Bugra01 adlı kullanıcının mesajları

    Dün facebookda bir grupta Bahtiyar beyin bi videosunu gördüm yarı otomatik galatian ile atış yapıyordu. Hatsan galatian ın tipi oldum olası hoşuma gitmiştir, Galatian kullananlar bu model nasıldır ? şikayetleriniz nelerdir ? Ve bu yarı otomatik galatian hakkında daha fazla bilgisi olan var mı ?

    yakın mesafede kullandım gamo match dan çok daha temiz bi pelet, isabet olarak da gamo ile aynıdır Muhammet beyin söylediği gibi ancak sanırım sert bi kurşun olacak ki; zoraki ile tek pompada çok nadir de olsa namludan çıkmadığı oldu.

    Telefonun sağlam vaziyetteki ilk atış videolarını kaydettiğimi sanıyordum ancak edememişim. Biraz ortadan bi giriş oldu ;( İyice parçalanana kadar devam etmek isterdim ancak batarya isabet alınca ısınmaya başladı, patlama tehlikesi sebebi ile onu öylece bıraktım. Sonrasında evdeki kol saati, kibrit, mum, fındık ve çakmak ile fantazi atışlarına geçtim. Umarım merakınızı bi nebze giderir g;$i


    Silah; Zoraki light 4.5 mm (telefona Gamo PT - 85 ile de atış yapıldı). Pellet; Spot-on Domed 10,34 gr

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Arkadaşlar, Zoraki'den Zafer Bey ile eski sohbetlerimizden bildiğim kadarı ile bu tabanca tasarlanırken ve ilk üretimleri yapılırken 10 metre hedef atış tabancası olarak tasarlanmıştır. Bildiğiniz gibi Uluslararası, Ulusal ve Olimpik yarışmalarda tabanca olsun, tüfek olsun dürbün kullanımı yoktur, sadece geliştirilmiş gez ve arpacık vardır.


    Bu neden ile, hava pompasını ve hareketli kısımda takılı olan namluyu sığdırabilmek için üst kapak kalıbı ince olarak yapılmıştır. Hatta sadece gez ve arpacık ile nişan alınarak atılacağı öngörülerek ilk modellerde hiçbir ray oyuğu bulunmamaktadır. Gelen talepler üzerine sonraki modellerde ise üst kapağı zayıflatmamak (aksi taktirde pompa yaparken yüklenildiğinde kırılabilir) için ray üzerinde sadece 1 çentik açılmıştır.

    abi güzel bi mantığı varmış demek ki, ancak 1 çok enteresan en azından 2 olsaydı bari. çok az insan sabitlemede tek bacak kullanıyordur heralde

    Tam güçte 48 atış 50 bar harcama 15,89 gr jsb ile (98 atış 8 şarjör ile sanırım 200 bardan 100 bara düşmüş olur)
    1.atış 918 fps
    48.atış 884 fps


    750 cc tüp harika, tam güçte atış sayısı güzel bence orta güçte sanıyorum çok daha fazla atış çıkar, atışlar arası fps farkı çok fazla değil, tüfek zaten çok yakışıklı kralın en taktir ettiğim yönü, bakır boru bana biraz kırılgan göründü sonuçta orda 200 bar hava basıncı olacak inşallah uzun vadede bi sorun çıkarmz, grupman da tatmin edici, ceketli moderatörlü namlusu ile güzel ürün, hayırlı uğurlu olsun camiaya diyelim,
    Ancak bu tüfeğin kundağını söküp gösterdiğin ve düşünüyor dediğin kısım biraz kafa karıştırdı ?( nedir o düşen ? neden düşüyor ?

    tabancada pek çok insan tetik ezerken istinat boşluğundan sonra, gelecek patlama sesinden heyecan yapıp, tetiğe çok az miktarda asılır, bu asılma uzun mesafelerde sağa çekmeye sebep olur, tüfekte bu durum ne akdar etkili olur bilemiyorum tabi. silahı kıpırdayamaycağı şekilde bi yere koyup deneme yapmanızı öneririm

    Haklısın belkide insanların bir uğraşı oldu zoraki. Ahşaptan kendilerine harika sanat eseri dipcikler yaptılar. Dürbün takmak için olmadık yollar denediler. Ve zoraki olarak insanların bir uğraşı hobisi bir tutkusu oldu. E sonuçta zorakifanclup bile var.

    aynen abi :) ihtiyaçlar insanları bişeyler üretmeye itmiş hala da itiyor çok şikayetçi değilim aslında, zoraki bilmeden üretken insanlar çıkmasına vesile oldu bi yerde, bunların hepsi hobiye katkı :)

    Mehmet eline sağlık ortak umarım başarılı olmuştur :) tam olarak neye katkısı olsun istedin ? galiba isabete ama tam bilemedim. bu arada ben tüfeklerde tepmeyi aslında çok seviyorum :D ateşli silah kullanırken omza çarpması sesi falan oldukça hoş, gücü hissetmek çok güzel bişe. keşke havalı silahlarımızdaki negatif etkileri olmasa :)

    Ben bu üst raydaki eksiği ilk fark ettiğimde beynimden vurulmuştum, nasıl yani, sebebi neydi ki diye diye, ite kaka dürbünü taktım. sonra forumda gördüm birisi cnc tezgahında üst rayı keserek düzeltmiş ve harika olmuş demek ki yapılıyormuş, zor değilmiş, dipçiği de alacaktım yine bu sorundan dolayı almadım kendim yapıcam. silah çok güzel tasarım, tip de güzel ama bunun gibi hayati ayrıntılar nasıl böyle es geçilmiş ? bence baktılar tuttu hiç ellemeyelim tadı kaçmasın dediler :)