Levent. adlı kullanıcının mesajları

    Aynı şeyleri tekrar etmekten bıktım artık, biz kimseye bir şey dayatmıyoruz, bu yarışma bizim tekelimizdemi, birileri yapmak istedide engel olanmı oldu, isteyen istediği gibi yapsın, şartları uyan katılsın. bunda anlayamayacak ne var.
    sanki başka yarışma yapmak yasak, düşünülenin aksine insan kaybetmeyi değil kazanmayı hedefliyoruz, gelin diyorum hep beraber olalım yiyelim içelim, ortak ekipman kullanırız, ortek ekipman bulamazsak katılmazsınız yarışmaya, ama beraber oluruz, getir tüfeğinide sıfırlama alanında atış yap kıyas yap diğer tüfeklerle, hızı düşemeycek tüfek yok, bu işi ne kadar ciddiye aldığınıza bağlı ille uluslararası seviyede ft yapıcam diyorsanız tüfeğin gücünü kısar yaparsınız.

    Teşekkür ederim,
    parantez içinde de belirttiğim gibi sitelerde öyle yazıyor, yurt dışı ama hangi yurt dışı ona bakmak lazım. Türkiyede güçleri bahsettiğim hızlarda.
    Bt tüpü konusuna gelirsek diş ölçüsü ve malzeme çapı çok farklı, takmışsınız güle güle keyifle kullanın. saygılar.

    AA nın şuan hiç bir tüfeği 7,5 joule değil, 5,5 mm de ortlama 40-50 joule arası (hiç bir siteden link koymayın burda öyle yazıyor diye, öyle değil) ek olarak hw 100 e uyumlu kendi tüpünden başka tüp yok, bt 65 tüpü çeşitli uğraşlar sonunda takılabiliyor, bt 65 tüpünü hw 100 de kendi tüpü gibi sök tak yapmak için iyi ve ilgili bir tornacı bulmak lazım, meşakkatli bir iş kısacası, aynı işlemlerle istenilen her tüfeğe o tüp uygulanır.

