escape86 adlı kullanıcının mesajları

    Hocam ben Spoton 10.34 ü Kral Np01 de kullanıyorum tam fiyat performans pelleti.

    Fakat sizin Nemesisin çekiç ve yay sistemi 6.35 ide kullanacak şekilde dizayn edildiğinden güç ayarını en düşük seviyeye alsanızbile 10.34 hafif gelebilir. 10.34 ek olarak 13.88 de deneyebilirsiniz.

    Hocam diana bullseye in ilk çıkan modelleri ve şuanki Çin replikalarında miller arasında boşluk olduğu için hassas atış yapmak mümkün olmuyor. Bullseye yeni serilerde ve protectorde bu durum düzeltilmiş miller gayet sıkı dürbünde herhangi bir sarsıntı yok.

    karamurat hocam hiçbir dürbün zaten 3m ye odanmadığı için doğrudan 3 m de sıfırlama yapılamıyor. Dürbünün paralax ayarındaki ilk focuslanma mesafesine göre strelok programından hangi üst dota denk geldiğini görüp üst dota göre sıfılama yapılabilir. Tabi dediğiniz gibi 150 m pcp için grupman mesafesi değil. O mesafede grupman yapabilmek için strelok programına uyumlu kaliteli bir dürbün, rüzgarsız bir hava, tek tek tartılıp seçilmiş namluyla uyumlu pelletler, regülatörlü kaliteli bir tüfek ve iyi bir atıcı lazım. Ben şahsen kendimi o mesafe için 5 lt su şişesi vursam başarılı sayarım.

    Hocam genelde yüksek zoomlu dürbünler FT müsabakaları gibi yakın mesafelerde küçük hedeflere yönelik atışlar için kullanılıyor. Uzak atışlar için longe range özellikli 4-14 4-16 gibi dürbünler daha kullanışlı oluyorlar.

    Hocam strelok pro programında tüfeğinizin çıkış hızını ortalama 900 fps aldığımda tüfeğin 150 m ye sıfırlanabilmesi için ilk sıfırlama noktasının yaklaşık 3 m civarı olması gerekiyor. Bu da shimlemeyle kurtarılacak bir durum değil. Fx no limit yada hatsanın ürettiği replica ürünü tavsiye ederim.

    Hocam yüksek zoomlu dürbünlerin moa değerleri sınırlı oluyor. Genelde çin üretimi tanınmamış marka dürbünlerde yatay dikey toplam moa değerleri yazılmıyor. Düşük moalı dürbünlerde yakın mesafeye sıfırlayamamanın çözümü yolu ya shimleme ya da ayarlı ayak kullanmak. Maddi durumda sıkıntınız yoksa ayarlı ayak almanızı tavsiye ederim.

    umtys hocam sökümü basit aslında. Namluyu tutan setkur vidalarının yanında güç ayar vidası hizasında 1 numara alyanla sökülebillen bir set kur var. Onu söktüğünüzde içerisinden bir yay ve bilye çıkmakta. (Bu yay ve bilye setkur vidasının sıkılıp gevşetilmesiyle güç ayar vidasının dönme sertliğini ayarlıyor.) Bilye çıkınca düz torna vidayla güç ayar vidasını biraz ittirdiğimizde çıkıyor.

    Sökümü basit olmasına rağmen çıkan oringi bulmak zor. Özel yapım çok ince bir oring. Ben uygun bulamadığım için fabrikaya yolladım sağ olsunlar 2 günde tüm bakımlarını yapıp geri gönderdiler.

    Pcplerde oringde, yaylıda piston contasında yırtık olunca sıfırlama yapmak mümkün olmuyor. Heralde her atışta kaçak miktarı ve çıkış hızı farklı oluyur.

    Emir hocam tecrübelerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.

    Konuyla pek alakası yok ama sizi bulmuşken uzun süredir aklımda olan bir soruyu sormak istedim.

    Aynı marka ve model bir yaylının farklı kalibrelerinde tepmeler aynı mıdır?

    Yani 5,5 kalibresine de dürbün montaj sorunu yaşadığımız bir tüfeğin 4,5 kalibresini sorunsuz kullanabilirmiyiz ya da tam tersi olabilir mi?

    Hocam Hercules demek hava sıkıntısı demektir. Bu konuyu gözden kaçırmayın. Hercules kullananlara 9 lt carbon tüp bile yetmiyor.

    Sonrasında aldığım hatsanın diğer bir vortexli modeli dominatorde de gaz boşalma sorunu yaşadım. Benim şansızlığımdan galiba.

    Benim size tavsiyem orta güç yaylılarda aynı fiyat aralığında mod 95 veya mod 99 olur.

    Biraz daha uygun fiyatlı bir ürün isterseniz 1000x tam fiyat performans ürünüdür.