Konik pellet tutucu köşe kısımlarına isabet durumlarında seker, dikkatli olun. Silindirik taşınma kolisi (nakliyecilerin kullandığı, kalın mukavva) içini eski havlu, kot pantolon kırpık halı vs. doldurup, ön tarafından14*14 cm. delik açın, maskeleme bandı ile hedefi bu deliğe denk getirerek yapıştırın, 1 yıldır bu şekilde wrangler moderatörlü Jumbo dahil hepsini kullandım, komşulardan şikayet yok,sekme yok.Hele birde kolinin dışını ses izolasyon köpüğü ile sarınca daha etkili oldu. Bir yerde arka tarafında bir delik açılırsa moderatör etkisi oluyor diye okumuştum ama ben yapmadım.Evde gözlüksüz atış yapmayın
umtys tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
6.35 benimde takibimde.Teorik olarak rüzgardan nispeten daha az etkilenecek ve iyi bir namlu ile uzak mesafe grupmanı daha iyi olacak gibi duruyor ancak bu işlerde o kadar çok faktör etkili ki.Buna birde fabrikalarımızdaki kalite kontrolü yetersizliği eklenince geriye 2 şey kalıyor, eliniz yatkınsa başlıyorsunuz, hava kanallarındaki, namlu giriş çıkışlarindaki çapaklarla, olmadı tetik ve çekiç valf balansı için ince parçalar imalatı , torna,tesviye, yay, tüp derken elinizdeki kral yada Hatsan olmaktan çıkıp "üstad"marka haline geliyor.2. seçenek çok iyi, hızlı ve ücretsiz bir servis seçeneği olması.Ben jumboyu bu nedenle tercih etmiştim, şansıma iyi çıktı,ama at44'üm bir türlü adam olmadı. Gözüm hala 6.35 novalarda ama Monarch'ı görmeden hareket etmeyeceğim.
-
Sn.Atos düştüğü çok vahim bir durumda elinin altında kendini savunabileceği bir CO2 önerisi istemiş, şakası yok arkadaşlar gördüğü işkence, kötü muameleler sonrası hayvan dostlarımız bile fittırabiliyor, biliyorsunuz bunların çocuk öldüreni dahi var.Ama ben co2 silahın caydırıcı olmaktan çok duyduğu acıyla hayvanı iyice saldırganlaştırabileceğinden endişe ederim.Ancak sesle korkutup caydırma da iyi bir fikir gibi geldi, bu konuda en iyisi postacı dostu olarak reklamı yapılan kopek işitme frekansında çalışan Dazer II .
Sn.Zetax bu başlığı keyif aldığımız silahların özelliklerinin paylaşımı için açmıştı, yeni başlayan hobidaşlarimiz için faydalı bir başlık, devam etmeye çalışalım.Ateşli yivsiz hedef atışları için paylaşım olmadı , forumda yıldız tk36 36 kalibre için olumlu yorumlar sonrası satış patladı heralde, fiyat zamlanmış ve piyasada da yok.
-
Atış eğrileri chairgun gibi programlarla güzel bir şekilde hesaplanabiliyor aslında, bir bakmak lazım.Havalıda avın yasak olduğu bir ortamda tahribat amaçlı kullanım benim de ilgim dışında.İsabet işi ise o kadar çok faktörden etkileniyor ki, ben en son namlu harmoniği ile ilgili animasyonu izledikten sonra pes dedim, her atışta namlu resmen su dalgası gibi dalga hareketi yapıyor millet bu dalgayı kontrol edebilecek yüzük benzeri klipleri nereye yerleştireceğinin hesabı peşinde.
-
Çekiç valf de dengeli, ince işlenmiş parçalar kullanarak regülatorsüz stabil atış yapabilen tüfekler yapmak mümkün mü? araba motorlarında ki blue print uygulamalarına benzer şekilde.
-
Çok güzel tespitler....Yeni baslayanlar hep derki Enn güçlüsü olsun...5.5 hatta 6.35 olsun sonra 5.5 a dönerler ve hatta ilerde 5.5 in yanına 4.5 dizmeye başlarlar 4.5 mm nin doğru silah doğru pelletle uzun mesafelerde çıkardığı işlere inanmazdım geçmişte...4.5 mm sanki Ateşli gibi diycem abartı olacak ama uzunda ısrarla düşme yapmıycam diyor sanki
Sn.Atos tam da dün gece gatewaytoairguns sitesinde tartışılan konuydu , elemanın biri 4.5 kalibre in doğru ağırlık ve güçle daha düz bir projektil eğri çizdiğini iddia ediyordu.Sizde sanırım np01 de bunu gözlemlediniz değil mi?