    Konuyu açıldığı günden bu yana takip ediyorum, okuduklarım beni üzüntüye sevk etmekle beraber, bazı yazılarda aklı sıra insanların laf soktuğunu sandığı cümlelerde de sinirleniyorum.
    Bu zamana kadar olan kaç yarışmaya katıldı herkes bir düşünsün, yarışmacı olmaktan bahsetmiyorum, yarışma atmosferini yaşamaktan bahsediyorum, yine kaç yarışma düzenlenmesinde yardım ettiniz ve katkınız bulundu, eziyetini çektiniz, herşeyin iyi olması için uğraştınız. Klavyeden çok kolay oluyordur eminim. İnsanların emeklerine herkesi saygıya davet ediyorum. Kimse bu yarışmaya katılmaya veya katılmamaya zorlanmıyor, şartlarına bakarsınız keyfinize gelirse gidersiniz gelmezse gitmezsiniz bu kadar basittir, yapılagelen yarışmaların şartları ortamları uymuyorsa, sizlere uyan şartlarda ve ortamlarda buyrun sizler düzenleyin, engelden taş koymaktan çok destek görürsünüz emin olun. Buyrun güç sınırı olmayan ft düzenleyin yada ne biliyim herhangi bi yarışma, öyle bir konu açıldığında ben ilerisini gerisini hırsını vs düşünmem hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız geçsin temennisinde bulunur, cümlelerimin arkasına bir şey saklamadan mesajımı yazarım, katılabilme imkanım varsa katılır atmosferin keyfine bakarım herkese de bunu tavsiye ederim.
    Aylarca, haftalarca, günlerce maddi manevi imkanlarımızı kullanıp bu yarışmaya harcıyorsak ve harcıyorsam, yarışmaya katılmayacak, sırf yazı yazmak, işine gelmediği için ortalığı bulandırmak, art niyet vsvsvs gibi nedenlerle kimsenin yarışmayı karalamasına izin vermem, yarışmaya gelin bizimle aynı ortamı paylaşın, yarışmanız şart değil, çayımızı kahvemizi alalım elimize, istediğiniz her türlü eleştiriyi yapın, gördüğünüz her türlü aksaklığı, size yanlış gelen şeyleri her şeyi konuşalım tartışalım ama önce oraya gelip bu işin içinde ne kadar var olduğunuzu gösterin, emek harcayın kesinlikle saygı duyarım ben sizin görüşlerine inandıysam orada sizi destekler, gördüğünüz tespit ettiğiniz aksaklıkların giderilmesi değişmesi için elimden geleni yaparım.
    öncelikle şu ayrımı iyi yapmak lazım, havalı silah herkesin bu forumda ortak hobisi ve ortak noktası, örnek vermek gerekirse A-Takımı atış alanında 270 metreye kadar atış imkanımız var ve çeşitli mesafelerde hobimizi gerçekleştiriyoruz, merak etmeyin şişede kırıyoruz kağıda grupda yapıyoruz, uzak mesafe atışıda yapıyoruz, kısacası bizim buluşmalarımız atış günlerimiz FT den ibaret değil, FT ise bizim spor olarak gördüğümüz bir aktivite, bunca zaman hobi olarak gördük ona göre davrandık(dım) bundan sonraki süreçte hobi den gelişen spor olarak görüyoruz. Field Target yarışmaları FTBRTURK çatısı altında yapıldığı müddetçe bu kurallar uygulanacak, başka hobidaşlarımız istediği güç sınırında yada kurallar çerçevesinde istediği yarışmayı yapar yada yapmaz şahsen bana tebrik etmek ve kolaylık dilemek düşer. Herkesden ricam artık güç sınırı hakkında gereksiz yorumlardan vazgeçelim. hobinin bir yere gittiği yok kimse merak etmesin, esas hobiyi sadece FT ile sınırlarsanız o zaman hobi diye birşey kalmayacağından endişe etmeliyiz.


    Bu konuyla ilgili son olarak şunuda belirtmek istiyorum, yarışma bu işin sportif tarafı, yarışmasanız bile olası bir yarışmaya katılın ve atmosferi görün zorluklarını sıkıntılarını görün, fikirleriniz değişecektir.

    Dikkat : Bu konu ön bilgilendirme amacıyla açılmıştır. Teknik detaylar ve kayıt başlığı 2-3 gün içinde açılacaktır.

    Selamlar;
    Bu yılın 3. Field Target yarışmasına A-Takımı olarak 27-28 Eylül 2014 tarihinde Kızılcahamam / Ankara’ da ev sahipliği yapacağız.
    Yarışma ve konaklama detayları 2-3 gün içinde açılacak olan yarışma kayıt konusu altında paylaşılacaktır.
    Müsabakanın yapılacağı alanı seçmekte oldukça zorlandık; seçilecek mekanın hem sosyal imkanları iyi olmalı hemde uluslararası düzeyde ve kalitede bir yarışmaya müsait olmalı ayrıca müsabaka haricinde katılımcıların keyifli vakit geçirebileceği, doğa aktiviteleri yapabileceği, konaklama imkanları olan bir mekan olması gerekiyordu. Kızılcahamamda istediğimiz düzeyde bir işletme bulup gerekli anlaşmaları yaptık. İşletmenin hoşunuza gideceğine inanıyoruz ve mekan bulma konusunda ki emeklerimize değdiğini düşünüyoruz.


    Yarışma’da güç sınırı ; 12 fpe/16 joule dür.

