Emre eline sağlık harika olmuş.Dürbünden çekim yapmak için ısmarladığım aparat geldi.Bir ara onu yapalım.
http://www.youtube.com/watch?v=XQ11oVUjbR0
impo tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Alıntı
Erdem, 4. ben , 5. Tunç oldu.Her zamanki gibi disiplinsiz başlayıp ilk turda rüzgar hesabı yapmadan dangır dungur atınca 44+43 puan yaptım.2. turda rüzgara dikkat ederek yavaş yavaş atış yapınca 46+50 puan yapsamda ilk 3'ü kaçırdım.Bu da ödül töreni.Mumi birliğinden izin almadan geldiği için sansürlendi.
[Resim Engellendi: http://img522.imageshack.us/img522/7087/filintalar01img0431.th.jpg]
-
Çok eğlenceli ve güzel bir gün oldu.Çekişmeli geçen müsabakada toplam 18 kişi yarışmayı tamamladı.
Yarışmada dereceye girenler şöyle oluştu:
1-Jimih (Rehşan) 190 puan
2-Polis Kadir 189 puan
3-Mühimmat Mumi 187 puan -
Adamlar zevkin doruğunda resmen.100 metre kapalı atış alanı.

"I have a dream"
-
Ayıpsın Rehşan , ne demek.
-
Yarışmada ödül olarak 1.ye Musa arkadaşımızın yaptığı Filintalar duvar saati ve yine ilk üçe girenlere Mustan bey'in gönderdiği B&B atış yastıkları ile madalyaları verilecektir.
-
Air Arms S510 Fac serisinde 6,35 kalibre silahları piyasaya çıkarmış.
Yine 10'lu şarjör var, güç 55 joule yani yaklaşık 40 fpe.Muhtemelen atış adeti ve stabiliteden ödün vermemek için gücü abartmamışlar.100 metreye kadar muhtemelen çok isabetli olur.Daha uzak mesafelerde düşme fazla olacağından tadı kaçabilir.
-
Silah 5,5 mm.Bu silahta ilk aldığımda yaptığım denemelerde en iyi sonucu 16 grain ile aldığım için sürekli bu ağırlığı kullanıyorum.Fx peletler Yatagun'da kalmadığı için bulabildiğim tüm JSB 5,52 16 grain peletleri stokladım.Umarım elimdekiler bitene kadar Fx peletler gelir.Silah gerçekten isabetli.16 grain'i ortalama 890 fps ile atacak şekilde ayarladım.Ayrıca getirttiğim airstripper'ında flyer sayısını biraz azalttığını düşünüyorum.Fakat bence isabette en önemli etken silahın tetiği.Şu bir gerçekki ben çok iyi bir atıcı değilim aslında.Özellikle tetiği çekerken yapılması gerken nefes kontrolünü her zaman doğru yapamıyorum.Ayrıca bu silahta kullandığım Hawke Sidewinder'ı çok sevsemde bana göre 500 usd seviyesindeki orta sınıf dürbünlerin hiçbirinin paralax'ı mükemmel değil.Kaynak noktasındaki ufak değişiklikler grubu hemen bozuyor.
Umarım Filintalar-Ankara Team yarışmasını gerçekleştiririz.Çok güzel olur.
-
Rüzgar gerçekten çok etkiliyor.AA S410 daha güçlü olmasına rağmen rüzgarlı havalarda küçük grupman imkansız.Dün hava rüzgarlıydı ve Tunç (Ogen'in) o garip namlu tutucularını söktüğü, çekiç yayını güçlendirerek hızını arttırdığı, tetiğini iyileştirdiği ve daha bilmediğim şeyler yaptığı 6,35 Hatsan'ı ile yaptığımız atışlarda silah rüzgara rağmen 50 metre'de müthiş isabetliydi.
Bu da geçenlerde rüzgarsız havada yaptığım 2 tane 5'li atış.Sağdaki hedefte 5 atış olduğuna inanmayan olursa kızmam.Kendim atmış olmasam bende inanmayabilirdim.
[Resim Engellendi: http://img291.imageshack.us/img291/7291/steyr.jpg]
-
Yaklaşık 1,5 ay kadar önce Yatagun'da Mustafa bey'den rica edip bu silahı elime almıştım.Gerçekten mükemmel bir malzeme ve işçiliği var.Hele ceviz kundak müthiş.Bu silah şimdiye kadar nasıl olduda satılmadı diye şaşırmıştım.Alınabilecek en iyi yaylı tüfeği almışsın bence.Güle güle kullan , kazasız atışlar dilerim.
-
Teoride daha hassas sıfırlama yapabiliriz denebilir ama aralarındaki fark 100 yardada 3mm. Bu kadar hassas atış yapan silah, saçma ve atıcı olmadan bu hassasiyetin bir anlamı yok zaten.
