maviboncuk adlı kullanıcının mesajları

    Ben Ankara'da yaşıyorum ama; Kastamonu'luyum. Yazın fırsat bulursam Kastamonu'ya geldiğimde hem sizinle tanışmak hem de silahı yakından görmek isterim. El emeği gibisi yoktur, elinize sağlık.


    mutlaka beklerim tanısırız.ben ineboludayım yazın hem denize girersin :)havalı silah ayrı bi dünya bu merak sayesinde birbirimizi tanımasakta forumlarda bir sürü dostumuz oluyo kimin yolu düşse ben airgunturk denim dese asker arkadaşını görmüş gibi oluruz herhalde.

    Yada şarjörde mermi yok iken kurma kolunu birdaha tam kurup kurulu iken bırakmadan aynı anda tetiğe basıyorsunuz ve kurma kolunu bırakıyorsunuz.
    Silah kurulumdan kurtulmuş oluyor.


    evet ama bu silahta silaha degişir.mekanizmanın nasıl calıştıgına baglı.ben bunu tavsiye etmiyorum.kurma kolu çekili durumdayken hava transfer delıklerı coğu silahta açık konumda oluyo.bu durumdada tetik düşürürsen yüksek basınçlı hava ile yüzüne allah korusun gözüne çarpar ve ciddi yaralanmalara sebep olabilir.ayrıca boşa tetik düşürmenin pcp silahlarda tabi tüp takılı ve yeterli ölçüde hava olduğu sürece hiçbir zararı yok.saygılar...

    arkadaşlar biz bu çalışmayı yaparken ticari bir amaç zaten düşünmedik sadece deneme.ama başarılı olduğumuza inanıyorum.tabiki tekli bir silah almak bu kadar uğraşmaktan çok daha kolay.işin zevki derseniz o bambaşka bişey.dediğim gibi hızımı alamadım 2.ye başladım.bu konuda uzun araştırmalar yaptıktan sonra işe başladık.sadece göz kararı bir çalışma değildir.sistem at 44 e benziyo ama tam olarak at 44 kopyası denilemez.sadece en basit yapılabilecek tekniklerin birleşimi.atolyemizde torna tezgahımız olduğu için masraflar büyük ölçüde düşüyo tabi.sanayide tornacıya bir iş yaptırmaya kalksak bu iş o zaman pahalıya patlayabilir hepsinden önemlisi canımızda sıkılırdı.bu arada tornalık bi işiniz olursa sevabına yaparım valla elimden geldiği kadarıyla.


    yüksek basınclı bır sıstemle ugrasmak gercekten tehlıkelı olabılır bu yuzden denemek isteyen arkadaşlar olursa lütfen dikkatli olsun.saygılar.

    evet dostum yaylı tüfeği pcp olarak düzenledik.kestik biçtik tornada yeni parçalar yaptı.tüp at 44 ,tetik torun,namlu ve gövdede sarsılmaz mod 400,diğer malzemeler çekiç,kurma kolu,pellet itici iğne,vs tornada yaptık.namlu iyi olmadıgı için atışlar biraz istikrarsız onun harici hiç bir problem yok.şimdi mod 105 i kestim.bu sefer pellet koyma yatagını bozmadım sabıt namlu olduğu için mermi koymak daha rahat olucak transfer delıgını kaynakla arkadan kapattık.alttanda 4.5 mm transfer delıgı actık.kesılen kısım aynı zamanda tüp,çekiç,tetik gurubunun oldugu bölüm olacak.sadece araya bi burç yapıp havayı transfer deliğine ilettik işlem tamam olacak inşallah.resımler koyuyorum buraya kadar olan bölümün tamalayınca hepsini koyarım.


    [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/090319/temp/rs5u9ftb.jpg]


    [Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/090319/temp/at46xrf3.jpg]


    [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/090319/temp/cowyknc4.jpg]

    hatsan tüm at 44 lerde yenı model namlu kullanıyo lw olayı cok önemli değil normal namlularda kalıtelı bence al derım tek tek atarsın 10lu olmasıda o kadar fıyat farkına cok gelıyo bana acıkcası.

    evet guzel bır esnaflık anlayısı gıbı gorunuyo ama bence bu sorun fabrıkayla üreticiyle görüşülüp halledilmeliydi.kullanıcıya yansıtılmamalıydı.ben bu namlu sorununu okuduktan sonra alacak olsam bıle vazgecerdim.tabiki hata varsa satılmaması en mantıklı olan.ama hatsan olsun kral olsun eser olsun yerli firmalar vee bişeyler yapıyolar haklarını yememk lazım.bugun için hatsan bi pcp yapmış.bu gercekten buyuk bır teknoloji isteyen bişey.ha diğer firmalar eser, kral,torun bunalrda ondan 10 gömlek üstününü yapmaya çalışsın,ne güzel.rekabet bizim işimize yarar.bizde onları test edip hatalarını düzeltmelerinde yardımcı olalaım kullanıcı olarak.bu gunler gelecek ben inanıyorum yeterki küstürmeyelim üreticiyi.saygılar....

