Projectile adlı kullanıcının mesajları

    Stoegerden almayı deneyebilirsin yada herhangi bir yay takabilirsin (hatsan). Orjinal yayı bulamazsan yayın et kalınlığına göre 27-25 cm arasında bir uzunlukta kesmen gerekir. Ben denerken 27 cm pistona sığdı fakat gücü kontrolden biraz çıktığı için en son 25.5 cm'e düşürdüm.

    Dönüşünüz için teşekkürler. Benim suppersor daha 500 de takibini yapacağım. Dediğiniz gibi 1000 atışı bir tamamlasın hele. Benim için şişe kırması değil, isabetli olması önemli bir tüfekte. İnşallah dediğiniz gibi 1000 atıştan sonra isabeti daha da artar. Birde anladığım kadarıyla tüfeğin servisi konusunda tecrübelisiniz üstat. Stoeger sevisinde parça sorunu oluyor dedi hafta sonu av bayisi arkadaş. Bende magnum sınıfı x50 combo düşünüyordum. Siz ne dersiniz? Parça sorunu var mı stoeger de?

    Stoeger teknik servisine olurda bir şekilde telefonla ulaşabilirseniz belki yardımcı olurlar. Ben 10 civarı aramadan sonra ulaşabilmiştim :) Görüştüğüm kişilerde konuyla pek ilgili değildi. Eliniz yatkınsa ufak tefek sorunları kendiniz çözebilirsiniz. Mesela benimkinin tetik yayı kırıldı kendim yay çektim sorunsuz çalışıyor. Ama bazı parçalar var ki orjinali şart.

    Yeni yay takıldıktan sonraki ortalama ilk 1000 atışta şişeyi kıracak güçte atış yapabiliyor. Daha sonra gücü düşüyor. Çoğunlukla şişeyi kırmıyor. Ama nezaman şişeyi kıramayacak güce düşerse ozaman isabeti ciddi şekilde artıyor. (50-80 metre için)

    Hatsan yerli sermayemiz kötülemek doğru olmaz diye düşünüyorum. Fakat 2 yıl önce aldığım havalı tabancanın namlusu ortadan kırıldı. Arayıp anlattım ücretsiz yaparız dediler. Zaten genelde herkes bu tür konularda yardımcı olduklarını söylüyor. Üretim hatasıdır olabilir diye düşünüp webde paylaşmadım olumsuz reklam olmasın diye. Gönderdim. Silah fabrikada 1 ay kaldı, tamiri bitince kargo ücretleri hariç 60 tl ödeme istediler. Sıfırı zaten 120tl civarıydı. Tamam kötülemeyim, yerli firmamıza sahip çıkalım ama yerli firmamızda amerikan piyasasında gösterdiği hassasiyeti lütfen bizede göstersin..

    Malesef vortexle ilgili bir sonuç alamadım. Hatsan yayı kendi yayına göre daha stabil. 2 yay eskittim şu an 3.yü kullanıyorum. Aslında x20 için vortexe ihtiyaç yok bence bunu farkettim. Bikaç modifiye yapılması gerekiyor. Ondan sonra isabet ve istikrar sağlayabildim. x20 kullananların asıl sorunu namlunun plastik kaplama, gövdeninde çelik olması. Çünkü zamanla o namluyu gövdeye sabitleyen pivot vidasının çevresi aşındı ve isabet sağlayamaz oldum. O noktaya karşılıklı pul yerleştirdim ve atışlar gerçekten düzeldi. (80 metrede 7-8cm) Ayrıca piston ve haznenin honlanması, saçmayı yerleştirdiğiniz noktada namlunun genişletilmesi ve tetik mekanizmasında bikaç değişiklik yapılması lazım. Bunları yaptıktan sonra düzene sokabildim ancak

    Gamo yetkili servisiyle henüz tanışmadım. Ama stoeger için durum daha kötü. Şirkete telefonla ulaşmak çok zor. telefonlara bakmıyorlar. Bende yay değişimi için ve kırılan tetik yayı için bir hayli uğraştıktan sonra ulaştım ama bana parçaları gönderemeyeceklerini söylediler. Zaten neyden bahsettiğimide anlamadı telefondaki bayan :) Hiç strese gerek yok dedim kendim tamir ettim uydurma parçalarla*.
    Hatsan belki süper kalitede değil henüz ama çabalıyorlar farkındayım. Bugünlerde de bitane daha hatsan almayı düşünüyorum. Fakat eksik olan hatsanın yurtdışı piyasayı yurtiçinden daha fazla önemsiyor olması. Çünkü almak istediğim modeller hatsan web sitesinde ingilizce olarak tanıtılmış fakat türkçe sayfada yoklar. Vs..
    Bence özetle olay gamo,hatsan,stoeger değil. Biz birazda hatayı kendimizde aramalıyız tüketici olarak. Her verileni yersek, hakkımızı sonuna kadar aramazsak mağdur olmaya devam ederiz. *Buna bende dahilim. Saygılar :)

