cmblc tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Sizin için üşenmedim araştırdım. 45 derece açıyla ortalama kalitede bir tabancadan atılan 9x19MM 120 grain Parabellum fişeğin çekirdeği 2300 metre sonra yere düşer "NRA Firearms Fact Book. Yew York. Second Edition. 1983."
http://hypertextbook.com/facts/2002/DomnaAntoniadis.shtml
Saygılar.
O kaynakta kullanılacak fişeğin M.K.E. üretimi olması halinde kaç metre sonra nereye düşeceği de yazıyormu Murat?

Sevgiler,
-
Arkadaslar 7.65 mm mermi ve kısa9 dedıgımız mermı (9*17) 350 mtye dusuyor.Uzun dokuzlu ise 45 drece = asınc ve 24 santıgrat hava sıcaklıgın da ve ruzgarsız bır ortamda 450-500 mt ye dusuyor..bilgilerinize..Bu tabıkı makına kımya nın urettıgı 9*19mm mermı ıcın gecerlı..
Yani bir geçerliliği yok...
Sevgiler,
-
hoşbulduk kardeşim. evet yatagun da çok güzel silalar var ama 2100 le oyalanacağız. av tüfeğinde sorun yok ama havalı tüfekte acemiyim. ileride inşallah beraber bir model beğenir alırız. çok doğru söylüyorsun kahvehaneden uzak tutar diye ama ben gitmiyorum zaten kahve falan sevmem. canım skıldığında rıhtıma balığa giderdim bundan sonra inşallah araziye yada balkondan martı avlamaya giderim:))..
gelince görüşmek üzere bir isteğin olursa söyle kardeşim şimdilik iyi geceler....Espri bile olsa bu dediğiniz hoş değil... Bildiğiniz gibi bizler havalı silahlarımızı canlılara doğrultmuyoruz... Forumda yaşça oldukça küçük üyelerimizde olduğu ve yanlış etkilenebilecekleri için mesajlarımıza dikkat etmemiz gerek...
Sevgiler,
-
satan adam bilmez olur mu hic. o senin bilmedigini düşünmüştür.''hatsanı süper tüfek diye alanlar varken kim bilsin 1. nesil patriotu, kakala gitsin'' mantıgı
Bu Patriot ne malı arkadaşlar... Bir marka mı, bir markanın bir modeli mi? Eğer bir markanın modeliyse hangi markanın? Teşekkürler şimdiden...
Sevgiler,
-
5 sene içinde havalı silahlara ruhsat gelmezse şaşarım.
Siz gene çok iyimsersiniz sn. oas... Ben en fazla 2 yıl veririm...
Selamlar,
-
Bu hafta ben katılamıyacağım. Yeni bir eve taşınıyorum . Şimdiden kazasız atışlar arkadaşlar.Mustafa, önce kolay gelsin ve hayırlı olsun... Güle güle otur... Yardım lazımsa da bir telefonun yeter, biliyorsun...
Sevgiler,
-
Güzel olacak tabii yau... Nede olsa "Bir AnkaraTeam Buluşması", klasikler arasına girdik artık...
Sevgiler,
-
Hayırlı olsun. Ankara team olarak belki bir gün gelebiliriz. Kompresör ve tüp var mı PCP ler için
Birde 10.000 - 15.000 şişe... Biz buluşmalarımızda yaklaşık o kadarını infaz ediyoruz da, Köksal sağolsun...

Sevgiler,
-
biraz abartmışsınız bence.
Böyle geri dönüşü olamayacak, milletin kulağına kar suyu kaçırtacak olaylarda "biraz"dan fazla abartmak lazım zaten.
Bu havalılara ömür billah ruhsat çıkmaz bence.Baloncular da mı ruhsat çıkaracak?Saçma olur.
O dediğin benim çocukluğum zamanlarıydı, ne zamandır ben yollarda elinde havalı balonlara atış yaptıran birini görmedim... Üstelik hepi topu 2 senedir adam gibi havalı silahlar var, sen dernek kurma ile ilgili resmi makamlara bir başvur da hele... O zaman görürsün Hanyayı Konyayı... Size basit geliyor "Ooh, kurarız derneği bakarız keyfimize" diyorsunuz ama, kazın ayağı hiç öyle değil... Onun için bence bırakın dernek işini, önce güzel bir Team kurup aktivitelere katılın da AnkaraTeam'e bir rakip çıksın...

