ARGE ve daha iyisi demek bir üründe katma değer yaratmak demektir.Size şunu soruyorum, hangi üretim bandında (nüfusumuza oranla) bunu başarabiliyoruz ki havalı silah sanayimiz bunu yapsın.Yaratıcı düşünce, bilimde ve sanatta ne kazandırıyor ki -zeki türk evladı ,ki emin olun çok var- bu işe girsin.İstatistik bilimine göre nüfusumuzda Finlandiya dan en az 16 misli fazla dahiye sahibiz ama patent başvurusu sayımız buna oranla çok az. Kurtuluş harbinde top mermileri kalibreleri tutmadığı için mermiye torna çekecek kadar cesur ve zeki bir millet olarak inşallah atamızın da dediği gibi "Türklüğün unutulmuş medeni kabiliyeti gelecekteki medeniyet ufkunda bir güneş gibi doğacaktır".Yeterki düşünceyi hür tutmayı başarabilelim.
umtys tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bende fiyat konsunda şüpeliyim ama silaha alıştıktan sonra şekil ve kullanım açısından kalibre olayı çok iyi olacak diye düşünüyorum.Ama crone sonuçlarıda önemli tabi.Fx impact almayı düşünürken bu silahın çıkması ve fiyatlarının nerdeyse 4/1 olacağını düşünmek beni kararsız bıraktı.Bakalım çıkınca göreceğiz

Öncelikle kralı tebrik ediyorum, 3 namlu seçeneğinin birlikte sunulduğu başka bir silah modeli bilmiyorum.Sn.Zodiak size hak veriyorum, FX impactin maddi penceresinden bakılırsa nemesisin avantajlı olacağı muhakkak.Herkezin derdi başka bu hobide ,6.35 de ben hala tüp hacminin bigmax tüpü civarında olmasının ciddi stabilizasyon avantajı olacağını düşünmeden edemiyorum.Neyse az kaldı .
-
Nemesiste beni fiyat çok düşündürüyor, One'ın fiyatı 2 ye yakın
-
Arkadaşlar, 1 yıldır 6.35 de tercihlerin çoğalmasını bekliyorum, tam One çıktı tamam derken Kral "Özel üretim" adıyla hemde 250 bar bir bigmax 6.35 piyasaya sürdü.One kilo olarak çok hafif ,500 cc 250 bar, tekli yükleme(şarjör yok) indeksleme sıkıntısı azaltılmış olma ihtimali olan bir silah.Ancak ben Bench kullanacağım için ağırlığı dert etmiyorum, lakin bütün derdim 900 cc üzerinde 250 bar bir silahın stabil atış sayısının çok tatminkar olacağını düşünmem.Ayrıca arada neredeyse bigmax lehinde 300-400 civarında bir fiyat farkı da var.Kaldı ki indeksleme sıkıntı ise tekli yükleme aparatı bigmaxda da var. Yeni çıkacak Nemesis fiyatının One dan az olacağını kimse düşünmez sanırım, habire her şeye zam geliyor.Ne dersiniz, 6.35 de one mı, 250 bar bigmax mı?
-
Başlık at44 ancak np01 aratınca en fazla bilgi burada.Np01 silahımda 200 civarında atış yaptıktan sonra bolt kolunu pellet iticiye sabitleyen setuskur düştü, zaten kurma çok zor oluyordu, tetik 2. aşamada sert, atış sayısı düşük ve silah pelleti puncher maxi den daha hızlı yolluyordu.Her işte hayır var derler,kırılma,fabrikaya yollama ve ne oldu anlamadım bir mini maxim daha oldu diyebilirim.Tetik yumuşamış, kurma kolu maxi benzeri yağ gibi kayıyor,atış sayısı muazzam arttı(yaklaşık stabil 3.5 şarjör)toplamda 5-6 şarjör(jsb express 14.3 grain heralde RS 13 grain de bu daha da iyi olur) keza grupman hatırı sayılır toparlandı (25 metre).Buna mukabil hız düştü.Çok keyifli bir silah oldu.Özetle sn.atos haklı silahım muhtemel erken üretim idi, revize edildi.4.5 namluyu da denemeden kaşıntı bitmez,yandık!