    Yarışma 2 gün sürecek olup, 1. gün (27 eylül) 50 atış, 2. Gün (28 eylül) 50 atış olmak üzere 100 atış yapılacaktır.
    Ortak ekipman kullanımı kayıt konusunda açıklanacaktır. Malum olduğumuz gibi ülkemizde hobiden ziyade spor olarak bakılmaya başlanan FT müsabakaları, uluslararası düzeyde yapılacak müsabakalara gidecek olan ekibin seçimin de referans sağlamaktadır, bu nedenle yapılacak yarışmada kurallara uyum konusunda taviz gösterilmeyecektir.
    Tüm Field Target meraklılarını Kızılcahamama bekliyoruz.

    Hangi motoru alırsan al ama ekipmanın iyi olsun, eldiven, kask, motor kotu-pantolonu (olmadı dizlik), bot. Şuan cbr 125 kullanıyorum, bajaj aklımı karıştırmıyor değil ama motoru değiştirmeyi düşünsem yine japondan şaşmam gibi geliyor.
    Tecrübe kazanıyım ilerde değiştirir iyi bir şey alırım düşüncesi varsa eğer çinli alıp tecrübe kazanabilirsin olası bir kaza durumunda masrafın az olur.

    Murat abi eline sağlık, güzel bir paylaşım olmuş bence senin mesajlarının ayrı bir konu olarak açılması ilerisi için çok faydalı olacaktır. Tekrardan emeğine sağlık.
    sizde umarım gönlünüze göre bir dürbün bulursunuz.

    BT 65 tüpünü hw ye takmak birazda ne istendiğiyle alakalı, sökme takma yapmam deniyorsa araya basit bir pirinç parça uğraştırmadan sorunsuzca işi çözer ama ben sök tak yapıp hem orjinal tüpü hem bt tüpünü kullanmak istiyorum denirse sök tak yapılacak bir parça yapılması gerekirki ben 3 yıldır Hw 100 kullanıyorum atıştan sonra regülatör baskı altında kalmasın diye tüpü geveşetirim, bence sök tak yapmak daha iyi olur, hem orjinal tüpde kullanılabilir. toplamda ortalama 120 atış yaptırır iki tüp (5,5 kalibre için).
    aşağıda belittiğim linkteki konuya da yakın zamanda bt 65 tüpün zöellikle valf kısmını belirten fotoğrafını koyarım.


    Weihrauch HW100 FSB T

    Hw 100 üm satıldıktan sonra buntarz karşılaştırmalara güzel bir cevap yazıcam, şiödi yazarsam hw kullanıyor malınınövüyor denmesin diye konu hakkındaki fikrimi paylaşmıyorum, ki ben huntsöan dılında iki tüfeğide kullandım söktüm taktım.

    Bt nin tüpü için hw nin valfi sökülüp dişleri bt nin tüp dişlerine uygun şekilde torna yapılmalı.yani elinizde fazladan bir hw100 Vakfı olacak ki o Valfi tornada işleyip kullanin. Dün a takımından sevgili levent bu konuda beni oldukça aydıntatı sağ olsun.


    Hw valfi olması şart değil, olursa çok iyi okulor zahmetsizce sök tak, bt 65 tüp valfiöyerine düz dişli parça yapılsada oluyor ama sök tak imkanı olmuyor, sök tak yapmak isteyipte orjinal hw valfi bulunmazsa parça yapanlar var Mesela Rüştü abi hw valfi gibi parça yaptırdı sök tak yapabiliyor. Her üç durumda uğraş ve iyi bir tornacı istiyor.

    ben şahsen hw tüfeklerin kalite kontrol hususuna tr de pek güvenmiyorum...servisi de en son hatırladığım pek iç açıcı değildi.


    Ben servisinden bahsetmiyorum, fakat yedek parça konusunda tüm parçalar mevcut, ustalıkları nasıldır onu bilmiyorum. Şunuda belirtmeden geçmiyim malzeme ve işçilik kalitesinda çok çok üstün bir marka ve tüfektir hw 100.
    Bu arada gerçekten tam manada iyi bir tüfek servisi varmı?