komutan adlı kullanıcının mesajları

    bence 8 inch e hiç bulaşma,o kadar büyükki tüfekten hiçbir farkı yok,ikinci atıştan sonra kolun ağrımaya başlar.ben şu an 6 inch olanını kullanıyorum o bile bazen gereksiz büyükmüş gibi hissettiriyor.

    görevli arkadaş flintalar ismini hiç duymadığını,atış yapmaya gelen bir gurup ğlduğunu onlarında yabancı bir başkanı olduğunu ve atış alanının kapısının anahtarının onda durduğunu vs. söyledi.

    reşadiyedeki atış alanından faydalanmak için biryerlere üye olmakmı gerekiyor,gittiğimde ordaki görevli arkadaşlar atış alanının sadece belediye personeline ait olduğunu söylüyorlar.bilgisi olan varsa paylaşabilirmi acaba.

    iyi madem bende yazayım,teknik açıdan diyebileceğim bişey yok çok fazla uzmanı değilim,bir arkadaşın dediği gibi görsel olarak eleştirebilirim belki,tüfek winçester model alttan levyeli olmasına rağmen prototip olarak winçesterle hiç alakası yok,örneğin yatagunda walther lever action co2 li bi model var,görüntü olarak onun yanına bile yaklaşamaz,en azından namlu,tüp ve ikisinin arasındaki tüpe benzer kısım hepsi aynı boyda olabilirdi,daha estetik bi görüntü olurdu,palletlerin şarjöre tersten yerleştirilmesi olayıda bu tüfekten beklediğim kovboy hissiyatını tamammen alıp götürdü diyebilirim,..güç olarak diycek bişey yok sanırım,ofiste 10 metreden gamo pallet tutucuya atış yaptım onu bile yamulttu..sevg,ler,saygılar..

    arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı olsun yeni oyuncaklar ve emeği geçen herkese teşekkürler.şimdi hepimiz anlatıyoruz ilk izlenimlerimizi sumatralarla ilgili olarak,şöyle güzel böyle güçlü,koreli güzel,karadul vs.peki hiç beğenmediğimiz hoşlanmadığımız bi tarafı yokmu bu sumatraların,hiç şurası şöyle olsaydı daha güzel olurdu dediğimiz bir tarafı yokmu?yani dört dörtlükmüdür bunlar,hiçbir kusuru yokmudur,yada kusur değilde belki sahibini tatmin etmeyen bir tarafı yokmudur,kimse bahsetmedi böyle bişeyden bende bahsetmeye çekiniyorum açıkçası,abilerimize büyüklerimize ayıp olmasın,saygısızlık olmasın diye,bu mahalle baskısını aşmak lazım bence,şahsen daha samimi yorumları bekliyorum kendi adıma..sevgiler saygılar..

    üstad hayırlı olsun,kazasız atışlar dilerim.yedek şarjörün bulunduğu ambalajın içinde birinin ucu sivri birinin ucu küt olan iki tane vida benzeri bişey var,birde ucunda beyaz plastik olan metal bir çubuk var bunların ne olduğunu ne işe yaradığını biliyomusunuz acaba,acemiliğimi mazur görün lütfen.sevgiler saygılar.

    camiayaa hayırlı olsun arkadaşlar,emeği geçen herkese teşekkürler.bu benim ilk havalı tüfeğim,o yüzden henüz atış yapmadım,önce onu tanımaya çalışıyorum.bu yüzden saçma bir soru sorarsamda lütfen mazur görün.dikkatimi çeken bişey oldu,şarjöre palletleri yerleştiriken tersten yerleştirmek gerekiyo sanırım,yani bir revolver e mermileri yerleştirir gibi değilde palletin sivri ucundan tutup arka kısmını şarjöre yerleştirmek şeklinde,bu durum sumatra ya özgü bişeymi yoksa diğer tüfeklerdede bu sistemmi geçerli,yada ben yanlış bişeymi yapıyorum:)sevgiler saygılar..


    tamam mustafa ağabey kızma lütfen,üzdü işte ,neden üzdü bende anlayamadım belki ama üzdü sonuçta:).taşıma çantaları stoklarınıza girdiğinde üzüntüm geçicektir mutlaka..sevgiler,saygılarç..

    yaklaşık yarım saat önce elime geçti sumatra 500 üm,ilk olarak taşıma çantası olmaması üzdü beni ne yalan söyliyim,tüpü dolu olarak gelmiş olması beni biraz tedirgin etti.birde kundağının cevizmi kayın olduğunu çözemedim tam olarak..detaylı izlenimlerimi bilahare anlatırım.sevgiler..

    evet bahsettiğim pet şişe bildiğimiz şaşal su şişesidir.önerdiğiniz palletlerden ikisini daha önce kullandım,gamo hunter parmakta çok fazla leke buraktığını gözlemledim 4. atıştan sonra elinizi temizleme ihityacı duyuyosunuz,diana sportta gördüğüm olumsuzluk ise bir kutudaki palletlerin bir örnek olmaması,yani bir palleti alıyosunuz pallet yatağına tam oyuruyo, bir diğeri biraz zorlanarak oturuyo,muhtemelen bu durum atışın isabetliliğinede yansıyodur,yine bunlardada çapak ve parmağı boyama sorunu yaşadım azda olsa,sonuç olarak bu yüzden fx de karar kıldım şimdilik..

    tamam işte ya buldum ben takımımı,en kısa zamanda flintalar takımının buluışmasına katılıyorum,zaten bende filinta gibi delikanlıyım:) sevgiler saygılar..

    bu atışları yaptığım pallet fx marka 16 grainlik pallet idi,güçte bir düşüş olduğunu hissetmedim aslında çünkü o atışlarda pet şşişeyi delmemesine rağmen 5 metre ileriye fırlattı,birde eğer güçte bir düşüş olsaydı kola kutusunuda delemezdi diye düşünüyorum,hatta kola kutusunun bir tarafından girip diğer tarafından çıkıyor,gerçi pet şişe dahamı dayanıklıdır kola kutusuna göre emin değilim bundan,bahsettiğiniz plastik contayı da kontrol edicez bakalım ne çıkıcak,çok teşekkürler bu arada ilginize.pallet konusunda sizin bir öneriniz varmı acaba,benim fx tercihim sadece parmakta kirlenme yapmaması,temiz ve çapaksız olmasındandır,onun dışında teknik bir açıdan tercih etmemiştim ama bende çok kaliteli bir pallet olduğu hissini uyandırıyor.

    Petr şişe esniyor olabilir. İçine su doldurup kapağını kapatıp deneyin. Soğuk havada silahın gücünde ciddi düşme olabiliyor. Nedeni ise kullanılan piston contası olabilir ve yapacak birşey de yok.

    galiba haklısın üstad,pet şişe esniyor sanırım,çünkü 30 cm den atış yaptım(riskli olmasına rağmen)yinede delmedi pet şişeyi,kola kutusunu delip geçiyo 10 metreden,pete su doldurup kapağını kapatıp deneyemedim henüz,ofiste yapamıycam bunu sanırım en kısa zamanda belgrad ormanı inşallah.sevgiler,teşekkürler herkese..