ebiktim adlı kullanıcının mesajları

    valla ben ilk spoton pars 18 ile kendimi alıştırdım :) gayet de iyi. Sonra 22 gr spotOn ile oldukça iyi verim aldım. 20-30-40 m de sonuçlar oldukça iyi. Tüm tüfeklerimi bu pelletlere göre sıfırladım. JSB tamam çok güzel ama SpotOn da aratmıyor. Zaten fiyatı da ucuk. Bir yarışmaya girsem veya 100m atışları yapsam elbette JSB büyük bir avantaj. Ama benim durumda bu pelleti tercih etmek çok gereksiz. Kaldı ki tüfeğinize göre yani tüfeğin seveceği yerli solid bulursanız tadından yenmez.

    Ayrıca , JSB den çok HN pelletleri nedense daha çok seviyorum.

    Şunu da düşünmek lazım. Adamlarda ürün sirkülasyonu çok fazla. Elbette belli oranda arıza olacak. Önemli olan bu arıza oranını düşük tutmak. Başka bir firma daha az ürün sattığı için veya arıza oranı çok düşük olduğu için teknik servisinde çok fazla telaş yok. Bu yüzden hızlıca ürünü bakıma veya tamire sokabiliyorlar. Silah endüstrisi dışında başka endüstriler farklı çözümler sunmuş durumda. Örneğin Samsung veya Huawei gibi markalar pahalı ürün satın aldığınızda size VIP teknik servis hizmeti sunuyorlar. 1-2 gün içinde ürünü alıp hemen tamir ediyor. Vestel'in de bu hizmeti var. Klima taktırırken bu hizmetten faydalandım ve özel bir ekip gelip 1 gün içinde kurulumu yaptı. Hatsan gibi firmalar belki belli bir miktarı (belli bir fiyatı geçen) geçen ürünlerinde böyle bir hizmet verebilir. Ayrıca VIP teknik hizmetini normal kullanıcılara paralı da yapabilir. Vize alırken boyle bir hizmet var. VIP Vize hizmeti. Parayı veriyorsun sana öncelik tanıyor vs. Tabi bunu yaparken Teknik servisine bu hizmet için adam almalı. Yoksa mevcut sayıyla bu iş olmaz. Çalışanlar mesaiye kalmak zorunda kalırlar ve kalite düşer.

    Bende bir ürün yolladım Hatsana. Hava tüpünde ve ona bağlı olan manometre den hava kaçırıyordu. 4-5 gün bekledim ve aradım. Telefonda ürünü aldıklarını ve işleme koyduklarını teyit ettiler. Peki ne zaman alabilirim dediğimde, teknik servis çok mesgul çok fazla ürün var 1 hafta daha beklemelisiniz dediler. Peki dedim. Ertesi gün ürün elime ulaştı. Şaşırdım doğrusu. Acaba adamlar tamir etmeyip ürünü mü yolladılar dedim. Kutuyu açtım ve servis kağıdında manometreyi değiştirdiklerini, jontaları değiştirdiklerini ve bazı bolgelere lokal boya attıkları yazdılar. Gez yamuk geldi ama alyan ile hemen düzeltebildim. Gerçekten de ürünü yaptılar. Hemen test ettim ve çok memnun kaldım. Bana ne kadar masraf çıkacak diye düşünürken Hatsan benden herhangi bir ücret talep etmedi. Üstelik ürün garanti dışı kalmıştı. Tek masrafım kargo parası tuttu. Ben yollarken kargo ücretini ödedim ( bence oyle olması gerekir). Geri gelirken de indirimli bir kargo ücreti ödedim. Karşı tarafın benim garantisi olmayan ürünümün kargoyu karşılamasını çok saçma buluyorum. Bazı teknik servisleri var herseyden para alıyorlar. Hatsan da ben bunu hiç yaşamadım. Sonuçta günün sonunda memnun kaldım. Ya da yukarıda anlatılanlara göre şansım bir haylı yağver gitti. :=)

    alakası yok en fazla 15 m gider. buradaki mantık joule. en yüksek joule en çok tahribat. Sigauer 3 joule hdp50 7.5 joule hatta kucuk bir modife ile 20 joule a ulaşıyor. yani tahribat çok yuksek

    hiçbir işe yaramaz. hatta hırsızı daha da kızdırırsın. Sana tavsiyem Umarex HDR 50 ya da HDP50 alman. Araştırırsan bu modelleri potansiyellerini hemen fark edersin

    yay tabiiki onemli ama yabancılar namlu kaliteleri ile bu başarıyı elde ediyorlar. Yurt dışından gelen bazı tüfeklerde perf düşük yay ile geliyor. 7 joule enerji üreten yay. Ama üreticiler paketin için yüksek güçlü yay da koydukları oluyor. Hele ki avrupa ülkesi olmayan yerlerde bu yay konuluyor. Sıfır alırsanız ürünü bunu sormanız gerek.