    Selam arkadaşlar. X20 tüfeğimin yayı kırıldı. Şaşırmadım zaten bekliyordum. Orjinal yayda stabilite, güç ve dayanıklılık gözlemlediğim kadarıyla hatsanın gerisinde. Hatsan yayı sipariş ettim onu ölçülendirip takıcam. Sizlere sormak istediğim hatsan vortex piston(mod85 için olanlardan) sipariş etsem bunu stoeger x20 ye bir şekilde takabilirmiyim ? Bu şekilde bir çalışma yapan oldu mu aranızda ?


    Type 1: Mod 55-60-70-75-80-85-90


    Type 1-B: Mod 88-95-99


    Type 2: Mod125-125TH-125 Sniper-135 -Torpedo 150-150TH-155


    Type 3: Striker 1000S-1000X-Edge


    Type 4: Dominator under lever series


    Type 5: Torpedo 100X-105X under lever series


    Type 6: Mod25 SuperCharger / SuperTact


    Bunlar hatsanın 6 farklı vortex pistonu. Sanırım 1 , 1-B ve 3 sınıfları x20 ye en yakın olanlar.


    şimdiden teşekkürler

    benim tavsiyem ya min 300 tl civarına hawke vs gibi iyi bir dürbün al yada dürbünsüz kullan. Gez ve arpacık düşük kalite dürbünlerden daha çok keyif verir kesinlikle. Dürbün alırsan ön mercek çapı max 40mm min32 mm olsun. uygun fiyatlı bir tek parça ayak lastikleri düzgün sararsan işini görür. fakat silahının bakımlarını dürbün kadar önemsemelisin. iyi atışlar

    Yorumlar için teşekkürler. .177 Stoeger x20 suppressor combo aldım. (3-9x40 paralaxlı dürbünle) Tek parça ayakla bağlantı yaptım. Çok memnunum. İsabetli, istikarlı, sessiz. 1. kalite bir tüfek değil ama atış zevkini artıran bir silah. .177 gamo pro hunter ile 80 metreye kadar sapma yok çok tutarlı. İlk fırsatta grupman fotolarını paylaşcam.

    Soeger x20 için 100 mt aslında iddalı sayılacak bir mesafe pelet hızını 800-850 fbs 8,44 grain JSB peleti attığını düşünürsek 60-80 cm arası 100 mt düşme olacakır. Sıklıkla 100 mt mesafeli atış yapılacaksa magnum sınıfı yaylı daha uygun olacağı kanaaindeyim.

    Çok haklısın fakat magnum sınıfı yaylılarda isabet ciddi bi şekiklde azalıyor yada isabetli bi magnum için 1500 tl en az gözden çıkarmak gerekiyor. 70-80 metre benim için ideal. Havalı tüfekte mesafeyi artımak yerine zamanla daha küçük hedeflere atış yapmak daha keyifli. o sebeple x20 istiyorum.
    Kafama takılan diğer bi konu da x20 nin dürbün kızağı ne kadar sağlam ? 3-9x44 optima oldukça ağır bi dürbün mesela. Ağır bi dürbünü taşırmı o kızak sizce ?

    Selam arkadaşlar. Yakın zamanda stoeger x20 suppressor combo .177 almayı düşünüyorum. Üzerinde 3x9-40 dürbün ile de satılıyor fakat ben 4x32 dürbünlü olanı satın alacağım. Tüfekle ilgili sorum yok. Fakat üzerinde gelen dürbünü daha önce kullananlar fikirlerini söylerse sevinirim. Sıfırlama yapabildiniz mi ? 50mt üzeri atışlarda yeterli mi ? Yok bu dürbünde işe yaramaz derseniz bu silahla sorunsuz kullanabileceğim bir dürbün tavsiye edermisiniz.
    teşekkürler

