ebiktim tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bende ayın 20 sinde bir tüfeğimi servise yolladım. Klasik tüpten hava kaçırma olayı. 9 gün sonra aradım ve yetkili ile görüştüm. Tüfeği aldıklarını ve teknik servis süresin 2 ile 3 hafta süreceğini söyledi. Tartışmaya girmedim , peki dedim ve kapattım.

Ben de merak ettim şimdi ürüne ne zaman sahip olacağımı...

Bende BT65 RB LW namlu 5.5 olanı var. Takas yoılu ile aldım çok da beklentim yoktu. İlk aldığımda tüpten ve manometreden hava kaçırıyordu. Hatsan teknik servise verdim ve adamlar sorunu çözdü ve bakım yaptı.

Ardından denemeler yaptım. 18 gr SpotOn pars 1083 fps attı. Sonra 22 gr Spoton dedim 1037 fps. 25 gr JSB ile de 950 fps attı. Yani inanılmaz güçlü bir ürün. Bir dolum ile 60 atış yaptım ve 18 gr pellet son atışı 710 fps attı. O da 40 barda. İnanılmaz şaşırttı.

İsabet çok çok iyi. 20 metrede spoton 22gr ile nokta atışı yaptım. Sonra dedim ki acaba solid atar mı. Malum Hatsan ürünler pellet atmaya göre üretiliyor. Denemeler hep jsp pellet ile yapılıyor. Solid performansları vasat denilebilir. Neyse deneyim dedim 22 gr, 26 gr, 30 gr Gmax solid ile de nokta atışı yaptı.

Birkaç usta isme bunları anlattım onlar da şaşırdılar. Bu olay LW namludan kaynaklandığını söylediler. Hatta bir ara BT65 de LW namlular yurt dışından getirilmiş, öyle bir ürüne denk gelmiş olabilirim. Sonra LW namlular burada üretilmiş. Yani LW namlular arasında da çok fark oluyor. Bu konuda şanslı oldum anlaşılan.

Sonuç olarak birçok yerli yabancı ürünlerim var. Bendeki BT65 beni fazlasıyla mutlu etti ve bu ürünü satarsam çok üzüleyebileceğimi anladım. :=)

bende bt65 var. tüpünde hava kaçırıyordu. herseyi denedim sonra fark ettim ki manometreden hava kaçırıyor. hiç uğraşmadan ürünü kargoyu kendim ödeyerek Hatsan Fab yolladım. Kutunun içinde ürünün sorununu da yazmıştım. Ürünün garantisi yoktu ve Hatsan, BT65 in hem bakımını yaptı hem de sorunu çözdü. Ardından da uygun fiyatlı olarak karşı ödemeli olarak yolladı. Teknik servis herhangi bir ücret almadı. Benim ödediğim sadece kargo ücreti oldu. Bu da zaten çok normal.

Ürün ABD nin en sevdiği özelliklere sahip .. Bigger Better Stronger..

Ahşap kabze çok hoşuma gitmedi. Ama genel olarak görüntüsünü beğendim. Ayrıca bence bu ürün daha çok ABD pazarı için yapıldığını düşünüyorum. Bunu alıp ülkemizde nerede atış yapacaksın. Bunun en güzel örneği Hercules ürünlerde görüyoruz. Bizim kullanıcılarımız en güçlü tüfeği ister ama nerede atış yapabilirimi düşünmez. 1-2 atıştan sonra da tüfeği 2.el olarak satmaya kalkar.

Bizim ülkeye en uygun kısa, hafif ve güçü ayarlanabilen ürünlerin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Örneğin Jet2 müthiş zevkli bir ürün. Istediğin her yerde kimseyi rahatsız etmeden atış yaparsın. Kompakt ürünler bizim ülke için daha doğru ürünler old düşünüyorum.

Ayrıca ben en çok eğlenceyi 4.5mm ürünlerde alıyorum. Walther Rotex ve AirArms S200 ile bahcemde çok keyifli atışlar yapıyorum. Hedefin arkasında 2x1 metre büyüklüğünde 3mm kalınlığında çelik plaka var. Ama 6.35 ürünleri ile atış yaptığımda güçlerinden dolayı zaman zaman tedirgin oluyorum. o zaman güçü kısıp atış yapıyorum.

