umtys adlı kullanıcının mesajları

    Tabi, dediğiniz gibi, amaç sesi kesmek ise moderatör, ben namlu ucuna takilan bir başka aparatın,stripper'ın iki silahta farklı grainlerde grupmana etkisini karşılaştırmak istiyorum.

    Namlu çıkış hızı üç silahta da farklı haklısınız.Bu konuyu bir de -Dr. Alparslan Şen'in denemesini seyretmiş olmakla beraber- silahlarda air stripper kullanıp iyice karmaşık hale getirmeyi de düşünüyorum☺

    Bu moderatör konusu da cidden çok değişken sonuçlar veren tuhaf bir durum.At44 de moderatör pelleti resmen savuruyor, keza zoraki de de grupman mümkün olmuyor ,aynı moderatörün maxi deki sonuçları ise mükemmel, ben bu işi anlayamadım.Bu arada wrangler marka kullanıyorum, kafaya takıp ikincisini aldım ve denedim sonuç aynı.

    Silah puncher Maxi değil mi? Bendeki Maxi ile kapalı ortamda 20 m de 12 atışlık grupmanı 1 cm içinde toplamak çok kolay, 50 metreyi merak ediyordum, elinize sağlık.
    Naçizane önerim grupman çalışmalarında önce mümkün olan en uygun (benim için 20 m. de 15.89 oldu)pelleti kullanmanız, yanlış pellet yanlış değerlendirmelere neden oluyor.Kendinizde ya da tüfekte arıza aramaya başlıyorsunuz, sınırımı anlayınca diğer pelletleri deniyorum ,böylece uygun fiyatlı ideale en yakın pelleti de bulmak mümkün oluyor. 18 gr. atışlarını bekliyoruz.

    Yok, cidden benim tahminim; yetişemiyorlar, kralın 2-3 günlük servis süresinin altında yatan ise sanırım satış rakamlarının hatsandan az olması.Sn. karamurata katılıyorum, bindik bir alamete...

    Şerefsizliğin savunulacak bir yanı yok, ancak geçen hafta zoraki ultra 12 metre su şişesinden sekerek Skoda citigo otomobilimin ön camını kırdı.Dolayısıyla tarafsız yargı bunun gerçekten kaza mı yoksa kasten mi olduğunu saptayabilmelidir,sanırım kriminal balistik bu işi çözer.Umarım çıkarılan pellet usulüne uygun olarak polise teslim edilmiştir.
    Ha, en hafifinden sekme durumun da dahi meskûn mahalde atış yapılması nedeniyle bu şahıs - sn. zetax'ın dediği gibi -sevgi ve saygıyı !!! hak ediyor.

    Biraz önce tekrar aradım, Yusuf usta ile konuştuk,tüfeği bugün adresime çıkarmaya çalışacağını söyledi.Namluda çapak ve bir de şok ile ilgili bir işlem yaptıklarını söyledi,ayrıca 10 metre grupman atışının olduğu kağıdı da göndereceğiz dedi.
    Hati ,inşallah dedim, ne diyeyim? kimine 2-3 gün, kimine 1 ay , sanırım işleri çok yoğun bazen sipariş sıraları karışıyor.

    Yok, normal değil, normalde 1 aydan erken gelmemesi lazım :)) Şaka bir yana bu kez de kral maxi ile yaptığım grupmanı at44'ümle bir türlü yapamamam nedeniyle yaklaşık 1 ay önce gönderdim silahı, yaklaşık 20. günde fabrikayı arayıp akibeti hakkında bilgi istedim, hatta sağolsun Yusuf beyden Yusuf ustaya selam dahi ilettim, tamam ilgileneceğiz dediler, silah hala yok. Tamam sorun değil Ramazan ayındayız arkadaşlar yorgundur filan dedik ama bunu diyeli 10 gün oldu, biz bu yaşımızda 24 saat aralıksız nöbet tutup ertesinde de uyumadan mesai yapıyoruz. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlarıma teşekkür edeceğim. Ne yapmamı önerirsiniz?

    Bu başlığı açarken amacım farklı idi ama çok sevdiğim bir başka konu üzerinde yoğunlaştı, admin arkadaşımdan rica etsek başlığı mod.87 olarak değiştirebilirmiyiz, çünkü bu güzel silah bence forumlarda yeterince tartışılmamış.
    Sn Falcon, havalı silah işinde şunu anlamaya başlıyorum, her zaman 2+2 dört etmiyor, örneğin yukardaki çok güzel sorunuz benimde aklıma gelmişti ancak başlığa aykırı olacağı için soramadım (iyi ki siz sordunuz). Sorunuzla ilgili bildiğimi söyleyeyim, bu silah pellet işinde çok seçici hn ftt ile ve bir de bir jsb (ismini unuttum aratılırsa tek inceleme yazısında çıkıyor) ile grupmanı iyi, diğerleri dağıtıyor, dolaysıyla pelletde seçimimiz az.

    Sn. aksu09 , denizliden sık sık izmir veya sökeye gideriz, poligonu görünce yolda hem soluklanır hem de bir iki atış yaparım dedim, çok güzel bir yere benziyor, özel bir yer mi yoksa halka açık mı, bir de yerini tarif edebilirmisiniz?
    Havalı silahlar garip bir biçimde belli pelletlerle daha iyi sonuç veriyor, bunu keşfetme keyfi de bizlere kalıyor,sivri uçlular tahribatta daha iyidir diye okumuştum.

    Yapmayın Emir bey, şimdi bu dediklerinizi bir şekilde yaptırıncaya kadar benim uykularım kaçacak :)
    Konudan sapıyorum ama ,inşallah bu eylülde Ceyhandaki kivremi ziyarete ve Yumurtalıkta birkaç gün geçirmeye geleceğim, tanışma fırsatımız olursa benim 87 ye bunları yapabilirmiyiz?

    Ben Yusuf beyin bazen birden fazla kişi(anonim) olduğunu düşünüyorum, bu kadar siparişi, müşteri kaprislerini vs.tek başına nasıl çözüyor anlamıyorum, bir şey sorsak 10 dk. içinde dönüyor, siparişi ne yapıp edip 1 günde Karaman'dan Denizli'ye gönderiyor, bir gün dayanamayıp "Aras kargonun ışınlama servisini mi kullanıyorsunuz?" demiştim.Allah selamet versin. Yusuf bey gibilerin çoğalması dileğimle.