    arkadasım bu işler söke taka boza parçalaya öğreniliyo zaten.bence sen guzelce dagıt tufegı ama cok zor cıkan yada takılan parcaları sımdılık sokme.sonra iyice temizle.kral yayı ve contaları bende var istersen yollarım.daha güçlü olsun istersen çapı daha kalın ve birkaç spir uzun bir yay deneyebilirsin.ha bu zaten modifiye dene şey oluyo orjinalinden daha farklı ve verimli olmasını saglayabılırsın.olmazsa soker baska seyler denersın.birde transfer delıgı dedıgımız delıgı yani pistonla namlu arasında blogtaki deliği biraz genişletebilirsin 4.5mm için 4mm yeterli bence fazla acarsan yay kırılması olayını yaşayabilirsin.pistonunu girdiği blogu önce güzelce temizle cam gibi olsun çizik kesik olmamalı.bunun için bir matkabın ucuna kısa bir harbi benzeri bişey tak ve bildiğin bulaşık telini (şu yakıpta döndürdüğümüz cinsten) sar ve hafif yağlayıp sok bloğa cam gibi olana kadar döndür.daha sonra sıcak suyla yıka ve kuru bezle kurula.diğer parçalarıda iyice temizledıkten sonra yeşil gresle yağla.ama sakın abartma yoksa tam tersine saçma namludan bile zor cıkar.yayıda taktıktan sonra olay tamam.zamanla uzman olursun.bozulcak diye korkma bozulsada atma ileride işine yarar.hadi kolaygelsin.dikkatli ol.

    dostum bence sorun dürbünde aynı dürbünden bende aldım ve 4*32 durbunle sıfıladıgım ve her attıgımı vurdugum webley raideri taşlara çarpmamak için kendımı zor tuttum.aynı senın dedıgın gıbı olmayacak derecede alta cekıyodu.ayar vıdası sona dayandıgı halde 15 cm alta gıdıyodu.hemen durbunu degıstırdım.sımdı remıngton var ve hersey tıkırında.tavsıyem o durbunu uydurucam dıye hıc ugrasma hemen degıstır.kolaygelsın.

    pcp alacak arkadaslara benım tavsıyem mutlaka pompada almalarıdır.sonucta scuba tüpü alıp yıne dolum tesıslerıne muhtac kalacaksınız.ama pompa tamamen sızın elınızın altında kendı ımkanınızla istediginiz zaman ve istediğiniz kadar dolurmak elinizde.ayrıca sanıldıgı kadar zorda degıl.demek istediğim sınırsız özgürsünüz.yok tüfekte ne kadar hava kaldı yok scubada ne kadar hava kaldı derdiniz yok.varsayalım bayramdasınız şimdi oldugu gibi ve doyasıya atıs yapmak ıstıyosunuz ama scuba tupunuz bitti :(her yer tatılde:(ve senın elınde mılyarlık tufekle ah cekıyosun!ne anladım ben bu işten.


    sonuc olarak benden size tavsiye scubamı pompamı kararsız kalan arkadaslar varsa her ıkısınıde kullanmıs bırı olarak kesınlıkle pompayı tercih edın derım.


    Saygılar ve iyi bayramlar...

    dostum torunların cogunda fabrıkasyon hata var eger namlu içine bakarsan bir setin olmadıgını gorursun.buda isabetlilik konusunda cok onemlıdır.ama yınede namluyu temızle güzel oturan bırde pellet bul ve öyle dene.kolaygelsin.

    bende nerde yanlış yaptım diyodum.şimdi anladım ve değiştiriyorum bende 150 metreden webleyle şişe kırdım :) böle olunca sorun olmaz herhalde... :thumbup:

    bu silahlar 15 gun icinde piyasaya sürülecek öğrendiğim kadarıyla.hatsan bazı konularda daha titiz çalışmaya başladı.inşallah yüzümüzü kara cıkarmaz.birde şu pilastik tetik olayını değiştirseler süper olacak.silah görünüm olarak cok guzel kalıtelı duruyo ama o plastik tetik herşeyi bozuyo.

    namlu ana vidasını sökerken tufeğin kapalı durumdaysa zorlanırsın o yüzden tüfegin namlusunu kırık vaziyete getir ve öyle dene.biraz zorlanır tabi ama açılır merak etme.birde büyük uclu ve kalın bir tormavida kullan gerekirse tornavidanın üzerinden bastırıp uc kısmından penseyle cevirerek dene.kolaygelsin...