-
Benzer konularda asıl sorunun silahların üretim aşamasında kalite kontrolü olduğunu öne sürmüştüm.Bu konuda her iki firmamızda maalesef özensiz onu anladık.Ama iş bizi, kullanıcıyı dinleme, hataları kısa zamanda, sorun çıkarmadan çözebilmeye gelince beyşehir izmirden önde.Hatsan hercules güçlü silahlar kategorisinde muadili yabancılardan ucuz, sn. glock17 nin belirttiği gibi de sınıfında türkiyede ilk oldu.Silahta estetik her işte olduğu gibi göreceli, beğenirsiniz, beğenmezsiniz.Ben şuna işaret etmek istiyorum hobidaşlarımız forumda paylaşılan bilgiler içinde güvenilir olanları ve özellikle satır aralarını iyi okusun, gerekirse özelden bilgi alsın, bir silah yeterince piyasada kalmış ise tüm bu bilgiler bizde bir kanaat oluşturur.İşte hakikat böyle ortaya çıkar.Her fırsatta yineliyorum Hatsanımızın en büyük problemi kral ayarında müşteri ilişkileri ve servis sunamaması, böyle olunca da ucuz olmasını avantaj olmaktan çıkartıp müşterisine hiç sıkıntı yaratmayan sağlam yabancı silahlara yelken açtırıyor.Ben şahsen yaşadığım olumsuz deneyim nedeniyle herculesi beğenmiş olmama rağmen 6.35 tercihimi Kraldan özellikle 3 farklı kalibre namlu ile birlikte satışı düşünülen nemesisten yana kullanmayı düşünüyorum.
Hatsan artık duy sesimizi !
-
Bir ara Gamonun ülkemizdeki distribütörü ve servis,yedek parça sağlaması gereken firmanın bunu yapmaması nedeniyle bir hobidaşımız İspanya'ya "silahı ibreti alem olsun diye yakacağını" bildiren bir mesaj atmak zorunda kaldı.Bu durum sonrasında yabancı silahların ülkemizdeki servis yedek parça sağlayıcılarını sormuş ve Meydan avın Weihrauch getirdiğini ,kesinlikle sorunsuz olarak servis,yedek parça sağladığını kara pençe nick'li üstad dan öğrenmiştim. Benimde kendilerinden alışverişim olmuş ve memnun kalmışımdır.
Aksuların,Meydan avların çoğalması dileğiyle.
-
Evet, şüpheniz olmasın gösterirler.Zaten markayı büyük yapan üçün beşin hesabından daha çok müşterinin memnuyetini sağlamak olmalıdır.Şu sizin yazdıklarınız Kralın yapacağı milyonluk reklam harcamasından etkili.
Milli firmamız,göz bebeğimiz, Hatsandan da servis sisteminde yenileşme, personel sayısı yetersiz ise gereğini yapmasını artık rica ediyoruz.Son zamanlarda hobidaşlardan Hatsan servis ile ilgili tek olumlu bilgi gelmedi, bazen bunlar Türk pazarından çıkmaya mı karar verdiler diye merak etmiyor değilim.
-
Spoton'un ilk serilerinden dome (ki hala elimde var) benim Jumbo ile maksi de iyi sonuç vermedi, grupmanı çok dağıttı.Ama bu yerli firmanın çabalarını destekliyorum, sn. atosun yeni seri önerisini bir denemekte fayda var.Taze ekmek kadar yumuşak Jsb nin taa çekistandan buradaki kullanıcıya, nasıl daha sert yapılı spotondan daha sağlam ulaştığını anlamak mümkün değil.
