umtys tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bu veya aksuav da satılan Aria kompresörü kullanan ve arıza servis konularında bilgi verebilecek bir hobidaş umarım çıkar. Aria için mekanizması çok basit sanayide kompresör tamiri ile uğraşan ustalara kolayca tamiri yapılabilir denmişti ancak ben 300 bar basıncı şansa teslim etmenin sıkıntı çıkarabileceğini düşünüyorum, neticede az da para değil.

Sn.Avsezonu gerekli ruhsatı aldıktan sonra size yivli ateşli silah öneririm, yerli silah sanayimiz son senede güzel silahlar üretti, bu hatta çok daha uzun mesafelerde istediğiniz gücü hiçbir modifikasyon yapmadan,pelletdi, regülatördü ,modifikadyondu , derken istediğiniz gücü elde etmek için harcayacağınız paranın cebinizde kalmasını, hemde dar bütçeyle(burayı vurguluyorum) havalı silahta elde edilmesi zor olan güç, ve istikrarlı isabeti sağlar. Havalı da yukarıdaki arkadaşlarımızın ifade ettikleri gibi bu mesafede verilen hedefi vurmada sorun istikrardır.Eğer dendiği gibi10 atıştan 2-3 tanesini vurmak hedefiniz ise bu da yetmez çünkü elinizde en az silah hatta ondan daha pahalı optiğe de ihtiyacınız olacak.Eski üstadlar belli fpe üzerinde bilgi alışverişinde hemen müdahale ederlerdi.

Aynı platform, aynı namlu. Evet havalı silahta 50 yrd 1 inch ve altı iyi bir sonuç(ama yanlış anlaşılmasın,çok daha iyisini yapanlar mutlaka olur).Esas olan consistent yani bunu her seferinde tekrarlayabilmektir.Performans atışlarınızı silahın sevdiği ve kronoya göre stabil hızlarda yani diyelim 100 atış yapabiliyorsanız ortadaki 30 da yapın.Ama yine yanlış algılamayın bu birçok faktöre bağlıdır(siz, dürbün,pellet, ortam ısısı, nemi, rüzgarı, tüp hacmi, namlu, indeksleme vs.vs.vs.) deneyip keşfetmek bu arada da binlerce pellet sarfiyatı bu işin keyfi kısmıdır

100-200 metreler arasında grupman beklentinize bağlı.Bildiğim kadarı ile maksimum hızın %4 ü altında hız değişkenliği sağlayabilen stabil bir silah ancak bu mesafelerde 2-3 moa(yaklaşık 5-8cm) sapma sağlayabilirse bu iyi bir sonuçtur.Ama havalı silahlarda hele yerli üretim de bunu ancak tuning ve iyi bir regülatör ile yapabilirsiniz tabii şansınıza iyi bir namlu denk gelirse.100 m. ve üzerinde atışlarda beklentinizi yüksek tutmayın, asıl ilk hedef bence 50 yrd da 1 inch çıtasını tutturmaya çalışmak olmalı.Kral regülatör hakkında en ufak bilgi kırıntıları bile bulamadım, efektif olup olmadığı konusunda temkinli olmakta fayda var.Kral markası müşterisini üzse dahi mutlaka telafi eder

Sanıyorum sn.kafaavcısının demek istediği şey farklı.Bir tarihte benzer mekanik farklı isimli silahlar diye bir başlık açmış yeni başlayanlara aslında belki farklı basınçla yada tüp hacmiyle çalışan, farklı kundak ve namlu uzunluğu olan ama aynı silahı satın aldıklarını aktarmak istemiştim.Başlığa zerre ilgi olmadı.O problem değil de asıl problem inovasyon yada kalite geliştirme olmadan bu sanayi nasıl ayakta kalabiliyor ona hayret ediyorum.Sadece yeni bir mekanik değil kaliteli yerli namlu üretimi hatta belli bir standartta dahi üretim yeterli olur.Hadi iç piyasada servis vs. ile sorunu çözme yoluna gidilebilir de elin Amerikalısı, güney Afrikalısında bunu nasıl çözüyorlar anlamış değilim.

Sn.Engin, bildiğim kadarını aktarayım

1) Tüm pcplere reg. takılabilir, yalnız kralın kendi reg. hakkında en ufak bir bilgi yok. Reg. de en önemli konu işe yarayıp yaratmasıdır, üstad Ekiz efektif çalışan güzel regülatörler imal ve montajını yapıyor, ancak bir tarihteki fiyatı Jumbodan biraz ucuz idi, şimdi nedir bilemiyorum.

2) Bu mesafelerde ki amacınız tahribat mı grupman mı?

