carrah adlı kullanıcının mesajları

    hayran kaldım.bunnlar kadar olmasa da bunlara yakın cabelas tan alabileceğim bıçak önerebilecek varsa 100 dolar a kadar olmak kaydıyla çok memmun olurum.

    Üstatlar daha iyi yorumlarda bulunacaklardır ancak uçar avında şahsen optik kullanımının pek uygun olacağını düşünmüyorum.Optik gez ve arpacık yerine geçen bi ürün, uçar avında gez ve arpacık yerine daha çok gez ve namlunun kendisi kullanılıyor.Belki çok fazla pratikle başarılabilir.Denemek emek vermek lazım..

    Hayırlı olsun yorumlardan çok güzel bi silah olduğunu okuyorum.Antalya da tahtalı avlamak nerdeyse yaban keçisi avlamak kadar zordur.Emek gerektirir .Kurallara uygun avlanan tüm avcılara saygılar..

    Silah taşıyor olmak her zaman gerektiğinde taşımıyor olmaktan iyidir.(Söz alıntıdır. nerden hatırlamıyorum.)Arabamın bagajında her zaman ruhsatlı sp silahımı taşırım.Acilde çalıştığım için şiddet de küfür de gördüm duydum ama bir an olsun arabada tüfeğim oduğu aklıma gelmedi..Ama bir gün birisi beni silahla kovalamaya kalkarsa nereye kaçacağımı iyi biliyorum.

    Tam otomatik yivlilere ruhsat vermeyi bırakın yarı otomatik yivlilere bile verilmiyor.Eskiden yarı otomatiklere verildiği olmuş ama şu anda hem yasak hem zaten mkek ithal etmiyor.Sadece bolt action ve sp var mkek in elinde..

    Saçma dağılımı namlu kalitesinden ziyade şokla ilgilidir.Namlunun yarılmasına gelince tabi ki yarılacak kadar kalitesiz namlu yapmayacaklarını varsaydım ben.Ama şu da bir gerçek ki dev şirketler milyonlarca dolarlık arge ile yeni tip namlular üretiyolar ,demek ki bir bildikleri var..Tecrübe elbette ki çok önemli.Benim söylediğim daha çok bilimsel yahut deneysel diğil sezgiseldi.Denemek lazım atışta ve avda.

    Yok malesef kullanmadım ama gözüme kestirdim.Ustalardan özür dileyerek yivsiz tüfekte namlu kalitesinin pek de önemli olmadığını düşünüyorum.Sonuçta çok ağır sıkılar atmayacağız namlu dediğin de dümdüz bi boru..Tabii ki kalite kalitedir ama pratikte pek bi önemi olur mu bilemiyorum..

    Ben atıcılıktan çok avcıyım ve domuz avına asla yarı otomatik 12 gauge tüfekten başkasıyla gitmem.(Bolt action yivliler dahil).Benim kişisel görüşümdür.Delta diye bir markanın 36 gauge mavzer görünümlü:) bolt action tek kırması var. 36 gauge meraklılarına yararı olur belki..

    Selam arkadaşlar .at44 e scuba ile hava basarken o ring aparatı soktuğum tarafın karşı tarafından pörtlüyor.elimde sağlamlığı kesin olmayan bir iki o ring vardı onları denedim aynı şey oldu..Acaba sorun sadece o ring de midir yoksa aparatta ya da tüpün kendisinde sorun olabilir mi?Bir de ankara da o ring bulabileceğim yer bilen var mı ..şimdiden teşekkürler. ps:umarım konu doğru yerdedir ve daha önce sorulmamıştır.