cmblc tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

silahın polimer ve bunun gibi malzemelerden yapılmış olmasının baştan yanlış olarak kabul edilmesi şeklindeki yaklaşıma katılmıyorum.silah kullanan ya da bulunduran kişilerin çoğunluğu hobi olarak değil de başka amaçlarla yapıyor bunu.dolayısıyla silahın yapıldığı malzemenin bir kısım azınlığın beğenilerini hesaba katmazsak hiçbir önemi yok.hafiflik ya da maliyette düşüklük geneli göz önüne alırsak ve bu genelin amacına bakarsak görüntüden daha önemli.evine giren hırsızı caydırma amaçlı ya da kendisine bir zarar verecek olanı durdurma amaçlı silah kullanan kişi silahın ruhuna ya da yapıldığı malzemeye bakmaz.bunun için silahların üreticiler tarafından sizin beğenmediğiniz malzemelerden yapılması gayet doğal.

hogo bravo... Süper yorum... Benim evime bir hırsız girecek olursa silaha gerek yok, ellerimle durdururum Allaha şükür... De... Benim anlatmak istediğim farklı, onu da sen anlamamışsın...

Ben de laylondan olan H&K USP kullanıyorum. Tabancanın ağırlığı şarjörsüz 700 gram geliyor. Üzerindeki polimer yani laylon yayın 20.000 atış ömrü var. Benim için silahın hafif küçük olması ve kılıfsız üstte taşımaya elverişli yani paslanmaz olması önemli. Polimer gövdeye rağmen +P+ fişek de kullanılabiliyormuş (bulamadığımdan deneyemedim) Neyse işin özü şu, kullanım amaçları doğrultusunda polimer silahların da kullanım alanları var. Ama bulup da insani fiyatlara alabilseydim bir NightHawk Custom 1911 almayı çok isterdim. Ama polimer silahlar taşımaya çok elverişli, görüntüsü laylon dursa da , 7 senedir taşıyorum, sorun yaşamadım. Diğer parçaları ise bazılarımızın sevmediği blue yani çelik üzerine karartma. boya yok. Bana kalsa bir şam çeliği custom colt alırdım , olay tamamen duygusal ve fonksiyonelliğe yönelik.

Üzeri işlemeli, nikel kaplama ceviz kabzeli bir silah 10 yıl insanın üzerinde taşınırsa ne hale gelir tahmin edebilirsiniz heralde. Hatta bir de kılıfsız taşınırsa.

Murat sen buna cevap yazmasaydım ben arıyacaktım "Bişey mi var, hasta falan mısın diye..." :) Sen güvenlik amaçlı taşımasaydın silahı acaba gene aynı silahımı tercih ederdin? Ben hiç sanmıyorum zaten sende "Bana kalsa..." diye başlayan cümlende ne istediğini söylemişsin... Bende aynı fikirdeyim...

Sevgiler,

Kadir, sanırım "power" arkadaşımız tabanca tekniğinden bahsetmiş zaten yazısında... Zira dürbünlü tüfekle doğaçlama atışlar yaparsan _senin de dediğin gibi_ adamı doğaçlayıverirler :)

Sevgiler,

Cem hocam ben kesin geliyorum tuple birlikte... Dun doldurtup eve koydum bile. Pompa filan ugrasmazsin.

Rifat Abi gelecek mi hakikaten? birsey de yazmadi

;d;;d;;d;;d;;tese;kkur

Hay yaşa Bülent... Kara kara düşünüyordum, pompa da o-ringlerinden kaçırıyor, gitsem mi kalsam mı diye ikilemdeydim... Yarın görüşürüz...

Sevgiler,

eski ve yeni silah farkına katılıyorum. eski silahlar teknolojinin kısıtlı imkanları olmasına rağmen, günümüzden daha kaliteli işçilik ve malzemesiyle gerçekten akıllara zarar veriyor. 1970 lere kadar yapılan silahların işçilikleri mükemmel. 1980 den sonra maliyet hesapları işin içine girdiği için, işçilik ve malzeme kalitesi azalıyor maalesef.

Katılıyorum... Eskiden silahların ruhları vardı... Başka zamanlarda, başka insanlar yapardı onları ve yapan ustanın ruh hali, o günkü psikolojisi vb. yansırdı silaha... Şimdiki makinalar, makinalar tarafından yapılan ruhsuz aletler... Hele "laylonlar" (polimer tabancalar, bkz: glock vb.) tamamen iğrenç... Silah dediğin laylon olur mu yau?

Sevgiler,

Ya bende arac yok ya. Sagolsun 2 haftadir Anil'in yolu ustu benide alip getirip goturuyor. O gelmezse bana da zor :)

Sen gel Cem, bizim tabancalarla atarsin. Seni keserse tabii :))

Ben espri yapmıştım zaten :) Bende evdeki bütün saatleri kuracağım, apartman sakinleri az söverler ama, sineye çekicez artık...(sıkıysa yüzüme sövsünler)

Sevgiler,

Ya bu arada Erdem ve Osman abi gelemeyeceklerini söylediler, Rıfat abi daha gelirim-gelemem demedi, Bülent ve Murat gelmeye çalışacağım dediler... Ee, kimse gelmezse bende gelmem arkadaş, pompayla uğraşılmaz oralarda... Atış mı yapacaksın, pompa mı basacaksın? Di mi ama?.. :him:s

8o

Sevgiler,

[Resim Engellendi: http://s2.directupload.net/images/090813/ipyluren.jpg]

[Resim Engellendi: http://s4.directupload.net/images/090813/xry5jxoe.jpg]

Tüfek kundağa oturmadımı sizce mod 54 de bu şekilde olan varmı?

3 pul var pirinç kısma geçen yüksekmi geliyor neyi yanlış yapıyprum?

Ve duman çıkıyor tüfekden ya dizellememi yapıyor zararı varmı acaba?

Bu tüfek bu halde "Diana" değil de "Anaaa" olmuş... Sen acilen tecrübeli birini bulup ona toplat tüfeğini...

Sevgiler,