alperen adlı kullanıcının mesajları

    Alacağım yer hatsanı 2-3 kez aradı, ben teyid etmelerini istedim, bir kere daha aradı. Pazartesi günü kesin elinizde dediler silah için, satıcı da bana buna göre kapora istedi. Ama dediğinizin bir benzerini de av market söyledi, 2 aydır üretimi yok bu silahındedi. Ama haftaya çarşamba geliyor 3 tane dedi. Belki de tekrar üretmeye geçmilerdir diye de düşündüm.


    Öncelerden elinde kalan bi av bayii fln yokmudur ankarada bunu istiyorum. Yani ne bileyim silahı elime almadan da kapora vermek fln yanlış bence. Gelen silahın kundağında ufacık bi çizik farketsem ben o silahı almam.. İş karışır işte o noktada da..


    Terkar soruyorum, Ankara hudutları içerisinde bu silah nerede olabilir? Aksi halde yarın gidip kaporayı verip çaresiz bir bekleyiş içine gireceğim :)

    Arkadaşlar merhaba, uzun uğraşlar, gezmeler sonucu Ankarada bu tüfeği bulabilmiş değilim. Yiba çarşısında hatsan yetkili satıcısı var, orası ancak kapora ile pazartesi günü gelebileceğini söyledi ama aslına bakarsanız pazartesi geleceğine inanmıyorum. Cumartesiden kargoya vermesi lazım hatsanın vs..


    Nerelere baktım?
    Yiba çarşısına baktım, yibanın yanında av market fln var, oralara baktım, karşısındaki ufak dükkanlara baktım. Kızılay sakaryadaki silahçıya baktım, sanatorum caddesindeki tüfekçiye baktım. Bu silah yok!


    Arkadaşlar şöyle kesin vardır dediğiniz Ankara hudutları içinde bir yer söyleyin, yarın gidip bakıp hemen alayım. Ya da elinde temiz olan ve satmak isteyen biri ya da böyle bi tanıdığı olan varsa lütfen iletişime geçsin.


    Hatsan at44wx10 premium modelini neden almak istiyorum?


    Belki 2 katı fiyata evanix modelleri başta ilgimi çekti özellikle de ar6 modeli, ancak ne kadar isabetsiz olduğunu öğrendim. Aynı zamanda s10 modellerinin de pek isabetli olmadığını forumlardan takip ettim.
    at44wx10 dedikleri model (hatsan yapımı lw namlulu) namlusu epey bir övülmüş, birkaç grupmana da baktım nispeten evanixe göre daha iyi grupmanlardı ayrıca fiyat olarak son derece düşüktü. Yani fiyat/performans oranını beğendim. Kaldı ki pcplere yeni başlayacak biri olduğum için başta ucuz bir modelle çalışmayı daha uygun gördüm.
    Ayrıca hatsan firmasının da kendilerini geliştirmeye açık, gelen eleştirilere açık, kendini eleştiriler yönünde geliştirebilen bir firma olarak gördüm. Servisi oldukça meth edilmiş. Ve adamların lw namlusu bile kendi üretimleri. Demek adamlar bazı şeylere çok önem veriyorlar, kazanacaksa bu adamlar kazansın dedim ve milliyetçilik duygularım da ağır gelerek Hatsan at44wx10 premium modeli üzerinde karar kıldım.



    Şimdi bana biri lütfen bu silahın nerde olduğunu söylesin ?(


    Saygılarımla

    Ayrıca ilker beyin de söylediği gibi paslanmazlık da çok büyük bir artısıdır aluminyumun.


    Aslında alumiyum demire göre belki 50 kat daha hızlı paslanır ancak bu pas aluminyuma çok sıkı bir şekilde yapışarak koruyucu sert bir yüzey oluşturur ve yapıştığı yüzeye bir daha hava gitmesini tamamen önler. Ancak hepimizin bildiği gibi demirde ise paslanan yüzey mevcut yüzeyden ayrılarakalt tabakaların da paslanmasına olanak tanır, aluminyumdaki gibi koruyucu bir tabaka oluşmaz.


    Saygılarımla.

    Aluminyum çelikten daha ucuzdur. Ancak yüksek basınca dayanabilmesi için uygulanan "cold metal forming" (soğuk metal işleme) denilen yöntemlerin oldukça pahalı olması aluminyum basınçlı tüplerinin çelik basınçlı tüplerden çok daha pahalı olmasına sebebiyet veriyor.


    Aluminyumun en önemli artısı ağırlığının çeliğe kıyasla çok daha hafif olmasıdır. Uygulanan soğuk metal işleme yöntemleri sayesinde de çelikle yarışabilecek bir sağlamlığa ulaştırılabiliyor.


    Saygılarımla.

    Arkadaşlar fısıltı gazetesinden bi haber bu:


    Evanix bolt action üretiminin lisansını alan hatsan ile bir görüşme yapıldı, Görüşmeye katılan Hatsan genel başkan koordinatör yardımcı sekreteri; İstersek "Fx Gladyatör ve revolasyonu bile yaparız. Hatta daha da güzel olur." Dedi. Yeni projelerinin arasında "Benjamin Discovery" serisinin olduğunu belirten Hatsan genel başkan koordinatör yardımcı sekreteri...


    Böyle gider ;şrofls;.

    Scuba ise yalnızca parmakları çalıştırır. ;şrofls;.


    Forum daha çok çalıştırır parmakları bence ;kihhik,



    Bu arada evet hiç pompa ile bir pcp doldurmadım. Maksat espri olsun, daha çok kişi konuya müdahil olsun. Dolaylı olarak daha fazla kişiyle tanışabileyim :)


    Saygılarımla.

    Ama pompanın çok güzel faydaları var.


    Mesela yerde pompa dik dururken pompalama yaparsak kolumuzdaki neredeyse tüm kaslar çalışmış oluyor.


    Pompayı tavana sabitleyip, tavanda dik dururken (yukarı doğru iterek) pompalama yaparsak omuz ve sırt kaslarımız ciddi biçimde çalışmış oluyor.


    Pompayı duvara dik (yere paralel) şekilde duvara monetleyip, pompanın elimize gelmesi gereken kısmını da ayaklarımıza sabitledikten sonra pompalama yaptığımızda tüm bacak, baldır ve bel kaslarımız çalışmış olur.


    Bakın pompalamak ne sağlıklı bişeymiş.. :)

    Merhaba arkadaşlarım, abilerim. Ben Ankaradan Alperen, aranıza yeni katıldım.


    4-5 gündür forumu inceliyorum ve pcp silahlar, dolumu, scuba tüp vs. hakkında epey şey okudum. Birşey merak ettim, acaba scuba tüpünü doldurtmaya imkanımız olmasa ve (benim gibi) gücümüzün de yeteceğine inanıyorsak :rolleyes: 250bar kullanımlı Hill pompa ile 7 litrelik bir scuba tüpünü (yavaş yavaş) doldurmak mümkün müdür.


    Forumda ilk konum, umarım çok abest birşey sormamışımdır, cahilliğime verin. Maksat ben de burdayım demek ve fena halde bu havalı silahların büyüsüne kapıldığımı belli etmek 8o


    Saygılarımla.