bölece tüp kullanılmaz olabilir .


    herkese kazasız belasız isabetli atışlar dilerim.

    dostum ne yaptın sen yaa.tam bidaha almıycam falan derken yine kurt işledi içime hw100 ü kıskandırdın çekmişsin tam can alıcı fotoları.hayırlı olsun allah kazasız belasız atışlar nasip etsin inşallah.sanırım benimde sıradaki silahım bu dedim bakarken.daha çok çalışmam gerekecek.saygılar.

    yaklaşık 2 senedir hw100 kullanıyorum 60 cm namlulu quick fill modeli.silah bence mühendislik harikası.mekanik aksam cok güzel çalışıyo ve kullanılan malzeme kalitesi,işçilik harika.ancak pellet seçme durumu gerçekten var.ama çareside gayet basit ben şu an jsb kullanıyorum.sonuç harika. arkadaşın şikayetinin çözümü bence namlu kirliliği,mustafa beyinde dediği gibi.başıma geldi bezle temizleyince cogu zman kurşun sıvanması temizlenmiyo.özel harbi ile temizlenmeli.eğer kimyasal kullanılacaksa oringlere değdirmemeye özen göstermelisiniz.mümkünse namluyu söküp temizleyin derim. bu arada mustafa bey fx pelletleri 4 gözle bekliyoruz derdimizi anlayacak cok fazla kişi yok bu konuda bilgi sahibi olan.saygılar.

    geçen sene 1077 ye hatsan tüpü monte ettim.ancak çekiç yayı cok hafif kaldı.yerine daha güçlüsünü taktım ama sonuç tatmin edici olmadı.1077 daha fazla modifiye için uygun değil plastik aksamlar zarar görebilir ayrıca 120 bar basıncta test ettim daha fazlası beni korkuttu aaslında bu basınçta bile tehlikeli olabilir 120 bar az değil.o yüzden bencede biraz daha güvenli bir yapıya sahip başka bir silaha yönelmenizi tavsiye ederim.saygılar.

    tepme biraz daha az ama çokta bariz bir fark yok bence. belki pcp ye cok alıstığım için tepme az diyemiycem.ama biraz daha yumuşak tepiyo sanki belkide yay sesi olmadığı için bana öle geliyo

    tüeği denemek için 4 gündür kurulu bıraktım bugun tetiğe bastım hiçbir güç kaybı yok tabi krono olmadığı için değerleri ölçemiyorum ama etkisi aynı kurluması hala zor yani bir kaçak söz konusu değil :)

    tüfeği kurulu bırakıp denemedim ama 15 gündür hergün atış yapıyorum hiçbir kacırma olmadı.pistonu kendim yaptım aliminyumdan çeşitli markaların pistonlarını inceledim internetten en kolayı bu göründü gözüme.şu ana kadar tek sorun biraz zor kurulması güç tatmin edici.ha biraz daha hava basarsam belki dahada güçlü olur ama bu sefer iç kurulmaz sanıyorum.sorun içerideki hava odasının yetersizliği sanırım ilk denememde sibop kısmını pistonun ucuna yapmıştım bu sefer hiç kurulmadı az hava basmama ragmen sonra pistonu kesip daha içeriye koydum bu hale geldi eger hava odasının hacmını bıraz daha genişletebilirsek sanırım daha güzel bi sonuc alabılırız ama benden bukadar artık geliştirmek isteyen olursa fotolar bunlar.buradan yararlanabılırler.işin güzel tarafı bu piston bir şekilde seri üretilebilir ve bizler sadece yayı söküp bunu içine monte edebiliriz tabi piyasada var gasram piston ama bunu bir türk firmasıda yapabilir eğer ben kısıtlı imkanlarla yapabiliyosam.saygılar.

    tüp tamamen boşken pompayla ilk 50-60 bara kadar hava kaçırması normal.hızlı bir şekilde 100 bara cıkarana kadar basarsan daha sonra kaçırmaması lazım.ama bazı durumlarda valf arıza yapabiliyo o zaman yapıcak bişey yok en iyisi hatsana yollamak.ama önce dediğim gibi hızlı bir şekilde 100 bara kadar cıkarmaya calış.