kardiyalog adlı kullanıcının mesajları

    • Arkadaslar bide sormak istediğim başka bişey var . 45 adım sayarak( boyum 1.88) tombul bir soda şişesi koydum Dürbün sifirladıktan sonra ateş ettim şişe hiç parçalanmadan delip geçti . Pellet gamo pro hunter. Tufek bu haliyle 200 bardan 100 bara düşene kadar 40 atış yapıyor . Acaba tüfeğin gücünü kismalimiyim . ? Üzerindeki 3.9.32 optima ile en fazla 50 veya 60+ metre atış yapmak istiyorum . Atış sayısı artsın diye kismak istiyorum .

    Tüfeğin tüpündeki manometrede olacak gözünüz. Tüfeğin tüpünün kullanım basıncı 200 bar ise tam 200 barda scubanın vanasını kapatacaksınız.

    onu zaten biliyorum da bir üstteki mesajdan yanlis anlam çıkardım o yüzden sordum :D teşekkürler

    Eğer scubanızdaki hava basıncı ile tüfeğin tüpündeki max dolum basıncı aynı ise basınçlar eşitlenerek doluyor. Aksi takdirde şöyle oluyor. Örneğin; scuba 300 bar hava dolu, tüfeğin tüpünde ise 100 bar hava var ve bunu 200 bara çıkaracaksınız. Scubayı tüfeğe bağladınız ve scubanın vanasını açtınız, söz gelimi 6 litrelik scuba 300 bardan 295 bara indi tüfeğin 250cc yani 0,25 litrelik tüpü ise100 dardan 200 bara doldu. Eğer tüfeğin tüpü 200 barlık ise ve siz de vanayı kapatmayıp scuba tüpteki hava ile tüfekteki hava eşitleninceye kadar beklerseniz tüfeğin tüpünü patlatma ihtimaliniz var.

    yahu korktum şimdi ben . Dolum yaparken nerde duracağı mi nasıl bilecegim o zaman ?

    Kafayı karıştıracak bir şey yok. Öncelikle scuba tüpümüzün basıncının dolduracağımız tüfekteki tüpün dolum basıncından yüksek olması lazım. Örneğin dolum basıncı 200 bar olan tüfek tüpünü dolum basıncı 200 bar olan scuba ile dolduramayız aslında doldururuz ancak 200 bara kadar dolduramayız. Scubadan tüfeğin tüpünü doldurmaya başladığımız andan itibaren scubanın basıncı 200 barın altına inecek. Söz gelini 190 bar civarında tüfek tüpü ile scubanın basıncı eşitlenecek. Bu şekilde 180-170-160-150 her dolduruşa basınç azalacak. Ancak scuba 300 bar ise defalarca kez tüfeği 200 bar basınca doldurduktan sonra scuba basıncı 200 bara inecek. İlk durumda tüfeği bir kez bile tam dolduramazken ikinci durumda defalarca tüfeği 200 bara kadar doldurduk. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

    şimdi anladım tufek tüpü ile scuba tüp her defasında ikisinin basıncı da esitlenerek doluyor .

    tüpün basın


    basarsınız ama 3 litre 200 barlık bi tüple ortalama 250 cc lik bir tüfek tüpü çok az sayıda dolar, kullanışlı olmaz

    dolumu kendim yapacağım daha doğrusu öyle planlıyorum . 4 defa doldursa yeter bide sormak istediğim 200 barlık 3 litre tüp ile 230 barlık tüp arasında nasıl bi fark olur o kadar yazı okudum ama iyice karıştı

    Dediğiniz tüp işinize pek yaramaz. Ancak tüfeğe takılı şekilde atış yapabilirsiniz bu şekilde atış sayınızı arttırırsınız.

    200 veya 230 bar lik bir tüple tüfeğe 200 bar basamazmiyim ?

    Arkadaslar motor u buldum 12 v ile çalışan değilde 220v ile çalışan olacak . Çünkü arabada bu sistemi tasimak yerine scuba daha mantikli :D . Dün bi arkadasi aradım ilaç mumessili bana 200 bar lik 3.litre oksijen tüpü ayarlayacak test basıncı 300 bar .

