ebiktim adlı kullanıcının mesajları

    Stoeger , Gamo ile aynı malzemeleri kullanıyor. Hatta Hunter 440 in çok başarılı clone u diyorlar. Yani Stoeger X20 nin birçok parçası Gamo ile uyumlu. Gamo nun bazı modelleri Crossman ın modelleri ile de birebir uyumlu.

    15 metrede kötü bir grupman. Pellet farkı çok belli. Çok da ağır pellet kullandın. Match pellet denemeni tavsiye ederim.

    7-8 grain gamo pelet ile dene farkı göreceksin. Cemal Bozan ın dediği gibi aynı delikten geçmesi lazım peletin.

    Optima dürbün ile Zoraki de iyi sonuçlar elde edilebilir. İyi bir sıfırlama yapman yeterli.

    Ayrıca Zoraki de namludan kaynaklı bir sorun ben hiç duymadım. Genelde hava pistonunda hava kaçırma olur. Örneğin 4 kere pompala chrony ye ateş et. Sonra 4 kere pompala 5-10 dakika bekle ve atış et. Chrony sonuçları baya farklı ise hava kaçırıyor demek. Atak Arms teknik servisi çok ilgili hemen de hallediyorlar. Ayrıca firmasından 5.5mm namlu da satın alabilirsin. Canın sıkıldı mı namluları değiştir.

    Grupmanı etkileyen bir faktor namlu ucuna takılan moderatorler namı diğer susturucu. Ucuz moderatorlerde bu sorun çok olur. pellet iç tarafa çarpıyordur ve iyi bir grupman olmuyordur.

    pistonunda sorun vardır. Bende de oldu N05 pistonlu aldım güç inanılmaz kötü. Fabrikaya yolladım Pistonu bozuk çıktı. Hem de sıfır üründe. Çinden geliyormuş pistonlar arada bozuk oluyormuş cevabınbı aldım. Kral da yaylı daha iyi onu da söyleyeyim.

    Ürün gelince gayet iyi oldu. Ama bir yaylı kadar güçlü değil maalesef

    Kral dayanıklı tabiiki. Hatsan dan çok daha hafif. AMa kral da piston ve yaylı yı ayırt etmek zor. ses ve tepme aynı. Pistonlusu Chrony de bir tık daha güçsüz.Kral da mutlaka dampa ayak kullanılmalı

    Kral yaylı tüfeklerde N7 ve N11 en güçlüleri. Farkı kundak. N11 taktical kundal N07 klasik kundak. 4.5 mm de 1250 fps maksimum. 5.5 mm 1000 fps maksimum. 18 grain pellet kullanıldığında 750-850 fps verir. Isabeti güzel ama yayın güçünü hissediyorsunuz. Bu modeller Hatsan'ın Mod 125 ve Mod 135'e denk. Yani magnum sınıfı tüfekler.

    Hatsan 1000s ve 85 orta sınıf güçte ürünler. Orta sınıfta Vortex olması yaylıya göre çok fark etmiyor.

    Benim başıma gelmişti. Striker 1000x ve aria dürbün sattım birine Elden aldı ürünü attı bagaja gitti. Akşam whatsapp dan fotograf attı dürbün zum tekerleğin oradan ikiye ayrıldı. Bana göre bir tüfek böyle bir hasar veremez. Bana imkansız gibi geldi. Adam yemin etti atış esnasında oldu diye. Halbuki belki bagaja bir yere carpıştır. Bagajda kocaman woofer vardı. Neyse uzatmadım. Bir tüfekten başka bir dürbün söküp adama para almadan yolladım. Eski dürbünü de çöpe at dedim. Kargo masrafını o karşıladı. Ben de konuyu kapattım.

    İkinci el alışveriş sitesinden Crosman tüfek aldım. Sorunsuz denilen tüfeğin tetik mekanizması bozuk çıktı. Ürünü hiç kurcalamadım. Satıcı ile görüştüm ürünü geri almayı kabul etti ben de PTT kargo ile ürünü yolladım. Kargoyu ben ödedim. Bence İkinci elde bunlar olabilir. Konuşarak halolur. İkinci elde genelde geri iadeleri alıcı ödüyor ( bu bir kural değil, bana hep öyle denk geldi) Satan kişinin bu ürünü özellikle bozuk sattığını düşünmüyorum.

