Alıntıserdarhavsut tarafından
Tebrikler harika iş çıkarmışsınız sanırım hedef A3 , düşüncem o durki biraz çalışmayla a4 boyutunda hedefle aynı başarı sağlanablir
Kesinlikle.Bana güvenenleri mahçup etmeyeceğim. ![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Tebrikler harika iş çıkarmışsınız sanırım hedef A3 , düşüncem o durki biraz çalışmayla a4 boyutunda hedefle aynı başarı sağlanablir
Kesinlikle.Bana güvenenleri mahçup etmeyeceğim. ![]()
Yok ki elimizden tutan biri.Atalım bizde şehirden şehire.
Aslında birçok konuda olduğu gibi çekiç rayının polisaj yapılmasının stabiliteye olumlu etkisini ilk yazıp söyleyen Erdem'dir.
Bu arada çok fazla ölçüm yapmış biri olarak söyleyebilirimki , silahı 190 bar doldurup 18 grain ile 870-900 fps aralığında 3 şarjör yada 180 bar dolumla 880-900 aralığında 2 şarjör atarakta kullanabilirsin ki bence bu basınç aralıkları silahın çok verimli çalıştığı bölgelerdir.İsabet bu aralıklarda sürekli iyi olur.
AlıntıDaha Çok Göstermr.impo nun gazıyla biraz önce ev içi çift 18 gr jsb ölçüm...
200 bar başlangıç
1.şarjör 2. şarjör 3.sarjör 4.sarjör
851.6 864.6 881.0 891.0
845.7 862.3 889.1 895.8
845.5 871.1 885.8 889.4
840.0 876.7 893.3 885.9
851.8 871.7 883.3 881.3
858.5 876.6 err 880.6
850.2 873.7 893.6 875.8
862.7 870.4 893.5 873.5
849.3 885.9 888.6 err
891.3 897.9 869.6
İlk yaptığım yorumu geri alıyorum.Silah bence şu anda gayet sağlıklı çalışıyor.Krono'da sıkıntı var.Pili mi zayıf , ışık mı yetersiz bilmiyorum ama aradaki o garip zıplamaların sebebi o bence.Muhtemelen sağlıklı bir ölçümde 18 grain ile 200 bar 850-855 fps başlayıp 900-905 tepe yapıp 40. atışta 850 fps seviyelerinde çan tamamlanacaktır ve 9. atış 849, 10.atış 891 gibi bir sonuç çıkacağına hiç ihtimal vermiyorum.
Alıntıvalla baskılara dayanamadım moderatoru arkadasın birine sözledik
Ne diyelim , Allah tamamına erdirsin.Tam bende, tek krono 1500'e olmaz mı diyecektim. ![]()
Bı moderatorun olsaydı sonuclar daha iyi olabilirdi
Bu arada satış ilanı başlığını sabote etmemek için yazmadım ama dayanamayacağım , moderatör en son kaça olur? ![]()
Fakat başlığın en üstündeki daha önce yaptığınız ölçümlerle kıyaslayınca çok ciddi bir iyileşme var.Krono hatası olan çok atış var , hava kapalı ise bugün o yüzden pek güvenmemek lazım krono'ya.Atışlar arası zıplamanın bu kadar çıkmayacağını tahmin ediyorum.Güneşli bir havada krono'yu direk güneş görmeyen gölge bir yere koyarak tekrar ölçseniz daha iyi olur.
Sanki silah ürettiği güce çok fazla hava harcıyor.Çekiç yayını bir ölçün bence.Uzunluğu 63 mm olmalı.Kadir'de gayet iyi bilir, çekiç yayı uzunluğu silah kurulu değilken bile çekicin valf'e bir miktar baskı yapacağı şekilde tasarlanmış.Bu çekicin valfe çarpması sonrası geri sekerek tekrar tekrar valf'e vurmasını engelleyip, hem pelet çıktıktan sonra arkasından gereksiz hava çıkışının olmasını hemde atışlar arası istikrarın bozulmasını engelliyor.Fakat yay olması gerekenden biraz uzunsa bu seferde fazla hava tüketimine yol açar bence.Yay olması gereken uzunlukta yani 63 mm ise de bence birkaç milim kısa bir yayla denemek gerek.
Sağolun arkadaşlar.Rüzgar bildiğiniz gibi en büyük sıkıntı.Atış alanında her nedense 25 metre'de sürekli bir akım oluyor.Tüm bayraklar dururken 25 mt bayrağı hep sağa sola uçuşuyor.25 metrede peletin aldığı rüzgar ilerideki mesafelerde inanılmaz sapıttırıyor.O bayrağa bakıp durduğu anlarda atış yapmaya çalıştım ama 100 yard'da bir atışımı sola savurdu genede.Daha durgun bir havada tekrar deneyeceğim.
