romeoclarks adlı kullanıcının mesajları

    Soylediginiz iyi oldu, dogru sarjor yukarida oldugundan durbun ayagini yuksek tercih etmek gerekiyor. Durbun buyuklugu konusunda henuz bi tercihim yok, alacagim zaman gerekli bolumde yeni konu acarak siz ustadlarin sectigim durbunlerle ilgili fikirlerinize basvurucagim. Ancak bu is icin ben sadece bir kere butce ayiracagim icin mumkunse bana 10 metredede net gosteren ve ayni zamanda 200-300 metredeki hedef icin de net gorus acisi verebilecek bir durbun almak istiyorum, diger taraftan bu tip durbunlerin cok agir oldugunu ve buyuk oldugundan tufegin goruntusunu negatif etkileyecegini dusunuyorum.
    Bir diger merak ettigim konuda cogunuz FX tufekleriniz icin scuba tupmu kullaniyorsunuz? Yoksa FX pompa benim isimi gorurmu, scuba tup almak-doldurmaya gitmek biraz eziyetli gibi geldi bana...

    Nikko 10-50x60 tüfek üzerinde nasıl durur bilemem ama ayak olarak yüksek ayak kullanmak şart. Opsiyonlar ise Yatagundaki z-mount ve yüksek iki parça ayaklar ile sportsmatch extra high ayak kullanılabilir. Susturucu konusuna gelince Fx lerde namlu ucunda 1/2" UNF diş olduğundan bu standarttaki tüm susturucular kullanabilirsiniz.

    Peki dampa ayakmidir bu bahsetikleriniz? Gunlerdir durbunlerle ilgili forumu inceliyorumn ama hala hangi durbune hangi ayak etrcih edilmelidir anlayamadim.Yani sonucta 1000 ytl uzeri alinan bir durbun icin (buyuk bir durbun icin) en dogru ayak secimi hangileridir? Bu arada yardimlariniz ve cevaplariniz icin tesekkur ederim Kamuran bey.

    Tüp resimde öyle görünüyor olmalı, çünkü Ankara'da 5 tane Glad var hepsi de aynı. Dürbün z-mount la tüfek üzerinde güzel görünüyor. Büyütmesi de şimdilik yeterli (daha iyisi gelene kadar). Moderatör yatagun değil daha önceden elimde olan bir moderatör.

    Uzak mesafeler icin bende buyuk durbun almayi dusunuyorum ama buyuk durbunler tufekte nasil durur hic bir fikrim yok. Mesela almayi dusundugum durbunler arasinda Nikko Stirling Diamond Sportsman 10-50x60 var. Bu durbun gladiator de veya revolution da nasil durur, acaba tufegin goruntusunu cokmu bozar hicbir fikrim yok. Bu arada ayaklar ile ilgilide hic bir fikrim yok, hangi ayaklar tercih edilmeli ve modaretor olarak farkli seceneklerimiz oluyormu her iki FX modeli icin fikir verebilirmisiniz bu konuda. Tesekkurler...

    Dostlar o guzel tufeklerinizin resimlerine asik oldum, hepsi canavar gibi duruyor masallah. Gercekten nazar degmesin hepsi birbirinden guzel ve resimlere bakinca insanin butun FX modellerini satin alasi geliyor ama okadar para bende yok :). Konunun disina sapmak istemiyorum ama merak ettim genel olarak hangi marka durbun tercih ediyorsunuz tufeklerinizde ve alacagim FX icin iyi bir durbun onerirmisiniz?

    Tesekkurler...

    Evet Gladiator biraz oyuncak gibi duruyor ama yaninda alinacak bir moderator ve bipod ile bence guzel bir gorunume (en azindan revolution ile yarisicak bir gorunume) sahip olur diye dusunuyorum. FX internet sitesine gore aralarinda 20Ft/s (10m/s) oynuyor tabi bu nekadar bir fark yaratir emin degilim ama gece ile gunduz gibi bir fark olmaz heralde. Peki bu silahlara diger tufekler gibi uzerinde cok fazla oynama/degisiklik yapmadan performanisini arttirmak adina kucuk modifiyeler yaptiriyormu kullanicilar?
    Son olarak merak ettigim youtube daki fx revolution tanitim videonuzda eger basinc 120 bar altina duserse silah otomatik kurmayabilir denmis, peki 120 bar alti kullanimda manuel olarak kuruluma izin veriyormu tufek?

    Cevaplariniz icin tesekkur ederim sizler Gladiator diyorsaniz bir bildiginiz vardir elbet. Yuksek tup hacmi, uc farkli hiz ayari ile one cikiyor ama ne yalan soyleyeyim Revolution da goruntu olarak cok guzel duruyor. Bu arada sayin RaptorX, Revolution bence farkli bir siniftir derken acaba ne anlamda farkli bir siniftir?


    sn oas;


    revolution semi-auto olmasi kesinlikle kullanim kolayligi sagliyor ancak benim icin onemli olan tufegin dayanikli olmasi ve guclu olmasi yani uzun yillar ilk gunku gibi calismasi. O yuzden benim bu FX modelleri icinde almak istedigim en profesyonel, en kaliteli (mumkunse tabi) olan modelidir. Google.co.uk aramalarinda karsima cikan bazi yabanci forumlarda revolution hakkinda cok iyi yorumlar okumadim ozellikle monsoon ile karsilastirildiginda sikayetler oldugunu gordum. Diger taraftan gladiator hakkinda da cok fazla yorum bulamadim kafam karisti. :)
    Su anda 12 atis semi-auto cok fazla onemli degil gibi benim icin ancak diger taraftan gladiator alip ileride her atistan sonra tufegi kurmaktan sıkılırmıyım bilmiyorum...

    Merhabalar;


    Tesadufen bu guzel forumunuzu kesfettim ve yeni hobbiler edinmek adina araniza katildim. Yeni konu acip forumda kirlilik yaratmamak adina sorumu burda sormayi daha makul goruyorum. Birkac gun boyunca forumdaki PCP air rifle'lar ile ilgili konulari elimden geldigince okumaya ve bilgi toplamaya calistim. Sonuc olarak FX markasinin tufeklerini oldukca begendim ancak iki model arasinda kaldim. Bu modeller Gladiator DA ve Revolution, ikisininde ozelliklerini inceledim ve ikiside farkli ozellikler ile boy olcusuyor. Aralarindaki en buyuk fark, benim gozume fiyat farki olarak yansidi. Havali tufekler hakkinda hicbir bilgimin olmamasi nedeni ile siz her iki modeli kullanmis ustadlarin bana bu modeller arasindan birini secmemde yol gostericeginizi umuyorum ve simdiden cok tesekkur ediyorum.