Hımmm.Evet iyi fikir.
impo tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Siyah üzerinde delikler dürbünden bakınca pek gözükmüyor.Hedefin her noktası aynı gözükebilsin diye düşündük ama nişan alırken merkeze odaklanma sorunu olduğuna dair sıkıntı olursa kartona bastırmadan değişiklik yapmak mümkün.
-
Yarışmada kullanılacak hedef kartonu aşağıda.İyi çalışmalar.
[Resim Engellendi: http://img404.imageshack.us/img404/9274/filintalar50mpuanlyarma.jpg]Uploaded with ImageShack.us
-
Yivli ateşli tüfek sahibi olabilmek için öncelikle gerekli ruhsatı çıkarmanız gerekiyor.Bu prosedürü forumda yada net'te arayarak bulabilirsiniz.Daha sonra dediğiniz gibi MKE'den gidip silahınızı satın alabiliyorsunuz.Sanırım şu anda 22lr sadece CZ marka silah var.22lr tüfeklerle hedef atıcılığı yurtdışında oldukça yaygın fakat şunu unutmamak gerekirki özellikle Amerika'da yivli ateşli silaha sahip olmak çok kolay.Hem silahlar hemde mermileri Türkiye ile kıyaslanamayacak kadar ucuz.Bu sebeple ülkemizin şartlarında bu kalibre ile hedef atıcılığı müsabakaları şu an için hayal.Hem parasal sebepler hemde atış yapılabilecek güvenli geniş yer bulmak çok zor.O yüzden 22lr ile yapılan 25 yard , 50 metre ve 100 yard müsabaka atışlarını iyi bir PCP ile de yapabilirsiniz.Bizimde yapmaya çalıştığımız bu zaten.
-
Ft müsabakaları ile ilgili verdiğiniz bilgiler çok doğru.Fakat maalesef özellikle güç sınırlaması maddesini uygulamak bizim için imkansız şu an.Böyle bir kural getirsek katılımcı sayımız çok az belkide 0 olurdu.Bizim yaptığımız yarışmada 70 fpe'lik silahlar bile kullanıldı.Maksat herkes katılabilsin diye.Güç sınırlaması olmasının mantığı hem dediğiniz gibi hedeflere zarar vermemek hemde düşük hızla yapılacak atışlarda dürbün klik ayarının ön plana çıkması.Bu biraz daha fazla çalışma ve heyecan getiren bir şey.Zaten FT için yapılan silahlar çok özel.Bu hobiye meraklı kişilerin almayacak olsalar bile imkanları varsa Yatagun'da satılan Air Arms'ın FT silahı EV2'yi gidip görmelerini tavsiye ederim.Yarışmadaki hedef ve istasyon konusunda ise maalesef devreye arazi imkanları giriyor.Geniş bir arazi şart.Türkiye'de spor'a bürokrasi tarafından verilen önem yetersiz olduğu için biraz uğraşmak gerekli.Fakat yinede bir klüp kurulsa Çekmeköy Belediyesi'nin bizlere kullanmamız için yer tahsis etmesi gibi destekler bulunabilir.Bunun yanında yine yurtdışında çok yaygın bir klüpleşme ve yarışma şeklide 25 yard ve 50 metre benchrest müsabakaları.Biz bu müsabakalarıda yapmaya çalışarak havalı silahın gerçek kullanım alanında nasıl keyif verebileceğini göstermek istiyoruz.
-
Erdem eline sağlık.
Özlemiştik grupmanlarını. -
Alıntı
Mustafa Serdar tarafından
Bende gelir ve YataGun olarak Sponsor olurum.Antrenmanlara devam o zaman.
-
Alıntı
TheNightHawk tarafından
Regülatör ayarına da girince işler biraz karışıyor, ciddi efor sarfederek en optimum ayarı bulmak gerekiyor. Bence 16 grain pellet için 850-900 fps civarında bir ayar ideal, fakat bu yay tansiyonu regülatörünüze az mı çok mu gelir bilemiyorum. En güzeli ayarı mevcut olan regülatör basıncına göre optimize etmek.Çok doğru.Regulator basıncı ile oynanması halinde farklı yay kombinasyonlarıda denemek gerek ki bu oldukça zahmetli ve regülatörle oynamak bence çok riskli.Yay değişimi ve yay tansiyonu ayarı silahta sadece dipçiği sökerek yapılabiliyor.Oysaki regülatör ayarı için silahı dağıtmak gerek.Benim amacımda regülatörün fabrika ayarında olabildiğince verimli çalışmasıydı.
