ebiktim adlı kullanıcının mesajları

    Orta seviye tüfeklerde vortex in anlamı yok. Vortex hesapta sarsıntıyı azaltıyor dolaysıyla isabet artıyor. Ama orta sınıf tüfeklerde zaten sarsıntı çok az. Diana, Weihrauch gibi dünyaca ünlü tüfeklere bakın hepsi yaylı. Ama adamların bir sistemi var sarsıntıyı çok azaltıyor. Tamam Hatsan da da var adı SAS. Ama yabancılar kadar etkili çalışmıyor. Yaylı tüfeklerde avantaj yay kırıldığında değişimi çok kolay ve ucuz. Vortex daha pahalı. Yani Mod 95 i vortex e çevirmek gereksiz.

    bir yanlış olmalı. Esas boşta atışta ses çıkar. Pelet varken çok çok az ses çıkar. Bendede Bora mod var sadece tıss sesi duyuyorum. acaba moderatoru tam takamadınız mı?

    4.5mm ağır grainli pellet kullanırsan rüzgardan etkilenmesi daha az olur. Yani çözümü var tabiiki. Pellet markasında bütcene göre alabilirsin elbette. Zonuçta Zoraki her türlü peleti güzel atıyor.

    Dediğim gibi Reddot güzel duruyor Zorakide ama potansiyeli çok daha geniş olduğu kesin. 20 m ye kadar reddot olabilir ama 20 m den sonrası iyi bir dürbün takmak daha uygundur.

    Bende hem 4.5 hem de 5.5 Zoraki ultra var. HAatta çok daha fazla ürünüm de var. Neyse. Zoraki bir kere sizi kesinlikle üzmez. Çok güzel bir seçenek. Bazı ark 4.5 tercih eder bazıları da 5.5. Çok uzun mesafelere atmayacaksanız 5.5 çok daha keyifli ve tahribatı daha yüksek. 4.5 da bana göre sıkıntı pellet çok küçük olduğu için hedefe küçük delik açması. Ayrıca uzun mesafede rüzgardan çok etkileniyor.

    Zoraki öyle pellet seçen bir ürün değil. SpotOn ile güzel işler çıkarabilirsiniz. Bu işte yeni iseniz SpotOn ile alıştırmalarınızı yapın. Alıştığınızda daha kaliteli pellet ile daha isabetli atışlar yapabilirsiniz. Özellike yeni başlayanlar ilk günlerde çok fazla pellet atarlar bu da ciddi bir maliyet oluşturur.


    Moderator Bora güzel bir seçenek. O moderatorun kısa versiyonu da var o da işinizi görür. Zoraki için moderator adaptorlu susturucu almalısınız. Zoraki namlunun ucunda dişli yok. o adaotor şart


    Dürbün meselesine gelince. Reddot güzel ama bu ürünün potansiyeli için yetersiz. Çünkü Zoraki iyi mesafelere ulaşabiliyor. Ben en son 3-9x40 önden paralaxlı bir dürbün taktım. Atış keyfi daha da arttı

    Diana hem isabet hem de güç konusunda çok çok başarılı. HW de aynı konumda. Farkı.

    Diana güç ilk sırada gelir isabet ikinci sırada. HW de ise önce isabet sonra güç. Kaldı ki HW magnum sınıfı tüfekler değiller. Ayrıca HW boyut olarak da kompakt ve hafif olabiliyor. Her iki ürünün kurulmaları oldukça güzel.

    Bende her iki marka var. Favorim Diana

    Mod460 fazla güçlü . Delip geçer. Evde sağlam eşyanız kalmaz. Sadece fare vuracaksanız orta güçte küçük bir tüfek olur. Örneğin Wheirauch HW30/HW32 , Diana Mod 24/26 gibi. İlla HW45 diyorsanız o zaman tavsiyem Beeman P17. P17 çok daha ucuz HW40 ın klonu bir tık daha güçlü ama. Zoraki çok güzel bir seçenek. Güçünü ayarlayabiliyorsunuz, dürbün takılabiliyor, dipcik takılabiliyor ve moderator ile oldukça sessiz. Aynısı Crosman 1377 (4.5) ya da 1322 (5.5) için de geçerli. İşinizi fazlasıyla görür. Hatsan Mod 25 ailesi biraz hantal. Fakat MOD25 Special Edition bulursanız çok güzel bir seçenek. Tüfek düşünürseniz Gamo CFX ya da CFR çok çok başarılı. Alttan kurma hafif sessiz ve isabetli.

