Apple adlı kullanıcının mesajları

    Hocam adam tek basina bunlari yapiyorsa biraz da igneyi kendinize batirmaniz gerekmez mi? Sizin mantiginiza gore sizin de ondan bir eksiginiz yok.

    Ben PCP uretmiyorum kardesim, sadece diyorumki Moskova nin dis koylerinde bir adam (tek) dunya unlu Matador ve Lelya yapabiliyorsa Hatsan ve Kralin yuzlerce ar-ge de calisan adamlar napiyor?

    Selam Arkadaslar,


    Yeni bir model varmi diye bir inceleyim dedim, ve Kral Puncher NP-02'le karsilastim.
    Aksuavda ayrintilarina baktim ve cok hosuma gitti


    2 Kilo cigarinda
    150 atis 200-100 bar arasi
    Moderator takilabilcek


    Siz nasil buldunuz. :thumbup:

    Araştırdım Hatsanın şuan 650 elemanı var, Kralın şuan 350 elemanı var.


    Bunu toplarsak 1.000 kişi yapar.


    Şimdi Rusyanın bir köyünde dünyayı kaplamış tek adam var, adı Eduard.


    2007 başlamış ve şuan tek mükemmel PCPler cıkarabiliyor.


    Eğer bu adam tek başına Hatsan ve Kraldan daha iyi pcpler çıkarabiliyorsa bu 1.000 kişi napiyor?


    Ar-Ge napıyor mesela? mesela son çıkan Turkbull semi-otomatik pcp inanılmaz çirkin dizayn yapılmış, zaten dikkat ederseniz pek kişi memnun değil. Mesela her hafta burda satılık cıkarılıyor, bi alanda AAS510 takas olur demiş demekki kalite farkı kardeşim.


    Bu saçma sapan tüfeklerin yerine, normal ahsap kundak, carbon fibre tüp, daha güzel bir tetik sistemi ve regulatorlu çıkarmasaınız olmaz mı mesala? meçubur musunuz hercules gibi 7 kilo askeri sniper tüfekler çıkarmaya?


    Yenı Kralın modelleri de acayıp çirkin ama eliştirdikmi sen türk firmalarına kötülüyorsun vatan hainisin diye bağırıyorlar.


    yıl olmuş 2017 ve yerli üreticileremiz hala carbon fibre tüp kullanmıyorlar.


    Hayret :)

    Air Arms maalesef bizim markalarımızdan kat kat daha üstün.


    Ürün tanıtma Youtubedan yapılmalı, yada Pyrmaydair gibi bir adam tüfekleri review yapacak. Özel stüdyosu olacak 50 metre bir atış polygonu ve orda tüfekleri kaliteli şekilde tanıtacak.


    Hatsan veya Kral bunu kendı yapmalı, böyle binlerce kişilere ulaşırsın.


    Mesela bu adamın tüfek tanıtımlarına bayılıyorum.


    https://www.youtube.com/user/svscialli

    Hatsan en kısa zamanda carbon fibre tüp kullanmalı, çünkü metal tüpler bir kaç sene sonra kalkacak nedeniyse tüfekleri ağırlaştırıyor.


    Hatsanın tek beğendim serisi at-44 QE serisi ondan hariç hiç biri gözüme sarmıyor.


    Yapamıyorsan yada beceremiyorsan git staj gör yurt dışinda yada birlikte bir çalışma ortak tüfek çıkarın. Daystate ve Ataman mesela ortak bir FT tüfeğı çıkardı, biz neden yapamiyoruz? Rusya'ya mail atmak çok mu zor gidip adamlarla görüşmek?


    Mesela başka örnek verim, Kalibrgun cricketleri herkes tanıyordur burda. Kalibrgun şirketi belki daha 7 senelik ama daha güzel pcpler çıkarıyor, bu neden oluyor?



    Ayrıca havalı tüfekleri veya pcpleri çok sıkı testlerden geçirmiyorlar, Kralın websitesi komik ötesi bir durum ayrıca Hatsanın 2000 yılların websitesi gibi duruyor.


    Ben burda Türk düşmanlığı yapmiyorum gerçekleri söyliyorum.

    AR-GE bölümleri çok zayıf maalesef ülkemizde. FX fabrikasında sadece yanılmıyorsam 30 kişi çalışıyor ama adamlar dünyayı kaplamış durumda. Hatsan ve Kralın firmalarına toplasan en az 1000 kişi oluyor. Demek istedigim 30 kişi nasıl dünyayı okadar kaliteli mal satabiliyor? hem isvecde operator maaşları en az 2000 euro dan başlıyor.


    Hatsanın PCPleri güzel hoşda yıllık Hatsanın havali tüfeklerden net kar belki FXden daha az, bu neden oluyor? cunku AR-GE bölümleri fazla yatırım yapılmıyor. FX lerin tetikleri muazzam otesi hemde hiç ellemeden, cıkar içine hava koy sarjöre doldur ve at. Hatsanin ve Kralın tetikleri modifye gerekiyor rahat olmasi icin.


    Yılık Hatsan ve Kralın havali tüfeklerden net kar etti paralarin bence 75% tekrar ar-ge ye bağlanması lazım, Amerikada Extreme Benchrest turnuvası var her sene, kullanılan tüfekler herzaman FXdir 150 kişide hepside FX kullanıyorlar belki arada Daystate var birtane. Hatsan buna hedef almalı, nasıl tetiklerimizi geliştirebiliriz, nasil daha iyi bir regulator yapabiliriz, nasıl tüfekleri hafifletebiliriz. Carbon Fibre tüp henuz yok Türkiyede ama yurtdişinda belki 10 senedir var, tüfekleri takilan scuba değil


    Bir rahatsız edici durumda tüfeklerin ağırlıkları. Allah askina 6 kilo PCP tufek mi olur? PSG-1 keskin nişan tüfegi 7 kilo mesela. Neden bu kadar agir bu tüfekler?


    Edgun markasına herkes burda taniyordur umarim. Adam tek başına dünyayı PCP satiyor hemde Hatsan ve Kral pcplerden kat kat daha iyi kalitesi var bu nerden kaynaklaniyor? son cikardigi PCPye bakiniz lutfen. Edgun Leshiy, adam kendi tek piyasada hic olmayan bir tufek üretti ve şuan yetiştiremiyor. Hatsan ve Kral firmalari belki 2000 kisi den fazla ama Eduard (edgunun sahibi) daha guzel PCP cikartabiliyor.


    hayret edecek bir durum

    Çok ümitliydim ama maalesef beklentilern altında. 2 sarjör anca atıyor ve fpslerde stabil değil.


    Ancak alırsan ve ağır modifye yaparsan güzel olur bu.


    Regulator şart, ve daha büyük tüp.

    Bu modeli çok beğendim, inşallah 200-240 m/s yapabilir 5,5mm le. 2 kilo çok ideal bir ağırlık, Kral bullpup bana göre ağır geliyor 3,5 kilo daha ustune 600-800gramlik durbun takacan toplam 4,3 kilo geliyor.


    Bu model 2 kilo ve ustune bir 6x40 sabit mildot durbun taktinmi, mis gibi olur. Moderator olarak avrupadan SAI Airstream taktinmi dadindan yenmez.


    30-40 atiş yapar diye düsünüyorum.

    Yusuf beye mail attım ve 3-4 hafta içinde geleceğine söyledi, uzun sürmenin sebebi pakketin içinde reddotları bekliyorlar.


    Çinden bir sıkıntı çıkmış reddotlarda.