mustioneal adlı kullanıcının mesajları

    Zoraki ile uzun mesafede (70m+ mesafede) randıman alamayabilirsiniz. Ama kullananlar daha iyi bilirler elbet. Ancak en yüksek hızı 190m/sn diye hatırlıyorum. Mesela ben Başlangıç seviyesi olan Hatsan Striker Edge kullanıyorum. 5,5 mm pellet ile hızı yaklaşık 245m/sn bandında. Başlangıç seviyesini üzmeyecek düzeyde. Fiyatı da uygun. Ancak bir kere alıp kafa kulak rahat olsun derseniz üst modeller tercih edilebilir. Tabi yaylıdan öte vortex vs. pistonlu olması daha mantıklı. Malum yay pistona göre işlevini daha kısa sürede kaybediyor.

    Dediğim gibi bakımını yapıp saklamanız daha güzel olacaktır. Ayrıca resimler yoluyla çalışılabilirliğini anlamak imkansız. Bir tüfek tamircisine ya da bölgenizde bulunan ve tüfekten anlayan forumdaşlarımızın biriyle incelenmesi faydalı olacaktır.

    Benim görüşüm çalışsın çalışmasın iyice bakımını yapıp restore edip koleksiyon olarak saklamanız yönündedir. Yani ben atış yapmaya kıyamazdım. Yadigardır. Çalışsa bile zaruri hallerde kullanmak üzere bulundururdum.

    gerekirse 1 sene beklememek için kırma bir tüfekle başlar, dürbün kullanmayı ve tetik çekmeyi öğrenir, sonrasında da ekstra bir parayla bütçeyi yükseltebilirim.

    Yaylı (kırmalı) tüfeklerde dürbün sıkıntılı bir mevzu. Çünkü titreşim ve tepme kuvvetinden ötürü dürbün ayarı kaçmakta hatta dürbün bozulmasına kadar durum vahim bir hal alabilmektedir. Ancak dampa ayakla durum nasıl olur bilmiyorum denemediğim için. Yaylıda dampa kullanan üstadlarımız aydınlatırsa sevinirim. Dampa dürbün ayağı biraz pahalıdır ama sarsıntı ve titreşimi minimum düzeye indirir. Yine de dediğim gibi yaylıda işe yarar mı bilemem. Eğer yarıyorsa zaten ilerde PCP'ye geçtiğiniz zaman da kullanabileeğiniz bir ürün olacak ve PCP ile daha isabetli atışlar sağlayabileceksiniz. Ben ekonomik nedenlerden dolayı yaylı ile başladım ve inanın memnunum. Dürbün kullanamıyorum dampa ayağım olmadığı için ancak göz gez arpacık bile gayet zevkli. Her yeni başlayan yaylı ile kendini tecrübe etmeli diye düşünüyorum.

    Son olarak diyeceğim şudur: 1 TL'ye alınan ürünün kuru 2 TL'ye çıktığında 2 TL'ye satılması yeni alınacak ürününün kur farkının halkın sırtından karşılanmasından başka hiçbir şey değildir. Kul hakkıdır. Hangi din olursa olsun, isterse ateist olsun insan, tüm inanç yapılarında geçerli bir kural vardır ki bu da kul hakkının haram olduğudur. Diyelim stok bitti. Yeni ürün alınacak. Kur 2 mi oldu? O zaman zam gelir ürüne.


    İsabetli günler dilerim.

    Herkes kendine göre haklı demek biraz acımasız bir düşünce. Ben de ticaret yaptım. Yurtdışından çok ürün getirip sattım. Doların düştüğü de çıktığı da oldu. Ama ben ne kurdan aldıysam o kur üzerinden kar koyarak sattım. Aksi takdirde kur arttığında fiyatı arttırmam haksız kazanca girer. Kul hakkına girer. O zaman dolar düştüğünde neden fiyatlar düşmüyor? Satıcı "Ben bunu 2,5 TL kurdan aldım 2 kur oldu, yeni kurdan satarsam zarar ederim." demesini biliyor ama. İki taraflı ve hak yoldan düşünürsek sorun çözülmüş oluyor zaten.

    Bence ticaret ahlakı zamanla kapitalist düzene uymuş desek daha mantıklı olur. Ticarette şudur. Bir ürün var ve 10$. Kur 2,5 TL iken satın alındı. Ürün olur 25 TL. 5 TL de kar koyuldu. Satıldı 30 TL'ye. Buraya kadar sıkıntı yok. Ancak; eğer denirse kur 2,5 TL iken aldığım malın kuru oldu 4 TL, ben de 4 üzerinden ve üstüne kar koyup satacağım, mal alacağım stoğa, işte o zaman etik açıdan ters olur. Çünkü ileri zamanda alınacak ürünün kur fiyat farkı vatandaşın sırtına yüklenen kar payı ile karşılanmış olur.