Bu arada Hatsan'ı bu konuda da tebrik etmek gerek. Begenin veya begenmeyin adamlar ürünlerine hep birşeyler katmaya çalışıyorlar. Dolaysıyla bizim hobidaşlar geniş bir ürün ailesine de kavuşmuş oluyorlar. Evet ürünleri benim ilk tercihlerimden değiller. Her seferinde Hatsan almayacağım diyorum ama yine beni bir yerden yakalıyor ve ürünü çok merak ettiğim için de alıyorum. Ve her aldığımda da daha iyi bir kalite görüyorum. Evet belki ürünleri yabancıların kalitesini (premium ürünler için) yakalamıyor. Ama onlar da belli ki maliyet hesabı yapıyorlar. Sonuçta ürünlerin kalitesi ortalamanın üzerinde olduğu kesin. Daha iyisini yapamaz mı? Elbette yapar. Örnek olarak 40 000 tl civarı FX MK3'e çok benzeyen bir ürün çıkarsa. Yani hem özellik, kalite hem de tip olarak, birçok kişi ilk olarak fiyatı hakkında yorum yapar. Uygun fiyatlı bir MKI3 klonu yapsa bu sefer de malzeme kalitesini beğenmeyiz. Birçok kişi yapıcı eleştirilerde bulunamıyor maalesef.

Örnek olarak Hatsan, Jet2 yi çıkardıklarında fiyatı gayet uygundu. Ama bizim kullanıcılar malzeme kalitesinden şikayet ettiler. Bu kadar plastik olmaz vs. Hastan metal ağırlıklı yapsaydı fiyatı belki 2 katı olacaktı bu sefer de kullanıcılarımız fiyatı hakkında şikayet ederdi. Yani bizim kullanıcıyı mutlu etmek zor. Yerli firmaları kırmadan küstürmeden eleştirilerde bulunalım ki adamlar her geçen gün daha güzel ürünlerle karşımıza çıksınlar.

valla ben ilk spoton pars 18 ile kendimi alıştırdım :) gayet de iyi. Sonra 22 gr spotOn ile oldukça iyi verim aldım. 20-30-40 m de sonuçlar oldukça iyi. Tüm tüfeklerimi bu pelletlere göre sıfırladım. JSB tamam çok güzel ama SpotOn da aratmıyor. Zaten fiyatı da ucuk. Bir yarışmaya girsem veya 100m atışları yapsam elbette JSB büyük bir avantaj. Ama benim durumda bu pelleti tercih etmek çok gereksiz. Kaldı ki tüfeğinize göre yani tüfeğin seveceği yerli solid bulursanız tadından yenmez.

Ayrıca , JSB den çok HN pelletleri nedense daha çok seviyorum.

Şunu da düşünmek lazım. Adamlarda ürün sirkülasyonu çok fazla. Elbette belli oranda arıza olacak. Önemli olan bu arıza oranını düşük tutmak. Başka bir firma daha az ürün sattığı için veya arıza oranı çok düşük olduğu için teknik servisinde çok fazla telaş yok. Bu yüzden hızlıca ürünü bakıma veya tamire sokabiliyorlar. Silah endüstrisi dışında başka endüstriler farklı çözümler sunmuş durumda. Örneğin Samsung veya Huawei gibi markalar pahalı ürün satın aldığınızda size VIP teknik servis hizmeti sunuyorlar. 1-2 gün içinde ürünü alıp hemen tamir ediyor. Vestel'in de bu hizmeti var. Klima taktırırken bu hizmetten faydalandım ve özel bir ekip gelip 1 gün içinde kurulumu yaptı. Hatsan gibi firmalar belki belli bir miktarı (belli bir fiyatı geçen) geçen ürünlerinde böyle bir hizmet verebilir. Ayrıca VIP teknik hizmetini normal kullanıcılara paralı da yapabilir. Vize alırken boyle bir hizmet var. VIP Vize hizmeti. Parayı veriyorsun sana öncelik tanıyor vs. Tabi bunu yaparken Teknik servisine bu hizmet için adam almalı. Yoksa mevcut sayıyla bu iş olmaz. Çalışanlar mesaiye kalmak zorunda kalırlar ve kalite düşer.

Bende bir ürün yolladım Hatsana. Hava tüpünde ve ona bağlı olan manometre den hava kaçırıyordu. 4-5 gün bekledim ve aradım. Telefonda ürünü aldıklarını ve işleme koyduklarını teyit ettiler. Peki ne zaman alabilirim dediğimde, teknik servis çok mesgul çok fazla ürün var 1 hafta daha beklemelisiniz dediler. Peki dedim. Ertesi gün ürün elime ulaştı. Şaşırdım doğrusu. Acaba adamlar tamir etmeyip ürünü mü yolladılar dedim. Kutuyu açtım ve servis kağıdında manometreyi değiştirdiklerini, jontaları değiştirdiklerini ve bazı bolgelere lokal boya attıkları yazdılar. Gez yamuk geldi ama alyan ile hemen düzeltebildim. Gerçekten de ürünü yaptılar. Hemen test ettim ve çok memnun kaldım. Bana ne kadar masraf çıkacak diye düşünürken Hatsan benden herhangi bir ücret talep etmedi. Üstelik ürün garanti dışı kalmıştı. Tek masrafım kargo parası tuttu. Ben yollarken kargo ücretini ödedim ( bence oyle olması gerekir). Geri gelirken de indirimli bir kargo ücreti ödedim. Karşı tarafın benim garantisi olmayan ürünümün kargoyu karşılamasını çok saçma buluyorum. Bazı teknik servisleri var herseyden para alıyorlar. Hatsan da ben bunu hiç yaşamadım. Sonuçta günün sonunda memnun kaldım. Ya da yukarıda anlatılanlara göre şansım bir haylı yağver gitti. :=)