-
Alıntı
RaptorX tarafından
Taylan eline sağlık, bence de regülatöre dokunma, böyle iyi olmuş. LG alırsam modifiye için sana göndereceğimRegülatör'e hayatta dokunmam.Bu yaptığım çok basit ve geri dönüşü olan bir şey olduğu için cesaret edebildim.İyi netice alamasaydım orjinal yay nasıl olsa elimdeydi.Sırada getirttiğim air stripper'ı denemek kaldı.
-
Silahı ilk aldığımda yaptığım krono ölçümünde kutudan çıktığı hali ile 200-105 bar arası 32 regüle atış ölçmüş ve bu 32 atışın hız ortalaması 16 grain ile 880 fps , ürettiği enerji ise 27,5 fpe olmuştu.Yabancı forumlarda daha zayıf çekiç yayı ile havayı daha verimli kullandığını okuduğum için aynı silahın 12 fpe'lik field target modelinin HP modeline göre daha kısa olan yayından sipariş etmiştim.Fakat yanlışlıkla şu an silahın üstünde bulunan HP yayını gönderdikleri için yeni gelen yayı keserek denedim.2 boğum kestikten sonra yeni yayı silaha taktım ve yay tansiyonunu ayarlamaya yarayan parçayı 900 fps hız elde edene kadar sıkıp sabitledim.Bu şekilde yaptığım ölçümde 200-105 bar arası 16 grain ile ortalaması 900 fps olan 34 regüle atış yaptı silah.Yani güç 27,5 fpe'den 28,7 fpe'ye , atış adeti 32'den 34'e çıktı.İlk hali ile 1 fpe enerji için silah 20 birim hava harcarken 2. ölçümde hava tüketimi 1 fpe için 17,5 birime düştü.Bu tüketiminde biraz fazla olduğunu düşündüğüm için yay tansiyonunu biraz azaltarak hızı 890 fps'ye çektim.Bu haliyle 890 fps ortalama hız ve 28,1 fpe enerji ile 40 regüle atış ölçtüm.Şu anda 1 fpe enerji için harcadığı hava miktarı 15 birim.Sanırım regülatör basıncı 105 bardan 115-120 bar'a çıksa silah çok daha verimli olur ama çok karmaşık bir yapı olduğu ve kıyamayacağım için regülatör ayarına dokunmam.Şu anki hali ile verimlilik bence yeterli.Benim düşünceme göre silahın havayı verimli kullanması "muzzle blast" denen namlu ucundaki hava patlamasınıda azaltacağı için isabete katkı yapabilir.
-
Ramazan Bayramı sonrası bir yarışma daha.
Detaylar ilerleyen günlerde belli olacak.Herkes şimdiden antrenmanlara başlasın. 
-
Dün 20:25
kafasi tarafından
gelin gelin ateşli müsabakasıda yaparız. trap makinemiz var ya artıkGelebilirsek sizin "Karanlık Taraf"ı görmeden dönmem zaten.
-
Yaz bitiminde Ankara Team'ı ziyaret etmeyi bizlerde çok istiyoruz.Organize olabilirsek, sizlerde uygun olursanız tanışma,sohbet, atış... harika bir gün olur.
-
AlıntıDaha Çok Göster
hobidolap tarafından
anymess kardeşimin ilgisine rağmen kilyostan gelemedim, tembellik ettim, çok pişmanım...acaba kaç hedef vardı müsabakada, hedefleri ve atıcıyı içine alan bir foto yüklemeniz mümkün mü (olayı hayalimizde canlandırabilmemiz için)
bir de en azından ödül alan yarışmacıların puanlarını da öğrenebilir miyiz (herkesi tebrik ediyorum bu arada)
her katılımcı kendi silahıyla mı katıldı yoksa silahlar ortak kullanıma açık mıydı
biraz da yarışma prosedürünü anlatabilir misiniz; zaman tutuldu mu, hedeflerin atış sıralaması nasıldı gibi
çok teşekkürler ve tekrar tebrikler
Müsabakada 3 istasyon ve 5 hedef vardı.1. istasyon 12 metre civarı zorunlu ayakta atıldı.2.ve 3. istasyonlarda 20-45 metre arasında istasyon başı 2 hedef ve bunlara oturarak yada diz çökerek atılıdı.3 tur yani kişi başı 15 atış yapıldı.1. olan Avcı(Siyami) 15 puanla birinci, 2. Muhammed 11 puan aldı.Anymess , Erkut ve İmpo 10'ar puan aldığı için 3-4-5 sıralaması için 1 final turu yaptık.Erkut 5/5, İmpo 3/5 , Anymess 2/5 attı ve sıralama oluştu.Yarışmacılar başkalarının silahları ilede yarıştılar.Zaman tutmadık çünkü zaten çoğumuz ilk defa field target yapıyorduk.İlk tur biraz yavaş gitsede sonraki turlarda herkes adapte oldu ve atışlar hızlandı.Sonuçta çok eğlenceli oldu önemli olanda buydu zaten.Bir dahaki yarışmaya mutlaka bekleriz.
[Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/100816/temp/6l9ltovb.jpg]AlıntıMustafa Serdar tarafından
Bu hobiye katkılarından dolayı tüm Filintalar gurubunu ve katılımcıları kutluyorum,
Fasulyedende olsa Taylan beyede madalyası hayırlı olsun.Mustafa bey teşekkürler.Hep çalışmadığım yerlerden geldi sincaplar yoksa normal 1.liği kimseye kaptırmazdım.
-
Çok eğlenceli ve yüksek katılımlı bir yarışma günü daha yaşadık.Emeği geçen herkese teşekkürler.
Bu arada Mehmet abi'nin bana özel yaptırdığı madalya sayesinde ölümsüz bir hatıram daha oldu.
[Resim Engellendi: http://img444.imageshack.us/img444/2374/img0730gf.jpg]Uploaded with ImageShack.us
-
Alıntı
anymess tarafından
Efendim sizin özel madalyanız hazırlar, Hiç Ata'ya bu fırsatı verir miyiz,? Merak buyurmayınız efendim.Oley.Bu seferde kurtardık karizmayı.

-
Çok zevkli olacağa benziyor.Kalabalık olacağından yarışma saat 10:00'da başlayacak.Katılımcıları Reşadiye'ye bekliyoruz.
Mehmet abi , tatilden c.tesi gecesi döneceğimiz için Sevgi ve Ata büyük ihtimal pas geçerler.Dereceye girip madalya alma şansım çok az olduğundan acaba bana bir tane extra madalya mı yaptırsak
Ata'nın dilinden kurtulamam valla. 
-
[Resim Engellendi: http://s5.directupload.net/images/100803/temp/9vibpnn9.jpg] [Resim Engellendi: http://s7.directupload.net/images/100803/temp/gnr737w7.jpg] [Resim Engellendi: http://s5.directupload.net/images/100803/temp/j77s6e3p.jpg] [Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/100803/temp/mkk34uld.jpg]
-
Muhtemelen krononuz olmadığı için tüfeğinizin namlu çıkış hızını bilmiyorsunuz.Eğer Hatsanlar belli bir standartta üretilebilseydi muhtemelen 16 grain pelet ile namlu çıkış hızı 940 fps civarı olacaktı.Bu da 45 metre sıfırlama ile 100 metrede 40 cm alt vurması demekti.Oysaki siz 4. mildotda bile 60 cm alt vurduğunu söylüyorsunuz.Verdiğiniz bilgiye göre muhtemel namlu çıkış hızınız 800 fps gibi olmalı.Dediğim gibi verdiğiniz ölçümler doğru ise yeni bir setuskur faciası var sanki.Forumda arştırırsanız Hatsanlarda meşhur bir setuskur var , akşam yatıyorsunuz sabah kalkıyorsunuz , silahınızın setuskur vidası gevşemiş ve silahınız dün vurduğu noktanın 20 cm altını vuruyor.Bu konu ile ilgili size yardımcı olabilecek yazıları forumda rahatlıkla bulabilirsiniz. En güzeli aslında imkanınız varsa krono ile silahınızın hızını ölçmeniz ve "Chairgun" programı ile silahın vuruş noktalarını hesaplamanız.
-
Yarışmayı bugün gerçekleştirdik.Çok zevkli , eğlenceli bir gün oldu.Sağolsun Anymess Mehmet abi'nin yaptırdığı madalyalarda mükemmeldi.Katılan herkesin eline sağlık.
Yarışmaya 11 kişi katıldı.Sonuçlar şöyle:1-JIMIH (REHŞAN ) 248 PUAN 5X
STEYR LG 110 HP HUNTING .22
HAWKE SIDEWINDER 6-24x56 JSB 16 GRAIN
2-IMPO ( TAYLAN ) 240 PUAN 1X
AA S410 XTRA .22
NIKKO STIRLING 8-32x60 AA FIELD PLUS 18 GRAIN
3-ANYMESS ( MEHMET ) 237 PUAN 2X
AA S410 XTRA .22
ZOSS 10-40x50 AA FIELD PLUS 18 GRAIN
4-ACEMİÇAYLAK ( ATİLLA ) 232 PUAN 4X
AT 44 .22
LEAPERS 3-9x32 HATSAN JSB 18 GRAIN