devdeman adlı kullanıcının mesajları

    Hocam hayırlı olsun güzel dürbüne benziyor ama siz kullanıp test edebildinizmi acaba kalitesi nasıl netliği nasıl

    teşekkür ederim. Henüz detaylı inceleme ve deneme fırsatım olmadı. Kral puncher jumbo fabrikadan güncellenip geldi, ne pcp yi, ne dürbünü deneyecek fırsat olmadı. 50 ve 75 metredeki hedeflerde netliği iyi.


    Bir sorum daha olacak. Dürbünü aldığınız firmaya, gümrük ücreti ödememek için fiyatı düşük yazdırttınız mı yada gümrükte şüphe çekmemesi için etikete tüfek dürbünü yerine başka dikkat çekmeyecek birşey yazdırttınız mı?

    firmadan düşük fiyat veya farklı bir talebim olmadı. Dürbünün adı bile zaten ucuz dürbün diye geçiyor. Bol bol dua ettim.bundan sonra bir daha yurtdışından alışverişmi derseniz "aman ben almayayım" derim. Forumdakileri okuduktan sonra gümrükte sorun çıkarmı, fazla para isterlermi diye çok gerildim. Ben yinede almak isteyenlere aliexpressi tavsiye ederim, düzenli kargo takibi yapabiliyorsunuz, firmaya mesaj attığınızda aynı gün veya bir gün sonra cevap veriyorlar. Mesafe ölçer 10 günde hızlıca geldi. Ama dürbün 25 günde geldi.

    oraya pil takılıyor. Genelde kutu içinde çıkıyor. Yoksa saatçilerde bulursunuz. Pil CR2032 olarak geçiyor .en azından benimkinde öyle. Dürbünü deneme fırsatınız oldu mu

    Bilgilendirme için sağolun. Henüz detaylı deneme ve dürbün ile atış yapamadım. Optik merkezleme, sıfırlama vb. daha bir sürü işi var. Yakınlaştırması çok iyi. Netlik ve canlılık vasatın üstünde gibi. Fiyatına göre gayet iyi. paralaxı çevirmesi zor.

    Aliexpresten sipariş ettiğim ve dört gözle beklediğim Vector-Optics-10-40x50-AOE dürbünüme kavuştum arkadaşlar. Dürbünde kırmızı ve yeşil ışıklandırma var yazıyor ama baktığımda göremiyorum. Pil mi takmak lazım. resimde okla gösterdiğim yere pil mi takılıyor, hafiften zorlayarak kapağı açmaya çalıştım ama olmadı. Bilgisi olan arkadaşlar var mı?

    Wrangler aksu avdan aldim saten jumbo icinde bipod var orada ikisinide oradan aldim 200- bar arasi 9 sarjor 15 grain ile daha stabillesti silah goruntu olarak gercekten cok guze oldu tesekkur ederim dahha iyilerini rabbim size nasip etsin

    Eyvallah hocam sağol. Ben deki jumboyuda güncelleme için fabrikaya gönderdim. Sabırsızlıkla bekliyorum. Silahın 100 metre ve üzeri grupmanlarını çok merak ediyorum. Deneme fırsatınız olursa paylaşırsanız çok sevinirim.

    Gayet güzel resimler hoca. Silah namlu uzun olunca daha bir estetik göründü gözüme. Keyifle kullanmanı dilerim.
    Mahzuru yoksa, moderatörün ve bipodun markasını ve bipodun kundağa nasıl monte edildiğini öğrenebilir miyim? Bir de namlu boyu uzatılması, çekiç ve valf güncellemesinden sonra gözlemlediğin farkları merak ediyorum.

    @devdeman 150 metrede jumbo ile 5 lt yag tenekesinden daha küçük bir hedef düşünüyorsanız jumbo hayal kırıklıgı olacaktır.

    Düzgün bir dürbün bulamadım henüz, ama bulsamda çok yüksek beklentim kalmadı. Yeni bir pcp arayışındayım. Yerli silah sanayimizin gelişerek geldiği noktadan memnuniyet duyuyorum. Bundan sonrada yeni bir pcp alsamda yerli pcp almayı düşünüyorum. Önceliğim ise tüp hacminden çok isabet, güç ve hafiflik olacak.