Kadir, teesüf ederim.
Bak üstüme alınırım sonra. -
Atışlar harika.Yarışmanın çekişmeli geçeceği şimdiden belli.
-
Alıntı
Hem Air Arms'da hemde Steyr'de bir süredir bipod kullanıyorum.Her atış öncesi silahın terazide olup olmadığını kontrol etmeye gerek kalmıyor.Arkada ise aşağıdaki resimdekine benzer atış yastığı kullanıyorum.
Ama tabiki en büyük desteği siz dostlarımdan alıyorum.

[Resim Engellendi: http://img163.imageshack.us/img163/9250/9db62.th.jpg]
-
Benim fikrime görede rüzgarsız havada yada kapalı alan atışlarında 12 fpe ile aynı gruplar yakalanır.Keşke 50 metre kapalı bir alanımız olsada peletin hava koşullarından az etkilenmesi için güç peşinde koşmasak.
Yeni silahınızı güle güle kullanın.Air Arms S400 serisi benchrest ve field target yarışmalarında fiyat/performans avantajı nedeni ile belkide en popüler silahtır.Deneyimlerinizi merakla bekliyorum.
-
Kerem, keşke bugün gelseydin.Rüzgar yoktu, doya doya attık.Senin tüfekteki operasyon sonuçlarını denerdik.
-
Bugün Tunç'la Reşadiye'de yarışma için biraz antrenman yaptık.
[Resim Engellendi: http://img825.imageshack.us/img825/82/img0744b.jpg]
Uploaded with ImageShack.us
[Resim Engellendi: http://img825.imageshack.us/img825/1955/img0746gf.jpg]
50 metrede ctc 1/4 inch
[Resim Engellendi: http://img812.imageshack.us/img812/5131/img0756x.th.jpg]
-
Ruslar araba içinden karga vurmak için çok tercih ediyorlar.En popüler olanıda Edgun'dır.
-
Air Arms kullanan ve AA'ları çok beğenen biri olarak Falcon'u bende merak ediyordum.Bu c.tesi Calavera'nın silahını biraz inceleme fırsatım oldu.Öncelikle silahın işçiliği ve malzeme kalitesi AA kadar iyi.Sidelever yerine bolt-action mekanizması tercih edilmiş.Sidelever kadar yumuşak olmasada silah rahat kuruluyor.Namlu çıkış hızını merak ettiğimden biraz hız ölçümüde yaptık.200 bar dolumla 18 grain ile 880 fps başladı 165-170 bar civarı 930 fps'ye çıktı hız.Bu yaklaşık 35 fpe enerjiye tekabül ediyor.AA'larla yaptığımız ölçümlerde silahın orjinal hali ile 18 grain maximum 905 fps'leri görmüştük.Yani Falcon'lar orjinal hali ile AA'lardan biraz daha güçlü diyebiliriz.Not alarak tam ölçüm yapmadığımız için ortalama atış sayısını veremiyorum.AA'lar silahtan silaha değişiklik olabilsede genelde 200-140 bar arası 18 grain ile 855 fps civarı başlayıp max.905 fps'ye çıkıp 140 bar civarı tekrar 855 fps'lere inerek ortalama 31 fp enerji ile 40 atış yapabiliyordu.Bu silah biraz daha güçlü olduğu için muhtemelen 200-140 bar arası 35 atış civarı yapacaktır.Hava fırtına düzeyinde rüzgarlı olduğu için grupman vs.yapamadım ama silahın isabetinin iyi olduğu konusunda hiç şüphem yok.Calavera'ya da söylediğim gibi bu silahla iyi grupman yapmak için en az 24 büyütme kaliteli bir dürbün ve tetik ayarı gerekli.Fabrika çıkışı tetik ayarı biraz iyileştirilmeli.Yürüme mesafesi çok uzun olduğu için bu hali ile isabeti bozabilir.
-
Benchrest atışlarda önde ve arkada destek kullanabilirsiniz.Yalnız ön ve arka destek birbirine bağlı olmamak şartıyla.Her hedefe 5 atış yapılacak.1 turda 10 atış yani.Muhtemelen 2 tur, kişi başı 20 atış yapılacak.Alınan puanlar toplanıp sıralama belli olacak.Puanlamada da peletin hedefte kestiği en büyük sayı puan yazılacak.Zaman sınırlaması muhtemelen olmaz, zaten herkes makul sürede atışını tamamlıyor.
-
Merkezdeki daire 50 metre için kabul görmüş olan 1/2 inch , diğer dairelerde bu ölçünün katları şeklinde.Hedefi A4'e bastırırsanız orjinal ölçülerde çıkması lazım.