Smooth Twist namlularda videoda da bahsedildiği gibi daha az sürtünme olmasından kaynaklanan klasik yiv-setli namlu ile kıyaslandığında aynı miktarda hava ile daha fazla hız ve daha düzgün bir uçuş yolu sağlandığı iddia ediliyor.Kullanıcı yorumlarıda isabetin LW namludan aşağı kalmadığı hatta daha iyi olduğu yönünde.Bence esas hikaye büyük ölçüde bir ticari operasyon.Bu namluların uç kısmında peletin dönmesini sağlayan kısım namlunun dışından preslenerek sağlanıyor ve yanlış hatırlamıyorsam bu namluların maliyeti çok daha düşük.Yıllık binlerce üretim yapan bir firma için LW yada başka bir namlu üreticisine bağlı kalmayıp kendi namlusunu üretmesi karlılığı bir süre sonra müthiş arttırabilir.Birde isabette kendini iyice kanıtlarsa diğer silah üreticilerine bu namluyu satabilirler.Patenti onlarda çünkü.Eğer hisse senedi borsada işlem görseydi Fx hisselerinden orta vade için bir miktar mutlaka portföye atardım.
impo tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Fx firması yeni geliştirdiği "Smooth Twist" namluları geçen sene sadece Amerika'ya gönderdiği Royal 400 ve Whisper modellerinde kullanıyordu,sonuçlar olumlu gelince artık tüm modellerde kullanmaya başlıyorlar herhalde.
-
Fiyat doğru.Amerika satış fiyatı ülke içi nakliye dahil 100 usd idi.Türkiye için benden 45 usd ilave nakliye istemişti, fahiş olmasına rağmen kabul etmiştim.Birkaç ay önce Batca Mükerrem abi için sipariş verirken biraz pazarlık edip nakliyeyi 30 usd'ye düşürtüp 130 usd ödemiştik.Eğer alırsan Tunç'ta bende montaj ve ayar konusunda elimizden gelen yardımı yaparız.
-
Bu resimdeki regülatör Litvanyalı birinin ürettiği regülatör.Pazarlamasını Amerika üzerinden yapıyor.Öncelikle Marauder'ler için dizayn etmiş fakat çok başarılı netice verince farklı silahların tüp iç çaplarına görede üretime başlamışlar.Ben geçen sene nisan ayında amerika'dan Air Arms tüp iç çapına göre ürettirip getirtmiştim.Sağolsun Mustafa bey ilk montajı yapmıştı.Daha sonra Tunç'un yardımlarıyla farklı birçok ayar ve deneme yapmıştık.Ben aldığımda bu regülatörün Air Arms S410 Fac ile hiç denemesi yoktu.Takıp takmama konusunda bayağı bir tereddüt etmiştim.Hemen hemen aynı dönemlerde Danimarka ve A.B.D'den birkaç kişi daha AA S410'da bu regülatörü denemişlerdi ve onlarla yabancı forumlarda yazışmıştım.Yaklaşık 10 aydır sorunsuz kullanıyorum, gayette memnunum.Tunç'un silahındaki regülatör benimkinden esinlenerek yaptığı tamamen kendine ait bir üretim.Tunç'un regülatörde mükmmel çalışıyor.Boşuna Tunç Taylor demiyoruz ona.

