faef adlı kullanıcının mesajları

    g3 ile t-12 nin kıyaslanması biraz yanlış çünkü katagorileri farklı.katagori derken ateşli veya havalıdan bahsetmiyorum g-3 püskürtme silahıdır keskin nişancılık için dizayn edilmemiştir.etkili menzili ne kadar uzak olsada taciz ve püskirtme atışları yapılır.keskin nişancılık için bir gez ve arpacığı yoktur.her ne kadar gezi 400 metreye kadar ayarlanabiliyor olsada arpacık yeterli değildir.kaldıki g-3 ile şişe kırma gibi bi yarışta t-12 ile yarışmayı bırakın yanından bile geçilmez ancak yapılacaksa gurupman deneyin belki o zaman g3 t-12 ile yarışabilir.


    defalarca tecrübeyle kanıtlanmıştır...

    teşekkürler ateşli silahlar hakkında pek bir bilgiye sahip değilim.onun için havalılardan örnek verdim.anladığım kadarıyla armsan kaliteli bir firma ve buda bana yetiyor.peki torun sarsılmaz huğlu ve armsan gibi firmalar arasında hangi markayı tercih edersiniz ?

    bilgi için teşekkürler


    bide armsan için düşünceleriniz nedir ? havalılar konusunda hatsan gibimi yoksa diana gibimi kalitesi.sürekli arıza veren kaliteden imtina etmiş bir firmamıdır hatsan gibi.yada herzaman daha iyiyi yapan diana gibimi yoksa orta sınıfa hitap eden ne çok kaliteli nede kalitesiz olna gamo gibimi ?


    bu konuda farklı görüşler duyuyorum.gerçek nedir öğrenmik istiyorum...

    bide bunu uzak mesafede denesen ii olur.mesela 50 metrede deneyebilirisn.yukarı aşağı sorun değil ama 9 metreden sağ sol ayarı tam olarak yapılamaz.9 metreden nokta üstüne nokta koysanda 100 metrede sağ sol kaçağı yapabilir.50 metrede az atışla bunu yapamıyorsan 1 şarjör pelet atarak nereye saptığını görerek sağ sol ayarınıda ayarlayabilirsin.


    başarılar...

    forumda dürbün sıfırlama ile ilgili bölümler var inceleyebilirisiniz orada diyagramları göreceksiniz.40metre sıfırlama için bence uygun bi mesafe değil.8,5 metreye silahınızı sıfırlayın 8,5 metre ve 75 metrede hedefinizi artikılın tam ortasından nişan alarak vurursunuz 8,5-75 metre arasındaki atışlarınız için artikılınızı hedefin biraz aşağısına nişanlayın 75 metre üzerindeki atışlar için ise artikılınız hedefin üzerinde olsun böylece ayarlamanızı yapmış olursunuz.bu veri 16 gr pelet ağırlığı için geçerlidir.önemli olan nokta peletinizin hedefin sağ ve solunu vurmuyor olması yukarıdan aşağı doğru sabit bi hizza izliyorsa sorun çözülmüştür...


    saygılar...

    öncelikle tüfeğin hayırlı olsun arkadaşım.güzel bir tercih yapmışsın.


    bende bi zamanlar senin gibi düşünmüş ve aramaya girmiştim.gamo prohunter,promagum,ts22 ve hatsanın yurtdışına ürettiği kısmen ucuz peletleri dendim.bunların içinde bana en derlitoplu isabetlilik sağlayan pelet prohunter oldu ki asla fx peletlerin isabetliliğiyle boy ölçüşemiyorlar.ayrıca peletleri namluya sürerken fx peletlere göre bihayli zorlanarak itmen gerekiyor.bu durum isabetlilikten daha kötü sonuçlar doğurabilir kanaatindeyim.pelet eteklerinin metal yapısı biraz sert ve bu namlu o-ringinin yıpranacağı ve namluya zarar vereceğini düşündürüyor bana.3 kuruş kar edecem diye namlumun kalitesini bozmak istemediğim için uzun zamandır fx peletler kullanıyorum.


    istersen bi gamo pelet alıp denemeni yap.hem keyif almayacaksın hemde zarar verme korkusu seni bihayli rahatsız edecek.

    tüfeği çok güzel yapmışsın eline koluna sağlık.tüfeği sötüm ama yayını sökmek için çaba sarfetmedim yinede bana sökülemez gbi gelmedi.sadece yayın arka tarafına 3 tane pul koydum yay biraz daha gerildi o kadar.dürbünde süper olmuş zaten bu kalınlıkta bi arpacıkla hedef vurmak bihayli zor olsa gerek.aslında gücünü 300 lere çıkarabilsek çok güzel bir silah olacak ama başarabilirmiyim bilmiyorum.pistonu çok ufak ve tetik bunu kaldırırmı acaba diyorum... ;d; ;d; ;d;

    EVET BENİMDE VARDI BU TÜFEKTEN Çıkış Hızı: 165 m/s olduguna bakma güçlü bir silah o zamanlar kus vurmak için almıstım. 100 metreden kuslara atıyordum nasıl olsa yetismez diye ama malesef cok kus vurdum. 60 -70 metreden cok sise patlattım. iyi silahtı hediye ettim. su an özlüyorum o silahı hafif ve etkili bir silahtı sanırım 6 sene önce o fiyatlara almıstım pahalı bir silah ama etkili asık olacagın bir silah.

    bu özelliklere bakınca bana biraz vasat geldi ama öyle diyorsanız öyledir.

    Norica Comando Havalı Tüfek hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.


    özellikleri :Kalibre: 4,5 mm
    Çıkış Hızı: 165 m/s
    Dürbün kanal yeri
    Ağırlık: 2,3 kg.
    Uzunluk: 95 cm.
    Seyyar dipcik
    bi arkadaşımda bu tüfek var önce yayı gitmiş diye düşünmüştüm ama özelliklerini görünce yanıldığımı anladım.ama bana fiyatı çok yüksek geldi (236 TL) bu abartı fiyatın nedeni sizce nedir kalitemi yoksa yabancı marka oluşumu.


    yayı görmek için tüfeği söktük tetik tertibatı çok berbat aynı oyuncak tüfekler gibi.yayı sökmeden arka tarafına 3 pul koyduk 4.pul konduğunda tetik kilitlenmiyor.acaba yayını değiştirsek çıkış gücü yüksek bi tüfek elde edebilirmiyiz aşağıda resmini gördüğünüz bu tüfek için sizin görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum


    teşekkürler...


    [Resim Engellendi: http://s7.directupload.net/images/090708/temp/e3nwhlng.jpg]

    herhalde saçma sapan yerlere denk gelmiş bi atış için bende yayınlamayı düşünmezdim.galiba biraz şanslıydım ve derli toplu bi atış gibi geldi her ne kadar fire versemde.


    yinede msj yazan herkese çok teşekkürler...