    Selam arkadaşlar. Geçen hafta .22 lik havalı tüfek almak için evden çıktım. Aklımda mod 85 sniper vardı. Bayiye gidince ellerinde olmadığını öğrendim. Onun yerine gamo 440 gösterdiler. Derken kendimi tüfeklerin içinde kaybolmuş buldum. Sonunda hakkında okuduğum onca olumsuz yoruma rağmen mod 125 sniper aldım çıktım. Her attığım saçmadada yapılan yorumlara hak verdim. Havalı tüfekten soğutcak beni.
    Sonuca gelirsek; üzerinde optima 3.9X44e paralaxsız fakat ışıklı dürbün geldi. Aynen söylendiği gibi pistondan gelen şok reticle tüpünü oynatıyor. Tam ayarladım derken 15 mt de 20 cm e yakın ayar bozuluyor. Sonra sil baştan. Size sormak istediğim 300 tl yi aşmayacak ama bu tüfeğin yarattığı şoka dayanabilecek bir dürbün tavsiye edebilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler

    Arkadaşlar benim merak ettiğim hatsanın gez ve arpacık sistemlerini daha düzgün bir başka sistemle değiştiremezmiyim ? Hatsanın yaptığı bütün gez- arpacıklar plastik ve farklı ışık açılarında verimliliği artıyor yada azalıyor. Tru-glo diye bişey çıkattılar fakat oda fiyasko... Mesela eser marka tüfeklerdeki gez-arpacıklar metalden yapılıyor. Ve arpacık hatsanınki gibi hedefe doğrultunca takoz gibi durmuyor. Dolayısıyla atışlar çok daha isabetli. Bugün benim tüfeğin arpacıgını sivriltip gez kısmınada daha küçük bi aralık bırakacak şekilde metal bir parça ekledim. Ama sonuç yinede istediğim gibi değil.


    Aranızda aynı sorunu yaşayan yada bu konuda bir önerisi olan varmı ?

    Kalibrelerin tahribat farkları konusuluyor da tahribat neden gerekiyor ? Havalı tüfeği kullanma amacınız neyse ona göre kalibre secersiniz bu bukadar basit. Eğer müsabakalar için veya atış egzersizi için kullanıyosanız 4.5 yeterlidir. Bunun dısında legal bi kullanım alanı varmı havalı tüfeğin ? Tamam hepimiz menzili kadar yıkımıda fazla olan bi tüfek istiyoruz buna bende dahil ama bu aslında hiçbi işimize yaramıyo diye düşünüyorum. Yani mantıken bi sacmanın mukavvayı delip delmemesi bişeyi etkilemez tabi avda kullanmıcaksanız ;şrofls;.

    Ben biraz daha farklı bi yöntem kullanıyorum.(kullandığım dürbün çok adi olduğu için sık sık ayar yapmam gerekiyor) Öncelikle tüfeği sallamadan atış yapabileceğiniz bi zeminden destek alarak atış yapmanız lazım(en basitinden bi masanın üzerine kıyafet yada bi bez parçasını topak haline getirip üzerinede tüfeği koyarsanız atış sırasında tüfeği sallamamış olursunuz) Daha sonra herhangi bi beyaz kağıda aşşağı yukarı 5mm çapında bi nokta çiziyoruz ve 15-20 mtden bu noktaya atış yapıyoruz. Ardından dürbündeki artıkılı çizdiğimiz noktanın üzerine getiriyoruz ve tüfeği sarsmadan dürbünün sağ-sol ve yukarı aşşağı ayarlarıyla oynayarak hedef noktanın üzerindeki artıkılı saçmanın isabet ettiği noktaya doğru dürbünden bakarak kaydırıyoruz. Tabi bu arada her nekadar sabitlesekde tüfek sallanacağı için bu işlemi bi kaç kez üstüste yapmanız gerekebilir.


    Bu yöntem benim kullandığım gibi kalitesiz dürbün kullanan ve bi türlü sıfırlayamayanlar için bi alternatif sadece. Eğer iyi bi dürbün kullanıyorsanız yukarıda bahsedilen normal yöntemlerle ayarlamanız daha kesin sonuçlar verecektir.

    Tebrikler güzel bi çalışma olmuş :D Ama bence 6,35 lik namluda yumuşak pellet kullanmaya özen göster zira çeliğe müdahale ettiğin için zamanla dış etkilerden dolayı zarar görecektir. Ayrıca namlu değiştirdikçe bloğun iç yüzeyi aşınacağı için tüfeği kurarken namluya uygulanan baskı zamanla senin taşla incelttiğin yere doğru kayar(mikronlukta olsa). Namlunun iç yüzeyi ve dış yüzeyi arasındaki kalınlık azaldığı içinde zamanla dışarı doğru esneyip ve çatlayabilir. Ama öte yandan felaket tellallığına gerek yok ;şrofls;. Fikir çok güzel. Sadece dikkatli ol. Kazasız belasız kullanman dileğiyle ;)