umtys tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bu konuda daha önce de fikir beyan etmiştim, bana göre asıl sorun kalite kontrol mekanizmasının her iki firmamız dada zayıf olması.Ancak kral bunu mutlaka ve hızlı biçimde , üçün beşin hesabını yapmayan servisi sayesinde çözüyor.

Hatsanzede olmama rağmen onun Amerika'da ki satış ve beğeni toplamasını takip ettiğim Amerikan ve İngiliz forumlarında okuyup gururlanıyorum. Hatta ürün gamını kullanıcı kompresör üne kadar genişletmesi çok güzel, namluları birçok hobidaşımıza göre LW kalitesi ayarında (ama bana nasip olmadı bu kalite-servis de çözemedi durumu)

3 tane Kral havalı silahım var,hiçbirinde namlu ve isabeti ile ilgili sorun yaşamadım, ama onlarda da çekiç valf arızası oluştu ve en fazla 2 iş gününde servis tarafından çözüldü.

Üstadlar buradayken sorayım; alüminyum tüplere 300 bar basılabilir mi? hiç ikinci el olarak bu tüplerin satışını görmüyoruz.

İkinci sorum, tüpler dolarken ısınarak genleşiyor, daha sonra soğuduğunda manometreden 300 barın altında değerler okuyorum, bu kaybı bazı dolum yerleri tüpü soğumaya bıraktıktan sonra ikinci dolumla , bazıları da baştan 310-320 bar basarak gideriyor, bazilari hiçbir şey yapmıyor ,parayı verip 300 bar tüpe 280 basıp dönüyorsunuz( itfaiye); tüpün soğuk olması(dolumdan önceki gece kış günü balkonda beklemesi , örneğin) kaybı azaltır mı? yoğuşma ve paslanmayı artırıcı bir hareket mi olur?

Bendeki at44 faciasının ardından (ki bunu servis çözemedi) isabet ne demek(sn.atosa katılıyorum) Maxi ve jumboda gördüm.Ozel üretim 6.35 bigmax yeni bir silah, ama tahminim alanı yanıltmaz.Jumbo daha denenmiş bilinen bir tüfek.250 bar doldurmanın sıkıntılı olacağınıda düşünüyorum, dolum zaten sürtünme nedeniyle oluşan ısıda, pompa 300 barda sabitlenmişse(ki emniyet nedeniyle çoğu dolum yeri böyle yapıyor)en fazla 270-280 barlar civarında kalıyor. 250 barı hakkını vererek doldurmak standart 6 lt. çelik tüpte ekonomiyi biraz zorlar.Regulator bu sorunu nispeten çözerdi.

Silahların üretim aşamasında kalite kontrolü her iki firmamızda da hemen hemen yok gibi, onu anladık.Geriye silahın fabrikaya geri dönüş ve geri geliş süreci ile itinalı servis hizmeti kalıyor.Bu işte hatsanda yaşadığım tecrübe olumsuz.Kral çok daha başarılı.İlk göz ağrım Hatsan hakkindaki olumsuzlukları duydukça üzülüyorum.Dünyada silah satmadığı yer yok, kazanç iyi olsa gerek. Hatsan servis işlerinde komple yeniden yapılanmaya giderse herşeyi değiştirebilir.

Yeni silahta pas? yok olmaz öyle şey, üstelik aynısı bende de oldu .Sn. teknotürk, ben Hatsana göndermek istemedim, yalnız tüfeğin artı yönlerini gördüm, pas ilerlemedi bende, ama ortada rayın olduğu yer belli oluyor, sizin fotoğraftaki in aynısı,ballistol gunex den iyi netice aldım.Arada bir iyi temizlik ve dizelletmeden namlu için de hafif yağlama şart.

Evet ballistol bezle silince ve kırmızımsı k.renkli pas dediğiniz yerlerde de var.Ama rayin ora resmen açıkça paslı. Ya kendiniz ya da garanti kapsamında Hatsan bu işi çözecek.Doğrudur elinden geldiğince malının arkasında durur, krala kıyasla servis -muhtemel yetersiz kaldığından-biraz yavaş sonuçlanır, deneme arifesindesiniz yaşayarak göreceksiniz.Yalnız 20 günde sonuçlanmamış ise mutlaka telefonla arayıp sorun.Gamoda bir dönem sıkıntı büyüktü hiç almadım, son durum nedir bilmiyorum.

Benim bu forum dışında hatsanla ilgili bir yazım olmadı.

Bence Hatsan yurtdışında satış ve kalite standartı ile bir pazar tuttu ve maalesef yurtiçine gereken önemi vermiyor.Yaptığı iş kolay değil arkadaşlar.Bu güzide yerli firmamızın dışarda daha da başarılı olmasını dilerim.Bir hobidaşım bu marka ile ilgili şunu yazmıştı "al ,düzelt, kullan silahı" eli ve bilgisi bu konulara yatkın dostlarımız , murat 131 den Ferrari yapar gibi silahların güzelce kusurlarını giderip modifiye ederek mükemmel sonuçlar alıyor, bu da benim gibi ortalama ve teknik açıdan servise bağımlı kullanıcılar için yanlış bilgilendirmelere yol açıyor.İmkanı olan arkadaşlarımız bu firmamızın yurtdışında satılan modellerini inceleyip bir fark varmı bilgilendirse iyi olurdu

Konusu gelmişken, İngilizcede granül "mulch" denilen, tartan zemin yada çocuk oyun yerlerinde zemin kaplaması olarak kullanılan, ince kauçuk(eski oto lastiklerin kırılmasıyla yapılıyor)granül bu işte şampiyon,pellet aynı yere atılsa bile granül her seferinde kum gibi yer değiştirdiğinden aynı noktada pellet birikimi olmuyor(ben maalesef cam macununda bundan ötürü sonuç alamadım.Ancak bu ürünü bulamıyorum.