davraz adlı kullanıcının mesajları

    nanluyu ilk önceleri nişan alıp atıyodum mesela 400 metre civarı ama pellet 350 civarı düşüyordu tabiki bu durumda namluyu biraz diktim ne kadar gidebileceni görmek için o andan sonra çok şaşırdım 500 metrenin üzerine gidiyor pellet ama daha uzağa atmak için iyice dikince namluyu bu sefer pelletin düşüşü görünmüyor birde pellet yaklaşık dört saniye sonra düşüyor omesafeye silahı indirip elini gözüne sper edip bakıyon .


    namluyu dikmeden atarsan eğer pellet yüz metrede aynı barajda taş yüzdürür gibi suya çarpa çarpa ilerliyor bu da ayrı bir zevk söyleyim.


    beş yüz metreye gelince bizim bulunduğumuz yer köyün bir ucu köy barajın içinde kaldı ve bazı evler dışarda okul var duvarı nın bir bölümü suyun üstünde bulunduğumuz yer den okula kadar olan yer istimlak esnasında ölçüldü tam beş yüzmetre benim attığım pelletler yaklaşık elli metre ötesine düştü daha uzağa attıklarım görünmedi heralde pelletin suyu darbeliyecek kadar gücü kalmamasından dolayı diye düşünüyorum köyden arkadaşlar var otomatik oraya sürmüyor diyolar onlarda benimle birlikte şaştı kaldılar.

    bence uğraşma bende de 125 var dürbünü çok sıfırladım sende çok sıfırlarsın çünkü dürbün ayakları tutmuyor gevsiyor silahın geri tepmesinden kaynaklanıyor diyolar ama bence dürbünün kötülüğüde var sağlam tutsa gevşermi yivli av tüfeği geri tepmiyormu onlarda tepiyor ama ayaklarına bi şey olmuyor neden dürbün kaliteli malzeme kaliteli yani. hatta ben sıkarken birinin vidasını kırdım sonradan yaptım fakat artık dürbünsüz kullanıyorum. dampa ayak alınca kullanacam .

    evet iskilip in sınırlarından da geçiyor oğuzlar dan falan da geçiyor bayağı büyük bi baraj yani .

    ben pelletleri baraja mesafesini ölçmek için attım karada görünmüyor ama su da pelletin düştüğü yer görünüyor o yüzden eğer bu kadar zararı varsa başka bir alternatif bulunması gerekir bunu da üreticiler yapmalılar yani kurşun yerine başka bir zararsız madde. hem bu kadar tehlikeliyse biz havaya karaya suya her türlü atıyoruz yani bu yasaklansın o zaman. ama tehlikeli olsa bu yasaklanırdı diye düşünüyorum. üretilmesine izin verilmezdi çünkü bu nun sonunda doğaya atılacağı belli .

    Alıntı

    Hocam bu obruk barajı ile çomar barajı aynı yermi?

    obruk barajı ile çomar barajı aynı şehirde yani çorumda çomar barajı çorum merkezde baraj dan ziyade gölet gibi küçük ama obruk barajı türkiyenin sayılı barajlarından birisi çorum merkeze uzak bikaç ilçeye sınırı var kuş uçumu 35 km diyolar

    arkadaşlar buğun obruk barajına gittim suya atış yaptım pellet ne kadar mesafeye gidiyor diye sonuç hiç ummadığım şekilde çok şaşırtıcı oldu benim için pelletler mod 125 5.5 le ortalama 500 550metre civarı gidiyor. belki daha uzağa gidiyor ama 500 metre üstünde pelletlerin suya düşüşü görünmüyor hiç tahmin etmiyordum bu kadarda ummuyordum açıkçası bu arada buğun 500 civarı pellet attım ince memet 45 metre de kiremitte etkili değil gamo mağnum pellet kiremiti istediğim yerden kırıp parçalıyor beş santim beş santim kiremiti kırmak çok zevkli oldu doğrusu.

    şöyle oluyor bence genel görüş şimdi adam kullanmış kullanacağı kadar artık bakmış işine yaramıyor silah artık yaşlanmış yıpranmış satıyım kurtuluyum diyor diye düşünüyor alıcı yani alacak silahı iki gün sonra bakacak yayı eski keçe kaçırıyor vidalar gevşek vs vs sonuçta belirli bi süre kullanılmış ondan dolayı sıfır almayı düşünüyor insan en azından benim elimde eskisin diyor yani memnun olsa satmazdı illaki bir şeyi vardır diyede kafaya takılıyor
    birde önceden ikinci el araba felan alıpta bi okadar parayıda tamire verdiyse yandıysa canı illaki sıfır alacak yani ..
    fakaat sitede güvenilir bilinen silahlar için bu farklı benim için

    o kadar sağlam namlu ve silah yaparsalar bu silahlar ne zaman bozulacak da sen yenisini alacaksın ? bi ayakkabıcı arkadaşım şöyle der hep ben sağlam ayakkabı satarsam 3-5 sene giyersin ozaman ben gelecek yıl kime ayakkabı satacağım anlarsınya bide şöyle bişiy geldi aklıma daha sağlam namlular bi şekilde ateşli silahlara dönüştürelebilirmi acaba malum uyanık milletiz yaparız evelallah. buda elbette risk teşkil edebilir tabii bunlar benim fikirlerim yanlış anlaşılmasın

    askerde keskin nişancı olmak için yani kanasçı


    1 atışların çok iyi olması gerekir


    2 en az çavuş olman gerekir sorumluluk alabilecek güveni vermen açısından


    3 tüm bunlardan sonra gittiğin usta birliğinde ki kanasçının teskereye gitmesi ve tek alternatifin sen olman lazım


    bence g3 ten şaşma boşver kanası g3 lede keskin nişancı olursun merak etme zaten askerde fikrin değişecektir inan

    6.35 in kısa mesafelerde yıkımı çok etkilidir 5. 5 mm nin ise 70 80 metrelerde etkili dir 4.5 mm uzun menzillere ulaşabilir ama tahribat güçü düşük olur buna göre kendi adıma 5.5 mm diyorum