    Olması gereken şudur. Diyelim 2,5 TL iken alınan ürün var. Sonra ilerde kur yükseldi ve 4 TL'ye alındı. 2,5 TL üzerinden alınan ürün stoğu bitene kadar o fiyattan, yeni alınan ürünler ise yeni kurdan satışa konulur. O zaman pc firmaları neden uçurmuyor bir anda fiyatları? Kuru sabitledik vs. diyorlar? Daha yeni mal çekilmedi çünkü. Yeni ürünler çekildiği zaman bu zamanki kur ile o zaman görürüz doların/euronun zararını. Şu an çok küçük hissediliyor. Çünkü elde stok var.

    Abi süper olmuş ben de yapacağım. Kullandığın boruların ismi ne olarak geçiyor? Bipodun tabanlarını şamniyel lastiğiyle kaplarsan kaymayı da önlemiş olursun.

    Klasik doğalgaz borusu dedin mi tamamdır. Kaçlık olduğunu yapan üstad bilir. Neticede kullanacağın kıskaca/işkenceye göre çap ölçüsü farklı olabilir.

    çok teşekkürler :) tabi silahların beğendiği peletler oluyor o bi gerçek. ince memet i eski yaylımda kullanmıştım tüfek kötüydü pelet de kötüydü o yüzden suçu kime atarım bilemiyorum :D bi daha da nasip olmadı ince memet, bi jbl beklemiyorum ben ama keşke en azından bi gamo bi geco kadar kaliteli olsa da paramızı yurt içinde çevirsek çok üzülüyorum ben bu pelet e verdiğim paraya o yüzden. hatsan ın peletleri de satılmıyor hiç bi yerde illa internetten aldırıyorlar insana

    Ülkenin kanayan yarası maalesef. "Aman günü kurtarayım yeter." "Ülkeden alan alsın gerisi önemli değil." Bunları aşmamız lazım. Yani anlamadığım kullanılan maden belli. Kalıp belli. Neden üretilmesin? Neden dünyaya açılmayalım? Desinler "Türkler bi pellet yapmış ki sormayın. Çekler halt etmiş." Yani düşünün JSB Amerika değil Çek yapımı. Ama gelelim görelim "günü kurtardık yeter" mantığı :(

    ASG Sti Tac Master 1911 ve ASG Beretta F92 M9 normalde ggas sarjorleri ile gelir, co2 tup takilan sarjorleride ayrica satin alinmali.

    Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Ancak pellet atanlar daha cazip görünüyor. Onlar üzerinde yoğunlaşacağım.

    orası sizin kişisel zevkinize kalmış tabi. tek tavsiyem alırsanız isabet oranı yüksek bi silah alın ki zevki çıksın

    Haklısınız. O yüzden sizin gibi tecrübeleri forumdaşların yorum ve tavsiyelerine çok ihtiyacım var.

    hem co2 hemde ggas ile çalışan bir blowback bir airsoft daha işlevsel...asg ürünlerini tavsiye edebilirim...cp88 ve pt 85 blowback bir airsofta göre daha sıkıcı olur, kullandım ordan biliyorum.

    Bu tip ürünler hangileri oluyor? Bir iki örnek link verebilir misiniz?


    bu tabancalardan önce markasını hatırlamadığım (arkadaşıma aitti makaralı parabellumlara benziyordu) blowback siz bi model kullandım co2 li. hoşuma gidince gamo pt 85 aldım bi müddet keyifle kullandım hala da ara ara atış yapıyorum. tabi ki blowback harika birşey gerçek tabanca kullanan biri olarak gerçeğe yakın hissiyatı yaşatıyor ancak bütçe çok değilse blowback diye zorlamaya gerek olduğunu düşünmüyorum hem arkadaşımın tabancası hem benim gamo 10 m dn gayet iyi grupmanlar çıkarıyor gamo grupmanını forumda yayınlamıştım izleyebilirsiniz

    Çok bütçem olmasa da almış iken blowback olması daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Çünkü öyle çok aldı sattı işlerini seven biri değilim. Biliyorum ki blowbacksiz tabanca benim için sıkıcı olacak.

    Hocam gamo pt 85 iyi diyolar ama isabet istiyosaniz malesef fiyatlar pahali 400 500 bandinda walterin pelet atani sanıyorum mevcuttu

    Aynen isabet birinci faktör. Ve peletli olanlar sanırım daha iyi bu konuda araştırdığım kadarıyla. Pt-85 in blowback özelliği gerçek atışa yakın bir hissiyat veriyor sanırım.