    Dominator 200w ağaç kundak ister istemez güzel görünüyor. CFX plastik kundak. Dominator 200w yi CFX Royale (agac kundak) ile kıyaslayan videoları bulup izleyin.

    Yeni nesil gamo tüfeklerini kimse getirmiyor. Türkiye dist yok. Bulunması çok zor.

    En kaliteli tüfeklerde bile ceviz kundak kullanılıyor. Vardır bir bildikleri :)

    yayı kırılmıştır değiştireceksin. Adana İdealav teknik servis hizmeti veriyor. Yay bulamazsan bir ustaya hatsan yayına uygun ölçüde keserek taktırabilirsiz. Hatta tüfek daha da güçlü olur.

    Kabaca: Hatsan buna Vortex diyor. Gamo IGT ve Crosman Nitro Piston diyor. Kendi aralarında elbette ufak tefek farkları var. Örneğin Hatsan Vortex kuru hava ile dolurulurken Crosman da Nitrojen gazı var. Onun da bir mantığı var ama bundan sonrası kafa karıştırır. Yaylılar da esasında fark yaratıyorlar. Örneğin Hatsan'ın yayı çok sert ve uzun. Ayrıca yayın boğum sayısı da performansı etkiliyor. Diana'nın yayı daha kısa yayı daha yumuşak. Sarsıntı daha az vs

    Gamo CFX ( BSA Superstar ) veya CFR tavsiye ederim. Bu ürün her ne kadar Gamo olsa da dünyaca ünlü BSA'nın birçok teknolojilerini içeriyor. Gamo yıllar önce BSA yı satın alarak, burada kullanılan teknolojileri kendi ürünlerinde entegre etti. Dolaysıyla BSA kalitesinde çok daha ucuz bir ürün elde etti.

    Diana Mod460 müthiş bir ürün. Envanterimde satmayacağım ender ürünlerden biri.

    Dominator 200W da bir yanlış olabilir. Bu ürünün grupmanı çok çok iyi. Torpedo dan da iyi. Bu tüfek kullanıcıyı üzmez. Buna karşın Proxima belki hatsan'ın en kötü yaylısı. İnanılmaz ağır ve hantal. Adamı çıldırtır. Ben görünüşüne aldandın ve pişman oldum her yönü ile kesinlikle tavsiye etmem.

    İkinci el de güvenilir satıcılardan alırsanız sorun olmaz.

    Gamo konusuna gelince. Gamo nun yeni tüfeklerini ülkemizde satılmıyor. İdealav distributorlugu bıraktı sadece teknik servis hizmeti veriyor.

    Torpedo çok güçlü bir ürün. Çok büyük çok ağır ve çok hantal. Alacaksanız Vortexli modeli tercih edin. ve evet fark var.


    Gamo modeller arasında CFX veya CFR çok güzel seçenekler. Çok isabetli ve hafifler. Kurulması da kolay. Ama orta güçte ürünler.

    Torpedo 155 den daha iyisi Diana Mod 460 ve 470. Her açıdan daha iyi. Çok çok isabetli ve güçlü. Ama pahalı.


    Stoeger ürünleri de orta güçte ürünler. Stoeger i bir gamo gibi düşünebilirsiniz. Hatta bazı Stoeger modelleri Gamo ile neredeyse aynı. Örneğin Stoeger X20 ve Gamo Hunter 440 gibi. Yedek parca sıkıntısı pek yok. Fabrikası Istanbul Dudulu sanayide. Ürünleri de sağlam kolay kolay bozulmuyor.


    Alttan kurmalı olacaksa benim liste şu şekilde olurdu.

    1. Diana Mod 460 veya 470 5.5 ( pahalı, güçlü ve isabetli)

    2. Weihrauch HW97K ( pahalı, çok güçlü değil ama çok isabetli)

    3. Gamo CFX veya CFR 5.5 (kurulması kolay, hafif ve isabetli ,orta güçte, hatsan fiyatına ikinci el bulunabiliyor )

    4. Hatsan Dominator W200 (orta güçte ama çok isabetli ve kurulması nispetten daha kolay)

    Gaz pistonlu tüfekler yaylılardan çok da üstün değil. Kaldı ki siz Hatsan seçmekle zaten hata yapıyorsunuz. Hatsan ağır ve hantal ayrıca kurulması da zor. gaz pistonlu tüfeklere Vortex diyor hatsan ve kuru hava vardır içinde. Zamanla buradan hava kacabilir. Tamiri yaylı tüfeklere göre daha pahalı. IGT gamo nun gaz pistonlu modeli. Nitro piston da Crosman ın ve hava yerine nitrojen gazı var.

    Orta güçte tüfeklere gaz pistron ve yaylı arasında fark yok. Magnum sınıfında gaz pistonlu tüfeklerin sarsılması daha az, avantajı budur.

