Sarf olarak kullanılan bir özel filtre vs. varmıdır
umtys tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Sn. Maxel635, bu cihazlar bize şifa gibi ancak çin malı, el becerisi olmayanlar için tamir servis işleri -sanıyorum- yok .Ama yinede birileri servis yedek parça , sarf malzemeleri vs. yapıyorsa bunu satıcının belirtmesi satışları olumlu etkiler düşüncesindeyim
-
Onu bırakın 1 yıldır piyasada olan efectonun bile (yeni versiyonu)doğru dürüst yorum yada değerlendirmesi yok .Artık ihraç edildiği ülkelerin forumlarından toplarız bilgileri
-
Sn.Ramazan B. zaten bu forumun bir amacı da standart dışı, kalitesiz ama ulaşılabilir yerli üretim silahları , bilgi paylaşımı yada üstad desteği ile sizin yaptığınız gibi verimli hale getirebilecek ortamı yaratmak idi.Çok güzel neticeler alınabiliyordu.Örneğin benim NP01 4.5 mm namluya dönüştükten sonra bambaşka, kısa mesafede her gün 15-20 m.lerde keyifle atılabilecek silah oldu.Keza At44 de bir üstad tarafından ayarlandı. Ancak burada kardeşimiz hobideki ilk silahı olacak bir arayış içinde, üstadlar yok, durum böyleyken geriye sadece sorunsuz ,ikiletmeden , servis hizmeti sunan marka kalıyor.Bence nova güzel bir silah, namlusu iyi, sizin yaptığınız gibi modifiye ile güzel netice vermemesine sebep yok, ama Hatsanda sorun şu ki servis sıkıntılı.
-
Forum ölü, genellikle bir hobidaşımız sizi aydınlatıldı.Size şöyle söyleyeyim, hobiye başlarken yaptığım yanlışlar başlıklı konuyu ve mümkünse tüm forumu iyi araştırın.Eğer samimi düşüncemi isterseniz yerli silahlarda el beceriniz silahı tamamen demote- monte düzeyinde değilse servis sıkıntısı yaşamayacağınız bir modele yönelmemiz, sonuçta az para değil
-
Bir öneri de ben yapayım; genellikle piyasadaki pellet tuzakları güçlü silahların yüksek joullü etkisiyle çabucak deforme olur.Bir pellet tuzağı alıp en yakın tornacıya gidilir ve 3 mm veya üzeri saçtan bir adet imal ettirilir (hatta daha büyüğü uzak mesafe atışlarında ve ağır olması sebebiyle, ama aynı mantıkla) internetteki hazır hedeflerden bolca baskı yapılır sonrada karton kutu, daha olmadı 1-2 mm karton istenilen ebatta kesilerek hedef baskısı ile yapıştırılır ve ömür boyu kullanılır. Çevreye
duyarlı olmak iyidir
-
Merhaba, 4.5 namlu np01 deneyimimi aktarmak istiyorum. Sn. Atos daha önce defalarca belirtmişti, tecrübeye kulak verip namluyu 4.5 'a çevirttim.Silah tabiri caizse benim poligona (20 m. kapalı alan ve grupman atışları) cuk oturdu.Atış sayısı 4 şarjör civarında, yeni aldığım kromoya göre (nuprol no AC100 Airsoft için ancak kapalı alanda ışıktan etkilenmiyor,1900 FPS kadar ölçüm yapıyor, Alparslan hoca pahalı bir modelle testini yaptı ve doğruluğunu onayladı) rws 6.9 grain 680-720 FPS atıyor.Stabiliteyi test edemedim, bir sonraki incelemem o olacak.Pellet olarak benim silah jbs exactly express 7.89 grain i beğendi, 20 m. de 4 lü atışta grupmanı yaklaşık 7-9 mm yapılabiliyorum.Tabi usta atıcılar eminim daha büzük grupman yapabilir.Yalnız neden olduğu anlayamadığım (muhtemel 50cc hacimli tüpde basınç değişimleri daha keskin etkiliyor projektilin seyrini) POI sapmaları gösteriyor.Grupmana etki etmemekle birlikte bunu da bilmenizde fayda var.Özetle atış nispeten kısa atış mesafelerinde (uzun mesafelerde denemedim)günün stresini atabilecek bir ortamınız varsa np01 4.5 kalibresi kendisi olsun attığınız pelletleri fiyatı olsun çok ekonomik ve performansı tatmin edici bir silah.Şu anda benim envanterde en sık kullandığım silah oldu(güya oğluma almıştım).