-
Ben asıl Yusuf beyin sitede kralın np03, ekinoks, nemesis, süper Jumbo, özel üretim bigmax, space, alayının yarı otomatiği hatta birinin elektrikli yarı otomatiği teknik özellikler dahil görseli çıkmış olmasına, puncher one ise satışta olmasına rağmen nasıl hiç kimsenin iki kelam etmediğini anlayamıyorum.Tamam testlerini görmemiz , fuarda omuzlayarak ,inceleyerek birşeyler söylemek daha doğrusu katılıyorum .Yinede forumda Huğlunun sn emreaytanin dediği gibi cismi yokken ismi hakkında sayfalar yazılmış çizilmiş.Bu arada huğluculardan da tık yok , ya güzel bir sürpriz ya da piyasadan çekiliş bekliyor bizi o cenahta sanırım.
-
Kral puncher one fiyatı belirlenmiş, teknik özelliklerinde şarjörsüz olduğu yazıyor, tek atış olacakmış, ancak asıl sürpriz ağırlıkta(2.6 kg).Ben namlu ucunda unf dış göremedim, kapalı mekanda moderatörsüz atış yapmak bana zor.250 bar 500 cc tüpü ile 6.35 seçeneğine uygun gibi, kurma kolu yanda,hava dolum yerini göremedim.Fiyat bana biraz fazla geldi , ama tabi performans testlerini görmek lazım.Hep şikayet edilen indeksleme sorunu düşünülüp, namluda iyi yapılmışsa,grupman amaçlı güzel bir seçenek olabilir.
-
4.5 şeklinde satın almayı çok istedim ama olmadı, nasip değilmiş. 5.5 olarak biraz kullanıp daha sonra sizin gibi dönüşüme yollamayı düşünüyorum, ancak bu iş toplamda bir Maxi parasından fazla ediyor.Birde şunu vurgulamak lazım ki sanıyorum tüp hacmi artırılması,250 bar basınç vs. hepsi silahların stabil olarak attığı "en sevdiği basınç aralığı" nı uzatmaya yönelik, küçük tüp hacimlilerde sıkıntı bu.Sn.Atos ile np01 hakkında daha önce de fikir alışverişinde bulunduk.4.5 kalibre bu silahta cidden stabil atış sayısı açısından fark yaratacak bir seçenek, kral neden piyasaya doğrudan satış yapmıyor anlamak zor.
-
Hem light hemde ultra zorakim var, fanatiğiyim.Fakat zorakilerimde dürbün yok dolayısıyla isabet karşılaştırması yapmam doğru olmaz, keza kronom da yok.Np01 performans dan ziyade keyif tercihi, küçük,kompakt,hafif, dediğiniz gibi illede pcp olsun kurma yerine yorulmadan doldurmayla uğraşalım(zoraki bir noktadan sonra sıkıyor) silahı.Bana göre at44 gibi stabilite sıkıntılı, pcp işinde bütün yollar regülatöre yada hassas,dengeli (ki anladık,bizim silah sanayimiz bunu henüz karşılamayacak) çekiç valf, yay ayarına çıkıyor.
-
Yusuf beyden Np01 aldım, ve en az 200 pellet kullandım.Bir kere bu silahın grupmanından keyif alabilmek için düşük güçte, kesinlikle yakın mesafelerde kullanılması gerektiğini düşünüyorum.5.5 kalibre de tam güçle stabil atılabilecek en fazla 1 şarjör var. Habire tüp dolumu gerekli,zaten heralde Kral NP02 yi bunun için çıkardı. Tek elle tabanca olarak kullanmak benim için imkansız, babayiğitler deneyebilir.Gelelim artılarına, benim gibi apartman altında, 20 m.mesafeli poligonumsu kapalı yeriniz varsa, bahçede vs.tüfanca olarak omuzlayarak kullanımı keyifli.Durbun ve moderatörle çok guzel gorunuyor.Sanirim küçük tüp hacimli silahlarda keyif faktörünü olumlu etkileyen en önemli özellik ,hatta olmazsa olmaz ,güç ayarı.Otomatik pcp tabancalarda eğer şarjör indeksleme için hava kullanıyorsa, stabil atış sayısı durumu daha vahimdir sanırım.
Sn. Atos kardeşim, 4.5 la stabil atış sayınız nasıl?
