blacksah adlı kullanıcının mesajları

    Teşekkür ederim arkadaşlar.
    Sayın Anadol, ben sadece gamo pro magnum pelet deneyebildim. Hoşumada gitti. Bugün fırsat bulabilirsem bir kaç değişik pelet alıp denerim.

    Tekrar tekrar teşekkürler. İşten eve uçarak geldim. Hava kararmadan balkonda birkaç atış yapayım diye. Ancak balkon kesmiyecek artık. Doğa beni çağırıyor. İlk fırsatta dağa bayıra vurmak lazım bünyeyi. Tüfek içime çok sindi. Allah nazarlardan saklasın sanırım beni uzun süre idare edecek.

    İyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Sayın eblemis, aynen dediğiniz gibi kullanınca anladım ki pelet yüklemek cfx e göre 440 ta daha kolay. Ama şuda bir gerçek; cfx inde görüntü olarak ayrı bir havası var...

    Merhaba, aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 1 ay kadar önce Gamo CFX Royal almayı düşünüyordum. Sonrasında forumdan birkaç arkadaşın ısrarlarıyla Diana 31 de karar kılmıştım. Ancak Adana da bu silahı bulamadım. Kimsenin elinde kalmamış. İlkkez havalı silah sahibi olacağım için silaha dokunmadan da internetten almak istemedim. 1 aydır forumun neredeyse tamamını okudum. Dün 19 mayıs tatilinide fırsat bilerek cfx royal almak için İdeal Av ın yolunu tuttum. Ancak orada fikrim değişti ve imzam daki ikiliyi satın alarak bu dünyaya ilk adımımı attım. Yaklaşık 8 metre uzunluğundaki balkonumda 50-60 atış yaptım. Dürbünlü bir tüfekle atış yapmak gerçekten büyük zevkmiş. Fakat tahmin ettiğimden daha çok ses çıkarıyormuş. Normali bumudur bilemiyorum. Dürbünü 6 metrede kendimce sıfırladım. Genelde peletler 2cm içine toplanıyor. Zamanla bu işin inceliklerini, sizler ve deneyimlerim sayesinde öğrenirim. Şimdi szilerden isteyeceğim ilk bilgi; forumda bir kaç konuda rastladığım "altın tetik" le ilgili. Zira dün İdeal av da altın tetikten bahsedince ne olduğunu çıkartamadılar.

    Sanırım herşey dükkana gidince belli olacak. Bende kararsız kaldım. Kimbiir dükkandan hw97k ilede çıkabilirim. Silahı elimize almak lazım önce. Ki şimdiye kadar askerdeki g3 ten başka silah almış değilim elime. Hayırlısı olsun. İlgilerinize teşekkürler arkadaşlar. Bu arada dürbünü bir süreliğine erteledim.

    Diana Panther 31 ve 21 i daha önce incelemiştim. Ancak malzemesinin ahşap olmaması bana itici geldi. Ahşap olmayan silahlar oyuncak havası veriyor zevk almıyorum. Ayrıca bu silahların Gamo ya göre mermi çıkış hızlarıda oldukça düşük sanırım.

    Kralla Gamo aynı kalitede diyorsun yani... Bir süre bu yaylı tüfeği kullandıktan sonra büyük ihtimalle CO2 (sanırım PCP) tüfeklere sırnaşmaya başlıycaz. O yüzden baştan masraflı başlamak istemiyorum. Eğer hobi yeterince sararsa sonrasında başlarız masrafa. Öte taraftan Hatsan vs. ile başlayıp soğumakta istemiyorum. Bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum. Benim akvaryum hobimde böyle olmuştu. 40 lt bir akvaryumla 4 sene önce başladı. Şuan evde birisi 500 lt olmak üzere 7 adet akvaryum oldu. Çok ucuz balıklarla başladık, tanesi 200 ytl balıklarla devam ettik. Şimdi evde depo olarak kullandığım odaya bakıyorumda neredeyse akvaryumcuyu eve taşımışız. Yapılan masrafın haddi hesabı yok. Şimdi akvaryum hobisini yine seviyorum. Ama daha ölçülüyüm. Fazla malzeme ve akvaryumları elden çıkarmaya çalışıyorum. Anlayacağınız hobiler kousunda sabıkalıyım.:(

    Ahmet kardeş, saati henüz belli değil. Bu arada farkındayım arkadaşlar Diana ile Gamo arasında dağlar kadar fark olduğunun. Ama sadece silaha 1000 YTL nin üzerinde verdiğimizi duyarlarsa hanımlar bizi boşarlar. Ki 450-500 ü bile yarıya indirip söyleyecez. Eminim dürbünden başka birsürü zerzavatıda çıkacaktır bu hobinin. Sonu nereye varır siz düşünün ;)

    Diana nın evladiyelik olduğunu forumlardan öğrendim. Ancak 2 arkadaş niyetlendik hobiye şimdi ona sen git gamo al ben forumdan diana alıcam diyemem. Ayıp olur. Birde Dürbün markalarında Tasco ve Tasko var. Hangisi kalitelidir? Sanırım Çin malı olanıda varmış. Nasıl ayırt edilir?

    Mildotun ne olduğunu forumdan az çok öğrendim. Sunshade nedir? Bu arada bütçe sınırı yok. Ancak alacağım tüfeğin orta halli olduğunu yine forumdan öğrendim. Zaten tercih ederken forumla birlikte birçok siteyi araştırdım. Sonuçta yeni başlıyoruz. Orta halli böyle bir tüfek için sanırım 300$ lık bir dürbün gereksiz olur diye düşünüyorum. Kısacası alacağım dürbün yine orta halli olsun. Ama bizide hobiye başlamadan hobiden soğutmasın.