umtys adlı kullanıcının mesajları

    Muhtemelen sabah havanın boşaldığını görüp havalı silah sanayimizin olmazsa olmazı fabrikaya geri yollama işlemine başlayacaksınız. Effectolarda kaçak sık sık rastlanan bir durumdur. Çözülür,emin olun.

    Hobinin devam edebilmesi günlük hayat şartlarına o kadar bağlı ki. Elimde araziye gidebilme şansım olduğu dönemlerde çok kısa süre kullanabildiğim tablo gibi güzel bir lamine PX 5, ilk günkü gibi isabetli bir puncher w,bir Nemesis var ancak şu anda çalışma şartlarım nedeniyle evimin altındaki 20 m. lik garaj poligonumda( neyse ki bu var hiç yoktan) 5.5 NP01 ile 6 mm civarında grupman çalışmaları yapabiliyorum . Ercan beyin bağlı mikroregulatorü ile inanılmaz stabil atışlar oluyor arazi kadar keyifli.

    Çok önemli bir başlık, gözden kaçırmışım . Uyarıyı biz hedef atıcılığına gönül vermiş kimselerin yapmış olması ayrıca bir güzellik. Kıymayalım bu toprakların güzel kurduna,kuşuna hepsi bizim zenginliğimiz,o kuşları görmek için Japonya'dan ülkemizi ziyarete gelen turistler var. Yaren leylekle balıkçı Adem amcanın dostluğu, atalarımızın camiler,külliyelerde demirbaş olarak yaptığı kuş evleri, kendi karnını zor doğururken kapıdaki kedileri besleyen insanlarıyla bizler aslında çok hayvan sever bir milletizdir. Bu sadece hobiye değil bu topraklarda yaşama hakkı olan canlılara da ihanet.

    Yüce milletimizin başı sağolsun, acımız çok büyük,ancak gün dayanışma günüdür, insanların battaniye,kalın çocuk giysisi ve portatif ısıtıcı gibi malzemelere ihtiyacı var.

    sorma adamlar aforoz etti bizi deneme için gönderilen tüfeğide geldiği gibi hızla iade ettim aslında istikrarlı bir silah ama bizde hep öveceksin ağamsın paşamsın diyeceksin 10 numara oluyorsun ucundan dokundurursan işin rengi değişiyor

    Zetax üstad, acaba kalite kontrolünü dışlarsak namlu üreten bir fabrikada bir lw ile bir kral namlu arasında ne farklar vardır? Hep öğrenmek istemişimdir, mesela makinede yiv açılırken kullanılan bıçaklar zaman zaman değiştirilirmiş, bıçak ne kadar yeni ise namlu o kadar iyi olurmuş vb.Peki lw ne yapıyor da hep aynı kaliteyi yakalıyor

    Np-01 im bugun itibariyle elime ulasti. Namluyu 33 cm yaptilar, goruntusu harika, müsteri memnuniyeti konusunda gercekten çok iyiler

    En azından referans olarak küçük bir kutu JSB 14.35 gr. ile grupmana bir bakın 25-30 m.lerde bağlı regülatör ile 650 FPS civarında en geniş 1 cm yapıyorum çoğu zaman altında kalıyor, NP01 benim envanterimdeki en çok kullandığım ve her türlü testini bildiğim silah. Enteresan olanı regülatorsüz olarak da grupmanları pek farketmiyor.

    Bugun 32 cm namlu icin aradim fakat orjinalin disina cikamayacaklarini söylediler, neden boyle bisey yaptilar anlayamadim hocam

    Şaşırdım doğrusu müşteri memnuniyeti açısından (kendim fabrikayı ziyaret ettiğimde bizzat tanık oldum) kesinlikle çok iyidirler. Airguntürk ekibinin selamını söylemeyi unutmadınız umarım.

    Micro regülatör hakkında bilgi almak isterim mümkünse sanırım kral için tüp içine takılıyor kaç cc yer öldürüyor

    Cemal bey yanıtı vermiş, ben geç gördüm kusura bakmayın . Doğrudan tüpe bağlıyor, dolum hortumunu da regulatorden çıkış alıyorsunuz. Bağlı regülatör denmesi bu yüzden,sürekli aynı basınçta atış yapabilmek, özellikle küçük hacimli tüpü olan silahlarda silahın tüpünü power plenum gibi kullanmanızı sağlıyor, atışlar arasında çok az bir bekleme süresi bırakılırsa sonuç daha iyi oluyor.

