sedi adlı kullanıcının mesajları

    Evet aslında bende bahsettiğiniz mosh değerini hesaplayabilirsek Kaç metre uzağa atış yapacağımızı ve hedefimizin ne kadar büyüyeceğini ve bizim ihtiyacımızı karşılayıp karşılamayacağına göre karar veririz diye düşünmüştüm. Bu arada mosh un ne anlama geldiğini sizden öğrendim teşekkür ederim

    6 dan 24 kata kadar diyoruz ya, bunun bir standartı var mı? Örnek vermek gerekirse her bir birim arttığında 5 mt uzaktaki bir noktayı 50 mm merceğe sığdırma, 24 birimde ise 120 mt uzaktaki bir alanı 50 mm merceğe sığdırma gibi. Yoksa her dürbün markasının kendine göre ayarlamaları mı var?

    Bunların içinde en güçlüsü zoraki mi?

    Bildiğim kadarı ile güçsüz değil ama sıralanan tabancaların hepsi co2 tüpü ile çalışıyor. Zoraki ise pistonun havayı sıkıştırması mantığı ile. Atışlarda dez avantaj yaratıyor. Yani bir tanesi hazır enerjiyi kullanırken diğeri için biz enerjiyi üretiyoruz. Bunu ben atış için pompa ile 250 bar pompalama sonrası atış ile tüpten hava doldurarak atış yapmaya benzetiyorum. Ona rağmen grupman diğerlerine göre başarılı olmamış mı?

    Bende bir zamanlar meraklıydım akvaryum işine. İş yerini su bastıktan sonra mecburi emekli oldum bu işten. Astronot veya oskar denilen cins ne kadar dayanıklı bir tür olsa da Kargoda geçireceği süre önemli. Çünkü suyun oksijeninin bitmesi durumunda aklınıza en kötüsünü getirin. Tabiki ben sağlam bir poşet içerisinde muhafaza ederek gönderme işini düşünüyorum. Ama işin diğer bir boyutu Kargo şirketlerinde de sıvı kısıtlaması var.

    Bu arada arka bagaja sığdırmakta sıkıntı yaşıyorum yanlış anlaşılmasın.. Aracım hatcbag modeli olduğu için..Arka koltuga koyacak sanız sığıyor. Mutlaka görün, imkanınız var işe arkadaşlarınızda kullanın.

    Otomatik olması ayrı bir zevk. Nişan alırken devamlı atış yaptığınız Için Adaptasyon hiç bozulmuyor. Boyutları normal bir Pcp kadar fakat aracınız küçük vede yer sıkıntısı var ise plastik kılıfı olmadan kullanacaksınız. Biraz ağır, desteksiz atış zorluyor. Birkaç saçma denedim ama klasik jsb de güzel sonuç alıyorsunuz. Grupman hiç yapmadım açıkçası daha çok şişe kırmayı ve odun budamayı seviyorum. 50 mt çok güzel şişe vuruyor. Bendeki bu güne kadar hiç tutukluk yapmadı. 110 bara kadar otomatik kullanabiliyorsunuz.

    Yalnız o exper mantığı ile çalışmayı ilk defa duydum güzel bir uygulama.

    Bende havalı tüfek için ilk defa duydum. Avrupa marka ateşli tüfek üreticisi var. Üretimi ile ilgili bir belgesel izlemiştim. Tüfekleri ürettikten sonra direk satamıyorlarmış. Bağımsız bir eksper kuruluşu tüfekleri tek tek test edip onaylıyorlarmış ve bunu da o ülkenin ilgili bakanlığına bilgi veriyorlarmış. Daha sonrasında fabrikaya tekrar gönderiyor ve fabrika paketleyip satabiliyordu. Sanırım böyle bir sistem.

    Ben bu namlu standardını airarms ta bile bulamadım
    iki tüfek birbirinden farklı grupman yapıyor.Çok ilginc değil mi.

    Dün akşam sosyal medyadan tanıştığım bir arkadaşım kral ın yöneticilerine bir ft yarışmasında bu konuyu sorduklarından bahsetti, yiv ve seti açan kalemler varmış, sanırım çelik kalemlerdir. Birinci,ikinci,üçüncü.... namluda pürüzsüz yiv set açıyor, ama her işlemden sonra kalem biraz yıpranıyor. Bundan dolayı her namlu bir birini tutmuyor olabilir. Lw namlu için ise daha önce her kalem ile bir namlu çekildiğinden bahsetmişlerdi ama ne kadar doğru bu işin teknik detayını bilen birine sormak gerekli.

    Önemli olan bu namlu isabetsiz diye söyleyince namlu değişimi yapıyolar mı ? Bunu merak edenler fabrikaların servislerini arasın lütfen . en basit çözümü bu.

    Bende bunu araştırdım metehan bey, hatsan ı hiç servise göndermedim onun için hatsan için yorum yapmam doğru olmaz ama 1 yıldır kral almayı düşündüğüm için kullanan kişilere ve bulunduğum şehirde namı duyulmuş bir av bayisi ile konuşmuştum, namluda sorun yaşamam halinde fabrikanın direk namlu değişimi yaptığını, hatta bundan 1 yıl önce yine almaya niyetlendiğimde, ellerinde bulunan modellerin eski olduğunu ve yeni modellerde yeni namlu sistemine geçtiklerinden bahsetti ve tüfeği almam halinde eğer grupman oluşmaz ise servise gönderirsem namluyu değiştireceklerinden bahsettiler.

    hocam şimdi netten baktım fuar 2018 mayıs ayında oluyormuş, fuarda yanımda para ile gitsem direk beğendiğim ürünü satın alabilirmiyim orada? Sorduğum soru komik olabilir çünkü hayatımda hiç fuara gitmedim o yüzden bu konuda bilgim sıfır.

    Benimde bilgim yok bilen bir arkadaşımız yanıtlarsa bende bilgi sahibi olmuş olurum.

    Hocam yeni tüfek almak için ya 2018 yada prohunt fuarını beklerseniz en azından yeni çıkan ürün almış olursunuz bence acele etmeyin.

    Teşekkür ederım bilgi verdiğiniz için. Haberim de yoktu açıkçası. Öğrenmiş olduğum iyi oldu. Kendimi durdurabilirsem dediğiniz gibi çok daha iyi olabilir