Tercih sizin. Bu süre zarfında konuları takip etmek bilgi edinmek keyif verebilir.
polino45 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Spark çıkışı hatırladığım kadarıyla aralık 2025 gibi tarih vermişlerdi. Px5 pişman etmez fakat regülatör bazen can sıkabiliyor.
-
Piston arıza yapmış. Muhtemelen serviste pistonu değiştireceklerdir. 135qe modelde 1 sefer insanın başına mutlaka geliyor.
-
Çok önemli bir husus olduğu için yeni hobidaşların konuyu görüp tecrübe kazanması için konuyu hortlatıyorum. Yakın zamanda da bu tekniklerin paylaşımı oldu.
Optik merkezlemede 3 farklı yöntem bulunuyor. Yeterli kaynak bulunduğu için yöntemleri araştırabilirsiniz.
1. Ayna methodu.
2. Click sayma metodu ile optik merkezleme
3. V şeklinde bir aparatı dürbünü koyup döndürerek merkeze alma (V-band)
Optik merkezleme yapıldıktan sonra dürbünü uygun şekilde monte edip kliklere hiç dokunmadan 25 metrelerde atış yapılır, dürbünü ile namlu paralel değilse sağ yada sola gidecektir. Dolayısıyla dürbün ayaklarına şimleme yapılarak atışların hedefi bulması sağlanır. Bu konuda fazla detaya girmeyeceğim . Dediğim gibi yeterli kaynak bulunduğu için bu yöntemleri araştırmanızı öneriyorum.
-
Kundak farkı var sadece. Ayrıca pro ve üstü modellerde extra susturucu falan veriyor. Hız isabet hepsinde aynı
-
Shock Solid Bullet Çeşitleriwww.aksuav.com.trShock solid markası Engin Sak yapımıdır.
-
Burda bazı kompresör modelleri var.
-
Aras kargo nun Hatsan ile anlaşması var yetkili biriyle konuşun faturanın kopyasiyla beraber tüfeği servise gönderebilirsiniz
-
Ayakların yerlerini değiştirip deneyin. yani öndekini arkaya arkadakini öne takın. Ya da ayakları yanyana yada üst üste koyup çarpıklık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. dürbün montajının doğru yapıldığından emin olunuz.
-
Özellikleri aynı sadece kundak farkı var diye biliyorum
-
12 volt olanından aldım. Serkan Bey çok ilgili dediği gibi test ederek gönderiyor. İmkanınız varsa düşünmeyin alın.
-
Teşekkürler Serkan Bey 12 volt ile çalışan model hakkında da bilgi alabilir miyiz?
-
Ben vectis kullanıcısıyım ve 2 yıldır kullanıyorum. Görünüşü güzel fakat gereksiz ve yetersiz durumları var. Bu yüzden vectis yerine muadil olarak flash 101 şiddetle tavsiye ederim.
-
-
Kendisi İranlı hocam İran'da alıp aynı sorunla karşılaşmış
-
Hatsan vectis 5.5
-
Hatsan flash 101 tavsiye ederim. Başlangıç olarak hem uygun hemde ful set halinde satılıyor.
-
Kurma kolunu çekip öyle basmayı deneyebilirsiniz
-
Kurma kolunda problem olabilir. Arkadaşımın tüfekte ilk aldığında kurmuyordu servise göndermeyi düşündük fakat arkadaş biraz sert şekilde bir kaç sefer kolu açıp kapattı sonra ne hikmetse kendi kendine düzeldi.
-
Başlangıç için bence güzel tüfek. Yeni kullanıcıların pcp konusunda yeterli tecrübeye katkısı olabilir. Arkadaşımda 101 bende ise vectis var 101 daha çok hoşuma gitti çünkü hafif, dengeli sade bir güzelliği var. Ayrıca 200cc(tam hatırlamıyorum) kadar bir tüp hacmi sayesinde 50 kadar atış yapabiliyor.
İsabet konusunda YouTube ta video mevcut. Arkadaşımla yaptığım sıfırlama atışlarında 30 metreyle kadar tatmin edici grupmani vardı. Ama bütçe de sorun yoksa daha yüksek fiyata piyasada 101 den daha güzel tüfeklerde mevcut.