Atıcı: İmpo
Silah: AA S410
Mesafe: 50,12 metre
Mühimmat: 18,1 grain AA
Atış adeti: 5
Hava: Aralıklı rüzgar
Optik: 32 zoom Nikko Stirling
Destek: Bipod , yastık , yorgan , vs.vs...
Kan grubu: 0 RH +
Ayak numarası: 42
[Resim Engellendi: http://s3.directupload.net/images/100708/temp/c2kv8sh3.jpg]
Atıcı: İmpo
Silah: AA S410
Mesafe: 100 yard
Mühimmat: 18,1 grain AA
Atış adeti: 5
Hava: Aralıklı rüzgar
Optik: 32 zoom Nikko Stirling
Destek: Bipod , yastık , yorgan , vs.vs...
Kan grubu: 0 RH +
Ayak numarası: 42
[Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/100708/temp/xsx9a26h.jpg]
Ortadoğu ve Balkan rekoru kıl payı kaçtı.
Korelilerin işi çok zor valla.İşin yoksa 2011'de otur AA'nın çift tüplüsünü kopyala. ![]()
Erdem , sen o fuar görüntülerini koyduğunda çift tüplü model pek güzel değil diye düşünmüştüm ama bu resimdeki silahı seri imalata alırlarsa hoş olur sanki.
Alıntıtaner.eren tarafından
Çift tüplü modelin ithalatı görünüş itibarı ile sorun yaratabilir
Şaka bir yana yakışıklı tüfekler !!
Taner bey, biliyorsunuz silahlardan bahsederken genelde bayanmış gibi davranılır ama bu silahtan erkekmiş gibi bahsetmek daha doğru sanki.
( Gerçi ben AA'yı aldığımda isabetliliği karşısında dehşete düşüp silahıma o sıralar Galatasaray'ın sihirbaz futbolcusu Hary Kewell'ın adını vermiştim).
Bu da buz rengi, çift tüplü model.30 fpe ile 60 atış yapıyormuş.
[Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/100704/temp/ztdfffhj.jpg]
Farklı bir AA s410 Fac. 47 Joule yani yaklaşık 35 fpe.
[Resim Engellendi: http://s7.directupload.net/images/100704/temp/6kcvhkhk.jpg]
[Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/100704/temp/evpi38fo.jpg]
Silahınızı güle güle kullanın.Paylaşım için teşekkürler.Grupman denemelerinde muhtemelen eun jin ile netice çok iyi çıkacak ama diğer peletlerle biraz karamsarım.Bende oluşan kanı sanki Evanix namluları Eun Jin için , LW namlularda JSB türevi peletler için üretilmiş.
AA'nın içindeki orjinal parçayı ölçülendirerek çizmeyi ne yazıkki yapamıyorum ama 3,5 cm boyunda bir tarafı kapalı içi boş bir silindir , kapalı tarafında ortada 3 mm lik bir delik var, çapı 2,6 mm , o ring'le birlikte 2,8 mm.Tüpün içine sıkı sıkıya geçiyor ve o ring tuttuğu için hareket etmiyor herhalde.
Yabancı forumdan alıp koyduğum resimdeki malzemeye vinil demişler.Şeffaf kauçuk , lastik gibi birşey herhalde.Maksat bir şekilde tüpün iç yüzüne titreşimi emecek ve hareket etmeyecek bir şey koymak.
[Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/100703/temp/e4cy9cbl.jpg]
AA'ların tüpünün içindeki çınlamayı kesen parça bu.Muhtemelen modlama yapılırken kullanılabilir hava hacmini biraz arttırmak için çıkarılmıştır.Tüpün içine parçayı tekrar takarsanız sorununuz çözülür.
Aşağıdaki başlıkta biraz bahsetmiştim , belki yardımcı olur.Aslında çok basit bir parça ile o sinir bozucu ses kesilebilecekken üreticilerin ihmal ettiği bir konu.Air Arms eski S 410'larda bu parçayı kullanmazken şu anda ürettiği silahlarda "depinger" denilen parçayı kullanmış.Muhtemelen Falcon'larda da vardır.
Yabancı bir kaynaktan güzel bir exell çalışması.Yapılan hız ölçümlerini girince hem grafik olarak çiziyor hemde ortalama, sapma gibi değerleri veriyor.Pelet'in ağırlığı girilince en altta silahın ürettiği enerjiyi de grafik olarak görebilirsiniz.