faef adlı kullanıcının mesajları

    teşekkür ederim ama cesaret olayını pek anlamış değilim bukadar kötümü bu atışlar oysa benim çok hoşuma gitmişti bisüre sonra felaket geziyor hedef dürbünde ;tacli#

    Sayın abim sizin grup çalışmalarınız varmı bilmiyorum ancak tüfek kalitelide olsa,sizin değiminizle üstünde teleskopta olsa (ki teleskop olması iyi gibi görülebilir ama desteksiz fazla zoomda titremeden dolayı hedefi bile kaybedebilirsiniz) ,mesafe 25 metrede olsa desteksiz ve gamo pro hunter pellet ile bundan daha iyi ve bundan çok daha kötü sonuçlar elde edilebilir kaldıki ilk grup çalışmam denilmiş yazıda.Amaç sadece güzel grupların yayınlanmasımı yoksa buranın bir paylaşım sitesi olduğumu? Benim sizden ricam Ankaradasınız buluşmalarda iyi bir dürbünü olan bir fx silah ile bahsedilmiş aynı şartlarda ayakta desteksiz hunter pelletle atışlarınızı bekliyoruz saygılarımla..

    +5 ;d; ;d; ;d;

    teşekkürler ayakta ve desteksiz olarak bukadarını başarabildim ama çalışmalarım devam edecek umarım daha ii olur.


    yinede bence gayet ii çünkü 4 atış hep üstüste gelmiş bi tanesinde kaçmış.25 metrede bile olsa yeterince titretiyorum hedefi ortalamkta zorluk çekiyorum desteksiz olunca...

    hedefi printerdan çıkardım.grupman olarak düşünmemiştim sadece kalp ve kafayı hedefledim.100 metre için afaki olarak nişan aldım kalp ve kafayı son atışlarda vurdum rüzgarı ve dotları ayarlamakta biraz sıkıntı oldu.nişan alırken kalpten vurduğum atışımda hedef kağıdının sağ üst köşesinin biraz altına nişan aldım.atışlarım destekli oldu 100 metre için desteksiz atış benim için bihayli zor.dürbün imzamdaki gamo 6-24x50 AO mildotlu önden paralaksı ve atışlarım 24x ile yapıldı.


    saygılar...

    alttaki örnek: 960fps hızla atılmış 16g FX 5.52 pelletin (21metrede sıfırlanmış) 32zoomda 3kms hızla esen rüzgarda 70yardaya kadar nişan noktaları gösteren dökümdür.


    teşekkürler güzel bir bilgi


    bu tip bilgiler için 24x zoom ile değişik sıfırlama noktalarına göre başka bilgilere nereden ulaşşabilirim?


    yada varsada burada yayınlarsanız diğer arkadaşlarda faydalanabilirler tekrar teşekkürler...

    paralaksla görüntüyü sabitliyoruz ya paralaksı döndürdükçe hem gürüntü sabitlenip hemde artikıl yukarı aşağı kayabilir diye düşünmüştüm.


    mtc viper in yeni bir artıkıl denemesi var demişsiniz nasıl bişey aydınlatırmısınız ?

    dürbün artikılı kaydıktan sonra herhalde mildota gerek kalmaz ama herhalde rüzgarı otomatik hesaplayan ve kayan bi artıkıl yapılmazsa mildotu kullanmaya devam edilir :)

    merhaba arkadaşlar.


    mesafeye göre artikılı kayan bi dürbün varmıdır.yani dürbünlerle 100 metreye atış yaparken hedefin üzerine nişan alırken 20 metreye atış durumunda hedefin altına nişan almak gerekiyor.acaba paralaksı ayarlarken artikılda metreye göre hedefin üzerine otomatik kayan bi artikıllı bi dürbün varmıdır ?

    teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.arkadaşım forumdan mets.kendisini ben üye yaptım fakat forumla ilgilenmekten çok benim anlattıklarımı dinlemeyi tercih ediyor :) onun için foruma yazma gereği duydum birazdn kendiside foruma katılr :)

    arkadaşım pcp almayı düşünüyor ama pcp yi bilmiyor eğer memnun kalırsa ki bence kalacaktır model yükseltecek.
    deneme için alacak.ayrıca pcp sahibi olmak isteyipte maddi gücü olmayanlarıda düşünmek lazım.

    Hatsan AT44WX10 PREMİUM 5.5mm PCP ile WEBLEY RAİDER 10 PCP arasındaki fark nedir ?
    bildiğim kadarıyla ikisinide hatsan üretiyor ikiside aynı fiyatta ama isimleri farklı.
    bana bu iki tüfeğin arasındaki farkı söyleyebilecek birileri varmı ???


    öncelikle hayırlı olsun
    bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışayım
    tüpünüzü boşaltmaya gerek yok dolu şekilde tutabilirsiniz.tabi ilerde ben sıkıldım bidaha kullanmıyacam derseniz içinde bi miktar basınçlı hava bulunarak (atmosfer basıncından biraz yüksek) saklayabilirsiniz.bu benim düşüncem.aksi bi mantığı varsa belirtirseniz bende öğrenmiş olurum.
    silahlar biyere dayanmak için değildir mümkünse yumuşak biyere yatık şekilde muhafaza edin
    tüpünüzün basınç değerini bilmiyorum ama yazılı değerin üstüne çıkmamanızda fayda var.her ne kadar o değerin çok üstünde test yapılsada değerleri aşmamak iyidir.
    bide eğer mümkünse kuruhavadan ziyade azot kullanılması forumda birçok yerde öneriliyor.her ne kadar kuru havada olsa içinde bi miktar nem bulunması iyi bişi değil.
    saygılar...

    Başarılı bir tartışma konusu olmuş güzel şeyler öğrendim.başta konuyu açan olmak üzere bilgilerini paylaşanlara teşekkürler...