umtys adlı kullanıcının mesajları

    Bu tür zihinsel aktiviteler ve el becerileri insanı genç tutuyor, elinize emeğinize sağlık. Ben bile tornacı k.biraderime (emekli) bir pellet tuzağı siparişi verdim, ama benimki kopya :)

    Ben Dinar da ikamet ediyorum buradaki av birilerinin böyle bi belgeden haberi bile yok

    Kendi sattıkları garantisi bitmemiş av tüfeklerinde arıza çıkınca ne yapıyorlar? İllaki bir şekilde fabrikaya yada yetkili servise kargo çıkartıyorlardır, işte bunu yaparken av bayisi olduğunu (sanırım dükkanın ruhsatının fotokopisi bir tanesi bende hala var nöbet çıkışı evde bir bakıp size bilgi vereyim) gösteren kağıdı iliştiriyorlar.

    Benimki ise alalı daha 1 yıl olmadı 2 defa fabrikaya gitti geldi, toplam 1000 pellet atmamışımdır,hep diyorum sanırım üretim standartlaştırılamıyor,şansınıza kalıyor iş, halen de grupmanından hiç memnun değilim, tamam kısa namlu ancak 30 m. gibi kısa mesafelerde bile denemediğim pellet kalmadı . Fabrikaya grupman sorunu ile yolladım, epey (1 ay-sonunda fabrikayı aramak zorunda kaldım)sonra grupman sorunu yoktur diye bir deneme atışı grupmanı yollamışlar (sanırım 25 m. idi) 7-8 cm de dağınık pelletler ....neyse, keşke bana gönderilen deneme hedefini atmayıp size sunabilseydim. Mekanizmayı kurmak ve emniyeti düşürmek vs. o kadar sert ve kaba ki öte yandan Punher maxiye göre çok güçlü,ama Kralın grupmanı ve kullanım rahatlığı ile mukayese etmek mümkün değil, bende (zaten alış sebebim olarak) dürbünsüz omuzlayarak tahribat atışları yapıyorum. Elinizde böyle bir at44 olduğu için şanslısınız.

    Sırf kargoda başımın ağrıyacağını bildiğim için Jumbomu denizlideki Çetin Av dan aldım, puncher maxiyi aksu yusuf beyden almıştım arıza çıkınca ikisinide bayime götürüyorum kendinden almamış olmama rağmen sağolsun av bayisi kargosuyla sorunsuz yolluyor. Çare yok, olağan üstü hal var adı üstünde yapacak bir şey yok , bu bağlamda bölgemizdeki av bayileri ile irtibat kurmak faydalı olabilir.

    Kral maxi puncher da düşünülebilir, hafif, güç ayarı ve kısa servis süresi avantajları.Mega ise tüp hacmi ve daha uzun namlu ile kafa avcısı arkadaşımızın testlerine göre pahalı emsallerinden daha güçlü bir model olarak düşünülebilir.

    Serviste yiv setlere zarar vermeden nasıl yapacaklar çok merak ettim,bir metodu varsa burada paylaşılsa iyi olurdu.
    Namlu değişimi mumkun ise degistirin derim.
    Elimden düşürüp namlusunu eğdigim escort TS yi hatsan ücretsiz tamir edip yollamıştı.

    Güvenilir yerden alacaksanız (ki siz yinede faturalı olanı tercih edin) dediğim gibi en fazla oring sıkıntı çıkarır, Kralda ömür boyu garanti lafını bende duymuştum, iki firmada malın arkasında durur. Ben olsam pazarlık yapıp tüfeği de satın alacağınız bayiden pompa ile beraber set alırdım.

    Bende hatsan pompa var , tutamak yeri vidalı, burası açıldığında buradan silikon nem tutucu jel çıkıyor,ancak sanırım kralda aynı pompayı kullanıyor ve yeni pompa diye bildiğim kadarı ile bir şey yok, yani hep aynıydılar.Pompa mekanizması göreceli olarak basit en fazla oring bozulması sorun oluyor o da çok ucuz, değiştirmesini de brezilyalı bir hobidaş youtube da öyle bir anlatmış ki ben bile anladım.İkinci el işi keyfekeder arada 50-100 varsa sıfır alıp, arıza durumunda fabrika garantisi kullanabilirsiniz. Pompada kafanızı karıştıracak bir durum yok güvenilir bir satıcıdan alın, rahat olun.

    Bazen yerli silahların şans işi olduğunu düşünüyorum, kiminde efsane grupman kiminde hayal kırıklığı. Ancak o kadar fazla değişken var ki Jumbo da bence hüküm için biraz daha bekleyelim, BT65'in grupman değil tahribat amaçlı olduğu gibi zaman içinde bilgiler ortak kanaati oluşturacak seviyeye geliyor. Farklı pelletleri deneyip paylaşalım bu bizi gerçeğe götürür.

    Grupman bence de iyi değil, zaten tahribat için de çıkmadı bu, hızı 880 FPS de tutulacak filan diyorlardı fabrikada.Revizyona rağmen bu seri( jumbo,bigmax pitbull vs benzer mekanizma farklı tüp hacimliler) grupman anlamında bekleneni veremeyecek heralde.Benim jumboyu bir de torpedo ile deneyeyim

    Ben aksu av Yusuf beyden almıştım, tahta kundak, ama ne kundak...meraklı iseniz kesinlikle tahta öneririm, yok arazide çok kullanırım çizilir ,ugraşamam derseniz sentetik, arası 50-100 civarı oynar.Tahta alırsanız koruyucu bandı baştan sipariş edin kafanızı çok rahat eder.Hayirli olsun

    Tufekde de hıza takılmayın, olayiniz tahribat ise güç tamam, grupman ise stabilite ve namlu kalitesi, ha iki tüfekde benzer mekanizma ve namlu var, stabilite Maxi kadar iyi ise (breaker kullanmadım) alinabilir.Ben maxiyi çok begeniyorum