-
Sn.oguzhankocabas, 35 TL ye tüp dolumu gayet iyi fiyatmış.Kompresör çok cazip ancak iki önemli sorundan ilki satıcının arıza durumunda servis yedek parça açısından tutumu.Emin olun arıza yapacaktır çünkü tamamına yakını (hatsanınki dahil) çin imalatı (Çin'de imal edilen her şey kötüdür düşüncesi her zaman doğru değildir desek de).İkincisinde müthiş sesi, bu sesle evde doldurup atışa gideyim derseniz komşularla en fazla 1-2 dolum sonrası papaz olursunuz(araba aküsünden dolum yapilabiliyor)
Şahsi olabilecek bir sorun da (en azından benim için öyle) fiyat şu an itibariyle makul değil.
-
Sn. teknoturk, kısa namlusunun danıştığım üstadlara göre fazla güçlü vorteks gaz pistonun sarsıntısını minimize edecek (tabir tam oturmasada)olumlu bir lockout'a neden olması nedeniyle dampa ve lastikle kullanılabilir hale getirdiğimiz dürbünü kullanarak 30 m.de en fazla 4- 5 cm gruptan yapabilmiştim. Dışarda kalan etek contanın erkenden aşınmasına sebep oluyor, bende sizin gibi ftt haricindeki pelletleri tahta kürdanla ittirmek zorunda kalıyordum.Vorteks biraz yumuşatılmalı Adanalı üstad Zetax nick'li arkadaşımız bu silahın performansının biraz tetik ve vorteks iyileştirmesi ile çok daha iyi olabileceğini söylemişti
-
Ben HN ftt kullanıyorum,ancak dampa ayak ve lastikle desteklediğim dürbünle dahi bir pcp grupmanı yapamıyorum.Dikkatinizi çektimi bilmem, ftt gibi kısa etek boylu pelletler dışındakiler de yüklemede sorun yaşanıyor,eger iyice içeri ittirmezseniz etek dışarda kalıyor
-
Anlamak zor, Hatsan Amerika'da üzerinde kendi logosu olan portatif bir kompresörü geçen yıl tanıtımını yapmıştı. Tahmin ediyorum Çin menşeli ,neden İzmir'de üretip yada en azından montajını yapıp tüketiciye ithalata göre daha hesaplı olarak sunmaz?
-
Effecto ile ilgili sayfalarca yazıldı çizildi, tüfeğin tabiri caizse ağırlık dışında "teorik olarak" hiçbir eksiği yok, görüntü,kalite, fabrika verileri vs. Gelgelelim pratik olarak ne yaptığı hakkında ona sahip olanlardan ,YouTube olsun burada forumda olsun o kadar az bilgi var ki.Örneğin servis arıza durumlarında tavır nedir vs.vs.Alparslan hocada havalıyı bıraktı heralde ilk model grupmanı dağıtınca namlu değişecek denmişti, değiştide nitekim.
