"al, kurcala, düzelt , kullan silahı"
bir sorun bu kadar güzel ve kısa ifade edilebilir. Allah'tan Maxi puncher ve Jumbomun grupman sorunu(en azından- yoksa çekiç valfden onlar da 3 sefer gitti geldi) olmadı da tek delik nedir öğrendik.
umtys tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Sn. acemi , bu forumda farklı kişilerden duymasam at44 ün grupman yapabildiğine inanamam.Bendeki heralde at43 modeli idi, ilk tüfeğimde olunca karavanacı olduğumu zannetmiştim.Tüfek 1 yılda mükerrer olarak 3 defa fabrikaya gitti, en sonunda pes edip forumdan bir üstada teslim ettim ve "eti senin kemiği benim" dedim.Tüfeğin 25 metrede en iyi grupmanı 6-7 cm dikkat edin "en iyi" diyorum. Velhasıl, modifikasyonu bilen kişiler alsın böyle silahları diyorsanız tamam, yok sizin şansınıza böylesi denk gelmiş diyorsanız ona da tamam.
-
Çok güzel tüfek, ve güzel atışlar.Bazen düşünüyorum, aynı pellet seçiminde olduğu gibi, hiç macera aramada herkezin hemfikir olduğu pelleti 3-5 kuruş fazla verip alıyor sonrada isabetle sorun olursa sıkıntının tüfekte olduğunu biliyorsunuz.Öte yandan da cricketin fiyatının 7-9 bin arasında olduğunu görünce ucuz tüfeklerle şansımızı denemeye devam ediyoruz. Bir başka bakış açısından da ucuz 5 tane tüfek alıp habire karavana pellet harcayacağına bir tane cricketin al içindeki cevher çıksın ortaya.Ama benim gibi zaten 5 tane tufeginiz varsa ümitsizsiniz demektir.Neyse ki kral var.
-
Aynı düşünce ile 2 lt. yeni tarihli bir tüp aldım.Dolum fiyatları 6 ve 2 lt. de aynı .Ancak tüpü doğrudan tüfeğe bağlıyarak 100 bara kadar çok sayıda atış yapabiliyorsunuz ve taşıması da çok kolay. Daha sonra 2 adet 6 lt. tüp alınca atıla düştü ama bazen alıp kullanıyorum taşıma avantajı nedeniyle.
-
Sn Karamurat bu ne biçim iş ? siz av yapmıyorsunuz ki, meskun mahale de yeterince uzak olduğunuza göre nedir sorun anlamadım.
-
Ben kalite anlamında huğludan da ümidimi kaybetmeden geri bildirimleri bekliyorum.
-
Sn. Karamurat aynen dediğiniz gibi pyramidair havalı silahlar satış sitesinde adamlar sipariş sonrası çok az bir ücret karşılığında 10 atışı sizin için yapıp,grupmanı kontrol ediyor bir eksper tarafından silahın tüm kontrollerinin yapılmasını sağlıyorlar, bizde de bu uygulamayı yapılabilen olsa iyi olurdu.
Standart dışı üretimle ilgili bende birkaç sohbette yazmıştım, hatta şahsi düşüncem iç piyasa ve ihraç ürünlerinde kalite kontrol açısından farklılıklar olduğu yönündedir.
Burada herkes tecrübelerini paylaşabilmeli .Başlığı açan hobidaşımızda zaten bunları görmek için konuyu açmiş -
Bendeki Maxi ve jumboda isabet sorunu yaşamadım, at 44 ise 3 defa fabrikaya gitmesine rağmen 18-20 m. de en iyi 5-6 cm grupman yapabiliyordu, fabrikadan ümidi kesince bir üstadımıza bizzat götürüp bıraktım, bir süre sonra beni teyid etti bende ne gerekiyorsa yapmasını arz ettim, bekliyorum.Ha bu arada maksi çekiç valf vs. den 4 sefer fabrikaya gitti, sonuncusunda İdris usta ne yaptı ne etti bilmiyorum, hatsanın 5 cm yaptığı yerde tek delik sıkıcı olmaya başladı.Demem o ki ,belki benim at44 de sıkıntı var, ama 3 sefer gidip gelmiş silahta bu düzeltilemedi, ama kral mekanizma sorununu çözdü.Sn.Karamuratın uzun mesafe atışlarına benzer şöyle bir deneyimim oldu ; jumbo ile tam 70 metre açık havada hafif rüzgarlı havada 18.5 heavy pelleti 4 cm de toplayabildim, ancak ben 1 yıllık hobiciyim, sn. karamurat gibi hobidaşlarımin tecrübesine sahip değilim bunu belirtmeliyim.
Bu arada Kral Jumbo ve benzer mekanizma farklı tüp hacimli modellerde choke namlu kullanmaya başladığını sn.kafaavcisi bir yerde belirtmişti.
