umtys adlı kullanıcının mesajları

    Kralın Maxi ve jumbo kullanıyorum, burada kavram karmaşası olmaması için bir konuyu açıklığa kavuşturmak gerekli diye düşünüyorum (yeni başlayanlarda güç ayarı tercih sebeplerinin içinde en önemlilerden); kralda bulunan güç ayar düğmesi örneğin yarım güçte başlanıp, hava azaldıkça güç artırılarak 100 bar civarında en yukseğe getirilecek şekilde bir nevi regülatör işlevi oluşturmuyor mu? Eğer uzun mesafe ,tahribat gibi amacımız varsa( ki kralların tahribat dan çok grupmana yatkın olduğunu düşünenlerdenim) sürekli en yüksek güce ihtiyaç olduğundan bu durumda tek çözüm regülatör.Yanılıyormuyum?
    Bu arada kralın şu sayfadaki regülatörü üzere taktırıp kullanan varmı acaba?
    http://kralav.com/tr/aksesuarlar

    Sn. fevzioğlunun görüşüne katılıyorum, sn. Yusufi de heralde Türkiye'de üretilen en pahalı iki silah arasında seçim yapmak istemiş, gelgelelim bir tanesinin sadece fiyatı belli oldu diğer özelikleri pek kesin değil,dolayısıyla başlık biraz erken açılmış, buradan sorunuzun cevap bulmanız zor.

    Ben " benzer mekanizmalı silahlar" başlıklı bir konu açmış, aynen sizin şu anda ihtiyacınız olduğu gibi, sadece kundağı farklı modelleri bir saptayalım , yeni başlayanlara kılavuz olsun demiştim ama başlık, silahların her türlü bakımını kendileri yapan , mekanizmaları bilen üstadlardan nedense hiç ilgi görmedi. Sağolsun Sn.Zetax ile bu başlıkta mod. 87 hakkında konuşabildik sadece. Burada şunu söyleyebilirim, eğer breaker bullpup maxi ile aynı mekanizma ise öneririm, ama aradaki fiyat farkı bence bir kundak için çok fazla, maxiyi 700-800 'e alabilirken breaker' a 1000 vermek sizin ağız tadınız, keyfiniz ve bütçeniz ile alakalı. Pompa işinde bozuk olma ihtimali olan tek şey o-ringlerdir , onuda bulmak çok zor değil, aradaki 100 tl keyfe keder, ben olsam 0 alırdım.
    Dürbününü çinden getirtip de "pişman oldum " diyen hiç duymadım, ama hawkeden memnun olmayan da, sanırım güvenilir bir satıcıdan temiz ikinci el hawke dürbün seçenekler arasında olmalı.

    Cidden tüfekle beraber iyi bir dürbüne de ulaşıncaya kadar cüzdanınız kaşınıp duracak, ancak hobiye yeni başlıyorsanız yukarıdakiler yeterli olacaktır ,bence hawkeyi tercih edin.Pompa tamamen kişisel, hırs yapıp pompa dışında skubanın dolum vs. ile ugraşamam diyen de var, dolum yaptıktan sonra atış yapacak mecalim kalmıyor diyip direk skuba alan da,her ikisi de bulunmalı diyen de, biraz bütçe ,biraz skuba dolum imkanı meselesi.Bu arada grupmanını her zaman takdir ettiğim kral Maxi puncher 'ı sizede tavsiye ederim, elinize artan parayla scuba alabilirsiniz.

    Bu hobiye tam 40 yıl önce başlamış bir motorcu , genel cerrahi uzmanı ve 2 yakınımı (bir tanesi yeni) motor kazasında kaybetmiş bir kişi olarak şunları söyleyeceğim; bu sektör maalesef ülkeye 2002-03 aralarında kontrolsüz , eğitim ve hatta ehliyet sınavı dahi uyduruk yapılacak şekilde bilinçsiz bol kar amaçlı olarak girip, özellikle orta yaş bunalımında cebinde nereye harcayacağını bilemediği parası olanlara "özgürlüğünüz burada" diyerek yüksek ağırlık, hacim ve hızdaki motorları satmak ve onların kanına girmek suretiyle suç işlemiştir. Avrupada birçok ülkede belirli hacimdeki motoru uzunca bir süre kullanmadan yüksek hacimli motor alamazsınız (ha ufak hacimde motorla piyasaya çıkmak sizi kazadan korur mu? hayır). Ben meşhur ve en eski forumlardan "ikiteker.org" da bunu yalın bir dille, bak öleceksiniz , yanlış yoldasınız (haydarpaşa numune e.a. hastanesinde çalışmakta olduğum yıllardı, hemen her hafta motor kazası gelirdi) bu ülkede trafikte insana saygı yok, gelin yol kısayken hobiye düzgün yoldan başlayın dediğimde bir küfür etmedikleri kalmıştı. Belki buradan da aynı tepkiler gelir , onlara cevap veremeyecek kadar meşgulüm ama bir zahmet trafik kazası istatistiklerini google dan araştırıversinler, susacaklardır. Motorla istanbuldan cebelitarığa atlantik kıyısına kadar gittim ve geldim herhangibir sorun yaşamadım, ama istanbulda kağıthaneden haydarpaşaya işime gidip gelmeye korkar idim.
    Genç bir insanı daha kaybettik, motosiklet forumlarında belli aralıklarla hep baş sağlığı mesajları yayınlanırdı, bir değil iki değil sürekli, bunların aralarında "ileri sürücülük teknikleri" hocası anestezi uzmanı mı ararsın, pist yarışçıları mı ararsın hepsi toprak oldu. Yani demek istediğim bu iş burada eğitimle , küçük hacimli motor kullanmakla filan çözülecek gibi değil. Sebebi maalesef ülkemizde trafik bilinci, motosikletli sürücüye geçiş üstünlüğü gibi bir uygulama yada teamül yok. Tamam herşeyde risk var ama bundaki kabul edilebilir sınırı çoktan aşmış durumda.
    Sevenlerine başsağlığı dilerim.