Yukardaki gibi kullanıcı bilgileri birikmediği sürece ben beklemede kalacağım
-
Hobiye başlayalı 3 yıl olmuş at 44 üm ilk göz ağrımdı, daha sonra Yusuf beyden bir puncher Maxi almıştım.İkisi arasındaki isabet açısından fark bariz Maxi lehineydi, daha sonra birde Jumbo ve np01 aldım.İsabet genel olarak jumboda da aynı derecede iyi idi, 01 daha çok kısa mesafelerde kullanıldığı ve küçük tüp hacmi nedeniyle 4.5 de daha iyi randıman veren çok eğlenceli bir silah. Tabi şunun isabeti iyi bunun değil diyebilmek için değişmeyen şartlarda (rüzgarsız,aynı ısıdaki ortamda, silahın beğendiği pellet ile aynı kişi tarafından) 50 yarda 1 inch yapıp yapmadığını test etmek gerekir.Benim tecrübe ettiğim yukardaki silahlardan Maxi ve Jumbo bunu yapıyor ancak at 44 yapamıyor.Burada her zaman belirttiğim ve üzerine basarak vurgulamak istediğim bir diğer konuda bizim silah sanayimiz de maalesef kalite kontrol ya hiç yok yada işe haftada bir uğrayan kişiler tarafından yapılıyor hissi vermekte.Bu noktada işte devreye fabrikanın hatayı telafi etme niyeti ve eylemi giriyor.Burada işte ibre iyice Kral lehine değişiyor.Yurtdışı imalatlarda kalite farkı olma ihtimali yüksek, ancak bizim ülkemizde illaki birileri buna ulaşıyordur varsa çıkıp delikanlı gibi söylesede yıllardır tartışılan konu açıklığa kavuşsa
-
Maalesef servis, bakım hizmetlerinde buradan defalarca iyi niyetle yeni başlayandan üstadına uyarmamıza rağmen ,geçen yıllar içinde zerre değişiklik yok.Kimse kusura bakmasın havaya savrulacak paranıza ve şansınıza (belli olmuyor bazı hatsanlar iyi çıkabiliyor) güveniyorsanız siz bu markadan devam ediniz ben Kraldan memnunum, sorgusuz sualsiz silahı komple sıfırlayıp yolladıklarına , bunu da ücretsiz yaptıklarına, gözlerime şahit oldum.
-
İlginç bir gözlem, ancak yinede en ufak bir rüzgar sonuçları etkiliyor.
-
Stabiliteye fabrikada ne yaparlar bilemiyorum ,olay hassas çekiç valf ,port ve tetik ayarları ile bazı yabancı modellerde regülatör kıvamına yakın stabilite ile sonlaniyor, hatta bizim forumda bunu at44 için yapan forumdaşlar vardı bir ara, ancak aklıma bir başka seçenek 250 bar jumbo geliyor.Benimde Jumbom var 50 m.de rüzgarsız ortam bulamadığımdan tam emin değilim ancak hiçbir zaman 50 yarda 1 inç (iyi bir tüfeğin nişanesi olarak da değerlendirilebilir) grupmanı tekrarlayan biçimde yapamadım. Süper jumboya(250 bar) değişimin masrafını bir sormak lazım.
-
Bu başlıktaki kendi deneyimimi de paylaşmak zorunda hissediyorum.Sn. Atos gibi bende namluyu 4.5 yaptırdım, kargom henüz bugün yola çıktı,Yusuf beyden de 10.34 gren jsb siparişi geçeceğim, sanırım önümüzdeki hafta başında, 20 m. grupman ve stabilite konusunda bilgi aktarabilirim.
-
Bir 6.35 alalım dedik piyasa yeni marka ve modelden geçilmez oldu, oldu da ortada birşey yok.Üstüne üstlük bu ekonomik ortamda firmaların garantisi olmayan yeni bir piyasaya balıklama gireceğini de düşünmek zor.Sanırım bunlar (huğlu,ata arms)için biraz daha beklemek gerekiyor.Ama huğluyu cidden merak ediyordum, umarım beklediğimize değer.Fiyatların tahminlerimizin çok üzerinde olmamasını öncelikle diliyorum.
-
Pro Hunt da huğlu hakkında bilgi alan oldu mu?
-
Mayısdaki fuarda ak ve kara koyunlar görülecek sanırım ama dolar ve ekonomik durumlar buna müsade ederse tabii