    Teşekkürler . 1350 fiyat görünce şok oldum . Benim amacım çok uygun fiyata ve araba aküsü ile calisacak bir sistem yapmak . Ama Mesala burda Bobin ve dinamo satan yerler var geçen gün çark ararken gezdim ikinci el redüktörlü motorlar 150 lira ondan alıp taksam bile olur taş catlasin 200 lira olur maliyet .

    hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız isabetli atışlar dilerim. Yusuf bey konusunda haklısınız, adam gerçekten esnaf.Ben Kahramanmaraş'lıyım, Karaman 'dan silah alacağım aklımın ucundan bile geçmezdi :) doğrusu

    teşekkürler aynen bende Karaman olduğunu duyunca çok şaşırdım ama yusuf bey gerçekten işinin ehli bir esnaf .

    scuba tüpü doldurmak ddaha mantıklı olur, gidilecek yere bu cihazlar taşınamayabilir

    amacım zaten Scuba doldurmak düşük devirde ısınmadan Scuba doldurur bu tür sistemler örnekleri mevcut. Ayrıca dışardan Scuba doldurma maliyetine bu tür sistemler cok rahat kurulabilir.

    ısımda kesin oluyor onu önlemek için motor devir kontrollü yapıyor genelde bu tip makinaları. yapılabilir bende yapıcam falak 2 pompılı vede scupa tüp doldurabilecek

    ısınma sorunu için dakikada 22 devir yeterli olur makul seviyede fazla ısınmadan çalışır. Ayrıca yusuf beye durumu anlatmistim siparis geçmeden önce saolsun o da bol bol oring yollamis yanında youtube de herkes ortalama bir şekilde yapmış bişeyler ama benim istediğim araba cakmakligi na takolarak dolum yapacak :)

    Alıntı

    Hayırlı olsun. Bol isabetli atışlar


    Hayırlı olsun.


    İstediğiniz sistemi inşallah yapabilirsiniz. Birçok kişiye deva olursunuz.


    Pompayı kullanmasamda forumda okuduğum kadarıyla ısınma sorunu mevcut. İşe başlamadan ne olur ne olmaz diye bence pompanın conta gibi bozulabilecek parçalarından birkaç yedek bulundurun. Birde torku yükselttiğiniz için çok yavaş bir dolum olacak sanırım.

    çok teşekkürler arkadaşlar

    Hayırlı olsun. Allah utandırmasın

    amin saolun


    güzel tüfek hayırlı olsun :)

    Teşekkürler


    Tüfeğiniz hayırlı olsun.
    Termodinamik kanunları pompa için düşündüğünüz icadın gerçekleşemeyeceğini söylüyor ama El Cezeri de tatbik edilmemiş her olgunun, doğru ile yanlış arasında bir yerde olduğunu söylüyor. Onun için lütfen tatbik edin ve bizimle de paylaşın. Saygılar

    tesekkürler. Aslında dayanamadim ve koridorda moderator u takip arkasını sağlama aldıktan sonra 5 civarı atış yaptım .pompayi deneyeyim dedim gerçekten de baya zor ama benim yapacağım sistem basit olarak anlatmak gerekirse motor ucundaki oluklu çark benzeri yapı ortalama 2 cm kadar olacak bu çark kendisinden 12 kat büyük başka bir çarki halat yardımıyla çevirecek . Yani aynı çark üzerinden ikinci ile ayni ebatta olan üçüncü Carka yine bir halat yada kayış ile bağlantı olacak . Bu sayede mevcut motorun gücü daha dogrusu Torku yaklaşık olarak 24 kat çıkmış olacak ve sonuncu çark üzerinden güç aktarimi olacak . Biraz karışık gibi ama teoride basit . Hafta sonu bununla ugrasacagim. :)


    Hayırlı olsun öncelikle , pompa işine gelince YouTube ta bir kaç video da arabaya motorlu pompayı bağlayanları görmüştüm ama onlar tüfeğin tüpünü dolduruyordu 200 barlık 230cc bir tüptü tahminen.

    teşekkürler


    hayırlı olsun, kazasız belasız kullanırsın inşallah hocam

    teşekkürler kardesim


    ilkler güzel ve özel olur. Hayırlı olsun.

    eyvallah

    hayırlı olsun güle güle kullanın. bahsettiğiniz motorlu sistemi görmek isterim biraz iddalı geldi inşallah muaffak olursunuz, rahatsızlığınız için de geçmiş olsun.