-
Ben Sidewinder SR12 reticle olanı kullanıyorum.18 grain 880 fps hızla 50 yard sıfırlıyken 20 büyütme ile 108 yard'a kadar dotlar kullanılabiliyor.1/2 mildot olursa hesaplattım 115 yarda kadar dotlar kurtarıyor.SR12'de aradaki yuvarlak dotlar grupman yapmak için biraz büyük ben o yüzden genelde kliklerle oynayarak kullanıyorum.Sanırım 1/2 mildot reticle bu konuda daha kullanışlı olabilir.Şu an ihtiyacım yok ama alacak olsam 6,5-25 tactical 1/2 mildot olanı seçerdim.
-
-
Güle güle kullan.Kazasız, isabetli atışlar.Bende kovboyculuk oynamak için aldım.İçimizdeki çocuğu yaşatmamız şart, o ölürse bizde öldük demek zaten.
-
Siz bence Air Ranger yada Sumatra farketmez,silahınıza üreticinin belirttiği maximum basınçtan fazlasını basmayın.Air Ranger yada başka bir silaha 500 bar basınç bulup bassanız bile muhtemelen atış sayısı 0 olacaktır.Silahın tüpü dayansa bile valf v.s. ne varsa kitlenecek ve o basıncı boşaltamazsanız silahınızı ıssız bir yere gömmek zorunda kalacaksınız.
150-200-1000 fpe gibi güçler için alın bir tane yivli ateşli, attığınızı vurun.
-
Filintalar Grubu olarak Reşadiye'de Çekmeköy Belediyesine ait hobi alanında her haftasonu,ağırlıklı olarak pazar günleri buluşuyoruz.Forumda aratırsanız alana gidişi tarif eden krokiyi bulabilirsiniz.Yeni hobidaşları aramızda görmekten mutlu oluruz, ne zaman isterseniz buyrun gelin lütfen.
-
150 bar tam güçte hız 950 yani 60 fpe, bu güce razı olununursa şu şekilde de kullanılabilir.250 barda 950 ile atacak şekilde güç ayarı kısılır, örneğin her şarjörden sonra krono ile ölçülerek tekrar 950 seviyesine gelene kadar güç açılır.Böylece 250-150 bar arası 60 fpe ile oldukça stabil çok sayıda atış yapılabilir sanki.
-
Carbine modeli 35,5 inch yani yaklaşık 90 cm civarı toplam uzunluğa sahip.28 grain pelet ile 800 fps yani 40 fp civarı güç üretebiliyor diye yazmışlar.Kısa boyu ve 100 metreye kadar yeterli gücüyle araba içinden şişelere atışta kişisel gelişim için çok faydalı olur.Gelirse alacaz mecburen.

-
Hayırlı olsun,süper koleksiyon yapmışsınız .Bir de güzel tüfek dolabı (var mı bilmiyorum) seyretmeye doyulmaz.

Dediğiniz gibi silahlarımı koyduğum bir dolabım var(konunun başında yüklediğim resimde gözüküyor) ve gerçekten silahları seyretmeyi çok severim.
Daha Çok Göstersevgili impo sanırım 2 ay kadar oldu revolution yapalı... izlenimlerinizi almak mümkün mü acaba?
çünkü ben de bazen düşünmekteyim kişisel gelişimime katkı yapmayıbu silahla neleri yapmamalıyız, nelere dikkat etmeliyiz
uzun yıllar güvenle ve sağlıkla hizmet verecek gibi bir kalite ve yapıda mı
çok bakım ve müdahale gerektirir mi zamanla
yoksa tek kusuru çok çabuk şarjör boşaltması mı
(şarjör sanırım t12 ile aynısı)
Öncelikle Revo'yu diğer havalı silahlara göre daha dikkatli kullanmak şart.Ben tüm bunları bilmeme rağmen diğer modellerde ikame etme şansı olmasına rağmen Revo'nun ikamesi olmaması yüzünden Mustafa bey belki bu modeli bir daha ithal etmez diye düşünerek almaya karar vermiştim.Aynı arabalarda olduğu gibi teknoloji arttıkça oluşan küçük bir problem doğru şeyi yapmazsanız büyüyebiliyor.Mustafa bey gerekli bilgileri zaten veriyor ama silah çok hassas toleranslarla üretildiği için ufacık bir şey silahın kurulmamasına yol açabilir.Böyle bir durumda silahı zorlamak yapılabilecek en büyük hata.Gerekli teknik desteği aldığınız taktirde silah mutlaka çalışır.Sonuç olarak bence çok keyifli bir tüfek.Hem dürbünle hemde red dot holosight ile kullandım gayet zevkli.İmkanınız varsa alın bence.
-
-
Yeni nesil demek biraz haksızlık olur bence.Zoraki diğer yerli üreticilerin aksine kullanıcıların taleplerine değer veren ve herşeyi kar yapmak olarak görmeyen bir firma.Yeni çıkan, üst kapağında kanal olan silahları görmedim ama bu tamamen kullanıcı talebi dikkate alınarak yapılmıştır büyük ihtimal.Silahımı aldığımda elimdeki holosight'ı tabancaya takmak istemiş fakat holosight'ların hemen hemen hepsinin picatinny raylara uygun ayakları olduğu için takamamıştım.O zaman Zoraki'nin sahibi Zafer bey'e konuyu anlatmış ve altta olduğu gibi üst kapaktada oluklu ray olmasının iyi olacağını söylemiştim.Fabrikada silahımın üst kapağına uygun oluk açılarak benim sorunumu çözmüşlerdi.Demek ben yeni kalıp yaparsam para kaybederim diye düşünmeyip üst kapakta değişiklik yapmışlar.

