rasist adlı kullanıcının mesajları

    arkadaslar sonunda kararımı verdim. bugün şanslı oldğumu düşünerek hatsan mod 95 sas yanında 3-9x44 optima dürbün + spormatch dampa + 1x40 red dot sipariş ettim . Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. gönül isterdiki bi fx t12 sahibi olalım ama şimdilik imkanlarımız b una elverdi.... tavsiye veya önerilerinizi bekliyorum...

    arkadaslar havalı tüfeklerde hem kullanım açısından hem de uzun ömür açısından namludan kırma mı yoksa alttan kırma tüfekler mi iyi. örnek verecek olursak mod 95 sas ile torpedo 100 x aşağı yukarı aynı tüfekler. hangisini tercih edersiniz. tabi arasındaki 100 tl lik fiyat farkını gözardı ediyoruz...

    Solak olmamama rağmen ben de sağ sol kullanabiliyorum tüfekte. Eğer bench-rest üzerinden veya bipod kullanarak atıyorsanız, solak atmak daha eğlenceli olabiliyor: kurma kolu burnunuzun dibinde kalıyor ve kurarken topun dönüş hareketini rahat izleyebiliyorsunuz. Benim gibi, çalışan mekanizmayı izlemek, onun sesini dinlemek merakınız varsa solaklık bazen iyidir de :)

    bu da bardağın dolu tarafı :)

    Bende solak olarak tüfeği ve tabancayı sol elimle kullanıyorum. Gerçi askerde bunun yüzünen fırca yemedim. Gerçi bu konuda fırca atan komutanın zeka seviyesinden şüpelenmek lazım. Ayrıca atışlarda ikinci oldum ve aferim aldım. Tüfeğe gelince bende lw ceviz kundak var ve çok memlunum. evet kurma kolu terste kalıyor solaklar için ama artık onada yapacak birşey yok kaderimiz diyip boynumuzu eyecez solaklar olarak. ;#^+.

    komutan sol elimle atıyom diye kızmadı solak olmadığım halde solak attığım için kızdı. napalım sağ ele alışırım bende biraz saçma ziyan olur ama o kadar olsun artık.. :)

    bu arada bu dürbünlerde önden paralakslı nın diğerlerinden ne farkı var? hangisi daha iyi

    h l lav - vel i kat ran cı dan baktım , başka sitelerden de baktım ama en uygunu hil al av daki fiyattı...


    ama oradaki eksiklikte şu ; tüfek türbün vs grup olarak çeşitlemeleri yok. atıyorum mesela ben at44-10 alıcam bakıyosunuz dürbünü istediğiniz gibi değil. yada istediğiniz dürbünle başka tüfekler var. ayrı ayrı almaya kalkarsanızda fiyat artıyor.

    Hatsan AT44-10 PCP Havalı Tüfek............480 tl
    Hatsan AT44WX10 Premium....................780 tl
    Hatsan AT44-10S PCP Havalı Tüfek.........528 tl


    şimdi bu üç tüfek arasında bu derece fiyat farkı var 1.ile 3. çok yakın kıyaslamayı diğerine göre yaparsak. lother walther namlu dışında ne fark var da bu kadar fiyat farkı var? birde ahşap kundakmış

    bir konuda şu ki ben sağ el ve ayağını kullanan biri olarak tüfeği sol elle atmayı beceriyorum. sağ elimle atamıyorum. askerde fırça yemiştim bu yüzden. bu pcp silahlarda sağ - sol el farketmez umarım.

    2.el temiz ve uygun fiyatlı bi pcp bulursam hemen alayım bari. ama hw97 k dan haber bekliyorum ona göre. ilk niyetlendiğimde maksimum 200 tl harcarım diyodum. şimdi 600 e pcp + pompa bulsam dürbünlü falan hemen alıyım diyorum.

    Belki bilmiyorsunuzdur diye belirtmek istedim. Bu kurma işlemi yaylı tüfeklerdeki gibi zahmetli bir iş değil. Sadece ufak bir el hareketi.

    bunu söylediğiniz çok iyi oldu... ben yaylı gibi sert olduğunu düşünmüştüm...

    yani herseferinde kurma gerekmezsizin ardışık 10 atış değil mi? ne kadar cahilim bu konuda yaa :(

    hatsan at44 10 ve at44wx10 pcp tüfekte atış süreci nedir? at44 10 da 10 tane saçmayı atarken her bir saçmada kurma kolunu tekrar kuruyormuyuz? eğer öyleyse at44wx10 da farkı nedir bu durumun?

    evet walther = hatsan mod 125 demek istedim ama cümlem düşük olmus. hangi tüfeği alacağıma karar veremedim ama hangini almayacağıma karar verdim :) bütün forumları gezdim hatsan için pek iyi şeyler duymadım. buradaki bi av bayisine gittim o da bana hatsanın 10 yıl önce çıkardığı tüfekleri övdü şimdi çıkardıkları çok arıza yapıyomus vs. gamo önerdi kendisi... ama onuda servis problemi var. 400 tl param var onuda mundar etmek istemiyom. sanırım ben bu tüfek işini biraz daha ertelesem daha iyi olacak...