    İmza'mda yaziyor ama tekrar yazayim hawke 8-32x56


    Uzak mesafe icin almistim ama daha nasip olmadi

    Önceki mesajlarda paylaştığınız grupmanlar gayet güzeldi. O yüzden dürbününüzü merak etmiştim. imzayı sonradan fark ettim. 8|8| Bende de jumbo var ama dürbün tüfeğin yanında hediye verdikleri 3-9X40 aria, 50 metrede yeterli gelmiyor. Dürbün arayışındayım. Atış yapacağım mesafe 100- 150 metre civarı.

    Aynen dediğiniz gibi şans önemli. Forumda bazı arkadaşların gümrükten kaynaklı dürbün, reddot vb. siparişlerini teslim alamadığını ben de anımsıyorum. Ama vector optik 10-40x50i kullananların olumlu ve olumsuz değerlendirmelerine göre şansımı denemek isteyebilirim.

    1-2 No soruların cevabı bana göre 80 bar ne onun altında atış yap ne de çok yüksek basınçta (150-200 barda) beklet ,en iyisi atış yaparken basınç 80-100 bara kadar düştükten sonra öyle bırakmak.3 sorunun cevabı hayır o regulator değil o sadece vana,havanın akışını açmak ve kısmak için yani tüfeğin gücünü açmak ve kısmak için,basınç düştükçe gücü de düşecek,regulator tüpteki 200 barlık havayı hangi bara ayarlandı ise(meselâ 110 bara) o bara düşene kadar aynı basınçta hava veriyor,yani 200-190-180-170-160-150-140-130-120 barlarda tüpteki havayı sürekli namluya 110 barda veriyor, ta ki tüpteki hava 110 barın altına düşene kadar,ondan sonra devre dışı kalıyor,bunun amacı pelleti sürekli aynı hızda ve dolayısıyla aynı yere vurmasını sağlamak.

    Detaylı anlatımın için nihatfevzioğlu bey teşekkür ederim. Dün ilk kez jumbo ile atış yapabildim, verdiğiniz bilgiler benim için önemliydi. 5.5 kalibre kral puncher jumbo ile JSB 15.89 grain pelletlerle 200 - 100 bar arası 100-102 (en fazla bir iki eksik ya da bir iki fazladır) arası pellet attım. Atışa yeni başladığımda kurma kolumun pimi düştü. Pimi otların arasında en az 15 dakika arayarak zor buldum. Talihsizlikler peşimi tabi ki bırakmadı ardından pimi yerine takayım derken 3-4 saniye içerisinde şarjördeki 6 saçmayı birden arkaarkaya atış yapmadan namlunun ağzına vermişim. Namlunun içinin saçma ile dolduğunu anlayınca O anda şok, kızgınlık hissi tavan yaptı. Basınç tüpünün patlamasından korkmasam tüfeği fırlatıp atacaktım. Hobi başlamadan bitecekti. Pimi yerine taktıktan sonra artık ne olursa olsun deyip tetiğe bastım ve allaha şükür silah atış yaptı. ;avci;


    100 pellet atmama rağmen dürbün sıfırlamasını sağanak yağmur, çamurlu arazi vb. sebeplerle hala yapamadım. Aklıma takılan konular;


    1) 6 saçmayı birden sıkması nedeniyle Silahın namlusuna zarar vermiş olabilirmiyim. Yiv bozulmuşmudur?
    2) Güç ayarını atışlarda sürekli değiştirdim, dürbünümü sıfırlayamama ve hedeflerde isabetsizliğe neden oldu galiba, ne önerir siniz?

    ben jumboyu uygun bir zamanda atış yapabilmek için 200 barda 3-4 gündür sabırsızlıkla bekletiyorum ama işlerimden vakit bulamadım, daha siftah yapamadım. Hafta sonu atış yaparsam 200-100 bar arası kaç atış yapıyor paylaşırım. Sizlerden bilgi almak istediğim konular var arkadaşlar;


    1-Silahı 200 barda dolu bir şekilde uzun süre bekletmek doğru mu?
    2-Silaha zarar vermemek için en son kaç bara (50-60 barlarda atış yapılıyor mu) düşene kadar atış yapabilirim?
    3-Birde konu başlıklarında regülatörlü pcplerden bahsedilmiş, jumboda güç ayar özelliği var (çevirmeli), regülatör bu mu oluyor?