    Jumbo ile Nova compact arasında kalıp, kralı tercih ettim, tercihimde bu başlık da etkili oldu. Benim silahım yeni üretim, ancak atış sayısı açısından gerçekten novadan daha az, güç ayarı yarımda iken 200-100 bar arası jsb 15.89 pelleti en fazla 10 şarjör atabiliyorum .Sanırım tam güç açıp birde 18 gr. pellet kullansak sam bu bir hayli düşecek, deneyip yazacağım. ama hava sarfiyatı açısından maxi puncherın performansını bulamadım jumboda. Bu sayı sizin jumbolarda nasıl? Sizden gelecek verilere göre silahı fabrikaya geri yollayabilirim. Bana hava sarfiyatı çok gibi geldi.

    İkinci el için airgunpazara bakın, bu konu başlığından istediğinize ulaşmanız zor, hatta "arıyorum" şeklinde dahi ilan veriyor arkadaşlar.
    Uzun menzil atışları benim için de yavaş yavaş ulaşılacak bir hedef, deneyim ve bilgi birlikte olmadığı zaman keyfiniz kaçıyor. Aylarca önce forumu takip ettim, biraz arayıp bulması zor olabiliyor ama ne ararsanız var, örneğin yukardaki mesafe atışları için tüfeğinizin balistik eğrisi, rüzgarın yönü ve şiddeti, dürbünün kalitesi ve optik ayarı, pelletin ağırlığı, balistik katsayısı, hatta havanın ısısı bile etkili oluyor. Bu hedefe ulaşmak için ben normal namlulu omuzlayarak at44-mod87 qe ile gez-arpacık kullanarak 18-20 m. atışları ile başladım.Yakında 50m denemeye başlayacağım (maxi ile). Size de ilk aşamada maxi-long arasında karar vermenizi öneririm.

    Heralde grupman amaçlı kullanacaksınız, o zaman bu ikisi arasında lw namlulu at44'ü öneririm, ancak 400 m. bu tüfek için çok iddialı olur, bt65 daha çok tahribat amacıyla alınıyor.
    Bu ikisi dışında ise benim önerim grupmanına bayıldığım kral Maxi puncher.

    Yüksek basınçlı oyuncaklarımızda endişe etmekte haklısınız, ancak bir hayli konu okumama rağmen CO2 ile çalışan silahlarda dizelleme hiç duymadım.Sanırım sıkıstirilmis havadaki oksijen yüksek basınçta yağı yakarak dizellemeye neden oluyor , co2 ise biliyorsunuz yangın söndürücüler de kullanılıyor, keza yanıcı olmaması nedeniyle laparoskopik ameliyatlarda da kullanıyoruz,emniyetlidir.

    Sn.Faruk1903, bu konu ile ilgili olarak yabancı bir sitede okuduğum makalede otomatik şanzıman sızdırma önleyici sıvının CO2 kullanan silahların tüm contalarında hatta çok eski ve kurumuş contalarda dahi ise yaradığı söylenmişti, makaleyi yazan kişi itibarlı bir eski atıcı,saygı gören biri.Kaynak pyramiairblog.Bu ürünün Türkiye'deki karşılığı olarak benim de ısmarladigim ürün
    Liqui Moly Getriebe Öl Verlust Stop Dişli Yağı Sızıntı Önleyici.
    Tüpün ağzına sürüp öyle vidalıyacaksınız, her tüpte bunu yapın zamanla conta şişip yerine oturuyormuş.Kendim de deniyeceğim ama benim contalar henüz sağlam, koruma amaçlı.

    Tabi, dediğiniz gibi, amaç sesi kesmek ise moderatör, ben namlu ucuna takilan bir başka aparatın,stripper'ın iki silahta farklı grainlerde grupmana etkisini karşılaştırmak istiyorum.