-
Sn.Emreaytan ben Amerikalıya satılan silahla bize satılanın bile aynı olduğundan şüpheliyim.
-
Artık yerli silahlarda "marka yok ,o üretim bandından iyi yada kötü çıkan silah var, şans var" noktasına geliyorum arkadaşlar. Namlusunun en az lw kadar iyi olduğunda hemfikir olunan at44'üm 3 kez fabrikaya 1 kez de üstad bir hobidaşa gitti geldi , kral maksimin grupmanına hala yaklaşamıyor bile.Kral( hem maksi hemde Jumbo) çekiç valf den ve hava kaçağından gitti ama grupmanı değişmedi hiç.
-
Monarch, Flash,One, Modifiye (?)Hercules, yeni namlulu Huğlu,Hatsan kompresör,yeni pompalar ...bu mayis zor gelecek

-
İyidir mod.87 qe, yalnız tetiğin biraz yumuşatılması ve vorteks gücünün biraz azaltılmasını önermişti Emir bey.Pellet olarak Hn ftt öneririm, kısa etekli olması avantajlı
-
Yanlış görüyor olabilirim, moderatör var mı?
-
Aslında kronograf pelletlerin bile kuyumcu tartısı ile tartılıp, pelletgage gibi aparatlarla ebadının hassas ölçüldüğü ve ayrıma tabi tutulduğu bir hobide çok yararlı bir alet. Yerli firmalarımızın kompresöre olduğu gibi (hatsan) kronoya da el atması uygun olur düşüncesindeyim.
-
Sanırım namlu değişikliği nedeniyle satın alan arkadaşlarımız da bu değişim sonrası grupman bilgilerini paylaşmayı bekliyor.Huğlu elini çabuk tutsa iyi olur çünkü kralın monarch ve one'ı, hatsanın flash ve modifiye herculesi piyasaya girdiğinde iddia ettikleri kategori pazarı kendi açılarından flulaşacak
-
İllede CO2 derseniz benim grupman amaçlı önerim crosman 2240.Yok tüp vs. uğraşmaya yım cok az bir ilave masraflar ile efsane isabeti ve sağlamlığı ile gönlümüzde taht kurmuş zorakiyi iyi incelemenizi öneririm.Yarın Birgün, 15 m.lere sığamadığızda zoraki sizi yarı yolda bırakmaz.
-
Ben, olurda küçük oğlum bilgisayardan başını kaldırıp başka bir eğlenceyi keşfeder diye vigilante ve mauser aldım (başarılı olamadım). Arada co2 piyasasını yoklar okumaya çalışırım.Hedef atışları için Co2 de modifikasyona en müsait silah crosman 2240 (sanırım daha yeni bir modelini de çıkardılar) tek atışlı yivli ve uzunca bir namlusu var, crosman bile daha uzun namlu vs bir çok ek aksesuarla orjinal modifikasyon yapılabilmesi için parça satıyor.Arada gözüm kayıyor ama, kral monarch veya one, belki huğlu için kaynak gerekli , içişleri bakanının da fazla gözüne batmamak lazım

-
Hatsan Amerika'da üretim yapıyor mu?
-
Sn.Kafa avcısı, hayırlısı ile terhis olursunuz inşallah.
-
Adanada bir havalı silah atölyesi mi? canım Adanama her yıl daha sık ziyaret için nedenlerim giderek çoğalıyor.Bekliyoruz Emir bey.
-
Bu başlık çok faydalı oldu, birara bende tüm yabancı silahlar için bu soruyu sormuş ve servis, yedek parçayı merak etmiştim.Weihrauch, crosman ve dianada sıkıntı yok denmişti.Cometada son durum nedir bilmiyorum bir arkadaşımız tüfengi yakarım diye İspanya'ya mail atmıştı.
-
Hay yaşa, Sn.Ramazanb B. kardeşim, bende bunu bir başka dostumuza da özelden sordum, sizi teyid eden bir yanıt verdi.Teşekkür ederim.