Ediz adlı kullanıcının mesajları

    İlk goz agrim Fx Revo, yeni aldigim 6.35 Carbine gonlumde baska bir yer etti simdiden, e bide .357 Recluse olabilir yakin gelecekte. Tek eksik Istanbul anadolu yakasi bulusmalari. Firsat bulup tanisip katilirsam sevinirim.

    Oncelikle Mustafa Beye cok gecmis olsun dileklerimi iletip, bu zor zamaninda dogum gunumu unutmayip 6,35 carbine gibi hem etkili hem de cok etkileyici bir hediyeyi gonderdigi icin cok tesekkur ediyorum. İstanbul anadolu yakasi bulusmalarinizdan haber verirseniz sevinirim. Sevgi ve selamlar. Ediz

    Orjinalinden bile daha güzel oldu :thumbup: Mustafa Bey'e ve Yatagun ekibine acil ilgi ve yardımlarından ötürü çok teşekkür ederim.

    "Mil Dot Reticle mesafe ölçüm amacı ile üretilmiştir.
    MOA derece-dakika türünden açı birimlerini kullanırken MilDot, radyan- miliradyan açı ölçüm birimini kullanır. İsmi de buradan kaynaklanmaktadır. Miliradyan/Dot, bu sistemde iki nokta arasının görüş açısı 1 miliradyandır.
    1 miliradyanlık açı 1000 metrede 1 “metre” açıklığa ulaşır. Hedefin ölçüleri bilinirse
    Uzaklık (metre) = (hedef boyu(cm) x dürbün büyütmesi)/hedefin kapladığı nokta adeti
    formülünden, hedef uzaklığı hesaplanabilir.
    FT etkinliklerinde kullanılan hedeflerin (sincaplarımız) atış bölgesi 2″ (5 cm) dir.
    Bu atış bölgesinin boyunu, 9 büyütmeli dürbününüzde 2 nokta arasında görüyorsanız, hedefin filler olan uzaklığı: (5*9)/2=22.5 metredir. Aynı hedefe, aynı yerden, 24 büyütme ile bakarsanız, atış bölgesi 5.33 nokta arası büyüklükte görünür.
    Mil extend dürbünde, noktaların merkezlerinin arası 1 miliradyandır. Noktaların büyüklüğü 1/4 (0.25) mRad ve komşu iki noktanın yakın teğetleri arası 3/4 (0.75) mRad, uzak teğetlerin arası ise 1 1/4 (1.25) mRad dır. Bu şekilde hedefin boyu ve mesafe daha hassas şekilde belirlenebilmektedir.
    Mil Dot dürbünün başka bir kullanımı da, dürbün ayarlarına dokunmadan farklı mesafelere isabetli atışlar yapabilmesini sağlamasıdır.
    Önce favori pelletinizi seçmelisiniz, bu pelletle silahınızın sağlayabildiği ortalama hızı ölçtükten sonra bir balistik programı ile (ChairGun 2) atış yapmak istediğiniz uzaklıklar dürbününüzün belli bir büyütmesindeki en üst ve en alt extend aralığına oturacak bir sıfırlama mesafesi seçip silahınızı bu mesafeye sıfırlamalısınız.
    Aynı information yardımı ile bir skala bastırarak yanınızda taşıyın. Ben silahın kabzasına yapıştırıyorum. Mesafeyi kestirdikten sonra skalaya bakıp nasıl nişan alacağınızı belirliyorsunuz. "


    Kaynak sayfa referans olarak formu işaret etmekle birlikte ben bulamadım, alıntı grup içi olduğu için herhalde mahsuru yoktur

    Merhaba,


    Henüz ancak 200 atış yaptığım silah mekanizması atışlar arasında tutukluk yapmaktadır.


    Kullanılan pellet fx basınç 170 bar.


    Forum dahilinde edindiğim bilgilerden yola çıkarak ;


    Diğer 2 adet revo benzer sorunlar için mi tamir gördü ?


    Garanti süresi varmıdır , ve gerekirse iade veya değişikliği kapsamaktamıdır?


    Sevgi ve selamlarımla,


    Ediz