ARIKAN adlı kullanıcının mesajları

    Güzel bir konu açmışsınız, teşekkürler.


    Bahsettiğiniz silah iyi ama ben FN Herstal - FNC .223 (5.56 x 45 mm) veya H&K G36K derim, bir de Ordumuz Bullpup türü silahlara sıcak bakmadığı için konvansiyonel tasarımlı bir piyade tüfeği uygun olacaktır diye düşünüyorum.

    benım bıldıım bişey var oda toplu tabancalar şarjörlu tabancalardan isabetlı ve guçlu toplu tabanca dıe tabır edılen mısal 357 magnum namlusu sabit gezı ayarlanabılır tetıe basıldığında şarjörluler gıbı kızağın ustunde hareket etmıor.

    Kızağın hareket etmesi sadece bir sonraki merminin gideceği yeri değiştirir diye biliyorum, çok seri atmazsanız belirli seviyede namluyu aşağıya çekerek bunu engelleyebilirsiniz, tabii ki toplu tabancalar şarjörlülerden daha isabetlidir. Ayrıca boş kovanı dışarı atma durumu da yoktur. :)


    Emekli SAS Binbaşı Sn. Göksev OLCAY, "Kısasa KıSAS" adlı kitabının bir bölümünde ve sonunda tabancalara yer vermiş ve şarjörlü tabancalarla toplu tabancaların farklarını gerçekten güzel anlatmış.

    Çok güzel bir yazı, paylaştığınız için teşekkürler.
    Vatanımız uğrunda bir an tereddüt etmeden cepheye koşan, canlarını veren Şehitlerimizden Allah Razı olsun. Allah cümlesine Rahmet eylesin. (Amin.)

    CFX Royallerde var mı bilmiyorum ama o ara parçayı çıkarıp bağlantı ayaklarını takmak nasıl olur? Çift stoper gereksiz midir, yani sadece arka ayağın arkasına stoper koyup diğerini de Engin'in söylediği gibi derbylesek daha mı iyi olur?

    Sanırım çift bağlantı ayağı kullanıyorsunuz, hem esnemesi açısından çift ayak daha iyidir (dampa olmayan tek parça ayağa nazaran) diyorlar ama stoper kullanmak gerekir mi (siz kullanıyor musunuz) ? Gerekirse sadece arka ayağa mı gerekir, ön ayağa nasıl bir işlem uygulanabilir?

    Yaza doğru bir Dampa ve kaliteli bir dürbün almayı düşünüyordum ama fiyatların yüksek olması nedeniyle bunların yerine bir Webley Patriot 5.5 mm alayım dedim, tabi CFX de dürbünsüz pek tat vermiyor. Bu yüzden yardımınııza ihtiyacım olacak;


    1. Dampa olmadan, ama sağlıklı bir şekilde kullanabileceğim dürbünün mercek çapı en fazla ne kadar olmalıdır (40 mm kurtarır mı mesela)?
    2. Bu şekilde dürbünün ömrü ne kadar olur; Gamo Stoper almak bu ömrü uzatır mı?
    3. RIS şeklinde (tırtıklı kızak) bağlantı aparatı CFX'de işe yarar mı? Bu aparatın faydası olabilir mi?


    Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.