Hala uzun mesafe atışlarında 6.35 kalibre için arayış içindeyim, 2018 kral modellerini görmeden karar vermeyeceğim.
Sn.atosun kralla ilgili samimi açıklamalarına teşekkür ediyorum. -
Sn. Karamurat, ellerinde Yusuf,İdris gibi 1-2 usta varsa ne gerek var.Aslında yakın zamana kadar kolayca bulunuyordu, ancak hep dövizle satış yapıyorlardı bu da bana ithal namluyu ve döviz kurundaki yükselmeyi düşündürüyor.
-
Benim 4 defa fabrikaya gidip gelen (her biri en fazla 3-5 gün sürmüştür)maksi punher'ımda (İdris ustanın sihirli eli -Yusuf beyin ilgisi sayesinde) sanıyorum Sn. Kafaavcısının bahsettiği namlu değişimi oldu çünkü silah bambaşka bir şey oldu çıktı, 20 metrede (yağmurlu havalarda apartman altındaki stres atma mekanım) hiç tek delik yapmamıştım, artık olağan hale geldi. Demek choke lu namlu kullanmaya başladılar, çok da iyi etmişler. Umarım 6.35 kalibrede 250 bar tüplü bir seçenekle 2018 de bir model çıkartırlar.
-
"Atıcının kendi hatası dışında arızalanmayan " sadece yaylımı? aynı durum pcp için de geçerli mi? Kusura bakmayın elimdeki silahlar (jumbo ve zoraki hariç) o kadar çok fabrikaya gitti geldi ki forumdan edindiğimiz bilgiler olmasa artık normalin bu olduğunu zannetmeye başlayacağız. Eğer durum pcp lerde de böyleyse 6.35 cal. edinme hayalim için biraz daha bekleyip ,biriktirmeye değer.
-
Ben de yazılanları okuyup, sık arızalanmayan, artık bıkkınlık verecek şekilde hep aynı noktaya grupman yapabilen namluya sahip, yabancı silahlardan edinmeyi düşünüyorum, gelgelelim anladığım kadarı ile bunların çoğunda yedek parça ve servis büyük sıkıntı, eliniz bu işlere yatkın da değilse ben de bu paraya vortex de mod. 87, pcp de kral maxi- mega ile bir set öneririm.
Sahi ,gamo(gamosunu yakacağım söyleyen arkadaşımızı hatırlıyorum,sn.zetax Emir bey çözmüştü sorunu),evanix,weihrauch,air arms,benjamin,Sumatra, FX bunların Türkiye'de servisleri var mıdır?eğer varsa servislerinden memnun musunuz? -
Sağolun, pyramidair iyidir bir bakayım.
-
Fikir uçuşmalarıdır, affola;
Predatör biraz daha güçlü, ancak Şen kardeşler 6.35 grupmanı 50 m. de biraz açık gibi duruyor ve süpernova gibi regülatörü de yok ,üstelik atış sayısı novanın yarısından bile az ve namlu LW değil.
Diğer taraftan da süpernova 5.5 videosunda krono ölçümlerinde hız biraz düşük , 6.35 de bu daha da düşmez mi? (600 lü fps lerden bahsediyorum). 50m ve üzerinde ideal grupmanın 800-900 fps lerde çıktığını düşünürsek 6.35 de dikey sapma çok olmaz mı?
Bir diğer Nova 6.35 (regülatörsüz) videosunda da hız 850 lerde geziniyorHarici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
acaba Alparslan hocanın kronosu mu hatalı gösteriyordu?yoksa bu eleman regülatörsüz novanın en iyi hız verdiği basınç aralığında mı kullanıyor anlayamadım.
Süpernovanın regülatörünün ayarlandığı basınç mı bu durumdan (düşük hız) sorumlu (ki efektif olmadığı söylenmiş) acaba?
Grupman çalışılacaksa neden 6.35 tercih edilir ki, daha çok tahribat için imal edilmez mi bu silahlar? -keyif faktörü-
Grupman odaklı 6.35 düşünürsek atış sayısı ve keyfi açısından süpernova yinede en mantıklısı gibi duruyor. -
Sn.karamurat, bende sizin gibi bir 6.35 peşindeyim, novayla süper arasında aman aman bir fiyat farkı yok, şu jumbonun taksidi bitsin heralde superin peşine düşeceğim. Uzun mesafede grupman için hangi pellet tercih ettiniz?
Cricketle objektif bir karşılaştırma yaparsanız ne söylersiniz( novanın kibar olmayan yapısı dışında,işlev olarak)
Alparslan hocanın videosunda 5.5 cal. de18 ve üzeri pelletier hiçte öyle 1000 FPS li rakamları göremedi, hatta 800 bile yoktu,hız ve güç takıntım kesinlikle yok, ancak fabrika verileriyle böylesine uyumsuzluk sizce biraz fazla değil mi?
