ebiktim adlı kullanıcının mesajları

    bora nın compact moderator u çok is goruyor. Rp nın basıncına arttırmak kolay.

    Harici İçerik m.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Unuttum soylemeyi jet2 ve rp inanılmaz ses çıkarıyor. Ben bahcemde moderatorsuz atamadım.mecburen moderator taktım. Yani kull herkes takıyor moderator.

    reximex de regulator basıncını arttırarak fps yi arttırmak mümkün. Elinizde chrony olursa cok verimli ayarlanabilir. Tabi biraz da atış sayısı düşer.


    Ama şimdi de biraz kafanızı karıştırayım.

    Reximex RP ve Jet 2 dipcik ile 60cm uzunlugunda. Dipcik ile atışlar çok zevkli. Tabanca modunda ise 10-15 m zevkli sadece.


    Kral'ın EmpireXS adlı bir modeli var. Bullpub tasarımı ve sadece 61 cm uzunlugunda. 200cc tüpü var ve çok daha yüksek güçlere çıkabiliyor. Atış sayısı Jet2 ile aynı. Bu üründe çok güzel bir alternatif olabilir. Dezavantajı tabanca moduna sahip olmaması. Ayrıca diğer kral tüfekler gibi güç ayar düğmesi de yok. İkinci eli olsa denemek için alırdım :)

    Bende ikisi hatta üçü de var. Hatta fazlası da var. Jet 2 ve Rp oldukça isabetli ürünler. Dipcik olayı çok fark ediyor.


    O bundan daha isabetli demek yanlış olur. Jet2, RP ile kıyasla bir tık daha güçlü. RP buna karşın regulatorlu. Yani daha stabil atışlar yapabiliyor. Ayrıca 1 şarjor fazla atıyor.Bendeki 2 ürün de 5.5mm.


    Reximex RP 250 Bardan - 100 barda 16 grain ile 8 şarjör yani 56 atış yatpım. 56 atış içinde en yüksek 554 FPS en düşük 496 FPS ölçtüm. Ortalama 540 FPS elde ettim.
    Bir de fikir versin diye başka peletlerle de FPS ölçümleri yaptım. Her bir pellet ile 3 atış yaptım. Değerleri şu şekilde:
    25.39 gr JSB Exact 409 FPS
    22 gr SpotON 469 FPS
    22 gr Gamo TS-22 443 FPS
    18.13 gr HatsanFlash 501 FPS
    18 Gr SpotOn Pars 511 FPS
    16.5 gr SPotON Dome 546 FPS
    16 gr AirARms Diablo 550 FPS (56 atışın ortalaması)
    15.89 gr JSB 545 FPS
    14.38 gr JSB 580 FPS
    12.65 gr HN Hollow 631 FPS
    9.7 gr Gamo Platinum 700 FPS


    Jet 2 250 Bardan - 100 barda 16 grain ile 7 şarjör yani 49 atış yatpım. 42 atış içinde en yüksek 682 FPS en düşük 598 FPS ölçtüm. Ortalama 650 FPS

    Bir de fikir versin diye başka peletlerle de FPS ölçümleri yaptım. Her bir pellet ile 3 atış yaptım. Değerleri şu şekilde:
    25.39 gr JSB Exact 529 FPS

    22 gr SpotON 568 FPS

    22 gr Gamo TS-22 571 FPS

    18.13 gr HatsanFlash 619 FPS

    18 Gr SpotOn Pars 619 FPS

    16.5 gr SPotON Dome 647 FPS

    16 gr AirARms Diablo 650 FPS (42 atışın ortalaması)

    15.89 gr JSB 645 FPS

    14.38 gr JSB 668 FPS

    12.65 gr HN Hollow 731 FPS

    9.7 gr Gamo Platinum 793 FPS


    Reximex RP, Jet2 ile kıyaslandığında her bir pellette yaklaşık 100 FPS daha düşük sonuç çıkardı. Buna karşın yaklaşık 10 atış fazla yapabildi.


    Zoraki Ultra ya gelince olay çok farklı. Zoraki çok isabetli ama bir PCP tabanca kadar güçlü değil. Zaman zaman da ciddi yoruyor insanı. Avantajı ben fabrikadan 4.5mm namlu da aldım. Yani hem 5.5 hem de 4.5 kullanabiliyorum. Zoraki ile 5.5 mm pelet (12ç65 gr olması lazım) ile 555 fps elde ettim. Zoraki nin dipciği tam bir tasarım fiyaskosu. Takması sokmesi de kolay değil.


    Şimdi soru Jet1 mi alayım yoksa RP mi olsaydı. Rahatlıkla RP derdim. Jet 2 mi alayım yoksa RP mi o tamamen kullanıcıya göre değişir. Regulator çok da onemli değil 20-30m atış yapacapım derseniz Jet2 daha uygun fiyatlı bir alternatif. Uzun mesafelerde Reg olayı daha iyi atış yapmanızı sağlıyor. Güç çok önemli değilse, 100 fps fark var, RP olabilir.

    valla ilk olsun olmasın. Bence biraz paraya kıyıp adam gibi birsey alınmalı. Üst seviye olmazsa da en azında orta seviye bir ürün alınabilir. Hem solid hem de pelet atılacaksa. Kral marka bir ürün seçerdim. Kısa olacaksa Kral Breaker 5.5 çok güzel seçenek. Kral SuperJumbo 5.5 atış sayısı fazla ve güçlü ve isabetli. Çok güçlü olacaksa Bigmax x oda 6.35 tercih edilmeli.