3) Süper jumbom yok ama Jumbo ve Knight (yeni Nemesis) var. Pro, Jumbo, Nemesis(knight) benzer platformu kullanıyor, nemesislerde sanırım tetik değişti, süper ile Nemesis 250 bar. artıları olarak grupmanı tatminkar, ben knight da 6.35 namlu ilk atışlarda (yeni tüfekte tam randıman için biraz pellet harcamak lazım)50 m. de 4-5 cm grupman yapabiliyorum.Alparslan hocanın sonradan silinen videosunda 2.5-3 cm grupman vermişti .Süper Jumbo da benzeri sonuçlar verecektir.Benim Jumboda sevmediğim bir şey yok

3) Yanılmıyorsam taktik kundaklı Jumbo da var, dipçik ayarı için fabrikadan süperi taktik kundakta isteyin, kral müşteri memnuniyetine çok önem verir, muhtemelen kabul ederler

Burada herkes bilgisi dahilinde, mümkün olduğunca doğrulanmış bilgileri yeni hobicilere aktarıp, sn. Ramazan B.nin dediği gibi hobiye gereksiz para gömülmesini engellemek için paylaşımda bulunuyor.Lisanı olan için zaten en büyük kütüphane internet.Yerli silah al orasını burasını düzelttir kullan, kaliteli yabancı ise (istisnalar vardır) al kullan silahlarıdır.Hep tekrarladığım ve defalarca da doğrulanmış bilgiyi usanmadan yine vereyim; üstad atölyesinden faydalanabilmek ya da iyi seviyede teknik ve balistik bilgi ile ekipmana(krono gibi) sahip olmak gibi avantajlarınız yok ise alınacak marka bellidir.Jumbo iyi bir silahtır, yanlış bir karar olmaz.

Sn.RamazanB. nin atışları yerli bir silaha ve bana göre başarılı (isabetli-accurate) olmakla beraber ancak istikrarlı (consistent) ise daha da başarılıdır.

Tam 3-4 ay hiçbir şey yazmadan sadece forumu hatim ettim, peki bu gereksiz para harcamama engel oldu mu, olmadı, muhtemelen sizde de aynısı olacak.Sn.Karamuratın belirttiği gibi bütçe meselesi

Sn.Engin bey, bu silahları kullanmadım, mutlaka aksi yönde görüşler olacaktır ama ben size şöyle bir bakış açısı vereyim. En hızlı atış hizını esas alarak atış sayıları arasında hız sapması %4 ün üzerinde ise (ki regülatörsüz olarak bu değeri yakalamak ciddi modifikasyon ister) o tüfekle 50 yrd (metre bile değil) üzerinde grupman biraz zor, 100 ve 200 metrelerde grupman ise her zaman daha da sıkıntılıdır. Free floating namlu eğer uyumlu bir rezonans yakalanmışsa işe yarar, iyidir, yoksa her ff namlu mutlaka iyi olur diye bir şeyde yok.

Sn.AliB., mega-long ikilisinde mukayeseli bilgi verecek tecrübem yok.Regulatorlu beğendiğiniz bir silahınız varken mega-long sizi tatmin etmeyebilir, yüksek hacimli modelleri de göz önünde bulundurunuz.Aslında yeni nemesis almama rağmen (6.35 kullanıyorum)hala gözüm effectoda, çünkü bir tekrar yada benzeri silah değil, 6 yiv set (işe yarıyor ise)LW namlu ve regülatör var, ve hepsinden önemlisi malzeme kalitesi övülüyor. Halimiz nolacak bilmiyorum:)

Sn.AliB, gayet güzel bir şekilde araştırıp sonuca varıyorsunuz.Şimdi ben size başka bir açı aktarmak istiyorum; pcp kullanımının kendine has olmak üzere tüm havalı silahlarda amacınıza giden yolda birden fazla değişken vardır.Bu noktada tüm forumda en yararlı bulduğum başlıklardan biri de "başlarken yaptığım yanlışlıklar" dır. Amacımızın ne olduğunu kesin olarak saptamadan araştırmaya başlamak bence en sık yapılan hatadır, güç- tahribat, stabilite, istikrarlı isabet- grupman, uzun mesafelerde istikrarlı isabet- vs.deneme şansınız olursa ne ala, yoksa YouTube'un yolları taştan o da güvenilir kaynaktan olursa tabii. İsabet denmiş, ben size şu kadarını söyleyeyim, imzama baktığınızda anlarsınız,türk havalı silah sanayinde istikrarlı -standart üretim yok, şans ve serviste yanlışları doğrulama var.Ne alacaksınız alın, ama, eğer sök tak kendiniz tamirat yapamıyorsanız , "grupman yapmıyor bu kardeşim" dediğimizde 2 günde namluyu değişip teslim edebilen marka bellidir.