    Bu arada Daisy yi severek kullandıysanız ona en yakın hatta daha iyi bir seçenek kesinlikle Crosman.

    benim başıma şçyle birşey geldi. Normalde sorun yaşamadığım tüfek tüp ile doldururken namludan hava atıyordu. Dolaysıyla dolduramıyordum. Tüfeğin tüpü tam boştu. Sonra bir usta bana dedi ki kurma kolunu çek ve öyle doldur. Saçma geldi ama yaptım ve gerçekten de doldu. Tam boşken bu yöntem işe yarıyor.

    Slm arkadaşlar. Kral Puncher Mega ve bakımdan gelen np03 de şöyle bir sorun yaşadım. Kurma kolunu çekip ileri ittiğimde tüfekler ateş ediyordu. Hatta np03 ü kurup yandan hafif vurduğumda ateş ediyordu. Yani çok sakat bir durum. Neyse kundağı söktüm. Tetiğin arkasında bir yay ve somun var.

    O somun ile tetik hasasiyetini ayarladım. Orayı sıkarak hem tetik boşluğu oluştu ve tetiğin hasasslığı gitti. Sorunları böyle çözdüm.

    tetik tetik

    belki şöyle düşünmek lazım. 1 sınıf namlu 2. sınıf namlu vs gibi. Ama bir hobidaşdan duymuştum yurt dışındaki tüfeklerdeki LW namlu ülkemizdeki LW namlu arasında fark var. Olabilir. Mantıkken Lother Walther üreticilere farklı kalitede namlu sunar üreticiler de kalite ve paraya göre namlu seçer. AirArms, Airforce veya Kalibrgun da LW namlu kullanıyor. Ama bir hatsan bunlara kalite olarak yaklaşamıyor sanki. Yani mantıklı geldi.

    PCP de 6.35mm solid atacaksanız çok mantıklı. Solid atmayacaksanız 6.35 in bir mantığı yok. Bu tüfekler solid atmaya uygun değil. Yarı otomatik PCP benim fikrime göre ülkemizde tam oturmamış ve zaman zaman takılmalar meydana geliyor. Bu takılmalar yabancı marka ürünlerde de var. Yarı otomatik benzer PCP ile kıyasla bir tık daha güçsüzler. Güç ayarı da yapamıyorsun. Hatsan ürünler susturucu takmaya göre tasarlanmadı. Susturucu takmanın elbette bir yöntemi var ama verimli olmuyor. İlla ben yarı otomatik alacağım derseniz size tavsiyem 5.5mm Kral NP04 e bakmanız. 500+30 cc tüpü var. Kısa kompakt ve hafif. Susturucu takılabiliyor. 6.35 pelletler oldukça maliyetli 5.5mm de hem seçenek çok fazla hem daha uygundur fiyat olarak. 18 grain 800fps atıyor. Bende NP04 ve Hatsan Barrage vardı. Evet çok eğlenceli 50-60 m oldukça iyi. Hatta Barrage ile 100m atışlar da yaparsınız. Ama dediğim gibi eğlence amaçlı. Atıcılığımı geliştireyim vs bunlarla olmaz.

    o pelletlerin mantığı çok hafif olması. Yani yaylı tüfekte maksimum değere ulaşmak için alınabilir. 5.5mm de bu pelletlerle 1000fps nin üstüne çıkabiliyorsun. O hıza çıktığında da tüfek baya sesli oluyor. PCP için uygun değil.

    Diyeceğim o ki ülkemizde hiçbir şekilde değmiyor onları almak. O parayla RWS in pelletlerini alın daha iyi.

    bütçen düşük olduğundan yaylı tüfek al. PCP sadece tüfek almakla olmuyor. Pompa ayrı para. İlk pompa ile dolum yaparsın sonra bakarsın bu iş çok zor tüpe geçmek istersin. Tüp ayrı bir dert ve maliyet Hadi tüp aldın nerede dolduracaksın. Bunları önceden belirlemen gerek. Sana göre en iyisi Yaylı tüfek. Hatsan güçlü ama çok hantal . Kurulması zor . Başlangıç için iyi bir tüfek. 2. el güzel bir Gamo işini görür. CFX ve CFR alttan kurmalı ve isabetleri iyi fakat orta güçte. Benim tavsiyem Gamo Hunter serisine bakman.

    co2 tüplü olduğunda pelletde düşmeler meydana gelir. Pnömatik daha uygun olur. Hatsan Mod 25 ( SE çok isabetli diğerlerini tavsiye etmem), Zoraki (müthiş isabet ama büyük) Gamo AF10 (daha kompakt) ve Beeman P17 (tabanca boyutunda isabeti çok iyi Weihrauch HW40 ın güçlü kopyası) bunlar alınabilir. Birde Crosman 2240 var. Co2 tüplü tekli atış yapıyor Güçlü ve isabetli.