    Bu arada Cemal. Bana geçen yolladığın FX Impact M3 de kral namlu çıktı. Ayrıca kullanılan regulator FX marka değil. Belli ki bu tüfekle oynamışsın. Şahin K. adına 5 ay önce yolladığım TL ödemeyi bana Dolar olarak geri iade etmeni istiyorum. Bende kargo bilgileri de var. Gerci burada başka bir ad var ama senin yolladığına eminim. Çünkü kargo bana Kars dan geldi.


    :)) Yersen...

    Tüfeğin namlusunun farklı old anlıyor. Tüfekle oynandığını anlıyor. Ama parayı kime yolladığını söylemiyor. Ama senin de bunun kabullenmesini istiyor. Adam deniyor çok belli. Muhatap olmazdım..

    Ona gelen kargo da Kargo bilgileri olarak kimin adı yazıyor? Yani ona kargoyu kim yolladı. Kimin hesabına para yatırdı. Ona baksın bu arkadaş.


    Ayrıca tüfekte sorunu ne...Bazen ben alışveriş yaptığımda ürünlerde ufak tefek kusurlar oluyor. Karşı taraf hep de kargoyu suçlanıyor. Sonra bakıyorum teknik servis bunu halleder mi, genelde hep haloluyor. Yani bana ekstra masraf sadece kargo tutuyor. Ona da üzülmüyorum en azında tüfeği bakıma yollamış oldum diyorum kendime. Diyeceğim o, arkadaşı Teknik servis ile tanıştıralım, sorunu neyse orada halletsin.


    Ayrıca 3 ay geçmiş. 3 ay sonra satın aldığım kişiyi aramak inanılmaz saçma. 1 hafta içinde zaten ürün belli olur. Hadi diyelim çok işin var 1 ayda sorun varsa gorursun. 3 ay sonra aramak kişinin kotu niyetli olduğu suphesini uyandırır.


    Bence o arkadasın kafası karışık. Tufegi kimden ald hatırlamıyoır. Şansını deniyor.

    Onun cozumu cok basit. Fabrikada hemen halediyorlar. Contayı degiştirecekler.

    Regulatorlu tüfeklerde kullanıcıların yaptığı en buyuk hata tupu doldurup bekletmek. Zamanla conta basınca dayanamıyor ve kacırıyor.

    Regulator 140 bar a ayarlı ise 140 bar ustunde bir basınc ile bekletilmemeli. Mutlaka o regulator basıncın altına ininmeli, bekletilecekse tufek.

    Regulatorsuz tufeklerde bu sorun yok. Ama ben yine de yukse basıncta tufegı bekletmeyi uygun olmadığını dusunuyorum.

    Güç ayarına gelince 18.13 grain 900 FPS civarı atıyor.

    Fabrikada hava kacağını düzelttiklerinde güç degeri de düzelir.

    ultra zaten güçlü. boyle bir işleme gerek yok. Kaldi ki hadi arttırdınız. Namlu boyunu da arttırmanız gerek. Yani daha uzun namlu takmanız gerek. Aksi takdirde pelletler sağa sola savrulur grupman yapamazsınız.

    evet ulaştı. baya bakımdan gecti. Hatta dipcik kısmında şarjor tutamağının dişi kırıktı. Onu bile değiştirmişler ki o normalde kullanıcı hatası. Ürünü test ettim 18 grain 840 fps e gore ayarlamışlar. Sonra çekic yayını ayarlayarak 1000 fps'ye çıkardım. İsabetine daha bakamadım. Ama ürün 10 numara çalışıyor. 150 tl kargoyu gonderirken odedim. Hatsan dan gelen kargo 60 tl tuttu. Yani sadece 210 tl kargo masrafı ödedim. Ki bence bu çok normal. Teknik servis herhangi birşey almadı.

    Adamları aradım 19 unda yolladım dedim ürün bize 24 unde geldi dediler. O arada aras kargo nun bilgi ekranını açtım. Ürün ayın 20 sinde size teslim edilmiş. Aras kargoya gore 20 sinde teslim aldın dedim. 20 sinde bayram dediler şirkete gelmiştir ama 24 unde kutu teknik servise gelmıştir dediler. Bende bayram 21 indeydi dedim. Onlar da 20 si arife idi biz çalışmadık dediler. 20 sinde herkes çalıştı dedim. Sonra biz yarım gün çalıştık dediler. Tamam dedim anlaşıldı sen sallamışsın ürünü. Sonra dedi ki ürününüzün bakımı yapıldı atış testi kaldı. Haftaya size yollarız dediler. Neden haftaya yolluyorsan ürün bittiyse yolla dedim. Yok dedi haftaya yollayacağız dediler. Peki dedim uzatmak istemiyorum anladım derdinizi dedim. Sonra benden adres bilgilerimi aldı. Ya bende bir sürü tüfek var birçok ürünü size bakıma yolladım adresim sizde kayıtlı değil mi dedim. Hayır dediler. Peki dedim kapattım. 5 dak sonra beni bir cep telefonu aradı. Hatsan Teknik servis. Ecevit Bey ürününüz hazır pakette bekliyor. Bugün size ürününüzü yollayacağız dediler. YA demin bir arkadaş bambaşka şeyler soyledi siz neler diyorsunuz dedim. Hayır efendim paketiniz hazır yolluyoruz dedi. Peki dedim. Bugun yollarsa yarın ürün elimde. Göreceğiz bakalım....