Güce fazla takılmayın, en istikrarlı isabet- atışları 850-950 FPS bandında yapılır.Genel kabul gören 50 yrd 1 inch grupmanı yakalayabilir bunu da istikrarla tekrarlayabiliyorsanız hakikate ulaşmışsınızdır.Bunu yaptıktan sonra artık nefes, duruş, kalp atımı, pellet ayıklama(çap -pelletgage, ağırlık -kuyumcu tartısı) indeksleme sorunları için tekli yükleme, pellet yağlama, air stripper, tüpe bağlı şekilde uzun süreli sweet spot tabir edilen tüfeğin sevdiği basınçta atış yapma, kapalı poligon atışları vs.ile bunu daha da küçültmeye çalışın

Mega -long ikisinde de güç ayarı yapılabilir, düğmesi var açar tahribat için atarsınız.

Ben Maxi ve kısa at 44 arasında(benzer ürünlerdir) seçim yapıp bin sefer daha almam gerekse bininde de maxiyi alırım

Yanıtsız kalmış, forum bu ara biraz sakin.Yorumlarda görüleceği gibi her ikisinde de güç ayarı yapılabiliyor ancak kralda el altında bir düğme ile daha kolayca yapabilirsiniz. at44Long modelini Maxi ile karşılaştırmak da hatalı, muadili kral Megadır.Grupman anlamında elimdeki Maxi puncher, at 44 den iyidir.

Kralın servis hizmeti iddia ediyorum Türkiye değil dünyada benzeri yoktur.Üstelik Hatsanımız gibi Güney Afrika dahil çatır çatır döviz girdisi sağlayacak şekilde satış da yapıyor.Kralı özel yapan iç piyasaya da çok önem vermesi.Yalnız üretimde kalite standartlarının eksikliği bu yolla mı gideriliyor diye de sormadan edemiyor insan (gideriliyor ya ona bak demek de hatalıdır).

Benzer hikaye benimde başımdan geçmişti.Yeni başlayanların silahı zannediliyor ama bölge turnuvasına girmeyi düşünebileceğim tek silah Maxi, enteresan uyumlu bir mekanizması ile orta mesafelerde (30-40 m)artık sıkıcı hale gelen muhteşem bir grupmanı var

Acil ve önemli bir güncelleme yapmak gerekli.Namlu değişimi için namluyu yerinde tutan arka setuskur bazı nemesislerde (benimki gibi) yok, onun yerine dürbün rayını sabitleme için kullanılan büyük vidanın boyu biraz uzatılıp son (7-8 mm ) kısmı inceltilip namlu yuvasına oturabilecek hale getirilmiş.Boşuna ikinci setuskuru aramayın.

Nemesis için ilk izlenimlerimi aktarayım.Çanta oldukça kalitesiz ve dürbünle silahı sığdırmak mümkün değil yeni çanta almak zorundadınız.Üzüldüm.Benimki sentetik kundak, kundakta sorun yok.Tetik harika olmuş, çok beğendim. Üç farklı namlu var,5.5 üzerinde ,4.5 ve 6.35 ise kendi plastik muhafazalarında geliyor, namlu muhafaza kutuları iyi düşülmüş yalnız arazi vs. taşıma esnasında düşme çarpmaya karşı crown kısmını muhafaza kutusunda yumuşak bir maddeyle desteklemekte fayda var.İşçilik kalitesi puncher Jumbonun aynı, kurma kolu biraz sert, sanıyorum zaman içinde düzelir. 220 bar doldurduktan sonra atışları moderatör le 20 m.de JSB 15.89 5.52 ile yaptım. Bir kere güç ayar düğmesini yarım da tutmama rağmen hız çok yüksekti (hafta içinde krono bilgisi vereceğim)sanıyorum 6.35 kalibre düşünülerek port çapı,çekiç valf yayı ayarı yapılmış, dolayısıyla bu tür silahlarda güç ayarı yada regülatör şart. Nispeten hafif 15.89 da güç fazla olunca grupman saçmaladı, güç ayarını istediğim noktaya getiremedim, krono yalan söylemez, 800-900 FPS arası bir hızı yakaladığımda grupmanı yineleyeceğim.Şimdilik bu kadar

Zetax nick'li üstad Emir bey bir ara Adana'da atölye açacağını söylemişti, cidden bu konuda kompetan bir hobidaşımızdır, ancak ayrıldı.Bir şekilde ulaşabilirseniz yardımcı olacaktır.

Hayırlı olsun, bende bugün sentetik kundağını sipariş ettim, tahta çok güzel ama insan bir yeri çizilecek derken paranoyak oluyor (jumboyu bandajlamak zorunda kaldım).Kral bu piyasada en zor işi başardı sanırım "güven" kazandı.Hercules 666 ile nemesis arasında kalmıştım, yine kralı seçtim, sürpriz için sağa sola atılacak paramız yok.En ufak problemde fabrika aslan gibi malın sonuna kadar arkasında,servis en fazla 2 günde silahı geri yolluyor. Sanırım becerebilirsem 4.5 namluyu benim puncher maxiye takacağım, merak ediyorum, iyi netice verir umarım.

Bakalım Jumbonun üstüne ne katılmış (250bar dışında).Ama kutuya üzüldüm, habire dürbün tak çıkar yapacak halimiz yok.