faef adlı kullanıcının mesajları

    460 daha görsel ve hahif bir silah bence keşke platik olanlarıda olsada dahada hafif olabilseler.
    ama mod 54 için isabetlilik ve kullanım olarak daha üstün diyebilirmiyiz.
    retrograde nedir ?
    şu anda yaylı tüfek alacak olsanız hangisini tercih ederdiniz ?

    öncelikle aramıza hoşgeldin arkadaşım.
    dürbünün ortasının hem yan tarafında hemde üzerinde 2 tane yuvarlak kapak var.ikisinide sökütğünde ayar yerleri ortaya çıkacak.yan taraftaki sağ-sol ayarı üst taraftaki yukarı aşağı ayarıdır.bi kağıdın ortasına keçeli kalamle bi nokta koyarak nişan alıp ateş et.atışın noktanın üst sağ tarafına denk geldiyse ayar yerlerinden üst tarafta olan yukarı aşağı ayarını eğer down yazısı varsa o yöne yok ise up yazısının tersine 5-6 klik çevir böylece atışının yukarı aşağı ayarını ayarlamış olacaksın. bu olayı hedefteki noktanın hizasına gelene kadar devam edeceksin.ayrıca sağ-sol ayarı içinde dürbünün ortasındaki yan tarafta olan ayar yerini left veya right taraflarına çevirerek yapabilirsin.
    hedefini 25-30 metreye koymanda ve tek atışına göre ayar yapmamanda fayda var.en az 3 atış yap eğer ii nişan almışsan atışların 1 noktada toplanır böylece doğru ayarı yapabilirsin.dürbünün ayar yerlerini sonuna kadar zorlama.
    başarılar diliyorum...

    haa evet güzel bir soru.malesef 24x zoom ile en düşük yarda seviyesi olan 15 yardayla bakıldığında yakın mesafede görüntü bihayli bulanık oluyor.7 metreye 1 dal sigara koyarak atış yaptım görüntü bulanıktı ama seçilmeyecek kadarda değildi.anladığım kadarıyla bu dürbün uzun mesafe dürbünü yakın hedefler için değil...

    merhaba arkadaşlar dürbünü dün bihayli denedim yaklaşık 500 kadar atış yaptım sizlerle gördüklerimi paylaşmak istiyorum.
    öncelikle dürbün zoom olayı süper 25 merteden sazlıkların arasındaki kurbağaları seçebiliyorsunuz.ayrıca dübün ayarı yaparken eksrtradan tornavidaya gerek yok kapakları söküp el ile döndürerek ayar yapabiliyorsunuz.beni tek rahatsız eden tarafı paratax.çünkü parataks ayarı dürbünün ön tarafında mesafeye göre ayar pamanız gerektiğinden mutlaka tüfeği bi yere dayamanız veya bipod kullanmanız gerekiyor.hedefi hemen görüp atacağınız bir dürbüb değil.atış yapmadan 1 dakika kadar ayar yapmanı gerekiyor.ayar yaparkende mutlada destek almalısınız.gördüğüm tek kötü tarafı bu.herkese saygılar... ;tufey#

    şuan elimde 3 çeşit pelet var sivri yuvarlak ve küt bunlarla denemelri yarın yapıp sizleride bilgilendiririm.
    susturucu konusuna gelince.susturucuyu tamamen söktüm içinde keçeler var işe yarar gibi gözüküyor ama ben bi fark göremedim.susturucuyu sökerekte etış yaptım ama farkedilir bi değişiklik hissetmedim belki desibel olarak 3-5 birim düşürüyordur ama farkedilir şekilde değil.

    anlıyorum teşekkürler.forumda pcp pompalarının zor ve uzun sürdüğü birçok yerde yazıyor.
    ewet yine haklısınız ben 4,5 ile 5,5 peleti kıyaslamışım.bana 4,5 yüfek uzun mesafede daha iidir denmişti sizce 4,5 ile 5,5 arasındaki fark nedir.nereye baksam 4,5 in gücü çok daha yüksek gözüküyor ???

    şişeyi deliyor ama saçma içinde kalıyor.bu söylediğiniz saçma küt burunlulardanmı? sahi küt burunlu saçma nerede kullanılıyorki ben sürtünmenin fazla olacağı ve sürati düşüreceğini düşünüyorum bu küt burunlu saçmaların.siz ne diyorsunuz ?

    haklı olabilirsiniz.çok fazla atış yaptığımdan dolayı kaliteli pelet alamıyorum.ayrıca forumda okuduğum kadarıyla hatsanın namluları ortanın altında bi kaliteye sahipler.satıcı bu tüfeğin yeni çıktığını ve gayet ii olduğunu söylemişti acaba hatsan bu tüfekte revizyon yapıp kalite sunmuş olabilirmi diye hayal kuruyorum ama hatsanın pcp sinde bile kalite bu kadar düşükse bu silah için kaliteyi düşünmek hayal sanırım :)

    teşekkür ederim sorularımın cevabını aldım hemen dürbünü inceledim dedikleriniz tamamen uyuyor peki dürbün için görüşünüz nedir önden paratakslı olması iimidir ışıksız olması kötümü ?
    dürbüne dampada aldım umarım bundan sonra tüfeğime sık sık ayar yapmak zorunda kalmayacağım...

    yani tüfei ve pompayı alsam bana yeremi diyorsunuz sadece bu kadarsa sorun değil 5 dakikada dolum olayı hoşuma gitti ama forumda kimse pomayı onaylamıyor çok zor ve uzun sürüyor diyorlar.sukuba olayınıda ben istemiyorum işin açıkçası.
    güç demişsiniz fx T-12 namlu çıkış hızı 930 fps ama diana magnum 460 namlu çıkış hızı 1150 fps nasıl daha fazla güçlü oluyor benim bilmediğim bişeymi var acaba yardım edermisiniz ?

    tüm foruma baktım her silah var ama benim sahip olduğum bu silah için kimse bişey yazmamış.bu silahı satıcı önerisi ile aldım ilk başladığımda ama diğer silahları kullanmadığım için kıyaslama yapamıyorum içinzide kullanan veya bu silah hakkında bilgiye sahip olan varsa paylaşabilirmi.en azından bu silahı almak isteyen arkadaşlara referans olur.
    işin açıkçası ben tüfeimden oldukça memnunum 80 metreden 1.5 lik pet şişeyi vuruyorum ama saçma pet şişenin içinde kalıyor bozulmadan.100 metrede henüz başarılı olamadım.bipod ve destekli atmama rağmen galiba dürbün kalitesizliği yüzünden başarı sağlayamadım.benim bu silah için yazabileceklerim bunlar.bilgilileri buraya davet ediyorum teşekkürler