    Şu anda en büyük keyifle atış yapabildiğim ( evin bodrumunda 20 m.) ve 32 cm namlu ile kullandığım, Ercan ustanın bağlı mikro regülatörü ile mükemmel sonuçlar aldığım NP01 de bu şikayeti duymak şaşırtıcı. Ancak namlu crown'u sıkıntılı, orası kesin. Eğer namluyu 32 cm ile değiştirme şansınız olursa öncelikle daha kısa mesafelerde deneyin. JSB express bulabilirseniz iyi sonuç alırsınız. Bence işe namludan başlayın. Kolay gelsin.

    Pompa,skuba ve kompresör tercihi dört şey göz önüne alınarak yapılabilir.İlki ne sıklıkla atışa gidildiği , ikincisi 250 barlık tüpü doldurabilecek kondisyon-kilo vs. ve eklem sağlığı, üçüncüsü tüp dolum ve/ veya kompresör tamir imkanı, sonuncusu da bütçe. Bunlar terazi kefesine konularak gerçekçi karar verilirse herşeyin ateş pahası olduğu şu dönemde boş yere bütçenizi zorlamamış olursunuz. Ancak sağlıklı,meşei belli bir ikinci el skuba benim pompadan kısa bir süre sonra kalıcı tercihim haline geldi,ki muhtemelen bu yoldan geçen birçok hobidaşımız da aynı şeyi yapmıştır.

    Ercan ustanın tüpe bağlı regülatörünü ben de kullanıyorum, evet çekiç yay ve hava çıkış ayarları ile istenilen sonuca ulaşılabiliyor ben de şahidim buna. Ancak bunu benim gibi kıt mekanik bilgisi olanlar yapamıyor bu sefer bir yapabilen aranıyor. Bence regülatörü bir deneyin , çok iyi netice aldığımı ifade edeyim. Yalnız regülatörü hangi basınca ayarlamanız gerektiği konusu hem bir hız ölçer gerektirir hem de size epey pellet harcatır,ki sonuncusu bizim canımıza minnet. Kolay gelsin.

    Hatsan mod 87 qe vortex (hâlâ modifikasyon için Adana'ya gitmeyi bekliyor)

    Kral Puncher NP01 (32 cm namlu)

    Kral Puncher Maxi W

    Kral Knight S (3 kalibre)

    Huğlu Effecto PX5

    Zoraki light ve ultra 4.5 cal

    Gamo PT80

    Crosman Vigilante

    En az 2 yıl yetecek kadar JSB pellet :) herkez dövize hücum ederken ancak pellet almaya gücümüz yetmişti,iyi de olmuş sanıyorum pelletlerin fiyat artışı dövizi solladı

    Bu soru aslında çok fazla tercih sebebi söz konusu olduğundan, havalı silah sanayimizin yetersiz kalite kontrolü olduğundan, hatta test sonuçlarına güvendiğimiz kişilerin dahi o günkü hava koşulları nedeniyle istemeden yanıltıcı sonuç verme olasılığından vs. hakkıyla yanıtlanamayabilir. Teoride makul gibi duran her fabrikanın en son ve pahalı ürünü dahi test sonuçları ve uzun süreli kullanım gibi bilgiler elimizde yeterli miktarda olmayabileceğinden sorunuza yanıt olmayacaktır.

    Ama bu soru aslında objektif yanıtlanabilse çok önemli bir soru.

    Üstad muhtemelen bunun daha fazla misli ile de elinizden geçmiş olan vardır,bilgi birikimi kolay olmuyor.

    Fiyat göz önüne alındığında herkes için uygun olmayabilir ancak sık sık atış imkanınız varsa bu cihaz belki beş senedir yabancı forumlarda tartışılan ve yaygın olarak kullanılan bir marka, bozulursa evirip çevirip parçayı ucuza temin ederek toplayıp yine kullanıyorlar, soğutma, yağlama,kullanım şekli önerilerini dikkate alarak ekonomik ömür sağlamak mümkün, yalnızca bol bol okuyup en başından itibaren tavsiyeleri dikkate almak gerekiyor. Bir ara İzmir de profesyonel yüksek basınçlı kompresör üretimi yapan Alkın'a yazmıştım böyle bir ihtiyaç var portatif bir model düşünürmüsünüz diye, tabi ki yanıt gelmedi, çinli üsküdarı geçti .Keşke daha ucuz olsa da alabilsek.

    Sn. Serkan 78'e katılıyorum, Kral Maxim de isabet bozulduğunda başka sebep bulunamadığından namlu değişimi yapılmıştı, üstelik garantisi de bitmişti. Gerçekten iyi bir namlu geldi, çok memnun kalmış Türkler artık iyi namlu yapmayı öğrendi diye düşünmüştüm. İnşallah daha da iyilerini görürüz. 8 yıldır 4 modelini de kullandım Kral beni hiç üzmedi.