Sevgiler,
-
"Suradan Qo'nos gezegenine bir ogrenci uzatir misiniz ?"

Bülentcim, sen öğrenciysen eğer bende İran Şahıyım... Koca Gn. Md., hiç yakışıyor mu?.. Cık cık cık... Numarayı bırak tam al tam...

Sevgiler,
-
-
Tüfeklerin kurma horozları çakmak taşlı eski silahlar gibi olduğundan yanılmış olabilirsiniz. Hatta bu yüzden bir çok kaza da yaşanmış. Herhalde varolan alışkanlık değişmesin diye aynı horozları kullanmışlar. Ama bu durum çakmaklı tüfek kullananların bunları da çakmaklı tüfek sanıp horoz düşürme sırasında kendilerini ya da arkadaşlarını yaralamalarıyla sonuçlanmış. Çünkü çakmaklı silahlarda ateşleyici bulunmadığı ve namluya barut doldurulmadığında tetiği çekerek horoz düşürme alışkanlığı varmış ve bu tüfeği çakmaklı zanneden bazı askerler horoz düşürerek arkadaşlarını yaralamışlar. Bu silahlar daha çok yeni kıtanın keşfedildiği yıllarda kullanılmış. Hatta doldurma yapmadan duman çıkartmadan, az ses çıkartarak savaşçılarının öldüğünü gören Kızılderililer bu silahlardan çok ürkmüşler. Bu tüfekler neredeyse 50 kalibre bilyalardan bir dolumda 50 atış yapabiliyorlarmış

Eh bee, performansa bak... Ben bu bilgiden sonra yerim Glad'i HW 100'ü filan... Murat, bunlardan bi tane bulamaz mıyız dersin?

Sevgiler,
-
Hayırlı olsun Mustafacım... Eğer beğenmezsen diye söylüyorum, ben beğendim

Sevgiler,
-
Hayırlı olsun... İcraatlarınızı merakla bekleyeceğiz...Sevgiler,
-
Aman diyim... Naaptın sen ya? Dernek demek ne demek hiç düşündün mü? Bir sürü kanun, kural, onu öyle yapma, bunu böyle yap, şunu da onları böyle böyle yaptıktan sonra öyle yapıp şurasını şöyle yapmadan burasını böyle yapamazsın yassak, "yaw şu havalı silahlara da bir nizam intizam getirsek ya, hazır dernekte kurmuşlar", "havalı mavalı, sonuçta silah lafı varmı sonunda, vaaar... o zaman ithalinin sadece mekek tarafından yapılması lazım hatta ruhsatda olmalı di mi? bi de dernek kurmuşlar öyle mi?" gibi (bu örnekleri sabaha kadar yazsam bitmez) bir sürü sorun otomatikman gelir... Sen sen ol bunu başka kimseye söyleme...
Sevgiler,
-
+1 ayrıca imalat ve imalat sorumlularının ve bunların bir üst mevkilerinde çalışanların ellerindeki belgeler haricinde gerçek bilgilerinin tecrübelerinin olup olmama durumu. kısacası işten gerçekten anlamaları cok önemli benim görüşüm.
kalyoncu kardeş, sen merak etme Hatsanın tüm ekibi bu işi forumumuzdaki 3-5 kişinin haricinde herkesden iyi biliyor...

Ne kadar anlatırsan anlat;karşındakinin anlayabileceği kadardır.
Fazla uzatmaya gerek yok bence.
Arkadaşım sen de tüfeğini güle güle kullan.

Sevgiler,
-
cem bey sağol bende tanışmak isterim. denizliliyim ama bolu devlet hastanesinde görev yapıyorum
Hastanenizde arkadaşlarımız var, Hüseyin İka'da eşimin liseden sınıf arkadaşı... Bir yamuk olursa haberimiz olsun, çözeriz

Sevgiler,
-
arkadaşlar ben yeni katıldım at44-pa aldım çok kullanışlı ve çok kaliteli
Aramıza hoşgeldiniz ve silahınız hayırlı olsun öncelikle... Eşimin Bolulu olması sebebiyle sık sık geliyoruz Boluya... Sizlerle de tanışmak isterim...
Sevgiler,
-
Güzel paylaşım, teşekkürler... Hayret ettim çok ilginç... Aynı zamanda da son derece güzel...
Sevgiler,