alakası yok en fazla 15 m gider. buradaki mantık joule. en yüksek joule en çok tahribat. Sigauer 3 joule hdp50 7.5 joule hatta kucuk bir modife ile 20 joule a ulaşıyor. yani tahribat çok yuksek

yay tabiiki onemli ama yabancılar namlu kaliteleri ile bu başarıyı elde ediyorlar. Yurt dışından gelen bazı tüfeklerde perf düşük yay ile geliyor. 7 joule enerji üreten yay. Ama üreticiler paketin için yüksek güçlü yay da koydukları oluyor. Hele ki avrupa ülkesi olmayan yerlerde bu yay konuluyor. Sıfır alırsanız ürünü bunu sormanız gerek.

Dominator 200w ağaç kundak ister istemez güzel görünüyor. CFX plastik kundak. Dominator 200w yi CFX Royale (agac kundak) ile kıyaslayan videoları bulup izleyin.

Yeni nesil gamo tüfeklerini kimse getirmiyor. Türkiye dist yok. Bulunması çok zor.

En kaliteli tüfeklerde bile ceviz kundak kullanılıyor. Vardır bir bildikleri :)

Kabaca: Hatsan buna Vortex diyor. Gamo IGT ve Crosman Nitro Piston diyor. Kendi aralarında elbette ufak tefek farkları var. Örneğin Hatsan Vortex kuru hava ile dolurulurken Crosman da Nitrojen gazı var. Onun da bir mantığı var ama bundan sonrası kafa karıştırır. Yaylılar da esasında fark yaratıyorlar. Örneğin Hatsan'ın yayı çok sert ve uzun. Ayrıca yayın boğum sayısı da performansı etkiliyor. Diana'nın yayı daha kısa yayı daha yumuşak. Sarsıntı daha az vs

Gamo CFX ( BSA Superstar ) veya CFR tavsiye ederim. Bu ürün her ne kadar Gamo olsa da dünyaca ünlü BSA'nın birçok teknolojilerini içeriyor. Gamo yıllar önce BSA yı satın alarak, burada kullanılan teknolojileri kendi ürünlerinde entegre etti. Dolaysıyla BSA kalitesinde çok daha ucuz bir ürün elde etti.

Diana Mod460 müthiş bir ürün. Envanterimde satmayacağım ender ürünlerden biri.

Dominator 200W da bir yanlış olabilir. Bu ürünün grupmanı çok çok iyi. Torpedo dan da iyi. Bu tüfek kullanıcıyı üzmez. Buna karşın Proxima belki hatsan'ın en kötü yaylısı. İnanılmaz ağır ve hantal. Adamı çıldırtır. Ben görünüşüne aldandın ve pişman oldum her yönü ile kesinlikle tavsiye etmem.

İkinci el de güvenilir satıcılardan alırsanız sorun olmaz.

Gamo konusuna gelince. Gamo nun yeni tüfeklerini ülkemizde satılmıyor. İdealav distributorlugu bıraktı sadece teknik servis hizmeti veriyor.

Torpedo çok güçlü bir ürün. Çok büyük çok ağır ve çok hantal. Alacaksanız Vortexli modeli tercih edin. ve evet fark var.

Gamo modeller arasında CFX veya CFR çok güzel seçenekler. Çok isabetli ve hafifler. Kurulması da kolay. Ama orta güçte ürünler.

Torpedo 155 den daha iyisi Diana Mod 460 ve 470. Her açıdan daha iyi. Çok çok isabetli ve güçlü. Ama pahalı.

Stoeger ürünleri de orta güçte ürünler. Stoeger i bir gamo gibi düşünebilirsiniz. Hatta bazı Stoeger modelleri Gamo ile neredeyse aynı. Örneğin Stoeger X20 ve Gamo Hunter 440 gibi. Yedek parca sıkıntısı pek yok. Fabrikası Istanbul Dudulu sanayide. Ürünleri de sağlam kolay kolay bozulmuyor.

Alttan kurmalı olacaksa benim liste şu şekilde olurdu.

1. Diana Mod 460 veya 470 5.5 ( pahalı, güçlü ve isabetli)

2. Weihrauch HW97K ( pahalı, çok güçlü değil ama çok isabetli)

3. Gamo CFX veya CFR 5.5 (kurulması kolay, hafif ve isabetli ,orta güçte, hatsan fiyatına ikinci el bulunabiliyor )

4. Hatsan Dominator W200 (orta güçte ama çok isabetli ve kurulması nispetten daha kolay)