-
Şöyle bir baktım da, foruma fikir beyan etmek elimdeki silahlarla ilgili bilgi vermek dışında katkım olmamış.İnşallah emekli olduğumda bir de kronograf bulabilirsem yağlama,tartı , ölçü, gruplama,hız ve isabet ile ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyorum.Söyleyenin yalancısıyım ama pellet yağlama hafif etek kusurlarını, tolerans boşluklarını doldurarak, önlüyormuş, bana mantıksız gelmedi ama hangi güç ve namluda?
-
Sn.Sedi ve Karamurata şu anlamda katılıyorum;pelleti yağlama, tek tek hassas çap ve ağırlık ölçülerine göre ayırıp benzerleri gruplama, pellet holder gibi tek tek yumuşak darbe emici kauçuktan taşımanın (vs.) yarışmalarda 100 üzerinden 95 alanların bunu 96 ya çıkarma çabalarının bir ürünü olduğunu düşünüyorum.Örneğin kendi adıma şunu söyleyeyim, hassas tartı ve yağlamanın isabet anlamında faydasını görmedim.Ama çok iddialı atışlar peşinde tüfeğimiz ,pellet kalitesi ve kendimizden eminsek bunları denemenin de bir sakıncası olmadığını düşünüyorum.Sonuçta her dakika atışta değiliz, hobideki zamanımızın bir kısmında da "nasıl daha iyi olurdu" düşüncesiyle, malzeme ve tüfekle oynayıp duruyoruz(modlama vs. dahil)
-
Bir ara güney av da vardı ancak şu anda satılmıyor. Amazonda pellet holder olarak aratınca çeşitli seçenekler var ve çok ucuz, ama diy kadar olmaz tabii.Ben pyramidair blogdaki Tom Gaylord'un önerdiği (whiscombe balı) 2/3 hoppe (veya diğer bir marka da olabilir) silah yağı ile 1/3 stp motor yağı katkısı (mavi kutu) 500 lük kutuya 3 damla olacak şekilde bazen kullanıyorum, ne yararını gördünüz derseniz, umarım namluyu temiz tutmaya yarıyordur. Bu şahıs yağlı pelletlerin daha yavaş gittiğini söylüyordu. Kronom olsa ben de test ederdim, ancak isabette çok olumlu katkısı yok. Yağlama işlemi için pelletlerin önce deterjanlı su ile yıkanması ve kurutulması ile uğraşamayacağım, kaldı ki bir pellet kutusunun yere sertçe düşmesi dahi eteklerde ezilmeye yol açtığı söylenirken öyle çalkalayarak pellet yıkama bana makul gelmedi
-
Hep söylenir, tekrar etmiş olacağım ama, tüfeği görüp, deneyerek karar verirseniz sonra keşke öbürünü alsaydım demezsiniz.Tabi bu da her yerde mümkün olmuyor, o zamanda sizin yaptığınız gibi hobidaşlara danışmak lazım.Son sözüm şudur, her ikisinde de yanılmazsınız.
-
Sn.bekko, scba neyse pcp tüpü de o, yani aynı etkilere maruz kalıyor ve bakım ömürleri aynı.
-
Jumbom var,Pro kullanmadım, ancak "benzer mekanizma farklı tüp hacimleri" başlığı ile bir konu açıp , zamanında yeni başlayan hobidaşlarımıza, kafa karışıklığını gidermeleri için yardımcı olunabileceğini ummuştum.Başlık hiç ilgi görmedi.Jumbo ile pro nun kurma kolu ve tüp hacmi dışında mekanizma , teknik özellikler , namlu uzunluğu ,çalışma basıncı vs.
anlamında birbirlerinden farkı yok diye biliyorum.Bu başlıkta ,üstadlardan, çekiç valf ve transfer portları ile tetik hakkında geri bildirim alırsınız umarız.
Jumboda isabet 150-120 barlarda mükemmel, hep aynı yeri vuruyor.Ben bir dolum da 90 civarında atış yapabiliyorum.
Moderatör isabeti yakın mesafelerde etkilemiyor.Her ikiside 4 kg. nun altında.