-
Deneme hedefleri ile aynı oluyor, A3'e basılınca 25 hedef ve dürbün sıfırlama kareleride sığıyor tabi.Abd'de yarışmaya gitmek fantazi tabiki ama Türkiye'den bir takım kurup, gidip yarışmak ne kadar zevkli olurdu.Torunlarımıza anlatırdık.
-
Alttaki linkteki hedefleri A3 ebadına oturacak şekilde bastırırsanız nizami 25 ve 50 yard hedefleri oluyor.Ben digital baskı yapan bir yere gidip kalın kağıda A3 ebadında bastırmıştım.
http://accurateshooter.net/targets/ukbrtarget25.png
http://accurateshooter.net/targets/ukbrtarget50.png
Yada A4'e bastırıp antrenman için kullanılan 12'lisini kullanabilirsiniz.
http://jimgetzen.net/stuff/WorldBenchPractice.pdf
İngilterede 12 fpe limiti var.Amerika'da ise max 20 fpe izin veriliyor.Bende Steyr'i 20 fpe güce ayarlayıp 25 ve 50 metreye bu güçle atmaya başlayacağım.
Güney Carolina'da 30 Temmuz-07 Ağustos 2011 arası Air Rifle Benchrest Dünya Şampiyonası var.Kayıtlar 31 Mayıs 2011'e kadar sürüyor.Dünya hali belki atlar gideriz.
-
Muhtemelen 10 metrede 30 cm yukarı vurmak için yukarda verdiğim klik kadar yukarı yapmak gerekir zaten.Yine muhtemelen 10 metrede 30 cm yukarı vuracak açı ile silahı tuttuğunuzda 200 metrede 630 cm yukarı nişan almış olursunuz.Ben bu videoyu izlemiştim.Abla camiada gerçek bir efsane ama o mesafe ölçer biraz yalan gibi geldi bana.209 metre değil sanki o uzaklık.Ablanın durumu "para yivliye yada fac sertifikasına yetmedi ft silahı ile atıyoz" gibi olmuş.
Sanırım sizde AA s400 mpr ft silahı vardı.Bence o silahla 25 yard nizami puanlı hedefe çok keyifli atışlar yapılır.Bu hedefi A3 ebadında bastırmak gerekiyor.Ben bastırmıştım ve 25 yard yarışması yapmıştık bir ara.Foruma hedefi koymuştum diye hatırlıyorum. -
Kliklerle oynarsak
600 klik falan mı çevirmek gerek 1/8 dürbünle 
Chairgun'a göre 4,5'luk pelet için 1/8 dürbünle 976 klik yukarı yapmak gerekiyor.
Zaten 12 fpe namlu çıkış enerjisi 200 metrede 0,8 fpe'ye iniyor, yani pelet hedefin üstüne düşüyor aslında.
Demekki neymiş , 12 fpe'lik silahla 200 metreye atılmazmış...
Fakat 5,5mm 16 grain 870 fps ile atan silah 200 metrede hala 7 fpe enerjiye sahip, yani Zoraki'nin 3 pompa ile ulaştığı enerji,bu 200 metrede bile birçok şeye zarar verebilir demek. -
diyelim dürbün taretinden ayarlama yapmak istemiyorum. hedefim temiz 200 metrede. ben de buna göre silahımı sıfırlamak istiyorum.
acaba nasıl yapmalıyım, bu işin hesabı kitabı nedir, hesaplama nasıl yapılır ???
a- 870 fps 5.5mm 16 grain
b- 830 fps 4.5mm 7,33 grain
için denemek istiyorum. teşekkürler
Silahınızın 50 metreye sıfırlı olduğunu varsayarsak 16 grain 870 fps ile pelet namludan çıktıktan sonra 200 metrede 145 inch yani 365 cm düşme yapıyor.Hedefin 3,65 mt üstüne nişan alırsanız kliklerle oynamadan vurursunuz.
Aynı hesabı 7,33 grain 830 fps ile yaparsak 50 metreye sıfırlı silahla kiklerle oynamadan hedefin 632 cm üstüne nişan alırsanız tam isabet.
Chairgun programını indirirseniz çok yardımcı olur size.
-
Bugün 14:17
kyucel tarafından
Güzel video, yalnız ben trap plakalarına revo ile havadayken yapılan atışları daha çok beğenmiştim.

Evet, komedi dalında çok daha iyi bir videoydu.
Biraz daha Revo ile trap vuramamaca çekimi yaparsak Fx firması Revo üretimini durdurmak zorunda kalır diye bıraktık trap atışlarını.