Ürün ABD nin en sevdiği özelliklere sahip .. Bigger Better Stronger..
Ahşap kabze çok hoşuma gitmedi. Ama genel olarak görüntüsünü beğendim. Ayrıca bence bu ürün daha çok ABD pazarı için yapıldığını düşünüyorum. Bunu alıp ülkemizde nerede atış yapacaksın. Bunun en güzel örneği Hercules ürünlerde görüyoruz. Bizim kullanıcılarımız en güçlü tüfeği ister ama nerede atış yapabilirimi düşünmez. 1-2 atıştan sonra da tüfeği 2.el olarak satmaya kalkar.
Bizim ülkeye en uygun kısa, hafif ve güçü ayarlanabilen ürünlerin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Örneğin Jet2 müthiş zevkli bir ürün. Istediğin her yerde kimseyi rahatsız etmeden atış yaparsın. Kompakt ürünler bizim ülke için daha doğru ürünler old düşünüyorum.
Ayrıca ben en çok eğlenceyi 4.5mm ürünlerde alıyorum. Walther Rotex ve AirArms S200 ile bahcemde çok keyifli atışlar yapıyorum. Hedefin arkasında 2x1 metre büyüklüğünde 3mm kalınlığında çelik plaka var. Ama 6.35 ürünleri ile atış yaptığımda güçlerinden dolayı zaman zaman tedirgin oluyorum. o zaman güçü kısıp atış yapıyorum.
Bu arada Hatsan'ı bu konuda da tebrik etmek gerek. Begenin veya begenmeyin adamlar ürünlerine hep birşeyler katmaya çalışıyorlar. Dolaysıyla bizim hobidaşlar geniş bir ürün ailesine de kavuşmuş oluyorlar. Evet ürünleri benim ilk tercihlerimden değiller. Her seferinde Hatsan almayacağım diyorum ama yine beni bir yerden yakalıyor ve ürünü çok merak ettiğim için de alıyorum. Ve her aldığımda da daha iyi bir kalite görüyorum. Evet belki ürünleri yabancıların kalitesini (premium ürünler için) yakalamıyor. Ama onlar da belli ki maliyet hesabı yapıyorlar. Sonuçta ürünlerin kalitesi ortalamanın üzerinde olduğu kesin. Daha iyisini yapamaz mı? Elbette yapar. Örnek olarak 40 000 tl civarı FX MK3'e çok benzeyen bir ürün çıkarsa. Yani hem özellik, kalite hem de tip olarak, birçok kişi ilk olarak fiyatı hakkında yorum yapar. Uygun fiyatlı bir MKI3 klonu yapsa bu sefer de malzeme kalitesini beğenmeyiz. Birçok kişi yapıcı eleştirilerde bulunamıyor maalesef.
Örnek olarak Hatsan, Jet2 yi çıkardıklarında fiyatı gayet uygundu. Ama bizim kullanıcılar malzeme kalitesinden şikayet ettiler. Bu kadar plastik olmaz vs. Hastan metal ağırlıklı yapsaydı fiyatı belki 2 katı olacaktı bu sefer de kullanıcılarımız fiyatı hakkında şikayet ederdi. Yani bizim kullanıcıyı mutlu etmek zor. Yerli firmaları kırmadan küstürmeden eleştirilerde bulunalım ki adamlar her geçen gün daha güzel ürünlerle karşımıza çıksınlar.