Amaç 6.35 le uzun mesafe grupman ise siz nova dışında hangi silahlara bakıp karar verdiniz?
Grupman mı tahribatı mı ön planda tutup supernovaya karar vermeliyiz. -
At44'ü Ankarada Yasin beye teslim ettim, kendisi ile tanışma fırsatım oldu, çok mütevazi, gencecik bir kardeşimiz.Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.
Geçen sene kısmet olmadı inşallah bu Mayıs'ta da mod.87'imi Sn.Zetax Emir beye Adana'da modifiye için götüreceğim, umarım kabul eder.
Keşke bu üstadlardan her vilayette olsa, fabrikadaki servisler de bu yoğunlukta çalışmaz, başından savmaz.Bizlerde hem bilgilenir, hemde hobimize ara vermeden devam ederiz.Federasyon bazında bir organizasyon gerekli sanırım. -
Ben dürbün acisindan zorakiyi kastetmiştim, zorakide bayağı sıkıntılı, takılmaz değil ama pratikte değil.
125 m.deki performansı, bu kadar kısa bir namlu ile, helal olsun silahada ,atanada.Bu performans ile 02 de 5.5 şart gibi. -
Güç ayarı da var değil mi? sanki 4.5 bu silaha daha uygun olur ,ne dersiniz?zoraki de benzer hızla atıyor sanıyorum,ama dürbün sıkıntılı olduğundan bu grupman zor, bu arada fiyatı da az değilmiş.
-
Haklısınız np serisi ve hatsanın sortie modelleri forumlarda pek konusulmadı. Sanırım zoraki -farklı sınıfta olsalarda iyi güç ve isabet ,pompa dolum vs. olmamasıyla- bu piyasayı biraz doldurdu. Neticede kısa bir namlu ve regülatörsüz küçük tüp ( np02 hariç) atışlarda istikrar ve isabet ne olur soru işareti.Ha, bu arada np02 apartman altında vs. kısa mesafelerde, moderatörle çok güzel iş görür kanaatindeyim.
Ben sortie yorumunu buradan okudum,hayli ayrıntılı incelemiş eski çınar.
https://www.pyramydair.com/blog/2017/10/t…-pistol-part-5/ -
Sn.Atos'a katılmakla beraber yaşadıklarımdan şunu söyleyebilirim, 1 yıl olmadan at 44 3, kral maxi puncher 4 defa (kral yaklaşık 3500 pellet, at44 en fazla 500 pellet attı) servise gitti. Hatsan servisi yavaş çalışıyor, bu daha fazla ürün sattıklarından olsa gerek, hatta son gönderim 2 ay önce olmuştu ve sanırım "unutuldu" çünkü ben 1 ay sonra servise telefon açmak zorunda kaldım, sonrasında 2 gün içinde kargoladılar. Kral servisindekiler en fazla 2-3 gün içinde ne yapıp ne edip, Sn. Atosun belittiği gibi "çırpınıp" , mutlaka sorunu çözüp geri yolladılar.
Servis yönü bu, gelelim diğer konulara; birkaç defa at44'ümün grupman sorunu olduğunu forumlarda belirtmeme rağmen buna gelen yanıtlar bana benim tüfeğimde sorun olabileceği yönünde idi. Kralda ise ne mekanizma kurulumu, ne grupman nede güç açısından hiç sıkıntım olmadı, ancak sık sık çekiç valf arızası yaptı. Bu yüzden bir üst model tercihimi 250 bar basınç, lw namlu hatta fiyat avantajına rağmen nova değil jumbodan yana kullandım.
At44 ü artık servise değil Ankaradaki değerli üstad Yasin beye bizzat götürüp kendisinin fikrini alacağım bunu da buradan paylaşacağım.
Netice olarak yıllardır at44 kullanan ve çok memnun olan hobidaşlarımın bana yalan borcu yok, aklıma gelen tek şey üretimde kalite standartının tutturulamaması, yani şans işi, tüfek var evladiyelik, süper grupman, sıfır arıza, tüfek var 1 yıl içinde serviste geçirdiği süre sahibinden fazla. Anlamadığım konu amerika gibi tüketicinin yasalarla iyi korunduğu bir ülkede nasıl oluyorda bu markamız sorunsuzca iş yapabiliyor. Yoksa iç piyasada bizim bilmediğimiz bir yöntemle ihracat ürünlerini mi almak mümkün oluyor ? bu silahlar bizimkilerden daha kaliteli mi?
Açıkca buradan her iki firmamıza da bu soruyu soruyorum.
Bu arada Huğlu markasının yolunun açık olmasını diliyorum.