ebiktim adlı kullanıcının mesajları

    Youtube da baya video var. Genelde beğeniliyor.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    baştan söyleyeyim ben PCP den anlamam. Çok yaylı ve havalı tabancam var ki çok da mutluyum. Buraya yazmamın sebebi Gamo markası her ne kadar kaliteli ( ki bence abartılmış ) olsa da Türkiye de sçze sıkıntılı güğnler yaşatması. Distributoru Ideal av bunda da sorun yok. Ama adamlar ispanyadan yedek parcayı bir türli temin edemiyorlar. 10 aydır Gamo Whisper X ürünüm için yay bekliyorum. Yani üründe bir sıkıntı olduğunda cidden yandınız. Bende başka tüfek olmazsa bu hobby yi bıraktıran bir durum. Lütfen bunu da göz önüne alın. Hatsana gelince.. Ben bu kadar güzel ve her ihtiyacınızı çözem bir teknik servis görmedim. Adamlar bırakın tüfeğimi yapmayı kargo ücretini bile kendileri karşıladı. Bir de güzel bir bakımdan geçirdiler. Müşteriyi memnun etmek için masraftan kaçmıyor Hatsan . Net. Kaldı ki ürünleri de oldukça başarılı...

    Güzel tercih. Bozkurtav, halilav, hilalav, aksuav bunlar iyidir. Bozkurt ta Mod 87 nin Ahşap modeli de var. Yeni çıktı bu ürün çok güzel görünüyor ama 130 TL daha pahalı. Pellet seçiminde öyle çok pahalı pelletler alma. Her tüfek bazı pelletleri sever bazılarını sevmez. Bazı tüfekler uygun fiyatlı Spoton pellet ile güzel atış yapar. Bazıları Gamo ve Crosman peletleri sevmez. Kullandıkca alayacaksın. Pellet seçiminde ağırlık önemli bir faktör. Senin tüfek 800 fps olduğundan dolayı çok ağır pellet alma. Ortalamayı bul. Aşağıda bazı seçenekler bunlar.

    Spoton Pointed, SPoton PArs , Hatsan 5.5, HAtsan JSB, Gamo Hunter, RWS Hobby bunlarla başla. RWS Hobby ve Hatsan JSB benim favori ürünlerinden biri. Ama dediğim gibi al ve dene. Göreceksin tüfek pellete göre performans verecek. Tüfekle birlikte de 2 kutu pellet verirler. Ama onlar en ucuzlarındandır.


    Birde tüfeğin tam oturması için en az 1 kutu pellet bitir. İlk atışların karavana olması çok normal....

    İki seçeneğiniz var ya mod95 ya da mod87 vortex qe. Hafif ve etkili. İsabet oranları da çok yüksek. Vortex in bir avantajı atış esnasında atıcıyı sarsmaması ve hedefi daha iyi tutturmanız. Ama bu daha çok magnum sınıfı tüfekler için geçerli olduğunu düşünüyorum. Bu tüfekler 5.5 mm de 800 fps ye ulaşıyorlar. Sizi atışta çok sarsmaz. 1000 Fps MAgnum sınıfı hatsan tüfekler benzer markalı ürünlere göre daha ağırlar. Sürekli taşınması zor gelebilir. Bu iki ürün kendisini ispatlamış birçok kişi tarafından beğenilmiş ürünler. Hatsan içinde farklı bir klasman. Tıpkı Mod135 gibi.

    Sonuç olarak hangi model hoşunuza gidiyorsa ve bütçeniz hangisine uygunsa bu iki üründen birini alın derim. Unutmayın bir tüfeğin çok güçlü olması çok önemli değil isabet ettiremedikçe. önce isabet gelir... Vortex veya yaylı da Hatsan olduğu sürece de çok takmayın. Hatsan ürünlerin arkasında ve teknik servis size mümkün olduğunca az masraf çıkarır.

    Türkiyede Gamo dan uzak dur. Distributoru idealav adamlar iyi niyetli ama teknik serviste yedek parça yok. Mal tedarik edemiyorlar. İspanyollar dan kaynaklanıyor anladığım kadarıyla. Ben yayı kırılan Gamo Whisper X için 8 aydır parça bekliyorum. Tüfeğe birşey olsa sen de beklersin. Vortex tercih etmeyeceksen yurtdışında çok beğenilen MOD95 al keyfine bak. Daha güçlü birşey arıyorsan Stoeger X50 magnum sıfıdır ve o da çok çok güçlü. Güç tahribat istiyorsan 5.5 mm al. Bu ürünlerde teknik servis sıkıntısı çekmezsin kafan rahat olur.

    HAtsan Mod 87QE alın rahat edin. Hafif ve etkili. Sizin seçeneklere göre 135QE almak mantıklı ama ağır.

    Gamo iyi güzel de türkiyedeki teknik servis sorunlu. ben 8 aydır parça bekliyorum. Üstelik ücretli yaptıracağım.

    Hatsan da parca sıkıntısı yok. Müşteriyi memnun eden bir firma. Yedek parcaya çok cizzü bir ücret alıyor ya da almıyor. Bunu da düşünün.

    Hatsan dünyada kendisini ispatlamış bir firma. Hatta yurt dışında Mod 95 bir çok yabancı sitede ilk 5 e giren bir tüfek.

    Benim çok sevdiğim bir tüfek de Stoeger X50.