    Size tavsiyem yabancı marka bir yaylı almanız. Hatta ikinci el de olabilir. Yabancılarda en uygun fiyatlı ürün ise Gamo. Gamo Hunter 440, Gamo CFX ya da CFR güzel ve isabetli seçenekler. Bütçe sıkıntınız yoksa Diana Mod 52, 54, 460 ya da weihrauch HW77, HW97 müthiş ürünler.

    PCP olayına gelince. Dolum pompası ile tüpe hava basabilirsiniz ama çok yorucu. En güzeli dolum tüpü ile PCP tüfeği doldurmak. AMa bu sefer de Dolum tüpünü doldurmak için yer arayacaksınız. Yani o da ayrı bir dert. Evet zevkli ama tam teşeküllü olmanız şart.

    Yaylı tüfekte bu dert yok. 7/24 saat at. Yine de PCP olacaksa özelikle Kral ile hata yapmazsınız. Ama burada da ne kadar ekmek o kadar köfte kuralı geçerli ve yabancı markalar özellikle namlu kaliteleri ile baya öndeler.

    tek bir ürün inceleyip yaparsan tehdit edip mahlemeye verebilirler belki de işe yarayabilir. Markamızı kotuluyorsun diye. ki bu da mümkün çünkü kotu niyetli insanlar sosyal medyayıyı çok güzel kullanıyorlar. Fakat o ürünü aynı videoda 1 veya 2 rakip veya markanın başka model ürünü ile kıyaslarsan o firma sana birşey yapamaz. Hele ki çok objektif bir şekilde kıyaslarsan. Örneğin aynı kalibre 3 farklı markanın bulpub modellerini alıp çok güzel kıyaslama yapılabilir ve degerlendirmeyi de izleyene bırakılabilir. Firma buna birşey yapamaz.

    bende mod460 ve mod470 var. evet tüfekler magnum sınıfı ve çok güclüler de bu olay normal değil. bendeki tüfekler bunu yapmıyor. sanırım onu tutan parca kırılmıştı ve o kisi yalandan bir parca taktı. Orjinal parcaları baya pahalı. Orjinal olmayınca bu olabilir.

    Bizim tercih sebeplerimiz farklı. Siz ekmek yapmak için hamur seviyorsunuz. Boylece istediğiniz şekilde ekmek yapabilirsiniz. Ben ise ekmek yapamam bu yüzden hazır ekmek seviyorum. Sürekli aynı ayar ve aynı pellet ile kullanmak, tüfeğe alışmak ve bu şekilde kullanmak istiyorum. Çünkü fazla oynama imkanım yok. Benim için aa daha iyi. Sizin için ise fx daha iyi. Fx kurcalamak için tam bir fabrika gibi. Fx kesinlikle güzel tüfek.aslinda yukardaki bütün tufekler güzel.

    Buna çok güzel bir örnek video var.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    MK3 ve Maverick ile kıyaslıyor. İkisi de top ürünler. Ama günün sonunda şunu diyor kurcalamayı sevmiyorsanız tüfeğim hemen hazır olsun ve hemen atışa hazır olsun diyorsanız o zaman MAverick size göre.Ben en küçük ayrıntıya kafar kurcalamak istiyorum tüfeği tam kontrol istiyorum o zaman mk3.



    Ben basit olmasından yanayım. 2 tane cricket var. isabet ve atış sayısı konusunda muthiş. Ayar yok ne olursa atıyor. :)


    Bu listeye baktığımda FX i elimde tutardım. Nedeni FX in her zaman müşterisi var. Daystate ve AirArms çok daha iyi ürünler olabilir fakat satması zor.

    Ülkemizde teknik servis yedek parca sorunu var. Airarms ın ikinci el piyasası da düşük. Ayrıca bu ürünler zamanın en baba en efsane ürünleriydi. Ama bunu bilen kişi sayısı az. Millet bunlara modası geçmiş eski nesil ürünler olarak bakıyor. Herkesin hedefi bir FX almak olmuş :)

    https://niksandefence.com sayfasındaki numarayı yani 0 (332) 524 66 58 noyu 12.12.2022 tarihinde saat 14.25 de aradım. Telefondan 1 gün önce yine sitede görünen info@niksandefence.com adresine yani 11.12.2022 tarihinde detaylı bir mail attım.


    Ahmet bey beni şimdi 18.01.2023 tarihinde telefonda aradı. Çözüm odaklı konuştu ve gayet iyi niyetliydi. Ama sorun şu ki ürün artık bende değil. Bu kadar süre ile kimse beklemez.


    İşin ilginç yani firmayı telefonla aradığımda ilgili kişiye benim telefonumu bırakmıştım. Ama öyle anlaşıldı ki, beni aramaları senin sayende oldu. Yoksa telefon görüşmesini veya atılan maili kimse dikkat almamış. Niksan ile ilgili sorun olursa önce araya seni sokabilirsek belki hızlı bir çözüm olur sorun yaşayan arkadaşlar için. :) Neyse ki bu mantıkla çalışan firmalarla ben mutlu olamam. Yinede sana özellikle teşekkürler.