    Hatta ben de düşünmüştüm almayı yaylı tüfeklerde kullanabilir miyim diye sorduğumda satıcı cevap vermedi ama başka bir forum kullanıcısı kullanamazın dedi. Satıcı kötü niyetli olsaydı kullanabilirsin sorun olmaz derdi ve ben de ürünü alırdım. Bana göre alıcı kişinin en büyük dikkatsizliği veya hatası ürünü sökmesi. Bir şeyi komple söktükten sonra kimse malı geri almaz.

    Aras KARGO ile gönderebiliyorsunuz. Bazı şubeler tüfek duyunca almak istemez. Halbuki şöyle bir olay var. O silah fabrikası sistemde kayıtlı ise ürünü alıp yollanabiliyor. Bu firmalar taşıma izinleri alıyorlar ve kargo firmaları ile paylaşıyorlar. Şahız tüfeği fabrikaya yollayabiliyor. Fabrika şahısa yollayabiliyor. Bazı av bayilerinde de bu durum aynı. Şahısdan şahısa sıkıntı çıkarıyorlar. Genelde de kutunun içinde olta takımı var diyip yolluyor kişiler. PTT kargo da bu liste var ama genel müdürlüklerden yollanabiliyor sadece. MNG genelde paketin içinde ne var diye sormuyor. Soran da tüfeğin sökülmüş olmasını istiyor. Yurtiçi hiç taşımıyor. Yani en mantıklısı ARAS.

    Proxima için hafif pelet kullanın. Ağır pellet ile verim alamazsınız. Norica Match ile iyi grupman elde etmiştim. Norica'nın bazı modellerinde MAde in Germany yazar. HN üretiyor.

    Yaylılarda benim beğendiğim pellet Diana Sport 5.5mm. Oldukça isabetli .

    Daha uygun fiyatlı Norica Match de güzel.

    Yaylı çok güçlü ise RWS, JSB ve Gamo TS-22 daha mantıklı. Hatta şaşırtıcı derecede SpotOn Pars güzel sonuçlar ( Tüfeğin sevmesi lazım, her tüfekle olmuyor ) verebiliyor.

    4.5mm de güçlü yaylıda Gamo TS-10 çok başarılı. RWS serisi ile çok iyi sonuçlar aldım hele ki Meisterkugeln . HN Hollow Point da çok iyi.

    Hele 4.5mm havalı tabancalarda kesinlikle RWS kullanılmalı.

    Yaylıda JSB yerine RWS çok rahat tercih edilebilir.

    PCP de durum mutlaka farklıdır.

    Bu arada sıfır alacaksanız benim şu ana kadar gördüğün en uygun fiyat kafkasav.com da . Bu bayi oldukça sağlam. Gönül rahatlıyla alışveriş yapabilirsiniz.

    Diğer sağlam bayiler..(alışveriş yaptığım )

    Bozkurtav
    Aksuav

    Hilalav

    Halilav

    Elbette başka av bayiileri de vardır işini düzgün yapan. Benim sıraladığım daha önce alışveriş yaptığım bayiiler. Yanlış anlaşılmasın lütfen...

    BEnde Gamo ahşap olarak Hunter 1250, Hunter DX ve Hunter 440 var. Hunter 1250 büyük ağır ve çok güçlü. Adamı yoruyor ama çok zevkli. Hunter DX ve Hunter 440 daha çok orta güçte ve daha hafifler. DX modeli (isabeti bir tık daha iyi) 440 dan daha pahalı ama öyle aman aman bir farkı yok. Hatta 440 ın daha kompakt ve orta güçte olması hoşuma da gitti. İsabeti de oldukça iyi. Sonuçta Hunter 440 güzel bir tüfek. Kesinlikle memnun kalırsınız. Ben normalde 4.5mm çok tercih etmiyorum ama Hunter 440 4.5mm ile inanılmaz zevkli.

    Merhabalar hocam bu tüfekler güçlü olduklarından yayları zamanla değiştirmek gerekiyor fakat ben baktım da bunların yaylarını satan yer bulamadım nereden temin ediyorsunuz orijinal yaylarını ,veya yerli tüfek yaylarından uyanları mı takıyorsunuz ?

    Diana'nin Türkiye distributoru ve teknik servisi Av Doğa.

    Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Abbasoğlu İş Hanı, Maliye Cd. No:11, 34425 Beyoğlu/İstanbul

    Telefon: (0212) 251 57 33

    Bende 460, 470 ve 48 var. Yay kece vs herşeyi değiştirdim. Fiyat olarak benzer markalara göre pahalı. Parçalar Euro üzerinden satılıyor. Ama teknik servis ürünleri sıfır gibi yapıyor.