    çok teşekkürler


    Hayırlı olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullanın.

    teşekürler. Kesinlikle fazla uzamaz :)

    hayırlı olsun.. benim pcp den vazgeçip torpedo 150 alma sebebim de tüp dolumuyla uğraşmak istemememdi ... ilgi ile takipteyim... Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin... sağlıcakla...

    iyi dilekleriniz için teşekkürler .

    Hayırlı olsun tüfeğiniz.
    Başlangıçta yaylı olmalı diye bir kaide yok. İkisi de ayrı kategori bana göre. Ben de bir türlü ısınamadım pcp ye. Kimisi de pcp sever yaylı sevmez.
    Güle güle kullanın tüfeğinizi.

    çok teşekkürler


    Hayırlı olsun.

    saolun


    Öncelikle tüfeğiniz hayırlı olsun, kazasız güle güle kullanın. Ancak elektrikli pcp pompası yapacağım deşsiniz 12v kullanarak. Dakikada 30 pompalama ile yapacağınızı varsayal konuşuyorum min 750w gücü 12v hangi motorla sağlayacaksınız merak ettim.

    teşekkürler motor olayina gelince motor düz olarak bir kola bağlı olarak pompa ya basmayacak . Ortalama 25veya 35 cm civarında iki adet çark benzeri bir yapı olacak motor çok küçük bir disli ile büyük Çarkı çevirecek sonra bu çark ta diğer çarki çevirecek buda motora binen yükü 10 kata kadar azaltacak.

    evet arkadaşlar sonunda tüfeğimi aldım özelden ve forumdan başta zetax, 125Sniper, sinanali59 ve esayar07 ve sıkılmadan bana yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum .


    HATSAN AT44 10 TH
    resimleri dün gece çektim. daha atış yapma imkanım olmadı hafta sonunu iple çekiyorum agt
    airgunturk.com/attachment/34453/airgunturk.com/attachment/34454/airgunturk.com/attachment/34455/airgunturk.com/attachment/34456/
    tüfeği set olarak aldım. yusuf beyi aradım site harici indirim yaparmısınız diye o da sağolsun mail order ile olursa olur dedi. ;)
    kendisine laf olsun diye değil gerçekten çok teşekkür ediyorum tüm sorularıma sıkılmadan usanmadan çok ayrıntılı cevap verdi.
    ve aramızda kalsın bir tane hediye moderatör istedim, sağolsun onuda yollamış çok sevindim. ;d;
    kutu gördüğünüz gibi baloncuklu plastik şeye (adı neyse) çok güzel sarılmış baya sağlam olarak geldi.
    kendi kutusu da aynı gördüğünüz gibi deforme falan yok gayet iyi sağlam.


    arkadaşlar şimdi diyeceksiniz "ilk tüfeğin neden yaylı yada daha basit bişey almadın?" diye sorabilirsiniz.
    ama üstteki ilk konudada belirttiğim gibi fiziki sorunlarım sebebiyle kırmalılar bana baya sıkıntı çıkaracaktı.
    şimdi yine soracaksınız "madem yaylı tüfeği kırmak zor diye almadın pompayı nasıl basacaksın?" diyeceksiniz
    ben yaylıdan vazgeçip ilk pcp almaya karar verdiğim anda pcp pompanın zorluğunu her konuda okudum ve hemen araştırmaya başladım.
    şuan pcp pompaya elektirikli bir sistem ayarladım proje hazır çok basit bir şekilde herkesin yapacağı bir sistem olacak üstelik 12 v olarak araba çakmaklık girişi ve evde de adaptörle çalışacak. çok geçmeden bu sistemi burdan yayınlayacağım.


    atışlara başlamak için çok sabırsızlanıyorum. dürbünü takıp ayarını yapıp ilk atışlarımı yaptığımda grupmanları burdan yayınlayacağım.
    uzak çekimler için bile sistem hazır.


    olumlu olumsuz her türlü görüş ve önerilere açığım agt