carrah adlı kullanıcının mesajları

    22 kalibre en güçlü mühimmat FN üretimi olan 5.7x28mm FiveSeven mermisidir.


    Gücü ise 10.35 inç test namlusu ile


    31 gr (2.0 g) SS190 AP FMJ mermi ile hız olarak 716 m/s (2,350 ft/s) güç olarak 534 J (394 ft·lbf) dir

    teşekkürler the nighthawk..Burdan şu sonucu çıkarıyorum 22 cal bir ateşli yivsiz silah olduğunu farzetsek hızı ortalama 350m/s olduğunu düşünürsek Mustafa Bey in elde ettiği 113 fpe lik enerji bu farazi silahın elde edeceğinden çok daha yüksek olur.Sanırım başlıkta geçen AA pcp de son nokta olmuş.Tekrar tebrikler emeği geçenlere..

    Cevap için teşekkürler sayın eblemis..Özellikle 100 metrede komşunun pazar sabahı erken öten horozu için büyük tehlike oluşturuyor anladığım kadarıyla:)Şaka bir yana belki forumda ateşli bölümünde mevcuttur ama 22 cal ateşli yivli ve 36 numara ateşlilerin hızını ve enerjisini fps ve fpe cinsinden bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.İyi forumlar

    Bu değerler sanırım ülkemizdeki pcp ler arasındaki en yüksek değerler. 71fpe bile siz daha iyisini yapana kadar öyleydi sanırım Mustafa Bey?Benim merak ettiğim iki husus var başlık sahibi Mustafa Bey ya da bilgisi olan forumseverler yanıtlarlarsa sevinirim.1 - Bu kadar yüksek gücün örneğin 100 metre gurupmana aşırı olumsuz etkisi olur mu? 2-113 fpe enerjinin enerji biriminden pek de fazla anlamayan benim gibi biri için gerçek anlamda karşılığı nedir?mesela 22 kalibre bir yivlinin yüzde kaçı , ya da piyasadaki 36 numaralık yivsiz silahlarla karşılaştırınca nasıl bir oran oluşturur ? Belki biraz kolaya kaçıyorum araştırıp öğrenebilirdim ama yine de yanıtlayan olursa şimdiden teşekkürler..

    Hatsan konusunun forumda bu kadar hassas olmasının tek nedeni birçok silahseverin sütten ağzının yanmış olması.Bu konuda herkesi tenzih ederek söylüyorum şoven bir gururun arkasına saklanmanın pek alemi yok..Burda benim görebildiğim kadarıyla fx lere AA lara taş çıkartacak pcp ler tasarlayabilecek ustalar mevcut.Tek sorun elinde imkan olanların ticari duygularla hareket etmesi,amatör ruhlu ustaların da ellerinde imkan olmamasıdır diye düşünüyorum.iyi forumlar..

    Alıntı sahibi "carrah"
    bırak 100 metreden tek deliği ben elimde gladiator ile bile o yağ tenekesini vursam ne mutlu bana ...Pratik çok önemli ama yetenek başka bişey..



    sen buraya gel bırak gladıator ü sana mod48 ile 100 metre den şişe kırdıracağım,sonrasında fx glad ile bacarak arası atarsın garii 100 metreye


    Bugün hesapladım hatsan mod 150 ye yaptığım masraf tam 720 ytl olmuş:)Bana 100 metreden şişe kırdıracak tüfeğe tüm servetim feda olacak..(eylül e kadar biriktirebilersem tabii)..

    Öncelikle hayırlı olsun..izlenimlerinizi de paylaşırsanız tüfek seçim aşamasındaki arkadaşlara faydalı olur diye düşünüyorum,saygılar sunuyorum..

    Mod 150 kullanan arkadaşlar dürbün kullanmak istiyorlarsa mutlaka dampa +çift taraflı en az 3mm kalınlıkta bant ,ya da sağlam bir tutkal +stoper kullansınlar.Mustafa bey in ve sideprensi Kadir bey in önerdiği gibi en fazla 3*9*32 bir dürbün kullansınlar...Ben 50mm mercekli dürbünle yaşadığım sorunlardan sonra şimdi tüfeğin üstüne 3*9*32 bir dürbün koydum..yukardaki kombinasyonla kendimce sıfırladım..acemi bir atıcı olmama rağmen 15 mt civarı 3-5 atıştan birinde tek dal sigarayı vuruyorum,çok mutluyum:) kullandığım pellet gamo ts22...daha isabetli önerisi olan varsa çok tuzlu olmamak kaydıyla muteşekkir olurum...Kazasız belasız zevkli atışlar.

    Yaklaşık kaç derece açı ile attınız ?

    Sudan 20-25 metre yüksekten ve suya paralel olarak yapılmış atış..Suya yapılan atışlarda mesafe tahminin yanıltıcı olabileceğini düşünüyorum ancak ne kadar yanıltıcı olsa da bu kadar gitmesi ilginç.300 ölçseydiniz mesafeyi şahsen ben ona da şaşırırdım.

    ilk tebrik benden olsun diye başlamıştım ,sayfayı yenileyince gördüm ki buralarda benden hızlı nice kovboy yaşarmış..kutlarım kardeşim inşallah eylul sonunda silahdaş olacağız...

    Mustafa bey ben zaten dürbünü kurtardığıma memmunum, heralde iyi bi gez sistemiyle 50 metrede soda şisesi hedefimi tutturabilirim,,tüfeğin gezini zaten sökmüştüm ama bu gez ve arpacıkla bişey vurabileceğim yok benim .hatsan a yollayıp arpacığını felan değiştireceğim.. ya da tüfeği size tollasam üstüne yatagun da mevcut red dotlardan birini koysanız 50 metreye ayarlayıp geriye yollasanız:) hayal gücünün sınırı yok tabi...

    yaklaşık 1 ay önce hatsan torpedo150 sahibi oldum ancak ne yaparsam yapayım tüfeğin üstüne dürbünü durduramadım dürbünü evet biraz ağır almışım tasco 4x12x50e ..ama bu kadarını da beklemiyordum doğrusu...yatagun dampa,çift taraflı bant, gamo stoper kombinasyonuyla en son başardım derken bugun arazide tam 30 metre şişeleri devirmeye başladım birden dampanın vidasının kırıldığını farkettim...bu tüfekte naparsam yapayım dürbünün durmayacağına karar verdim ..artık gezli sitemle kullanacağım tüfeğimi tabi hatsana gönderip bu dandik gez ve arpacığı değiştirttikten sonra..

    dürbünün üzerinde gelen ayaklarla pek verim alamazsın ben torpedoya dampa ayaktaktım dampa ayağın çivisi var onu sıktıktan sonra hayatta oynamaz stopere gerek yok ayak taşgibi oldu ama bu sefer dürbün geri gelmeye başladı dürbünün ön kafasına kadar dayandı bende orada iyice sıktım artık kımıldama yok

    aynen deiğin gibi yaptım ,dampanın altına çift traflı bant ta koydum arkasına da stoper dürbün hiç gidecek yer bulamadı bu kez de dampa yı kırdı bu silahı dürbünle kullanmayı beceren varsa elini öpecem..